רומנטיקה נוסח קלוז'
-
חזרנו אתמול בערב מקלוז' . הייתה חופשה זוגית מהנה ביותר. חופשה שאין בה שום מקום שחייבים להגיע אליו ושום דבר מיוחד להספיק פשוט בילוי בעיר יפה עם הרבה אוכל טעים וספא מצויין.
הכל התחיל בבדיחה, ראיתי שיש טיסות למקום מוזר בשם קלוז' ב 19.90 וחשבתי שזה יותר זול מלנסוע לכל מקום בארץ. זה עוד היה לפני שהסנוניות הראשונות חזרו מקלוז' ולכן חיכנו קצת . למזלנו לאחר חזרתם של המטייל המתמיד דוד וריף המחירים היו עדיין נמוכים והסיפורים שלהם שכנעו אותי שהמחיר אמנם בדיחה אבל החופשה בהחלט יכולה להיות מצויינת. רגע לפני שנסענו גם החברות של אמה חזרו והוסיפו לנו עוד קצת מידע חשוב. אז קודם כל תודה ענקית לכולכם על העזרה תודה גם לאילן וגילי שתרמו והוסיפו מידע חשוב.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'טיסת וויזאייר יצאה בזמן מנתב"ג ונתחנו קרוב לאחת עשרה בלילה בקלוז'. בחוץ 0 מעלות והשדה מכוסה שכבה לבנה ויפה של שלג. מהמטוס לטרמינל נסיעה של 200 מטר באוטובוס. ביציאה מהשדה אנחנו חוצים את מגרש החניה ורואים על הכביש מספר מוניות שמחכות לנוסעים. מסכמים עם הנהג על תשלום של 5 יורו לנסיעה למלון Byfin בכיכר אברהם ינקו. המלון אכן מעולה כפי שכבר דובר כאן לא מעט. חדרים נעימים מאוד אך לא גדולים. לצערנו המלון בתפוסה מלאה ואנחנו מקבלים חדר שפונה אחורה אבל גם משם מראה הגגות הלבנים יפיפה.
באנרגיות שיש לי בכל נסיעה לחו"ל אנחנו יוצאים לסיור לילי סביב המלון. מגיעים למרכז sora הסמוך מחליפים כסף וקונים כמה מצרכים בסופר שפתוח 24 שעות.
בבוקר לאחר ארוחת בוקר נחמדה במלון אנחנו יוצאים ליום של שיטוטים והכרות עם העיר. חוצים כיכרות ונהרות, קצת חנויות הרבה פסלים של גיבורים מקומיים וכנסיות בשפע.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'ברוכים השבים!
קלוג' יעד שהיה פחות מוכר,בתור טיול עיר וכייף לקרוא עוד חוות דעת.
לכל אחד זוית ראיה שונה,הספק שונה וגם מזג אויר שונה.
התעלות נראות יפות כל כך והעיצוב אופניים עם הפרחים

אמה
-
רומנטיקה נוסח קלוז'את ארוחת הצהריים אכלנו בבית האוכל סמסרה, מקום מאוד נעים וטעים.
אחר הצהריים נסענו לקניון פולוס הענק והמרשים. את הערב סיימנו בארוחת ערב מאוחרת מאוד במסעדת ursos אכלנו כרוב ממולא וממליגה ושתינו בירה מצויינת. הכל ביחד עלה 50 ליי.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'בוקר חדש ושימשי ואנחנו בדרכנו למכרה המלח בטורדה. מהחומר שקראתי על המקום לא ממש התרשמתי אבל בעלי חשב שזה דווקא נראה נחמד והוא צדק בגדול! המכרה ענק ומרשים ביותר. שונה לגמרי מהמכרה בו בקרנו באוסטריה. פחות התרשמתי מהמתקנים השונים בפנים למרות שישר חשבתי שהילדים שלי היו מאוד נהנים שם.
בעלי לא מוותר על שייט בסירה ומכיוון שבזכותו אנחנו כאן אני מסכימה בקלות.
לאחר שסימנו לסייר במכרה נסענו לקניון Lulius פחות אהבנו אותו מאשר את פולוס. הוא מאוד מבולגן בצורה שלו. יש פחות חנויות ענק ויותר חנויות ממותגות. גם בו יש סופר ענק שהכי מצא חן בעיני זה שמוכרים בו קוביות לגו לפי משקל. בתור אמא לפריק לגו ישר ניסיתי לחשוב איזה צבעים וצורות חסרים לו.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'אני יכול להישבע שכבר הייתי במקום הזה...
רגע!?!
הייתי במקום הזה שאת כותבת ומראה לנו

פשוט כיף לשוב אתכם למראות ולטעמים המוכרים.
אוהב את הזווית המאוד מעניינת שלך

תודה על השיתוף ומקווה שכמו שבאת אחריי לקלוז', תחזרי בעקבותיי גם לרומא!
-
רומנטיקה נוסח קלוז'תודה רבה על השיתוף בתמונות ובמידע עודות קלוז' המקסימה !
ממש נחמד לחזור שוב ושוב למקומות המוכרים .
-
רומנטיקה נוסח קלוז'את הקפה של אחר הצהריים המאוחרים אנחנו בוחרים לשתות על כסאות הקרטון בקפה L'atelier . יש שם שתיה קרה חמה ואלכוהול אבל אין בכלל אוכל חוץ מפופקורן ובוטנים.
אנחנו נשארים רעבים וחוזרים להשלמת ההכרות עם המאכלים הרומניים שוב למסעדת Ursus הפעם מזמינים צ'ורבה פסטה (לא רומנית אבל טעימה) בירה וקינוחים מצויינים פאפנאשי וחלב ציפורים (lapte de pasare") מאכל שאני זוכרת מילדותי.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'את יום שבת החלטנו להקדיש לבילוי בספא שנמצא במלון Sun Garden spa&golf Resort. המלון ממוקם כרבע שעה נסיעה ממרכז העיר. אנחנו נגשים לנהג מונית ושואלים כמה תעלה הנסיעה הוא שואל אם לדעתנו 40 ליי זה יהיה יותר מדי. אין לנו מושג ואנחנו מוצאים את עצמנו בשיחה מאוד מוזרה בה הנהג עושה הכל כדי שנוריד לו את המחיר. אז השתכנענו וסגרנו על 35 ליי.
הדרך יפה עולה קצת להרים מסביב מטעי תפוחים בתרדמת חורף והנהג הנחמד מספק לנו מידע על האזור.
בשעה 11:00 אנחנו פותחים את הספא בהמשך יגיעו עוד כעשרה אנשים, בסך הכל המקום די ריק .
במקום בריכת שחייה נחמדה שלי הייתה קרה מדי אבל חוץ ממני כולם נכנסו אליה, בריכה קטנה עם מי מלח גם קרה לי מדי, סאונה יבשה (נחמדה מאוד) מחאם טורקי (מעולה) חדר מנוחה עם ספסלי אבן נוחים להפליא ומחוממים וברקע מוזיקה מצויינת (נפלא).
בשעה 14:00 אנחנו נכנסים לקבל מסז' אבנים חמות של 80 דקות, שנינו באותו החדר עם שתי מסז'סטיות מצוינות.
הכניסה לספא לשימוש חופשי כל היום עלתה 50 ליי לאדם המסז' עלה 140 ליי לאדם. היה שווה כל גרוש.
בכדי לחזור לעיר בקשנו שיזמינו לנו מונית והפעם הנהג הפעיל מונה, שילמנו 27 ליי.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'איזה יופי שזכיתם גם במסג'.הזמנתם מראש?
את הכורסאות המחוממות ויק גם אהבה מאוד וגם את הכורסאות מרופדות עם חלון לנוף החוצה,ליער מושלג.
תודה ללמטייל המתמיד שגילה לכולנו את הספא והמלון.
טוב לדעת שלפי מונה זה יצא 27 רון רק.
חלב ציפורים זכור מילדות? צאיפה?? לי זכור בסגנון שונה.משהו אוררי כזה לבן עם מעטפת שוקולד,או שאני כבר מבלבלת.
אמה
-
רומנטיקה נוסח קלוז'את המסז' הזמנתי יומיים מראש דרך המייל. עדיף להזמין יותר זמן מראש כי היה קצת קשה למצוא זמן מתאים .
אכן המטייל המתמיד הוא זה שגילה לנו את הספא הנפלא הזה.
לגבי החלב ציפורים אני מכירה אותו כמאכל הונגרי דומה מאוד למה שאכלנו פה.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'ברוכים השבים
כייף לראות את התמונות שלכם לפי נושאים
תודה על השיתוף
-
רומנטיקה נוסח קלוז'שכחתי לציין לגבי הספא שמקבלים רק מגבת. אם רוצים אפשר להשכיר חלוק ב 26 ליי. קצת התבאסתי שלא הבאתי איתי את החלוק מהמלון שלנו.
אחר הצהריים עשינו סיבוב להשלמת קניות בעיקר מתנות לילדים ואת ארוחת הערב אכלנו בביסטרו וינה שנמצא ברחוב Matel Corvin המקום מאוד מצא חן בעיננו בעיצוב שלו. בקומה התחתונה מחניק מעשן סיגריות ובקומה השניייה נעים. לגבי האוכל דעותינו היו חלוקות . השניצל הווינאי קבל ציון טוב מאוד המנות הצימחוניות (שלי) ממש לא .
משם צעדנו בנחת לבית התה סמסרה כי הייתי חייבת לראות את המנורות מדוזה.המקום ממש נחמד. בכניסה חולצים נעליים ומשאירים אותם שם. נכנסים ויש מספר חדרים כל אחד בעיצוב אחר , הישיבה בכל החדרים היא על כריות ופופים. אנחנו כמובן התמקמנו בחדר של המדוזות . שתינו תה מנדרינה אשכולית ותה אננס שוקולד שניהם היו מצויינים.
המקום מאוד צעיר כולם נראו שם סטודנטים , אנחנו העלנו שם את הגיל הממוצא.
-
רומנטיקה נוסח קלוז',תאורים מעניינים ומפורטים. אגב, גם החלב ציפורים וגם כופתאות גבינה (פפנשי) הם מאכלים הונגריים במקור.
אני חושב, שמישהו צריך לעשות בלוג מסכם על כל האתרים בקלוז' כמו שעשה "מטייל המתמיד" על בודפשט.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'היי לילה טוב,
לטורדה,הגעתם עם רכב או בתחבורה ציבורית?
והבית התה, איפה?
אמה
-
רומנטיקה נוסח קלוז'ibd - זה השורשים ההונגרים שלי שלקחו אותי ישר לקינוחים האלה.
אמה - לטורדה הגענו בתחבורה ציבורית. לקחנו את המיניבוס שכתוב עליו אליס מליד המלון. נסיעה של כ -30 דקות עלתה 7.5 לאדם. הבנתי שיש מיניבוס כל 40 דקות אנחנו חיכינו 5 דקות וכך גם בחזור. הנהג הוריד אותנו במרחק של כקילומטר מהכניסה הישנה. אהבתי את הדרך בה הלכנו דרך בתי הכפר ומעל נחל קטן וקפוא.
הכניסה הישנה מצאה חן בעיני היא הזכירה לי את הסדרה "מנהרת הזמן". בדרך חזור יצאנו מהכניסה החדשה והופתענו שהיא נמצאת 4 ק"מ מהכפר ומתחנת האוטובוס לקלוז'. הקופאית של המכרה הזמינה לנו מונית בעלות של 10 ליי עד לתחנת אוטובוס.
לגבי בית התה הוא נמצא ברחוב Emil Racovita כאשר חוצים את נהר הסומש הגדול פונים בצומת שמאלה שם נמצא בית האוכל סמסרה. ממשיכים לעלות בעלייה ולא מתייאשים, מצד שמאל בין הבתים יש שלט לא מספיק בולט על השער שכתוב עליו סמסרה.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'תודה על המידע,
טוב לדעת שניתן להגיע יחסית בקלות ובזול למקומות קרובים...
לא הזמנתי עדיין טיסות,אני בהמתנה של מה ולאן,אבל לאסוף מידע תמיד טוב.
אמה
-
רומנטיקה נוסח קלוז'לונו המון תודה על המידע , מאז כל האנשים שטיילו ודיווחו על קלוז' היא ממתינה אצלי בסטנד ביי מוכנה לקפוץ כל רגע

לטיול זוגי מהיר בדיוק בסגנון שאת מתארת , איזה כיף!
-
רומנטיקה נוסח קלוז'בוקר אחרון. בקשנו פינוי מאוחר של החדר במלון אך מכיוון שבקשו על זה תשלום נוסף ויתרנו ואפסנו את התיקים בחדר ליד הקבלה. יצאנו לשוטט בעיר. התחלנו בכיכר אברהם ינקו שאמנם המלון שלנו נמצא בה אבל לא ממש הקדשנו לה עדיין תשומת לב. עברנו בין הכנסיה והתאטרון, עשינו סיבוב בין הפסלים השונים ועלינו לכיוון מגדל החייטים ושרדי החומה.
להפתעתינו המגדל היה פתוח למרות שקראנו שהמקום סגור למבקרים. בפנים יש תערוכת צילומים מימים עברו ובמרומי המגדל תצוגת בגדי אבירים. הכניסה למגדל חינם. בימי חול (אנחנו היינו ביום ראשון) פועל במרתף המגדל בית קפה. המשכנו להסתובב בעיר ישבנו בעוד בית קפה נחמד עם עוגות טעימות שלצערי לא רשמתי את שמו וחזרנו למלון להתארגן לטיסה הביתה.
-
רומנטיקה נוסח קלוז'שלוש הערות לגבי קלוז':
1. הליי הרומני כמעט שווה ערך ל-₪, לכן קל לעשות חישוב מחיר.
2. גם מחיר המונית לפי מונה קל לחישוב: מחיר התחלתי של 2 ליי וכל ק"מ נסיעה גם 2 ליי.
3. מי שיסע השנה באוגוסט, כדאי לבקר בין 18-24, כי בימים אלה מתקיים הפסטיבל ההונגרי.