בודפשט 5.5 ימים
-
מגיעים ברביעי בצהריים חוזרים שלישי בוקר
כך שיש לנו חמישה וחצי ימים,
איך לחלק את הימים המלצות? מעוניינים בעקרון ב-2 טיולי יום מחוף לבודפשט? מה מומלץ חוץ מוירנה?
האם יש למי מושג לגבי עלויות טיולי יום בבודפשט או מחוץ ?
האם צריך להביא למרחצאות מגבות?
האם יש מלון מרכזי מומלץ - אולי שלושה כוכבים?
מה מזג האויר בתחילת יוני ?
תודה מראש למשיבים .
-
בודפשט 5.5 ימיםבודפשט בכפית ! - הצעה לכל יום בחופשה שלכם..
והבלוג של המטייל המתמיד
להצטייד למרחצאות :
כובע רחצה חובה, בגד ים, מגבות/חלוק רחצה (ניתן להשאיל מהמלון), כפכפים מונעי החלקה (ניתן לשכור הכל בתשלום)
הצעות מחוץ לבודפשט + הצעה למלון מרכזי : מרקיור בודפשט סיטי סנטר
-
בודפשט 5.5 ימיםלי יקרה,
הייתי מאד נזהרת לכתוב "ניתן להשאיל מהמלון" לגבי החלוקים…צריך לשאול אם אפשרי ואם כן, להודיע להם מראש שמוציאים את החלוקים!! אסור להוציא מחוץ למלון רכוש שלהם!!! אלא באישור שלהם.
רק חסר לנו שעוד יכתבו בעיתונים באירופה "הישראלים גונבים חלוקים/מגבות מבתי המלון בהונגריה"
כדוגמת טורקיה (ששם בכלל הרחיקו לכת גם לברזים)
-
בודפשט 5.5 ימיםקיפי,
את צודקת

שמעתם הרבה עברית בסצ'ני ובקרקס?
עד כמה צפוף והמוני במתחם מתחת לכיפת השמיים? זוכרת באיזה ימים בשבוע הייתם...
מתי הכי פחות המוני לדעתך, בהנחה שנגיע לקראת ערב.
יש היכן להניח את המגבות/חלוקים - במקום שיהיה ממש קרוב ליציאה מהמים?. תודה!
-
בודפשט 5.5 ימיםהיי לי,
שמחתי שקיבלת את דבריי
ואודה אם לא תכתבי על כך בבלוג(מרשה לעצמי לבקש בתור "ממציאת הרעיון").אני חושבת שהיינו בשבת בערב(!) וגם באמצע השבוע. כמובן שבשבת היה עמוס יותר אבל זה בכלל לא נורא ואפילו נחמד שיש הרבה אנשים בבריכה. זה הופך את זה למין הפנינג של ביחד ויש לזה את הקסם משל עצמו. אני לא מאמינה שאני כותבת את זה כי אני אישית בדרך כלל בורחת ממקומות הומי אדם, אבל שם בשבילי היה אחד מיוצאי הדופן.
לא שמענו עברית לא שם ולא בקירקס. היו איתנו כמה ישראלים נחמדים במלון ואפילו ברחוב שמענו מעט עברית על אף שהיה חנוכה. אולי היה קר מידי בבודפשט וזה לא משך הרבה מידי ישראלים(למרות שעל פי הפורום נראה היה שהמון נוסעים).
וכן, כיסאות הנוח קרובים(כמה צעדים) לבריכות החיצוניות ומגיעים אליהם בצ'יק צ'ק (אם את חוששת מקור והתקררויות)
-
בודפשט 5.5 ימיםעוד משהו: הייתי קונה מראש כרטיסים לקרקס ליום בשבוע שיש בו מקומות פנויים בשורה ראשונה-שנייה באמצע בלי קשר לעומס הצפוי בסצ'ני, ולא ההפך. אנו ישבנו מאחור ובאמצע מתוך אילוץ, כי פשוט לא היו כרטיסים. אין לי ספק שמקדימה יותר כיף.
-
בודפשט 5.5 ימיםתודה רבה,
האם כדאי את הסיורים בבודפשט עצמה לעשות לבד או במאורגן?
- כנ"ל לגבי הסיורים מחוץ לבודפשט? ברכבת מאורגן עם אוטובוס?
-
בודפשט 5.5 ימיםשלום!
שתהיה לכם נסיעה טובה, והמון הנאה.
אנחנו בילינו בעיר יותר מ-5 ימים ולו יכולנו היינו נשארים יותר.
כדאי לעשות שעורי בית ולקרא גם טיפים שמופיעים באתר. לי זה מאד עזר והוספתי גם משלי לאחר שחזרנו. אפשר בהחלט להסתדר לבד בעיר. לא יצאנו מהעיר למעט ביקור בפארק החבלים (מומלץ), ולשם הגענו במונית (זהירות ממחיר מוניות).
אני יכולה לומר, שאנחנו היינו בסוף יולי, שבוע חם מאד,הצטערתי שלא לקחנו ביום הראשון את הסיור באוטובוס התיירים hop on hop off קצת לסדר לנו את מיקום האתרים והמרחקים. יורדים ועולים בתחנות שונות, ובימים הבאים ניתן לתכנן טוב יותר, לאן רוצים לחזור. חוץ מזה להשתמש יותר ברכבת התחתית, זול, מעייף פחות ומהיר יותר. מאשר ברגליים. מזכירה לכם שהיה שבוע חם מאד.
המלון שלנו מרכזי, זול, נוח ונקי. 7Seasons Apartments. דרך אתר Booking.com
לגבי מרחצאות סצ'יני, יום א' יכול להיות עמוס. שווה במיוחד ביום חם.בקרקס לדעתי אין חשיבות כלכך למקום ישיבה, לכן אני ממליצה לקחת את הכרטיס הזול יותר, נדמה לי שהוא מסומן במפת הישיבה באוהל בירוק. אפשר לראות את מפת הישיבה באוהל בקופה בעת רכישת הכרטיס. שימו לב הקרקס לא פתוח כל יום.
לגבי עלויות ושאר פרטים אני כבר לא זוכרת, הכל כתוב בטיפים, נראה לי שגם כך נסחפתי, והכל מתוך געגועים, הייתי שמחה לחזור לבודפשט, ולעוד כמה מקומות.
בילוי נעים!
-
בודפשט 5.5 ימים - סיורי חינם, אוטובוס התיירים ועוד- קיפי ו-LA1 תודה על הפירוט וכל מה שכתבתם

אני לא מציעה להצטרף לסיורים המאורגנים של הישראלים במחיר מופקע לרוב..
(אולי רק לטיול יומי לברך הדנובה, המשלב 2-3 עיירות)
קל להתמצא בבודפשט, תיעזר בקישורים והבלוגים שצירפתי
ההונגרים מסבירי פנים, הצעירים בעיקר דוברי אנגלית.
לעיירה סנטאנדרה נוסעים ברכבת. כ45 דקות נסיעה.
אהבתי את הנוחיות של אוטובוס התיירים, עם אוזניות שמע בעברית!!
סיור פנורמי מעניין עם אפשרות לרדת בחלק מהתחנות
(תסמנו לכם לפני אילו תחנות מעניינות אתכם, המסלול מעגלי
ואם פיספסתם תחנה שרציתם לרדת בה.. בעייתי ותצטרכו לעשות שוב את כל הסיבוב או להגיע בתחבורה ציבורית)
אוטובוס התיירים בעברית - מומלץ בחום ליום או יומיים (בד"כ מקנה בחינם גם שייט וסיור רגלי מודרך, הנחות בבתי קפה/מסעדות)
יקח אתכם בנוחיות לכל האתרים, אינטרנט חופשי במהלך הנסיעה.העלות זולה, נציגי החברות המתחרות ינסו לשכנע אתכם ואפילו יציעו הנחה.. אפשר לנסות להתמקח.
אוטובוס אמפיבי סובב את האתרים התיירותיים בנסיעה ובסוף הפתעה (אל תגלו לילדים/לבן זוג) ממשיך בירידה לדנובה לשייט!
שעות יציאה: 10, 12, 15, 17 ליד מלון 4 עונות. כדאי להקדים לתפוס מקום טוב, ניתן להזמין כרטיסים באתר, כ30 יורו לאדם.
לתשומת ליבכם עד 13.2.14 לא תהיה פעילות עקב עבודות תחזוקה. כדאי לעקוב באתר שצירפתי.
סיבוב מקסים ופנורמי בחשמלית במחיר כרטיס נסיעה רגיל. עדיף בשעת ערב.
טראם מס' 2 - לאורך הדנובה, בצד של פשט - במסלול ליד האי מרגיט, לפרלמנט, מדרחוב ואצי והאקדמיה למדעים, השוק המקורה.
טראם מס' 4 , 6 - במסלול ארוך בנופי העיר, אשר חוצה פעמיים את הנהר.
צאו לסיור הכרות רגלי מודרך חינם ! באנגלית,שיסייע להתמצא בבודה+פשט ואורך כשעתיים.3 סיורים לבחירתכם
אין דרך טובה יותר להכיר את העיר, מאשר לכבוש אותה ברגליים...בסוף המסלול תוכלו לתת טיפ למדריך.הסיור "הרגיל" מתחיל ב10:30 או ב14:30 נפגשים בכיכר וורמאשי (על מדרחוב ואצי), הסיור עובר לאורך הטיילת של הדנובה, הגשרים, הכיכרות, ארמון הנשיאות וכנסיית מתיאש ונוגע בהיסטוריה, חברה, ארכיטקטורה, אוכל ועוד סביב התרבות ההונגרית..
יש גם סיור בנושא היהודי או הקומוניסטי ב15:30.
הסיור "היהודי" סוקר את ההיסטוריה של הקהילה היהודית בעיר.בתום הסיור תוכלו להתעניין בהמלצות מהמדריך למקומות בילוי בערב, פאבים, מופעים וכו'..
הסיור "אמונה-טרור-קומוניזם" עגמומי ואפל, יקח אתכם למסע בהיסטוריה הלא רחוקה של הדיקטטורה הקומוניסטית ועלילות המהפכה. - קיפי ו-LA1 תודה על הפירוט וכל מה שכתבתם
-
בודפשט 5.5 ימים - סיורי חינם, אוטובוס התיירים ועודממש תודה לכולם,נסיעה קודמת אמנם הייתה משפחתית וב2010 ולתאילנד, שם נעזרתי המון באתר,והטיול ההוא היה נהדר,
שוב תודה, ובטח יהיו עוד שאלות..