האלפים היפניים
-
בלונלי של יפן מופיעה המלצה מפורטת של מסלול מעניין באלפים היפניים שנקרא Tatyama - Kurobe Alpine route.
מדובר על מסלול משלוב מגוון כלי רכב (חשמליות, קוניות כבל, ורכבלים) והליכה רגלית בפסגות האלפים היפניים. עובר מתחת לפסגת הטאטיאמה, ליד אגם קורובה והסכר הענק שיוצר אותו, עם מראות נוף מהממים (כך המתמונות).
על פי הלונלי משך המסלול, ללא זמני ההגעה לקצותיו, כתשע שעות, פלוס כשעה מכל קצה עד למקום ישוב, סך הכל 11 שעות.
מי יודע עוד פרטים לשאלות שונות:
1. כמה קר ומושלג בסוף אפריל (המסלול נפתח ב 15 לאפריל).
2. כמה זמן זה באמת לוקח (אפשר ללון בדרך אבל זה קרוב ל 300$).
3. איזה ציוד באמת צריך להביא לזה (נעליים או מספיק סינקרס וכד').
4. עוד טיפים.
-
האלפים היפנייםהיי רוני,
סיקרנת אותי , קראתי קצת באינטרנט, אתה יודע זה החבר גוגל שהרבה לא מוצאים אותו
, ויש המון מידע ונראה מענין - אבל , קראתי גם שהצפיפות רבה , יש פקקים ויש המתנות.הנה. משהו שמצאתי אולי יעזור :
http://www.alpen-route.com/en/
אם אם תסע נא לספר לכשתחזור בבקשה.
צילה
-
הטיפ היחיד שיש לי על האלפים היפנייםהיי!
לא עשיתי את המסלול שדיברת עליו ואני לא מכיר אותו גם

אני הייתי באזור האלפים היפניים (מטסומוטו, טאקייאמה) והעצה היחידה שיש לי אמנם לא עונה על מה שאתה שאלת אבל אולי היא תעזור.
כשמתכננים טיול באזור האלפים היפנים חשוב לבדוק טוב טוב את מסלולי הרכבות. האזור שם מאוד בעייתי מבחינת רכבות ולפעמים נסיעה שנראית קצרה על המפה יכולה להיות מאוד ארוכה.
למשל, מטסומוטו וטאקייאמה ממש קרובות אחת לשניה. 90 ק"מ סה"כ.
זמן הנסיעה ברכבת ? 4 שעות!
אז הטיפ שלי לפני שמגיעים לאזור, לבדוק טוב את זמן הסניעה ממקום למקום
-
הטיפ היחיד שיש לי על האלפים היפנייםתודה.
צילה, תני הקרדיט שגוגל זה האתר השני שאני מבלה בו (אחרי הפורום כמובן) ואת אתר המסלול אני מכיר לפני ולפנים (יש לי כבר את טופס שליחת המזוודות....).
המסלול אכן נראה מסקרן והתמונות משם מרתקות. השאלות שלי הן באמת יותר ליפנים או לכאלה שהיו שם (יש לי גם קשר לזוג מערבי שחי ביפן ופגשנו בדלהי...).
אסביר לדוגמא -
הם כותבים באתר שצריך להצטייד בנעליים לשלג. לעיתים באתרים כאלה מייעצים עצות מכסות תחת. האם כך הוא או שמא מספיק בנעלים רגילות. לא בא לי להסחב עם נעלי מטיילים במשך חודש וחצי ביפן רק ליום מסלול. מצד שני האתר נפתח באמצע אפריל ואנחנו נהיה שם שבועיים לאחר מכן. ודאי יהיה שלג עמוק. אבל האם זה כך?
כמובן שאדווח. זה נראה אחד מהשיאים של הטיול. בטוח שלא אתאכזב.
ותודה על עצת הרכבות.
-
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך ..... -
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך .....יודע.
יש כאן שרשור אחר שהקפיץ לי את הפיוזים אבל ניסיתי להיות עדין.
-
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך .....הי okss14,
הבנתי למה זה לוקח 4 שעות ברכבת.
הרכבת עוברת דרך נגויה שזה עוד 150 ק"מ. כנראה שאין קו ישיר ביניהן.
זה גם עושה שכל כי זה אזור הרים גבוהים.
ייתכן שצריך 1. לסוע באוטובוס. 2. לשכור רכב.
-
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך .....הי,
לא עשינו את המסלול המדובר. נראה לי שהוא לא היה קיים כשהיינו שם... או שאולי סתם לא היינו מודעים לקיומו.
באופן כללי הנסיעה לטאקאיאמה אכן לוקחת זמן רב, וגם יש מעט רכבות ביום. לכן מומלץ לתכנן מראש.
כן, יש שם הרבה שלג, כולל פעילויות חורף - סקי ודומיו.
לגבי המסלול - אם הם כותבים שלוקח 11 שעות, זה מה שייקח לך. שים לב, שכשמדובר בהרבה כלי תחבורה אז לוקח זמן גם לחכות להם, ולכן לפעמים אם פספסת אחד ב-5 דקות, הבא אחריו רק עוד חצי שעה, ויכול להיות ש"כלי התחבורה הבא" מתוזמן פחות טוב לזמן ההגעה החדש שלך... מקווה שאתה מבין את כוונתי.
מקום לינה - אם אתה מתכוון ללון לפני ואחרי באותו מקום, תחפש מקום שיהיה הכי נוח. לפעמים נוח קרוב להתחלה - ואז אפשר לסיים את המסלול באור, ולחזור ללינה בחושך, לפעמים נוח בסוף, ואז לצאת ממש מוקדם, כדי להגיע לסוף לפני החושך. או באמצע - אבל מקום שמקושר טוב תחבורתית. בכל מקרה, כדאי לבדוק זמני רכבות (או תחבורה אחרת) כדי להחליט מה הכי מתאים.
בקשר לנעליים - אכן דילמה לא פשוטה - אם לקחת נעלי טיולים בשביל יום אחד. תנסה אולי להוסיף עוד ימים שתזדקק להם
או שפשוט תיקח נעלי ספורט טובות.לא נעים לי להגיד, אבל כבר עשיתי חצאי טרקים על נעלי ערב.... (וזה כי נעלי הטיולים נשארו במקום הלינה...)
תהנה!!
-
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך .....תודה.
את מי שזה מעניין אז הוחלט (כמו שאומרים אני החלטנו
) כך:הגעה מהוקאידו ברכבת לטויאמה ולינה שם.
יציאה למסלול האלפים היפניים ולינה במצומוטו.
נסיעה (שעתיים וחצי) לטאקאיאמה בחברת האוטובוסים Nohi סיורים ולינה שם.
המשך טיול באלפים היפניים עד קנאזאוואה ולינה שם.
יציאה מההרים לטוקיו להמשך טיול.
לגבי נעליים - נחליט ממש לקראת הטיול בהתאם לתחזיות מז"א.
זה מרתק כבר בשלבי התכנון, כמו כל טיול.
-
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך .....אכן הרכבת מטאקייאמה למטצומוטו עוברת בנגויה

זה כמו לנסוע מתל אביב לחיפה דרך ירושליים. או לא יודע, אולי תמצאו דימוי יותר מוצלח..
הדרך הטובה ביותר היא באמת באוטובוס. אני טיילתי שם וממש התקמצנתי על הכסף אז בגלל שהרכבת הייתה בפאס, העדפתי לנסוע 4 שעות מאשר לשלם על האוטובוס.
לפחות הרווחתי סיפור שאני יכול לספר בפורום למטייל ששואלים על האלפים היפנים.
-
רוני העקיצה כמובן שלא כוונה אליך .....נושא הפאס הוא אכן שיקול כי האוטובוס ממש יקר 31$ לאדם, 62$ לשניים. אני שוקל לשכור רכב.