ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    12
    2203
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • abdala
      abdala נערך לאחרונה על ידי

האם כדאי לטייל ביפן בטיול מאורגן או בטיול עצמאי?

האם אפשר להשתמש באנגלית?

אם טיול עצמאי היכל אפשר לקבל סיוע?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

יפן

אפשר כך ואפשר כך.

חפש כאן באתר, יש ממליצים חמים על טיול עצמאי. השאלה האם אתה יודע ומסוגל לבנות טיול כזה. יש המון חומר באתר הזה. יש אתרים נוספים. יש ספרים ומפות.

בלי זה אתה לא יכול לצאת. לא ליפן.

אנגלית? כנראה שביפן (וסין) זו קצת בעיה (עוד לא הייתי אבל מתכנן טיול של חודש באפריל) אבל לא לגמרי בלתי פתירה. בכל המזרח (למעט הודו) קיימת בעיה זו, קצת יותר וקצת פחות.

• ramiav1
          ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

יפן

כמו כל דבר בחיים , יש יתרונות וחסרונות לכל צורת טיול .

טיול מאורגן - בד"כ יקר יותר , הכל מאורגן , אתה מקבל הכל לעוס בשביל זה שילמת יותר , אין לך גמישות (גם למדריך אין) , והחלק הכי חשוב , רולטת הקבוצה , טובה או גרועה .

טיול עצמאי - בדרך כלל זול יותר , אתה המחליט לטוב ולרע , אתה איש האופרציה , והכי חשוב אתה יכול לטייל עם מי שאתה רוצה .

טיילתי טיול עצמאי ביפן , הסתדרתי עם חוסר  דיבור האנגלית שלהם , ושרציתי שיניתי את הקצב , שראיתי שאנחנו רצים מהר מידיי , ניצלתי יום גשום לעשות יום בטלה בקיוטו .

הטיול שלי היה בשיטת הכוכב , התיישבות במקום מרכזי וגיחות באמצעות הרכבת .

• annaly
            annaly נערך לאחרונה על ידי

יפן

אני אוהבת לטייל עצמאית ולכן זה מה שעשיתי.

אנחנו (בניגוד לשאר הטיולים שלנו) הזמנו מקומות לינה מראש.

גם כרטיס רכבות JRPASS רכשנו מראש (אפשר לקנות בהנחה משמעותית רק מחוץ ליפן).

וגם כמובן נעזרנו בספר טיולים (ושיחון שלא כ"כ השתמשנו בו...)

מעבר לזה תחליט מה מעניין אותך, כמה זמן להיות בכל מקום, ותתחיל לבנות תוכנית.

רק כדי לתת לך מושג (ואולי כיוון)

אנחנו נחתנו באוסקה, טיילנו באוסקה, קיוטו, הירושימה + מיאג'ימה, הדרמנו עד קאגושימה (מיותר לדעתי בטיול של פחות מחודש), קאנאזווה, טאקיאמה, האקונה, טוקיו, והמראה חזרה משם.

אנגלית לא כ"כ שימושית, אבל מסתדרים נהדר Smile

• רוני סופר

יפן

רמי ואנלי,

עד כמה הזמנת מלונות מראש קריטית בטיול ביפן (חודש-חודש וחצי). מה ההגדרה של "מראש" - שבועות או יום יומיים.

קראתי היכן שהוא שבעלי המלונות, במיוחד הקטנים, מיחסים חוסר כבוד למי שמגיע בלי הזמנה עד כדי אי השכרת חדר.

האמנם?

ברור שהזמנה מראש מגבילה בספונטניות, וכבוגרי הודו והמזרח - ספונטניות זה לב העניין.

• yuval_s
                yuval_s נערך לאחרונה על ידי

יפן

רוני - אנחנו טיילנו כמשפחה עם רכב, וחוץ מבטוקיו (תחילת הטיול) וקיוטו (סוף) היינו ספונטניים לגמרי. לפעמים פשוט הגענו למקום שנראה טוב בלונלי-פלנט ודפקנו בדלת, לפעמים נעזרנו בטוריסט-אינפומיישן המקומי (בד"כ צמוד לתחנת הרכבת), בד"כ במלונות משפחתיים קטנים. לא נתקלתי בתופעה שאתה מתאר - תמיד קיבלו אותנו בשמחה רבה. כמו בכל מקום אחר - ספונטניות תגרום לכם להסתובב יותר ולחפש, אולי פה ושם תאלצו להתפשר, אבל ממש לא נראה לי בעייתי.

• ramiav1
                  ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

יפן

רוני ,

בדרך כלל אני בעד ספונטניות , כל הנסיעה ליפן הייתה ספונטנית , היה מבצע לתאילנד ונסעתי לבקר את הבן שלי בסינגפור , ומשך הטיול היה אילוץ של החופש שהוא יכל לקחת .

וכך היה לי פחות מחודש לתכנן את הטיול , הטיול היה ל-16 יום , והיה חשוב לי לתכנן את הכל מראש , מדריך טיולים או לא ??

עשיתי הזמנות ראשוניות בבוקינג שניתנים לביטול ללא תשלום , ואז מצאתי דרך הטיפים באתר , בית להשכרה בקיוטו , הזמנתי מלון אחד ב-150 $ בטוקיו (לבן שלי היו דרישות) , ושראיתי שמלון מפואר יותר וקרוב יותר לתחנת הרכבת יוצא במבצע של 110 $ ביטלתי והזמנתי מחדש , 

רק במקום אחד , בניקו , הצטערתי שהזמנתי מראש , אבל בסוף במלון הפנו אותנו לאונסן נחמד וככה ניצלנו את האחר הצהריים המיותר .

את המסלול בניתי בעזרת גולשת מהאתר שכבר לא מגיבה כאן , והכל דפק כמו שעון יפני .

ואני אצטט מה שאמרו לי ביפן אתה לא יכול לקחת טוקטוק ולעשות סבב בתי מלון , לקחת מונית ביפן צריך משכנתא .

אבל אסייג ואומר שבטיולים אין נכון ולא נכון , כל אחד לוקח את ההחלטה שלו והכי חשוב להינות , למרות השוני בתרבותיות .

• annaly

יפן

אנחנו הזמנו בעיקר בגלל "מחסום השפה" וה"חיפוש עם מזוודה" ולא בגלל שפחדנו שלא יהיה מקום. לכן גם יומיים מראש הספיק לנו... אבל - אם הטיול קצר - בד"כ יודעים בגדול מראש איפה תהיו... ואם הטיול ארוך, אז אפשר באמת תוך כדי ההתקדמות להזמין.

בגלל שהיינו בלי רכב, תמיד ישנו במקומות שהם במרחק הליכה מתחנת הרכבת המרכזית, והעדפנו לדעת מראש לאן ללכת מאשר לעשות טיולים רגליים עם המזוודות. 

זה היה מאוד נוח שאם הגענו בבוקר, בדרך מהתחנה לאטרקציה הראשונה השארנו את המזוודות במלון.

דרך אגב, ההזמנות נעשו במייל, ללא התחייבות כלשהי, כך שאם היינו משנים את התוכנית - היינו יכולים להתקשר ולהודיע שלא נגיע.

• רוני סופר

יפן

תודה רמי ויובל. שיחררתם ממני לחץ.

ורמי, מה, באמת אין טוקטוק ביפן? devil

• okss14
                        okss14 נערך לאחרונה על ידי

יפן

היי! 

לגבי אנגלית, מהרושם שאני קיבלתי, היפנים מבינים כל מילה שאתה אומר. הם פשוט לא מדברים, אני חושב שזה מביישנות. בכל אופן ממש קל להסתדר איתם והם מאוד סבלניים ואדיבים. 

לגבי אנגלית, אני מוסיף לנאמר. קשה מאוד להסתובב בין מלון למלון. בבנגקוק למשל אתה יכול ללכת לקוואסן ולעבור ממלון למלון עד שתמצא משהו. בטוקיו, שהיא ע-נ-ק-ית והמלונות לא נמצאים במקום אחד, זה קשה וממש לא מומלץ.

מה שאני עשיתי בטיול זה להזמין לעצמי מלון באינטרנט ליעד הבא שאני הולך להיות בו. ככה גם שומרים על גמישות וגם נהנים ממלון מוזמן.

• רוני סופר

יפן

כמובן. לזה התכוונתי. ברור לי שאין טוקטוקיו והזמנות צריכות להעשות, אבל לא שבועות מראש.

לגבי האנגלית אני לא מודאג. נדמה לי שמחסום האנגלית בסין או בארמניה הוא הרבה יותר בעייתי, ואם הסתדרנו שם (לא מעט בעזרת google translate), אז נסתדר בכל מקום.

• annaly

יפן

אכן ביפן יותר קל להסתדר מאשר בסין!!!

וחוץ מזה, שהיפנים סופר אדיבים ונחמדים Smile

(פעם אחת היו לנו רק 2 דקות להחליף רכבות, ולא ידענו איזה רציף - תחנה קטנה ללא אנגלית - אז שאלנו מישהו שגם הוא לא ידע... אבל הוא בשמחה לקח את הכרטיסים שלנו, רץ לאינפורמיישן, שאל אותם, חזר אלינו בריצה, לקח לנו את הזוודות והעלה אותנו לרכבת הנכונה בזמן....)

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון