ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו!!!

פורום צפון אמריקה
    16
    41
    15519
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

נסענו, חזרנו, היה כיף!

לא עשינו שום דבר גדול. לא היינו כמעט ברשימת החובה של ניו יורק. אפילו לא עשינו את רוב הדברים שתכננו.

אני אנסה לארגן סיכום יותר מסודר בהמשך עם קצת טיפים

תודה לכולם על הטיפים והעזרה. תודה לכולם על התמיכה המורלית והעידוד (היה נראה לי שסיגל רוצה שניסע עוד יותר ממה שאנחנו רצינו).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

ברוכים השבים ארצה !
        • ריקי 5
          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

ברוכים השבים מהעיר הכי שווה

ברור לך שאתה חייב לספר מה עשיתם, ביחוד שלא עשיתם את המאסט. 

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

קצת פרטים כללים
            נסענו לסוף שבוע זוגי. התזמון ומשך הטיול נגזרו בעיקר מהיכולת המוגבלת להשיג בייביסיטרים לילדים.

שנינו היינו בניו יורק אי אלו פעמים. לבד, ביחד או עם הילדים. בפסח האחרון הינו שם בהרכב מלא עם הילדים כחלק מטיול ארוך יותר.

המטרה בטיול לא הייתה ניו יורק אלא סוף שבוע זוגי. ניו יורק נבחרה כרקע בתור מקום שאנחנו אוהבים ותמיד שמחים לחזור. אבל רק כרקע.

נסענו לכמעט 4 ימים נטו (5 ימים ברוטו)

טיסת אלעל הלוך ושוב JFK. הלוך בלילה בין רביעי לחמישי (001) חזור בלילה בין ראשון לשני (008). נחתנו בישראל ביום שני בערב.

הטיסה הלוך היתה בסדר גמור. שום דבר מיוחד (לטוב או לרע). הטיסה היתה ב 777 (למרות שבדרך כלל הקו הזה זה 747) והיתה מערכת VOD. נחמד, אבל לא משהו רציני. הסרטים שהיו לי בטלפון יותר נוחים.

הטיסה חזרה היתה יותר בעייתית. המראנו באיחור של כמעט שעתיים אותם בילינו במטוס. בשלב הזה הנוסעים היו 'מעט' נרגנים והצוות לא היה חביב במיוחד. לא הגיע לרמה של צעקות אבל בהחלט חוסר סבלנות מופגן מהצוות. כשנוסעים התחילו לבקש שתייה וכדומה, מהר מאד (יחסית) נגמרה לצוות הסבלנות והם אמרו שהכל יהיה אחרי ההמראה. גם במהלך הטיסה לא הייתה נחמדות מהצוות. שום שבר לא בסדר, אבל יכלו להיות יותר נחמדים וידידותיים.

בסך הכל נחתנו בישראל באיחור של שעה

גם בהלוך וגם בחזור היה לנו מעבר לשני תיקי יד (טרולי) גם תיק נשי. לא עשו שום בעיות (והיו נוסעים עם יותר תיקי יד). אני מחדד כי המדיניול הרשמית של אלעל היא פריט אחד לכל נוסע.

חניה בנתב"ג:

בגלל הטיול הקצקצר העדפנו לנסוע עם הרכב ולחנות בטווח הארוך (מונית הרבה יותר יקרה). בהלוך הלך די חלק עם השאטל (20 דקות מהרגע שהאוטו נכנס לשער החניון עד שירדנו מהשאטל בטרמינל). בחזור השאטל עשה סיבוב דרך טרמינל 1 מה שהוסיף 10 דקות ארוכות לדרך. כשל עצמו זה לא נורא, אבל אחרי האיחור בטיסה, והמתנה של יותר מ-20 דקות למזוודות (אחרי הדרכונים) זה כבר היה הקש ששבר אותנו.

מונית בניו יורק:

הזמנו הסעה של כרנל מהמלון לשדה ביום האחרון. הכל היה בסדר. נהג אדיב וכו'. נתתי לט 65 דולר (וקופון) כולל הכל. לא זוכר כמה מתוך זה היה רשמי וכמה הטיפ. ביום ראשון בערב הנסיעה לקחה 45 דקות למרות השלג שהתחיל. אבל במהלך הנסיעה ראינו כמה תאונות בגלל השלג. אז בדיעבד היה לנו מזל שלא נתקענו בפקק (ועוד יותר מזל שלא נתקענו בתאונה).

תחבורה בעיר:

קנינו כרטיסים של מטרו ולא כרטיס שבוע. אבל כמדיניות החלטנו לא לחסוך ולנסוע כמה שבא לנו, כולל תחנה אחת. התוצאה הייתה שהוצאנו 60 דולר על הנסיעות (טענו כמה פעמים) - אותו מחיר כמו של זוג כרטיסים שבועי.

כשיצא לנו - נסענו באוטובוסים ולא ברכבת. הרבה יותר כיף. רואים את העיר. חשוב לזכור גם שתחנות הרכבת ענקיות ויש בהן הרבה הליכה (והרבה תחנות). אבל ההתמנה בתחנת אוטובוס פחות נעימה בגלל מזג האויר (קר).

היו פעמיים שטעינו ועלינו על רכבת אקספרס שלא עוצרת בתחנה שרצינו. אז ישר עלינו על הרכבת חזרה. טעינו לא כי זה מורכב, אלא כי סתם לא שמנו לב. אין שום בעיה לא לטעות למי שרוצה. אבל התייחסנו לזה כאל קוריוז ולא יותר, כך שאין לי עם זה בעיה.

עוד דבר שכדאי לשים לב - מהרגע שהעברתם כרטיס ברכבת (או אוטובוס), אתם יכולים לנסוע בכל אוטובוס או רכבת אחרים במשך שעתיים. היו מקרים שבהם עשינו סוג של "מסע דילוגים" ובגלל זה חלק מהנסיעות לא היינו צרכים לשלם. כן מעבירים את הכרטיס עם שניה ואז המכשיר כותב שהנסיעה היא חינם. לא קריטי, אבל נחמד.

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

טלפונים:

לקחנו איתו את שני מכשירי הטלפון שלנו (סמסונג גלקסי), וקנינו להם סים מקומי בחנות של TMobile. לצערי הסימים הישנים שלנו לא היו בתוקף אז נאלצנו לקנות סימים חדשים (10 דולר כל אחד). לחברה הזו יש דיל של חבילה ללא הגבלה כולל אינטרנט ב-3 דולר ליום. אז גם טענו כל מכשיר ב-12 דולר. סך הכל 22 דולר לכל מכשיר ללא הגבלה. אגב, בקושי דיברנו בנינו ולא שלחנו שום SMS. אבל הDATA מאד חשוב. whatsup בין שנינו ועם הבייביסיטרים בארץ. והמון המון גוגל, מפות וכו'.

בנוסף לקחנו איתנו לגיבוי גם מכשיר טלפון נוסף עם סים של הוט מובייל (שקל דקה) בשביל שהבייביסטרים יוכלו להשיג אותנו. השתמשנו בו כמה פעמים להתקשר לישראל (למרות שאת רוב השיחות עשינו דרך אפליקציית ביפון). עוד לא קיבלתי חשבון, אבל אני מניח שמדובר על סביבות ה-30 ש"ח.

כל החבילות של המפעילים הישראליים מתחילות ב-100-150 ש"ח רק לאינטרנט.

אוטו

ביום הראשון בחרנו לשכור אוטו ולנסוע לג'רסי גרדנס.

השמנתי רכב מהרץ. רכב midsize (טויוטה קורלה) תמורת 80 דולר ליום כולל נהג נוסף ומיכל דלק.

אני חבר זהב בהרץ אז הרכב חיכה לנו עם שם עליו - יונדאי לנטרה. אבל ראינו שם שלט שחברי זהב יכולים לבחור כל רכב שהם רוצים מאחת השורות. אז שידרנו את עצמנו לקרייזלר 200 full size. המזוודה הגדולה ושני הטרולים נכנסו בבגז' בלי להתאמץ. זה לא רכב מפנק במיוחד, וגם לא היה חדש במיוחד, אבל נראה היה לנו שהוא יותר נחמד מהיונדאי. בכל משרה זה לא שהיו לנו הרבה נסיעות.

לצערי ברכב לא היה מכשיר איזיפס (מסתבר שלא בכל הרכבים יש) אז שילמנו את האגרה במזומן (אבל זה לא גרם לעיקובים משמעותיים).

את הרכב החזרנו באותו ערב בסניף הרץ בעיר במרחק של 5 דקות הליכה מהמלון. למעשו בחרנו לשכור את הרכב מהרץ כי תחנת ההחזרה הייתה ליד המלון. לא הייתה שום בעיה עם ההחזרה.

השתמשנו במכשיר GPS שלנו שקנינו בטיול הקודם.

העניינים בשדה התעופה בבוקר זרמו מהר (לא היה כמעט תור לדרכונים).ניצלנו את השירותים בסניף של הרץ כדי להתרענן (כולל ציחצוח/גילוח). מאד מרענן אחרי הטיסה הארוכה ולפני יום ארוך.

ב7:30 כבר התנענו את האוטו ויצאנו לדרך. בהחלט היה עומס תנועה, אם כי לא פקקים.

התחנה הראשונה הייתה סניף של michaels arts and crafts בסטטן איילנד. זו רשת חביבה ליצירות (בסגנון פנאי לי למי שזוכר, אבל יותר טוב). הנסיעה לקחה כשעה, ואת הזמן עד פתיחה החנות ניצלנו לעבור בסופר קטן וקנות מעט אוכל ושתייה.

בצמוד לחנות היה גם סניף של TMobile שבו קנינו את הסימים לטלפון.

משם נסענו לקניון ובילינו בו עד 4 בערך. ניצלתי את הרכב התמוד ורצתי פעמיים לאוטו לשים את הקניות. בזכות האוטו הצמוד ויתרנו גם על המעילים מה שהיה הרבה יותר נוח. כך שכן - היה מאד נוח עם הרכב. אני יודע שאפשר לקבל עגלת קניות (כמו של סופר) להסתצובב איתה במהלך היום בקניון. אבל האוטו יותר נוח. היה גם שלב ששקלתי לטוס לניו ארק ולקחת לילה ראשון במלון שצמוד לקניון (ואז לוותר על האוטו). אבל בדיעבד זה עדיין כמה מאות מטרים של הליכה, במזג אויר קר, ועם השופינג. כך שזה גם לא כזה נוח.

אגב מזג אויר - היה קר. בשום שלב הטמפרטורות לא עלו מעל לאפס מעלות (-1 בצהריים). ביום האחרון אחר הצהריים התחיל שלג. זה מאד נחמד ב-10 דקות הראשונות, אבל מיד אחר כך הכל הפך לבוץ ורטוב וזה לא נעים.

התתלבשנו הכי טוב שיכולנו - מכנס תרמי מתחמת לגינס, פיז טוב ומעיל, כפפות וכובע (כולל אוזניים) ועדיין היה קר. אנחנו לא רגילים, והציוד שלנו לא הכי איכותי. מה שגם גרם לזה שהיינו מאד מוסרבלים, וכל פעם שנכנסו למקום ישר התחלנו להתפשט.

מזג האויר בהחלט השפיע על הטיול. ויתרנו למשל על הפארק (המושלג כולו) ועל גשר ברוקלין. גם על נושאת המטוסים ויתרנו. רבים מספסלי הרחוב היו מכוסים בשלג, או שסתם קר, כך שבשום שלב לא ישבנו על ספסל לנוח.

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

היום השני הוקדש ברובו לחנויות כלי ביתבסגנון pottery barn וכדומה. מסתבר שב east side בין רחובות 59 ל-79 היו 5 כאלה. אז פשוט עשינו שיטוט ארוך בינהן ובאיזור.

המשכנו לחנות הצעצועים שוורץ ולמומה.

המומה הוא המוזיאון לאומנות מודרנית. בטעות הגענו ביום שישי אחר הצהריים שבו יש כניסה חופשית מ-4. הגענו ב-4 ורבע בלי כוונה.

אז חסכנו לעצמו 40 דולר של דמי הכניסה, אבל הפסדנו תור של לעלה מ20 דקות להפקיד את התיק, ועומס מסויים בצתוך המוזיאון. אבל לא הרבה עומס. אין לי מושג מה המצב שעתיים מאוחר יותר.

אגב הכניסה היא אומנם חינם, אבל תמורת כרטיס שמחלקים בתור נפרד (כשאנחנו הגנו היה תור של 5 דקות). בהחלט יתכן שהכרטיסים החינמיים נגמרים מתישהו.

היום השלישי הוקדש לדרום מרכז מנהטן.

שוק פשפשים ברחוב 25, עוד כמה חנויות עיצוב וכלי בית ברחוב 18 (west elm, fishers eddy ועוד).

סיבוב קצר בשוק האיכרים של יוניון סקוור. נחמד אבל לא משהו שווה להגיע במיוחד בשבילו

ומשם קפיצה ברכבת לאיזור רחוב ספרינג ושיטוט שם (עוד חופן חנויות עיצוב, מוצרי נייר מיוחדים ועוד)

את היום הרביעי פתחנו באנדרטה של 9/11. הזמנו אומנם כרטיסים באותו בוקר באינטרנט. אבל לא היה שום תור גם לקניית כרטיסים, ולקח רק דקות להכנס כולל בדיקות בטחוניות. המקום מאד מאד מרשים, וגרם לנו לסערת רגשות שלקח זמן עד שהיא עברה. אני זוכר ששאלתי בפורום עד כמה "החוויה חזקה" וקיבחלתי תחושה שלא כלכך. אז אולי זה אניף אבל לא הייתי מתכנן להמשיך ישר מהתאומים לאיזב קומדיה. זה לא שצריך לשבת בצד כל היום, אבל לקח לי שעתיים להרגע מהחוויה.

משם המשכנו חזרה לרחוב 34 לשוטטות, קניות וכו'.

הפעם דאגנו לחזור למלון כשעה לפני שהזמנו את המונית. ישבנו בפינה נסתרת בלובי ונחנו טיפה. משכנו את המזוודות מהאכסון, סידרנו וארגנו בנחת את הקניות מהיום האחרון. הוצאנו את תיק כלי הרחצה והלכנו לשירותים להתרענן (צחצוח/גילוח) ויצאנוט לשדה רעננים יותר.

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

הלכנו ל-3 הופעות.

ביום הראשון הלכנו ל The Ride עלה 90 דולר לזוג עם קופון שמצאנו.

היה נחמד אבל לא יותר, כך שדי התאכזבתי. כסיור זה עלוב כי נוסעים רק כמה מטרים. היו 4 או 5 הופעות רחוב 'ספונטניות' שהיו נחמדות. שאר הזמן המנחים באוטובוס עושים סוג של סטנד אפ, כולל הירידות המסורתיות על שמות האנשים והמקומות שהם גרים בהם. לא הסגנוןם שאני מחבב.

כך שאולי זה רק אנחנו, אבך בדיעבד לא היה שווה את הכסף, והיו דרכים יותר טובות לבלות את הזמן.

ביום השני הלכנו ל Evenue Q. עלה כ-130 דולר לזוג בכרטיסי הרגע האחרון בקופה בכיכר (קנינו שעה לפנ המופע). מופע בהחלט חביב.

ביום השלישי הלכנו ל STOMP. עלה 100 דולר לזוג בקנייה מראש. מופע מדהים (את הכרטיסים אליו הזמנו הרבה זמן מראש). אני מאד חובב את הסגנון הזה (גם יש לי DVD שלהם בבית).

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

מלון

ישנו במלון Courtyard New York Manhattan/Herald Square - רחוב 35 עד השישית - צמוד למייסיס.

תפסנו דיל טוב מבחינת מחיר (סביבות ה-160 דולר ללילה כולל מס בתשלום מראש)

המלון מעולה. חדש (נפתח לפני פחות משנה) ממוקם על תחנת רכבת (10 מטר הליכה)

קרוב לאיזור החנויות וכו'. קרוב למלון (אבל צריך לחצות את הכביש) היתה חנות של דואן ריד (סופרפארם עם קצת מזון) שפתוחה 24 שעות וניצנו לצורך שתייה, חלב וחטיפים.

חסרון אחד - לא היתה אפשרות לקבל מיקרוגל בחדר (היה בלובי). לא נורא.

ביקשנו וקיבלנו חדר גדול יחסית (באותה קטגוריה יש כל מיני חדרים). והיה די מרווח לשנינו. יש חדרים עם נוף לאמפיייר סטייט בילדינג בתוספצ תשלום, אבל ויתרנו. מה שכן, היה קצת רעש מהרחוב (קומה 6). לא משהו שמפריע לישון.

ישנתי כבר באי אלו מלונות מרשת courtyard. אני מאד מחברר אותם. מלונות עסקים ברמה טובה. לא מלון פאר, בלי שירות חדרים, בלי ספא במלון. אבל תמיד חדרים נקיים, מתחוזקים, נעימים וכו'. מרגישים את ההבדל מול המוטלים והמלונות הזולים יותר.

• לינה
                      לינה נערך לאחרונה על ידי

חזרנו!!!

שמחה שנהניתם מהסופש הקצרצר, הייתי בכזה אבל יום אחד פחות לפני קצת יותר מחודש ולדעתי זה שווה כמו שכתבתי לך קודם.

סתם קטנוניות אבל אם נחתת אתמול אחה"צ אז היה "רק" שעה איחור ולא שעתיים... ברור לי שהתכוונת לשעה הנוספת מרגע עזיבת ה- GATE ועד להמראה עצמה אבל זה מה שקורה בזמן סופות שלג, זמן ההסעה והתור להמראה מתארך.

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

שופינג

עשינו כמובן המון המון קניות.

הרוב הגדול של הקניות זה דברים שרצינו והיינו קונים בלי קשר לטיול (חסך לי משלוח לידראל). קצת זה דברים שתכננו לקנות באופן כללי (לא ידענו מה בדיוק, אבל ידענו שנרצה), ומעט יחסית זה "קניות ספונטניות".

חלק גדול מהקניות עשינו מראש ושלחנו למלון (10 חבילות!). נתנו כמבון טיפ נחמד לשוער שהביא לנו את כל החבילות הללו.

עוד קניות עשינו באמזון ושלחנו לאמזון לוקח ליד המלון. פתרון לא מומלץ. כעקרון דברים נשמרים בלוקר בדיוק 3 ימים ואם לא תאספו אותם הם יוחזרו (תקבלו את הכסך חזרה כמובן). היה מאד קשה לתזמן את מועד ההזמנה כך שיגיע לפני, אבל לא הרבה לפני. הייתה חבילה אחת שהגיע לפני הזמן, והיה לי סיפור ארוך עם אמזון להאריך את המועד של הלוקר.

שאר הקניות עשינו ברחוב או בקניון.

נעזרנו המון בקופונים. לחנויות שתכננו ללכת - חיפשתי מראש קופונים והדפסתי. לחלקן נרשמים לרשימת התפוצה של המיילים ומקבלים קופון לקנייה ראשונה.

בחלק מהחנויות הלא מתוכננות - כשהיינו בחנות וראינו שאנחנו הולכים לבצע קנייה עשינו חיפוש מהיר באינטרנט לראות אם יש קופון זמין. בחלק מהמקרים היה.

כך שממוצע חסכנו 15% בקלות (בחנויות הפיזיות. באינטרנט חסכנו יותר). לא המון, אבל בהחלט נחמד.

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

את באמת קטנונית...

לפי הבנתי הטיסה המריאה באיחור של שעתיים, אבל נחתה באיחור של שעה. הרי במקרי איחור הרבה פעמים טסים מהר כדי לפצות על האיחור. אין לי מושג כמה מהזמן הזה ישבנו בגייט וכמה מהזמן הזה חיכינו בתור על המסלול.

אבל אני מודה שאני לא בטוח, כי די ישנתי בשלב הזה. לקחתי כדור שינה לפני ההמראה, ונמנמתי מהרגע שהתיישבתי בכסא למשך 4-5שעות. אז מה שכתבתי מתבסס על מה שקלטתי תוך כדי נמנום, ודיווחים מאשתי ומנוסעים אחרים.

את חוסר הסבלנות של הצוות התלחתי לקלוט בעצמי תוך כדי נמנום (זה לא היה שינה עמוקה, אז מדי פעם שמעתי דברים).

אגב - אני לא מאשים אף אחד באיחור (לא את אלעל ולא את אלוהים). וגם הצוות לא היה לא בסדר. הוא היה בסדר גמור. אבל הוא יכל היה להיות יותר בסדר.

רמת שירות זה לא רק לתת לך את כל מה שאתה צריך כשאתה מבקש, אלא לתת לך יותר. לחייך גם כשכבר לך אין סבלנות, לעשות סיבוב עם כוסות מים מיוזמתכם כשמתחיל להצטבר איחור וכו'.

• צביקה
                            צביקה נערך לאחרונה על ידי

ברוכים השבים !

ותודה על הדיווח אינסטנט כמעט עם הנחיתה.

• may east
                              may east נערך לאחרונה על ידי

חזרנו!!!

בקשר לאמזון. היית שואל...

אפשר להצטרף ל TRIAL של אמאזון פריים בחינם לחודש או לשלושה חודשים (דרך amazon mom). ואז אתה מקבל second day delivery בחינם.

ככה היה מאוד קל לתזמן. כי אתה יודע שהמשלוח יגיע תוך יומיים או לעיתים יום. אבל הטווח מאוד צר Smile

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

מאי איסט - קודם כל תודה אישית על כל העזרה הרבה והטיפים המעשיים. מאד עזר לי.

לגבי אמזון - מכיר את פריים. ובסוף השתמשתי בו כדי להזמין חבילה חדשה.

הבעיה התחילה מזה שבתאריך ההספקה המקורי הם ציינו טווח מסויים. תחילת הטווח דרשה ממני את כל 3 הימים בלוקר וסוף הטווח היה כשאנחנו עדיין שם. אז זה נראה היה לי הגיוני.

בפועל החבילה הגיעה 4 ימים לפני הזמן. ואז כשביקשתי להאריך הם הסכימו להאריך רק ביום. וזה אחרי 3 צ'טים ארוכים ומדכאים עם שירות הלקוחות.

ואז הזמנתי חבילה חדשה. הפעם עם משלוח מהיר. רק חבל שבינתיים המחיר עלה.

ביום שהמראתי קיבלתי הודעה שבכל זאת מאריכים לי את הלוקר המקורי. כך שבפועל אספתי את החבילה המקורית, ולפני שעה קיבלתי הודעה שהחבליה החדשה מוחזרת לאמזון מכיוון שלא אספתי אותה, ואני מצפה לקבל את הכסף חזרה תוך כמה ימים.

שום דבר לא אסון. סתם התעסקות וקצת עצבים.

היה לי סיפור דומה עם חבילה מגאפ שהם שלחו באיחור (באשמתם) למלון והייתה אמורה להגיע אחרי שעזבתי. שוב שיחה ארוכה עם שירות לקוחות, והסיכום היה שהם יזכו אותי בגלל שהיא הגיע באיחור. בפועל המלון סרב לקבל אותה (כי כבר עזבתי) אז היא עושה כרגע את דרכה חזרה לגאפ לזיכוי.

אגב - את הפריטים שלא קיבלתי בחבילה קניתי באאוטלט בג'רסי במחיר גבוה יותר.

אז אם נשמע שהקניות באינטרנט מראש היו טרחניות - יש בזה משהו. אבל רוב ההתעסקות הייתה בארץ ולא בטיול (הזמן שלי בארץ יותר זול).

והדברים שקניתי היו בחלקם זולים מהותית מהמחירים בחנויות (ניצלתי סיילים באינטרנט, ומראש בחרתי חנויות זולות יחסית). ובחלק מהמקרים קניתי דברים שאי אפשר או קשה להשיג בניו יורק.

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

ועוד כמה הערות / תובנות

טיסה:

הזמנו מקומות ישיבה A+C (חלון ומעבר). בשתי הטיסות המושב האמצעי נשאר ריק. זה כמובן לא הבטחה לכך שזה יקרה תמיד.

מיקום המלון

כתבתי פה בעבר שלדעתי הכי חשוב צמוד לתחנת רכבת. אני עשיים תומך באמירה הזו, אבל רוצה לחדד. חשוב צמוד לרכבת. עדיף צמוד לתחנת רכבת גדולה שבה עוברים הרבה קוים ועוצרים גם קוי האקספרס.  התחנה שלנו הייתה כזו. גם כיכר טיימס הוא כמובן כזה. בפועל לא היינו צרכים להחליך רכבת אפילו פעם אחת.

ועוד דבר - בפועל כל יום הגענו לכיכר טיימס בסוף היום. ביום הראשון כדי לקחת את the ride (ליד הככר). ביום השני כדי לקנות כרטיסים ל Avenue Q. ביום השלישי לטויס אר אס לסגור מתנות לילדים (השארנו את זה לסוף כי כיווינו שנמצא משהו נחמד על הדרך), וביום האחרון כי ככה סגרנו את השיטוט בניו יורק.

אז אולי כן היה עדיף מלון צמוד לכיכר. לא יודע. מצד שני צמוד לכיכר אומר מן הסתם טיפה יותר רחוק מתחנת הרכבת (המלון שלנו כאמור היה 10 מטר מתחנת רכבת. קשה למצוא מרחק כזה בכיכר אלא אם כן משלמים הון, וחשופים להמון רעש).

• may east
                                    may east נערך לאחרונה על ידי

חזרנו!!!

צרות לעשות קניות, אה ? Smile

רק אל תשכח לבטל את ה TRIAL של הפריים, שלא יחייבו אותך ב 79$

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

תודה. אני מחכה קודם לזיכוי...

• טובהמ
                                        טובהמ נערך לאחרונה על ידי

חזרנו!!!

ברוכים הבאים 

נשמע שנהנתם למרות ועל אף ...

לגבי הקור - חברתי שגרה בניו יורק ועברה קרוב ל30 חורפים 

סיפרה לי שהחורף הזה קר במיוחד למרות האח וכל אמצעי החימום 

ועל סופות השלג השנה - די נמאס 

אין כמו בבית 

תודה על השיתוף

טובה

• אנשיםטובים

חזרנו!!!

ברור שניהננו

ידענו שיהיה קר, והיה יכול להיות הרבה יותר גרוע. לא ירד שלג למעט בשעות האחרונות לטיול, וודאי שלא ירד גשם. הטמפרטורות אומנם היו מתחת לאפס, אבל לא הרבה (כל יום בצהריים היה בערך מינוס 1). השנה - היו לא מעט ימים שהיה הרבה יותר קר.

אבל אין ספר שמזג האויר מאד משפיע.

כשהטמפרטורה 15 מעלות - מטיילים 'כרגיל'

כשהטמפרטורה 5 מעלות - בהחלט דברים מתחילים להשתנות. מתחילים להתעטף, לא בהכרח משוטטים שעות ארוכות, מצמצמים ישיבה בחוץ ל'סתלבט' על הספסל בגן, אין כמעו הופעות רחוב וכו'.

כשהטמפרטורה מתחת לאפס - מצמצמים עוד יותר את החשיפה. אין בכלל הופעות, בכלל לא יושבים בחוץ, דואגים לטיולים קצרים בין מקומות מקורים (כלומר הפארק למשל מתחיל להיות בעייתי)

כשטמפרטורה הרבה מתחת לאפס - מצמצמים למינימום. כבר לא משוטטים אלא רק מדלגים, מבלים יותר במלון, יוצאים פחות, מתעטפים בצורה מאד כבדה וכו'. הליכה של 10 דקות בחוץ כבר עשויה להיות קשה.

ברור שאי אפשר להשוות טיולי חורף לטיולי קיץ. כשקראתי שוב לקראת הטיול הזה את הסיפורים של ליאור וסיגל ראיתי בבירור את ההבדל. ליאור הזכיר שפעמיים ביום בערך הם הגיעו לפארק קטן, הילדים שיחקו וההורים ישב בצד עם קפה. אז אצלנו זה לא קרה. אי אפשר לשבת על ספסל מושלג (וגם אם לא מושלג, ספסלי האבן והמתכת קפואים פשוט), חלק מהגינות פשוט מכוסות כולן בשלג (אין אפשרות מעשית לפנות אותו), וחלקן ממש סגורות (עם סרט סימון שכתוב עליו אין כניסה)

אגב גם מרגישים את זה בעומס בתוך סניפי סטארבקס ואפילו מעדניות. אם בקיץ הרבה אנשים לוקחים קפה / אוכל והולכים לשלת בחוץ לאכול ולשתות, אז בחורף פינות הישיבה הפנימיות מלאות ואנשים עומדים לפעמים בתור כדי לשבת.

מצד שני - כל הלבן מסביב מאד יפה ועושה תחושות אחרות,

ולא לזלזל בפרשים הגדולים בעלויות. גם טיסה וגם מלון!

• sigalza
                                            sigalza נערך לאחרונה על ידי

חזרנו!!!

ואוו!!!!!

ברוכים השבים!

מאוד שמחתי שהחלטתם לנסוע,ומאוד חיכיתי לשמוע ממך כשתחזרוlaugh.

מאיפה להתחיל להגיב?

קודם כל-ברור שיש הבדל ענק בין קיץ לחורף אבל ברור גם שיש הבדל ענק בין טיול משפחתי לזוגי.

אין ספק שלבישת שכבות והורדתן זה פחות נח,אבל

אני מאמינה שבטיול זוגי העיקר זה הביחד,ופחות חשוב מה הספקתם,כן לפי התכנית,לא לפי התכנון.

איזה כיף למשל לטוס כשיש את הכסא האמצעי ריק?blush

ואיזה כיף שזול יותר?angry

אין ספק שכל אחד חווה את הדברים בצורה שונה וכל אחד עם הרשמים שלו וההמלצות שלו.

כשתכננתי את הטיול המשפחתי לארה'ב ,קראתי והשתמשתי בסיכום של שירלי,הדפסתי אותו ונשענתי עליו.בדיעבד את אותם מקומות חווינו בצורה שונה,ההמלצות שלי היו שונות משלה ,לא התלהבנו מדברים שהם כן והפוך,ועדיין-כ'כ התחברתי לכתיבה של שירלי שגם היום אני קוראת סיכומים שלה,ככה שנמשיך לקרוא ולכתוב כאן בפורום ובסופו של דבר-צריך לבחור ולקוות שבחרנו נכון.

אחרי כל ההתלבטויות והספקות-הייתם עושים זאת שוב?

סיגל

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון