נסיעה מברייס ליוסימיטי
-
שלום,
מתכננים נסיעה בין ברייס ליוסימיטי.
אני יודע שזה המון שעות.
מדובר על חודש יולי.
האם זה יומרני מידי ?
יש לי אפשרות להתחיל בנסיעה אחר הצהריים לאחר טיול בבריסל קניון ובכך לחסוך מספר שעות מהיום הארוך הזה. השאלה היא האם יש היכן לישון בדרך ?
אפילו ארבע שעות נסיעה זה מתאים .
תודה לכל המשיבים.
אשר
-
נסיעה מברייס ליוסימיטיאשר, שמת על המפה?
מדובר על 535 מייל במקרה הקצר. זה המון. (ובדקתי עד הכניסה המזרחית מהצד של הטיוגה).
לא מכיר נקודות באזור אמצע הדרך לעצירה , אך בטוח שבקרוב מומחי הפורום יבואו לעזרתך.
אפשרות פשוטה היא לשבור את הדרך בווגאס למרות שאני מאמין שהחלטתם לוותר אם אתה מחפש חיתוך ישיר ליוסמיטי.
-
נסיעה מברייס ליוסימיטיאיזה כיף של נסיעה. אישית, הייתי נוסעת דרך נבאדה וטיוגה פאס ביום אחד ארוך. יוצאים מוקדם בבוקר ומגיעים בערב. אלו כבישים לא ראשיים בלשון המעטה ואין נוף בדרך, אבל זו אחלה נהיגה מדטטיבית.
איך הרכב הנוסעים והנהגים ובאיזה רכב? אם יש לכם שני נהגים ורכב מרווח (למשל מיני ואן, אם נוסעים עם ילדים, או יותר משלושה אנשים), ממש אין בעיה. הצטיידו בסרטים לטאבלטים, מוסיקה טובה, צידנית עם שתייה קרה ונשנושים לדרך ותכינו את כולם מנטלית לנסיעה במערב הפרוע (טוב לא פרוע, אבל מדברי וריק). אם יש לכם שני נהגים, בכלל אין בעיה. זו נהיגה קלה שבקלות ולא צריך להיות נהג מאד מנוסה. בעקרון מפעילים קרוז קונטרול ושומרים על נתיב על הכביש. אם יש שני בעלי רשיון נהיגה ישראלים, ודאו שלשניכם יש רשיון בינלאומי ותוכלו להתחלף כל שעתיים-שלוש.
מה שהייתי עושה, זה מתכננת את הלינה באותו הלילה מחוץ ליוסמיטי בצד המזרחי. תוכלו פשוט לנסוע ולראות כמה אתם יכולים להמשיך. נקודות לעצירה יכולות להיות בעיירות Tonopah, או אם אתם מצליחים להמשיך עדיף אפילו ב-Bishop או ממות' לייקס. למחרת תוכלו להכנס ליוסמיטי דרך טיוגה פאס ולהתחיל את היום שם. כך תחסכו עלות לינה של לילה ביוסמיטי (יקרה לרוב). אם הצלחתם להגיע עד ממות' לייקס, לא תהיה בבוקר לנסוע חצי שעה עד הכניסה לטיוגה פאס. אם עצרתם מוקדם יותר, יהיו לכם שעה או שעתיים של נסיעה בבוקר, ועדיין תגיעו רעננים ליוסמיטי.
כמובן, אתם יכולים לנסות להגיע ממש עד לי וינינג באותו הערב. מבחינת נהיגה זו לא בעיה. מה שכן, העיירה הזו יחסית עמוסה מבחינת לינות, אז אם אתם הולכים על זה, הצטיידו מראש במספרי טלפון של מוטלים בלי וינינג והתקשרו אליהם להזמין מקום מהדרך, לפחות בממות' לייקס. אני לא יודעת אם יש שם קליטת סלולר טובה (תלוי מן הסתם במפעיל שלכם), אבל יש שם מקדולנדס ואני מניחה שיש בו וויפיי, אז אם יש לכם סקייפ בטלפון עם קצת כסף בחשבון אפשר להתקשר משם.
-
נסיעה מברייס ליוסימיטילשאלתך לגבי התחלת הנסיעה מברייס באותו הערב. לדעתי נקודה טובה ללינה היא Cedar City. יש שם נציגויות לרשתות המוטלים השונות, מגוון מזון, סופרמרקטים וכד'. זה יוריד לכם שעה מהנסיעה מברייס, וגם זה משהו

-
נסיעה מברייס ליוסימיטיאנחנו לנו ב BISHOP, עיירה מאד נחמדה ובבוקר בזריזות ליוסמיטי כולל ביקור של שעה בשמורה היפה של ה Mono Lake, ממש לפני היוסמיטי.
לא לשכוח להכנס למאפייה המפורסמת ולהצטייד בלחמים מעולים לימים הקרובים.
(לא זוכר את השם - אפשר למצוא בטח בבלוג שכתבתי (ראו בחתימה את הלינק).
-
נסיעה מברייס ליוסימיטישלום,
אני מצטרף להמלצה של ענת על סידר ביטי כנקודת החניה אחרי ברייס. מדובר ב-2.5 שעות נסיעה בערך מהפארק. את הנסיעה אני ממליץ לעשות על כביש 143 -> 148 -> 14 אם יש לכם זמן או רק 14 אם אתם קצרים בזמן. מלבד שיש בסידר סיטי מבחר מלונות, כאמור, הרי שבקיץ מתקיים שם פסטיבל שייקספיר. אם אתם בעניין, שווה לקנות כרטיסים למחזה. אם לא, גם סתם להסתובב במרכז העיירה וליהנות מחווית הפסטיבל זה נחמד.
-
נסיעה מברייס ליוסימיטימצטרף להמלצה ללון ב-CEDAR CITY אחרי הביקור בברייס. משם יש כבר כ-700 ק"מ עד ל-LEE VINING, בסמוך ל-MONO LAKE ומשם אפשר להיכנס ליוסמיטי למחרת דרך מעבר TIOGA.
רק שתי המלצות חמות (או קרות

1) לתדלק פול לפני היציאה מ-CEDAR CITY כי אין תחנות דלק רבות בדרך.
2) להחזיק בקלקר/צידנית שאפשר לרכוש בכמה דולרים בכל סופרמרקט, לשים קרח שאפשר לקחת בכל מלון/מוטל והרבה בקבוקי מים לשתייה. מדובר על אזורים חמים מאוד בחודש יולי.
להוסיף שבכבישים האלה אין תנועה רבה והנהיגה בהם די נינוחה.
הנה המסלול:
-
נסיעה מברייס ליוסימיטיתודה רבה לכל המשיבים .
בהחלט ניישם כמה מההמלצות המועילות.
ערב טוב
אשר
-
נסיעה מברייס ליוסימיטיהייתי נוסע דרך לאס וגאס וישן לילה שם.