ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בקליפורניה ביולי

פורום צפון אמריקה
    6
    7
    1498
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • איתן 123
      איתן 123 נערך לאחרונה על ידי

שלום, אני חדש כאן.. אשתי ואני בני 25 מתכננים לטייל חודש בקליפורניה והסביבה.. נשמח לקבל עצות לגבי מקומות מומלצים, שכירת רכב, ולינת שטח. כמו כן אם מישהו יודע לגבי טיולי טרקים  מומלצים שאורכם 3-4 ימים.

אנו רוצים להתמקד בעיקר בטבע, אך גם לא לפספס דברים ואתרים מיוחדים מאד שלא כדאי לפספס. תודה רבה!

התחלנו קצת לברר מושגים, גרנד קניון, יוסימטי וכדו'.. נשמח לעזרתכם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • orly064
        orly064 נערך לאחרונה על ידי

טיול בקליפורניה ביולי

ברוך הבא לפורום ואיזה כייף לך לתכנן טיול למערב ארה"ב Smile

קניתם כבר כרטיסי טיסה? 

אתם רוצים לטייל גם בערים או רק טבע?

אני לא ממש מכירה טרקים של כמה ימים (אם כי אני בטוחה שיש), אבל בהחלט יש אתרי טבע מדהימים. יוסמטי, פארק ציון, גרנד קניון (בו לא היינו אבל זכור לי שאפשר לרדת שם לקניון עצמו ללינת שטח), בקיצור - לא חסר....

תנסה לבנות מתווה כללי (נקודות התחלה וסיום, אתרים שכבר "על הכוונת"), ונוכל לעזור במיקוד ובהרחבה.

• איתן 123
          איתן 123 נערך לאחרונה על ידי

טיול בקליפורניה ביולי

תודה רבה!

יש כרטיסים כבר. המתווה הכללי הוא לנחות בלוס אנג'לס, שבוע ראשון באיזור סן דייגו, שבועים אח"כ סיבוב גדול גרנד קניון, לאס וגאס וכו, לחזור ללוס אנג'לס, לנסוע לסן פרניסיסקו דרך כביש 1, ועוד כמה ימים ביוסימטי. לא סגורים על כלום, אבל לפי המפה היה נראה שזה מתווה די הגיוני..

צריכים עכשיו להתחיל לרדת קצת לפרטים..

בעיקר טבע אבל גם ערים, מוזיאונים, תרבות וכו. 

תודה

• avibz
            avibz נערך לאחרונה על ידי

טיול בקליפורניה ביולי

שבוע באזור סן דייגו זה לא הרבה?

אחרי הסיבוב הגדול מווגאס דווקא הייתי ממשיך ליוסמיטי ואז סן פרנסיסקו ואת כביש 1 עושה דרומה דווקא בחזרה ללוס אנג'לס.

• ayb
              ayb נערך לאחרונה על ידי

טיול בקליפורניה ביולי

כדאי להגדיר יותר את תחומי הענין שלכם וכך תקבלו משוב מדויק יותר.

במבט ראשון מדובר במסלול הקלאסי של קליפורניה והפרקים , יש עליו מידע רב בפורום.

מצורף מיפוי המסלול+ הארכה לארצ'ס וקניוינלנדס.

לגבי שבוע בסן-דייגו , יש סיבה מיוחדת ?

מה הזמן שהקציתם לל"א ? האם תבקרו בפרקים ? (יוניברסל,עולם הים,דיסני וכו')

כמה זמן מוקצה ללאס ווגאס ?

התשובות לשאלות האלו (ולדומות) יתנו לכם את מסגרת הזמן לתכנון מפורט יותר

לא מכיר באופן אישי טרקים , יש לבטח משהו בפרק ציון (קישור) , ביוסמיטי(קישור) , בגרנד קניון(קישור), בברייס-(קצרים יותר?) , ואם תגיעו לארצ'ס וקניונלנדס (קישור)

לגבי השכרת רכב - תבדקו בכל החברות, ותבדקו מבצעים והטבות , תחפשו בפורום לפי "השכרת רכב"

תהנו !!!

• ylyb
                ylyb נערך לאחרונה על ידי

טיול בקליפורניה ביולי

הפארקים הלאומיים של ארה"ב מאוגדים ברשות אחת - NPS - Nationl Park Service

ה-NPS הקימה אתרי אינטרנט לכל הפארקים הלאומיים, והם ידידותיים ומלאים מידע.

כדי להגיע לאתר האינטרנט הרשמי של פארק, צריך להקיש את שמו בגוגל ואז לחפש מתוך האפשרויות שעולות את כתובת האתר שמתחילה בצירוף /www.nps.gov

למשל, זאת הכתובת של אתר האינטרנט הרשמי של יוסמיטי: 

http://www.nps.gov/yose/index.htm

בצד שמאל של הדף הראשי תמיד יש תפריט. כדי להגיע להגיע לפירוט מסלולי הטיול הרגליים יש לבחור באפשרות 'Plan your visit', ואח"כ ב'Things to do'

בעמוד 'Things to do' שיעלה תוכל לבחור, בין השאר, בשתי אפשרויות טיול:

1. Hiking - מסלולי טיול יומיים, החל מהליכות קצרות וקלילות, וכלה במסלולים של כמה שעות

2. Backpacking - טרקים שכוללים לינת שטח (בכל הפארקים שבהם ביקרנו לינת שטח דורשת אישור - Permit. כמובן שתמצא באתרים גם את כל ההוראות באופן מסודר וברור. אמריקה:)

אנחנו לא אוהבים לסחוב תרמילים גדולים, ולכן 'הסתפקנו' ב Hiking. שמתי מרכאות כי אני יכול להעיד מנסיוני שגם מסלולי טיול יומיים הביאו אותנו למקומות נפלאים, פינות רחוקות, פסגות גבוהות ונופים מרהיבים.

רק בגרנד קניון עשינו טרק של יומיים - לתחתית הקניון ובחזרה. גם שם לא סחבנו ציוד לינה, מפני שיש למטה אכסניה. כאן יש תיאור של החוויה ומידע רלוונטי.

• israelimom
                  israelimom נערך לאחרונה על ידי

טיול בקליפורניה ביולי

מסלול לדוגמה לדרום-מערב שכולל את היעדים שהזכרתם. שימו לב לתאריכים. יולי מאד מאד חם בחלק מהמקומות שתהיו בהם. למשל, טרק בגרנד קניון ביולי דורש התארגנות משמעותית מבחינת מים, שעות הליכה וכד'. בכל מקרה, יציאה ללינת שטח בפארק לאומי מחייבת לרוב תיאום מול הריינג'רים ולפעמים קבלת אישור מראש לשימוש בחניוני לילה (לרוב אסורה לינת שטח שלא בחניונים). תבדקו את זה בכל פארק בו אתם שוקלים לעשות טרק שיכלול לינת לילה, כי הכללים משתנים מפארק לפארק.

אני חושבת שטרק מקסים ליולי יכול להיות דווקא בזאיון במסלול של הנרוס - narrows - שהוא מסלול רטוב. לחלופין, ביוסמיטי במקומות הגבוהים בטיוגה פאס. אפשר גם בעמק, אבל תצטרכו לראות איך יהיה מזג האוויר באותם ימים, כי בהחלט יתכנו ימים חמים מאד בקיץ.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון