ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    מסלול ביוון בפסח למשפחה

    פורום אירופה
    2
    5
    1151
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • s_poran
      s_poran נערך לאחרונה על ידי

      יש כרטיסי טיסה 11 עד 21 באפריל לאתונה.

      חוץ מהמנזרים התלויים אין לנו עוגנים נוספים. אנחנו עם שלושה ילדים קטנים ומעוניינים במינימום נסיעות, והחלפת מקומות לינה. איפה הכי כדאי להתמקם?

      מאוד אוהבים נוף וטיולי יום קצרים.

      נשח לעצות בבניית מסלול.

      ניר

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זיוה
        זיוה נערך לאחרונה על ידי

        מסלול ביוון בפסח למשפחה

         

        בחרתם ביעד קצת בעייתי לצרכים שלכם. נורא קשה להימנע ביוון מנסיעות ארוכות. נראה שחצי האי פליון הוא היעד הקרוב ביותר שאפשר לבלות בו כמה ימים. אבל יש לכם עשרה לילות ולפחות תשעה ימי טיול. אני לא יודעת אם תצליחו למתוח את החופשה בפליון בהתחשב בעונה, שהיא לא קיץ' ובילוי ממושך בחופים אינו רלוונטי. אולי במטאורה תצליחו להאריך טיפה יותר לילות מהמקובל (נניח שלושה לילות, למרות שרבים יגידו כאן שזו הגזמה פראית), ופרט ליום טיול במנזרים לנסוע משם, במסגרת טיול יום, ל-Metsovo. לא הייתי מציעה להתרחק עד חבל זגוריה, כפי שמקובל לעשות, כי הנסיעה חזרה איומה ונוראה ומספר הימים שלכם גבולי כדי לעשות עוד תחנות דרך משמעותיות. 

         

        גם מנזרי מטאורה לא קרובים במיוחד לאתונה. אולי בדרך לפליון תוכלו לעשות תחנה קצרה באי אוויה או בשולי הר פרנסוס. אני לא מכירה את היעדים האלה ולא יכולה להמליץ. תנסו לחקור קצת את האזורים האלה. רק יכולה לספר שכשנסענו לפני כמה שנים בחודש מאי מאתונה לפליון לאורך היבשה, האי אוויה נראה כמו רכס ארוך בים, הוא ליווה אותנו כמעט לאורך כל הדרך, והפסגה היתה לבנה. אז בטח יש שם מה לעשות. הפסגה גבוהה לדעתי מזו של פליון הכל כך מקובל כאן בפורום. בפליון הכפרים מאוד יפים, ויש גם נופים יפים של ים מהכפרים העליונים. אבל בטח הנוף באוויה לא נופל מזה שבפליון.

         

        חצי האי פליון

         

        עוד על פליון

         

        צפון אוויה

         

        אוויה

         

        Metsovo

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • s_poran
          s_poran נערך לאחרונה על ידי

          מסלול ביוון בפסח למשפחה

          תודה רבה, 

          מקריאה נראה לי שבוודאות נרצה להגיע למנזרים התלויים לשני לילות וארבעה או חמישה ימים לכפרים בזגוריה, ששם לא ברור לי איפה הכי כדאי להתמקם לגיחות כוכב.

          מספר שאלות, בהנחה שמתמקמים בז גוריה האם יואנינה ומטסובו הם יעדים מגוריה או ממטאורה?

          האם שווה לסוע לפליון בהנחה שרוב הטבע שנחווה יהיה בז גוריה או לסוע מאתונה ישירות למט אורה ?

          בתודה ניר

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

            מסלול ביוון בפסח למשפחה

            יש חוסר התאמה מוחלט בין הנתונים שהצגת בהודעה הראשונה (טיול עם ילדים קטנים, מינימום נסיעות) לבין המסלןל שבחרת. אני מקווה שאתה בודק מרחקי דרך שלא תמצאו את עצמכם בדרכים ביוןן עם ילדים בוכים בספסל האחורי והמסע יהפוך לסבל. אם אתם מתעקשים, לדעתי כדאי להתחיל ממטאורה ולהמשיך לזגוריה. תשאירו שניים שלושה לילות לתחנת דרך משמעותית בדרך שבין זגוריה ואתונה, אולי איפשהו החופים המערביים של יוון. תקרא על מפרץ nydri. לא הייתי בו אבל נראה מרשים. הייתי מחלקת את הדרך לשתי תחנות. זו באמת נסיעה ארוגה מאוד. בעיני זה מסלול דלא מתאים לעשות עם ילדים קטנים ואפשר לדחות חלומות. ידוע לי שאפשר לעשות טיולים יפים בצפון הפלופונז. למדל, אולי בנפליו והסביבה + שייט לאי הידרה, אולי פורוס? אולי טיול מתגלגל בפלופונז אבל עם מרחקי דאך קצת יותר שפויים מאשר בצפון. ולשאלתך - מצובו ויואנינה בדרך שבין מטאורה לזגוריה. ליונינה אפשר לצאת גם מכפרי זגוריה במסגרת טיול יום. היא נמצאת גם בדרך מזגוריה לאתונה. אם ממיחא תעשה תחנת דרך לילית תוכל להקדיש לה זמן ביום העזיבה של זגוריה.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

              מסלול ביוון בפסח למשפחה

              לינה - במונודנדרי, אריסטי או אחד הכפרים השכנים. צמד כפרי הפפיגו נמצאים במעלה כביש מפותל אז אולי עדיף להימנע מלינה בהם כי אתם עם זאטוטים. אבל שוב - לדעתי עדיף לדחות את החלום עד שהילדים יגדלו או להזדמנות לטיול בשניים, או לטיול אחר שיתחיל בסלוניקי.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון
              ×