שאלה - כניסה לבריטניה
-
אני אמור לטוס בתאריך 11.2 ללונדון למטרת טיול ולשהות שם שבוע, רציתי לשאול מה הליך הכניסה שם, בחיפוש קצר באינטרנט ראיתי שצריך למלא טופס בכניסה לפני הביקורת דרכונים ולהגיש להם אותו. השאלה אם צריך להצטייד באיזה מסמך או ויזה עוד מהארץ או שאני פשוט ממלא טופס בכניסה, ומה עוד צפוי לי האם יתחקרו אותי, ישאלו שאלות, יבקשו לראות כסף לשהות וכדו' או שרק צריך להגיש את הטופס ולעבור בביקורת דרכונים
תודה מראש לכל העוזרים!
-
שאלה - כניסה לבריטניהמנסיוננו בחודש דצמבר. בדקו לנו בקפידה את הטופס המדובר.
אנחנו זוג מבוגרים (סביבות 60) ונסענו לביקור קרובים.
הבעיה היתה ששכחתי לקחת איתי את הכתובת בה נשהה מכיוון שידעתי שבאים לאסוף אותנו מהשדה. השוטר בנקודת ביקורת הדרכונים דרש לדעת כתובת או לחילופין לשוחח טלפונית עם המארחים שלנו . לנו היה את מספר הטלפון שלהם בבית וכמובן שלא היתה תשובה כי הם עמדו ביציאה וחיכו לנו והם לא מחזיקים טלפון נייד.
בשלב מסוים הוא איים עלינו שהוא יכול ואף עלול לשלוח אותנו חזרה לישראל. ואז הוא שאל אותנו כמה כסף יש לנו בכיס (לא ביקש לראות) וכמה כסף יש לנו בבנק בישראל ורק לאחר שתשובתנו הניחה את דעתו הוא נתן לנו לעבור ולפגוש את קרובינו המודאגים שלא הבינו למה כולם כבר יצאו פרט לנו.
עצתי לך, ראשית שתהיה לך כתובת מדויקת בה אתה אמור לשהות. כמו כן שיהיה לך מספיק כסף להראות (למקרה שיבקשו) וכמובן כרטיס נסיעה חזרה.
את הטופס תבקש מהדיילות בזמן הטיסה כך שיהיה לך מספיק זמן למלא הכל בצורה ברורה ומסודרת - גם על כתב היד היה לו מה להעיר .
שיהיה לך בהצלחה ונסיעה טובה
ורדה
-
שאלה - כניסה לבריטניהחשוב מאוד:
למלא את הטופס בנחת במטוס.
הם שואלים את כולם שאלות , חשוב לא להיכנס ללחץ ולהיות מוכן עם תשובות בראש.
הם לרוב לא בודקים את מה שאתה אומר(מקצוע, כסף בבנק וכו) אבל הם יכולים
לבקש לראות אישור הזמנה למלון ולראות כרטיס אשראי בינלאומי או כסף מזומן.
אם יש ברשותך דרכון זר אז הכניסה ללא בעיה.
-
ואם אין לי כרטיס טיסה חזור?אני רוצה לנסוע עם כרטיס חד כיווני כי עוד לא ידוע מאיפה אחזור לארץ וכנראה שאצא מבריטניה יבשתית, ואחר כך אחזור שוב והפעם אצא בטיסה - עוד לא סגור. בכל מקרה, יש לי כרטיס לפסטיבל במדינה אחרת כחודש לאחר הכניסה לבריטניה.
האם יקבלו את זה? היום הרי רבים עושים טיול ברחבי אירופה במעברים יבשתיים.
-
ואם אין לי כרטיס טיסה חזור?אם אתה טס מהארץ לבריטניה, כבר בצ׳ק אין בנתב״ג יבקשו ממך לראות כרטיס יציאה מבריטניה. לחילופין תצטרך להראות דרכון בריטי או ממדינות האיחו האירופאי, או ויזת שהיה (תושב, סטודנט, ויזת עבודה וכו) - אחרת לא יעלו אותך לטיסה.
נעה
-
מה הכוונה "לכרטיס יציאה מבריטניה"מה שחשוב זה כרטיס הלוך ושוב, מי שלא יודע מתי הוא מתכנן לחזור יש כרטיס טיסה פתוח.
אין בעיה לנחות בלונדון ולחזור בפריז.
-
יוסי - אתה מדבר על מצב בו יש כרטיס חזרהמפריז או מבריסל או מאמסטרדם או מגלזגו זה לא משנה. הבחור שואל על מקרה בו הוא לא יודע מהיכן ומתי הוא יחזור. וכן, אם לא יהיה לו כרטיס יציאה מבריטניה הוא יצטרך לשכנע את קצין ההגירה שבכוונתו לצאת, גם אם יש לו כרטיס חזרה מפריז ביד. אבל אם אין לו כרטיס חזרה - לא יעלו אותו על המטוס כבר בנתב״ג.
נעה
-
למה, בעצם?מה אכפת לאנשי נתב"ג אם אנחנו חוזרים לארץ או לא? זה הרי עניין למשטרת הגבולות בבריטניה, לא לרשויות ישראל. אפשר להבין למה ירצו לראות הוכחות ליציאה בבריטניה, אבל למה בנתב"ג? מעולם בנסיעותיי בעולם לא שאלו אותי בעלייה למטוס בישראל לגבי החזרה ומעולם לא ביקשו לדעת האם יש בידי כרטיס חזרה לארץ.
-
שאלה - כניסה לבריטניהבנסיעתי האחרונה נתבקשתי להציג כרטיס טיסה חזור בביקורת הגבולות בלונדון.
-
למה, בעצם?עד כמה שאני יודעת ומבינה, זה לא אכפת לעובדי נתב"ג, זה אכפת לחברת התעופה שאתה טס איתה כי אם לא יכניסו אותך לבריטניה הם יצטרכו להחזיר אותך לארץ.
לכן זה באחריותם לבדוק מראש.
זה נכון לעוד מדינות, לא רק לבריטניה.