טיול משפחתי לסין
-
אנחנו מתכננים טיול משפחתי עם ילד בן 12 לשבועיים בסין ושבוע בנפאל. רציתי לדעת אם המסלול שלנו בסין הוא מעשי: 3 ימים בייגין, 3 ימים שנחאי (המעבר ברכבת המהירה), משם בטיסה לגווילין לשלושה ימים, ואח"כ ברכבת לילה לקונמינג - דאלי - לינג'יאנג (4 ימים) ואז בחזרה לקונמינג לטיסה לנפאל (ואולי בכלל עדיף להמשיך לצ'אנגדו כדי לראות את הפנדות ומשם לטוס לקטמנדו).
אודה לכם על עצות בנוגע לתכנון המסלול ובעיקר לסופו.
תודה רבה
-
טיול משפחתי לסיןאוכל לייעץ רק בחלק הסיני, בנפאל לא הייתי.....
ראשית חשוב לדעת על איזה עונה מדובר קיץ ? חורף ? בכל אופן בהתחשב בנסיבות ובאופי המשפחתי 3 ימים בבייג'ין מספיקים בהחלט בהנחה שתתמקדו באתרים המרכזיים ותמצו את שעות היום. יש אתרי חובה כמו העיר האסורה וכיכר טיאנאנמאן אפשר עוד יום לארמון הקיץ וכדאי ללכת גם על החומה. קצת לחוץ אבל בהחלט אפשרי.
שנחאי גם כן נשמע הגיוני וקצת לחוץ. לא הבהרת האם אתם מעוניינים להתמקד באתרים "יהודיים" או סיניים בלבד,זה כמובן משנה את האופי של שנחאי. מעבר ברכבת הוא הגיוני אם כי "גונב" עוד יום קחו את זה בחשבון. בגלל קוצר הזמן הייתי מציע להחליף את קונמינג ביאנגשו כולל ביקור בטראסות האורז נראה לי יותר אטרקטיבי מקונמינג.
מוזמנים לשאול יותר בפירוט באם נדרש
-
טיול משפחתי לסיןתודה על התשובה המהירה.
לגבי בייגין ושנחאי (אתרים סיניים מרכזיים בלבד) אנחנו די סגורים. ברכבת בחרנו בשביל החוויה והנוף בדרך. ההתלבטות היא איך לשלב את חוות הפנדות בצ'נגדו (בהנחה שבאמת רואים שם פנדות ושזה מעניין כמו שזה נשמע) עם גווילין (ינגשו, יער האבן), קונמינג - רק כתחנת מעבר לדאלי, לינג'יאנג. אני חוששת מעומס יתר, ומצד שני לא רוצה לאכזב את הבן שלי שחולם לראות פנדות...
-
טיול משפחתי לסיןאגב, מדובר באמצע אפריל...
-
טיול משפחתי לסיןעונה מצויינת...לגבי פנדות יש גן חיות בבייג'ין, בתקווה שזה יספק....אחרת נראה לי עומס יתר....
-
טיול משפחתי לסיןאפשר לשאול מה מתוכנן בנפאל? כי שבוע בנפאל נשמע לי ממש מעט.
לגבי סין אני לא יכולה לומר דברים וודאיים כי עדיין לא הייתי שם (רק מבלה כבר כמה חודשים בתכנון הטיול שלנו באפריל), אבל זה נשמע לי צפוף. קחי בחשבון זמני מעבר ממקום למקום. חישבנתי את הימים שלך - אמרת שבועיים סין והתוכנית שנתת באמת מסתכמת ל-14 יום. אבל 3 ימים בייגי'ן ו-3 ימים שנחאי, איפה החצי יום שהלך במעבר ביניהן?
לגבי טיסות פנים כתבו לי פה כמה אנשים לקחת בחשבון שהן הרבה פעמים מתעכבות. יש מקומות ששדה התעופה מרוחק שעה נסיעה מהעיר (גווילין למשל), אז כל טיסה זה גם איזה חצי יום אבוד. האם אתם מתכננים לקחת מדריך/נהג צמוד בכל מקום שתגיעו אליו כדי למזער הפסדי זמן על ארגון?
-
טיול משפחתי לסיןלי זה נשמע כמו ביקור טעימות ולא כמו טיול, אבל זה אני. סין מספיק מעניינת בשביל שלושה שבועות. מציע בחום לוותר על נפאל. בשלושה שבועות תוכלו להספיק את בייג'ינג, שנחאי, גווילין, צ'נגדו, ליגי'אנג/דאלי - וגם זה לא יהיה מרווח כלל וכלל. את נפאל תשמרו לפעם אחרת.
-
טיול משפחתי לסיןאני הייתי מוותר על קונמינג ויער האבןן.מיותר ולא שווה את המאמץ.
-
טיול משפחתי לסין3ימים בבייג'ן ממש לא מספיקים לדעתי בהתחשב שחצי יום זה הגעה עזיבה וכ'ו.
שאנגחאי 3 ימים זה מספיק אולי אפשר אפילו לצמצם את זה אלא אם כן אתם רוצים להתמקד בעיר מערבית ביותר.
גווילין 3 ימים זה הרבה מאוד אלא אם כן יאנגשו משולבת בימים הללו.
-
טיול משפחתי לסיןלדעתי תוותרו על מדינה אחת. מאוד צפוף ומיותר להגיע לנפאל לשבוע.
או שלושה שבועות בנפאל אם בא לכם לצאת לטרק
או שלושה שבועות בסין ואז תוכלו לרווח יותר את הטיול בסין ולהוסיף את צ'אנגדו.