כרטיס היער השחור
-
שלום לכולם,
יש לי מספר שאלות לגבי כרטיס היער השחור:
1. מכיוון שאני נוסעת עם שני ילדים (שהקטן יהיה בן פחות מ-4 בטיול) הבנתי שהוא לא זקוק לכרטיס- האם אני צריכה לשלם על שני מבוגרים וילד - או לקנות כרטיס משפחתי?
כמו כן אם אני קונה ומשלמת עבור שני מבוגרים וילד - מה קורה במקומות שבהם ילד מגיל 3 משלם כניסה?
(בדקתי את כדאיות הכרטיס עבורינו ואני רוצה להשתמש בו בעולם הים בקוסטנץ ובפארק הציפורים ואולי שייט קייאקים עם סלסלאת פיקניק- ועוד כמה מקומות קטנים שהוא כן יוצא לי משתלם גם אם אני צריכה לשלם עבור המשפחתי...)
2. ישנם אתרים אקסטרה שאפשר להשתמש בהם מעבר לשלושת הימים.
אפשר הסבר בנושא?
אני חייבת להשתמש בהם רק כשהשתמשתי כבר 3 ימים כי אם לא זה נספר כיום
כמה פעמים נוספות אפשר מעבר (כמה אתרים) וכו'?
אשמח אם מישהו יכול לחדד עבורי את הנקודה הזו
תודה רבה,
שרית
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסתעשי חישוב לפי האתר המצורף
מה ישתלם לכם לרכוש 2 כרטיסי מבוגרים + כרטיס ילד
או כרטיס משפחתי ? (עם או בלי פארק אירופה)
לגבי אתרי הבונוס -
בכל אופן עלייך לנצל תחילה 3 ימים של אטרקציות, ורק אח"כ לנצל אתרי בונוס.
לאחר שלושת ימי מימוש הכרטיס
תוכלו להכנס לאתרי הבונוס. בקישור מסומן במטבע אפור (בכרטיס שתקף עד סוף מרץ 2014)
רוב אתרי הבונוס עולים בין 2-4 יורו ליחיד ואפילו פחות, וכרטיס משפחתי לאותם אתרים עולה בד"כ מעט...
אתרי הבונוס בקיץ 2013 היו ברובם מוזאונים קטנים (18,19,25), מכרה אחד (42), בריכה קטנה (113)... ועוד .
סביר להניח, שאם הם לא היו בכרטיס - רוב המטיילים לא היו טורחים להגיע אליהם במיוחד.
אני חושבת שאין הגבלה בשימוש באתרי הבונוס, תוכלי לברר גם כאן אצל המפיץ 046268525
תבדקי את מיקום הלינה שלכם בקנזינגן ביחס ליעדי המסלול בטיול (אפשר להעזר בגוגל מפס),
שלא תבזבזו זמן בנסיעות ארוכות ומיותרות, לשקול להוסיף כוכב לינה נוסף בדרום היער.
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהי לי! והי שרית!
האמת שאני כבר די מיואשת מהכרטיס הזה.
היות והורידו את המגלשות בגוטך כבר לא יוצא לי כזה משתלם.
לא בטוח ששווה להתרוצץ מקצה לקצה של היער בשביל להצליח לשלב כניסות לאתרים בשני ימים בלבד (היום השלישי הוא הרי פארק אירופה).
נראה לי שעדיף ללכת על סמיכות גאוגרפית.
ואני עם שלושה ילדים שנכון שאחד לא משלם כי מתחת לגיל 4 אבל הגדול מעל גיל 12 ובהרבה מקומות זה תשלום למבוגר (כמו בפארק אירופה למשל).
אני מנסה שוב לשחק עם המסלולים והימים... נראה מה ייצא לי....
לי,
בדיוק רציתי לשאול אותך לגבי כניסה לאתרי הבונוס, האם היא חייבת להיות אחרי שלושת ימי הניצול. וקיבלתי תשובה , תודה!
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהיי לי ולידר,
תודה על התגובה וההתייחסות
האמת היא שאני רוצה לקנות את כרטיס היער השחור ללא פארק אירופה כיוון שקיבלתי מאחי כרטיס כניסה חינם למבוגר (הוא היה שנה שעברה טענה על סקר קצר וקיבל כרטיס כניסה חינם למבוגר ללא הגבלה) מה שמוזיל לי מאוד את העלויות לפארק אירופה ולא שווה לי להכניס אותו לכרטיס היער השחור.
לגבי שאר המסלולים - שייט הקאנו נמצא קרוב מאוד אלינו ועולה 35 אירו למשפחה וכולל סל פיקניק
נראה לי שאגם קוסטנץ - גם אם הנסיעה ארוכה תהיה מהנה לילדים, כך שיום אחד או יומיים של נסיעה ארוכה אולי עדיפים - כך אולי גם נעבור במקומות יפים בדרך ואז נכנסנו גם לעולם הים שהניסה אליו לא זולה בכלל
ופארק הציפורים גם הוא לא כזה רחוק כיוון שאנו נמצאים על הכביש הראשי ומקצרים לנו קצת בדרכים לא?
וחשבתי באחד הימים לקחת את הילדים לבאולינג - שגם חוסך לנו בסביבות 30 אירו עם הכרטיס
בכל מקרה לידר, אני לקחתי את האטרקציות ששמוליק עשה - כתבתי לי לאיזה מסלול/ים הם מתאימים בספר של המשפחה המטיילת
ועכשיו אני מנסה לבדוק איזה אטרקציות מהכרטיס מתאימות לאיזה מסלול - כמובן שאני לא רצה להספיק את כל הדברים אבל אם אפשר להינות ממשהו גם אם הוא זול שיכול להיות חוויה אז למה לא?
כנראה שיש לי עוד הרבה עבודה
דרך אגב לידר - כמה זמן תהיו ביער השחור? לפי המסלול של שמוליק הם לא היו בכלל בצפון היער השחור ואני לא יודעת אם כדאי לי להכניס אותו למסלול
ואני מנסה לבדוק אופציה גם ללגולנד או לפארק רבנסבורגר ביום החזרה כיוון שאנו חוזרים מאוחר ממינכן.
מה דעתך?
שרית
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסדרך אגב לידר,
כרטיס היער השחור המשפחתי הוא לשני מבוגרים ועד שלושה ילדים עד גיל 17
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסאם זכרוני אינו מטעה אותי - פארק ארופה לבדו מכסה חלק נכבד מאוד מעלות הכרטיס השחור.
כך וודאי היה אצלנו (משפחה עם שלושה ילדים שהקטנה כבר היתה בת 8.5 בטיול שלנו ביער השחור).
אנו ממש לא התרוצצנו ברחבי היער... וניצלנו אותו כך - מעבר לפארק אירופה כמובן -
יום אחד - ביקור בעולם הים בקונסטאנץ. אנחנו - שלא ביקרנו קודם במקומות כאלה - מאוד נהננו, וזה גם השתלב לנו מצויין ביום הזה.
היומיים האלה לבדם - פארק אירופה ועולם הים הזה - כבר חסכו לנו יותר מעלות הכרטיס.
יום נוסף - אם אני זוכר נכון - ניצלנו לרכבל בפלדברג שגם הוא ממש לא זול.
אתרים נוספים לא זולים שנכללו בזמנו בכרטיס הזה - פארק הציפורים והקופים ווגלפארק והרכבל ליד פרייבורג.
די הרחבתי בעניין הזה באשכול שלי על הטיול ליער, לרבות בשאלה כיצד נכון לדעתי לבדוק את הכדאיות של רכישת הכרטיס והשימוש בו וכיצד לנצל אותו נכון.
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסאוקיי אז ככה,
למעשה אני מתלבטת בדבר אחד:
האם ניתן לעשות ביום אחד את המסלול הבא
לקום בבוקר מוקדם (lenzkrich)
לסוע לכנסייה בסט. בלאסיין
משם לפארק הציפורים והקופים
משם לרכבל פרייבוג
ומשם לעיר פרייבורג עצמה לשוטטות.
עם הערות הנ"ל
1. הסיבה להכניס את הכנסייה ביום הזה היא מכיוון שהמופע בפארק הציפורים מתחיל ב11 בבוקר אז כביכול יש קצת זמן בבוקר למשהו קצר.
2. עניין הקניות פחות מעניין אותי ולכן בפרייבורג זה בעיקר שוטטות וספיגת האווירה של העיר, כלומר כמה ומה שנספיק נספיק.
3. אין בעיה לוותר על מסעדה לארוחת צהריים ארוכה ביום הזה ולהסתפק במשהו קל "על הדרך".
ולכן אם זה אפשרי אז בטוח שכדאי לי לקנות את הכרטיס.
מה אתם אומרים?
לידר
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסושרית בקשר לשאלותייך....
יש לנו 11 ימים ברוטו 9 נטו
ישנים ליד טיטיזה
בגדול סידור הימים הוא כזה:
2 ימים פארק אירופה
1 יום צרפת
1 יום מפלי הריין+שטיין או ריים+אי הפרחים
1 יום טריברג גוטאך עם כל מה שבדרך
1 יום פלדברג וטודנאו (מפלים, פארק חבלים, רכבל)
1 יום אגם טיטיזה ושטיינוואסן פארק
1 יום שלוכזה והאזור (שביל פסלים מכרה וכו')
1 יום ווגלפארק ופרייבורג
אנחנו לא נספיק לבקר בצפון
יש לנו את הכרטיס האדום ולכן נלך לבאדפרדייס מתי שיתאפשר
אין כרגע לפני את הפירוט כולו...אכתוב אותו בהמשך אם תרצי....
לידר
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסלידר,
לדעתי, תוותרי על הכנסייה באותו בוקר של ניצול הכרטיס..
סתם עלול לגרום ללחץ מיותר
חשוב להגיע בזמן למופע, ואפשר לטייל באתר גם לפני כן לסייר בין בעלי החיים.
תעשו לכם ארוחת בוקר נינוחה.. ותצאו לפני 10:00 מהצימר.
ובסוף היום, אם יהיו לכם עוד אנרגיות, לכו לבריכה/מרחצאות (על חשבון הכרטיס השחור/האדום).
לפרייבורג מומלץ להגיע ביום שבת בבוקר לשוק השבועי ברחבת הקתדרלה.
אולי לשלב עם פארק שטיינוואסן בצהריים.
אתר שנמצא לא רחוק מפארק הנשרים והקופים, מערת הנטיפים.
שכלולה בשנים האחרונות בכרטיס השחור. אולי לשלב אחרי המופע.
ואפשרות לשופינג - בעיירה לוראך הסמוכה, אם תרצו.
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסתודה לי,
אולי באמת אוותר על הכנסייה כדי להוריד לחץ ואשלב אותה ביום של שלוכזה.
ולגבי המרחצאות יש לי פה גם שאלה:
האם כדאי לבקר בויטה קלאסיקה או סולמר (ביום ניצול הכרטיס השחור)
או שעדיף ללכת במקום לבאדפרדייז פעם נוספת?
לפי מה שהבנתי מחברים שלנו הויטה והסולמר פחות מתאימים לילדים ולכן עדיף ללכת לבאדפרדייז פעם נוספת ולוותר על האחרים.
לידר
-
כרטיס היער השחור - בריכותבאדפרדייז המוני! עם כל העברית והרעש.. הרגשה שאת בימית2000

הילדים משתגעים על המקום בד"כ בגלל האבובים והמגלשות הצבעוניות, הגלים..
וכדאי להגיע פעם אחת לפחות.
יש גם מתחם רגוע נפרד רק למבוגרים עם קוקטיילים, בהנחה שיש מי שישגיח על הילדים בצד השני..
היינו גם בויטה קלאסיקה, נחמד, מאוכלס בעיקר בגיל השלישי
הילדים פחות התלהבו, אחרי שיום קודם היינו בבאדפרדייז

פגשנו שם רק משפחה ישראלית אחת .
כדאי לתזמן לבריכת המוסיקה שפועלת בשעות מסויימות.
לסולמאר לא הגענו, הוזכרו מים מלוחים!
היינו עם הכרטיס השחור בפלדברג - בריכת מלון פלדברג הוף ונהנינו מאוד, יש גם אזור לפעוטות.
יש מגלשה אחת, והמקום לא גדול, ולא היה המוני. נהנינו.
הבריכה צמודה לפארק החבלים החינמי עם הכרטיס האדום
בכל אתר אינטרנט של הבריכות יש לוח אירועים, תבדקי מה צפוי בימים שלכם..
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסשמווווווווווליייייייייק
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסמישהו צעק את שמי ?

היי לידר,
אנחנו לא היינו בפארק הציפורים והקופים כך שקצת קשה לי לענות על השאלה שלך, אבל אני נוטה להסכים עם לי.
אם אתם הולכים על יום כזה, הייתי מוותר בבוקר על הכנסייה בסנט בלאסיין. זה יותר מידי. חבל שתגיעו 'מחוסלים' לגמרי לפרייבורג. זה יפגע בהנאה מהעיר המקסימה הזאת.
אגב - בהחלט מתאים לשלב את הכנסייה ביום של שלוכזי - מבחינה גיאוגרפית.
אני חייב לציין שהכנסייה יפה ומרשימה אבל לא הייתי עושה שמיניות באוויר כדי להגיע אליה, אלא אם אם אתם יודעים על קונצרט שבדיוק מתקיים שם - ושווה לבדוק את זה - יש שם לפעמים קונצרטים לילדים ואז זו בהחלט אמורה להיות חוויה מיוחדת.
בשלוכזי אתם יכולים גם לשוט וגם לרכב על אופניים ולאכול צהריים בגרייפנהאוזן שגם קרובה יחסית.
ועוד אגב אחד - היו כמה סיבות בגינן החלטנו לוותר על ווגלפארק -
האחת - הוא היה קצת רחוק לנו ומדובר על אטרקציה שבסך הכל שלה לוקחת לפחות חצי יום.
השניה - ממילא תכננו לבקר בהר הקופים באלזס (ואגב - מאוד מאוד נהננו שם ואני חושב שזו הפוגה מצויינת לילדים בין קולמר לריקוויר).
השלישית - אנחנו קצת פחות משתגעים על ציפורים מאולפות (אם כי דווקא ראינו את מופע הציפורים המפורסם במצודה בהוהנוורפן באוסטריה בקיץ האחרון).
יחד עם זאת - חשוב להדגיש שיש המון חוות דעת טובות על הפארק הזה ורבים מאוד נהנו שם.
בעניין באד פרדייז -
כמי שחווה חווייה טראומטית במיוחד בימית אלפיים שלא במהרה תשכח - אני חושב שההשוואה הזאת מרחיקת לכת ... אפילו מאוד מרחיקת לכת
אם כי כוונתה של לי ברורה כמובן - זהו בהחלט מקום בו תתקלו בלא מעט ישראלים (וזה לא יהיה המקום היחיד ביער...). יחד עם זאת - אני חושב שמאוד מאוד כדאי לבקר שם.
הילדים נהנים שם בצורה בלתי רגילה וגם לנו - המבוגרים - הפוגת המים הזו היא בהחלט כייפית.
אנחנו לא היינו בסולמאר או בויטה קלאסיקה כך שאיני יכול לחוות דעה בעניין זה.
שמוליק
-
לשריתשרית, תעשי לך חשבון אבל יש כבר ניסיון משותף כאן בפורום שאומר: כרטיס היער השחור משתלם לזוג עם שלושה ילדים. פחות מזה לא משתלם.
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהי שמוליק,
תודה על התשובה.
אנחנו משפחה שמטיילת ומבקרת בהמון מקומות ואטרקציות בכל הארץ.
ימית 2000 , שפיים ומימדיון זה חובה כל קיץ...
בהולנד לא הלכנו לפארק מים והיתה קצת אכזבה אצל הילדים.
אני מקווה שבאדפרדייז באמת יענה על הציפיות של הילדים.
אני באמת אותר על הכנסייה ביום של ווגלפארק ופרייבורג. ואשלב אותה אם יסתדר ביום של שלוכזי.
לגבי פארק הקופים בצרפת: אני באמת מתלבטת איזו אטרקציה לשלב לילדים בין הסיבוב בעיירות קולמר וריקוויר, חשבתי או על הקופים או על החסידות...
אגב, בצפון ביודפת יש פארק קופים מאוד נחמד אומנם קטן ולא הכי מושקע אך גם שם יש קופים שמסתובבים חופשי ואוכלים מהידיים שלנו. הילדים אהבו.
שרית,
לגבי הכרטיס השחור,
עלותו למשפחה 217 יורו
עלות כניסה לפארק אירופה: 3*41(הילד הגדול מעל גיל 11)+36(הילדה)=159יורו
עלות כניסה לווגלפארק 3*16(2הורים והילד הגדול)+8(הילדה)=56 יורו
וכבר זה ביחד 215 יורו.
נוסיף את הרכבל בפרייבורג : 25 יורו למשפחה
ואת היום בטריברג: 7.5 יורו מפלים+11 יורו מוזיאון היער השחור+ 6 יורו שעון קוקיה eble = יורו 24.5
סה"כ :265 יורו
מעצבן שהורידו את המגלשות בגוטאך אך עדיין יוצא לי משתלם....
(אנחנו כנראה נוותר אבל לידיעתך: עלות כניסה לעולם הים בקונסטנץ 16.5 יורו למבוגר ו-11 יורו לילד מגיל 3)
אגב,
אני כבר קיבלתי הביתה ממרכז המידע (הזמנתי באינטרנט) את העלון הצבעוני והמפורט של הכרטיס השחור לשנת 2014/2015 וגם חוברות נוספות של מסלולי טיולים וכו'
ועוד שאלה...
אולי מישהו יודע על דרך לקנות כרטיסים מוזלים לפארק אירופה?
אני אצטרך בנוסף לכרטיס השחור לקנות שוב עוד 4 כרטיסים ליום השני....
אני יודעת שיש כרטיס מוזל ליומיים אבל מדובר בהנחה של 5 יורו בלבד ומעדיפה לא להסתכן כי בכל זאת יש סיכוי שאולי נוותר על היום השני מסיבה כלשהי...
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהיי לידר,
הבנתי שבממסי יש שירות חדש שמוכר כרטיסים מוזלים לאטרקציות - שווה בדיקה
האמת היא שגם אני בדקתי, ולמרות שאני יכולה לשלם רק על זוג +1 נראה לי שכרטיס היער השחור משתלם לי אם נשלב אטרקציה משפחתית של באולינג שעולה בסביבות 40 אירו, שיט בקאנו שעולה 35 אירו, עולם המים שעולה קצת יותר מ- 40 יורו ופארק הציפורים - כבר חסכתי הרבה כסף.....
אני עדיין בודקת באיזה אתרים וימים הכי שווה לי להפעיל את הכרטיס כיוון שיש לי שלושה ימים וכרטיסים לפארק אירופה אני קונה עצמאית.
שרית
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהי שרית,
בדקתי בממסי אין להם לפארק אירופה...

אכן נראה שישתלם לכם לקנות את הכרטיס.
השייט בקאנו נראה לי מקסים, לנו הוא רחוק.
קצת מפתיע אותי לשמוע על באולינג שעולה 40יורו...זה המון!
לידר
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהיי לידר,
באתר של פארק אירופה באינטרנט אין הנחה?
דרך אגב שנה שעברה אחי היה יומיים והוא אמר שאחרי שעתיים ביום השני הם רק עשו"השלמות" או חזרו על מופעים שכבר ראו כך שאולי כדאי לכם לשקול יום אחד פארק אירופה ונשאר לך יום נוסף לעוד אטרקציות או מסלול.
בכל מקרה כן, יש כמה אולמות באולינג ואפילו מאוד קרובים אלינו שהשכרת המסלול לשעה מאוד יקרה ויש אחד נראה לי שנותן שעתיים חינם כולל נעליים כך שזה יוצא משתלם
בכל מקרה השייט בקאנו קרוב מאוד לפרייבורג כך שאולי אם את רוצה את יכולה לשלב אותו ביום הטיול שלכם, לנו הוא גם קרוב לדירה כך שזה אמור להיות מושלם - בהנחה שאין אותיות קטנות
שרית
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסלמיטב ידיעתי---ויתקנו אותי אחרים
השיט לא מאד נגיש לתיירים
כלומר רק יום מאד ספציפי ושעה מאד ספציפית.
לא מעט ניסו-חשבו-רצו וויתרו.
אם מישהו כן היה-כדאי שיתרום מניסיונו
(אישית-לא הצלחתי בפעם האחרונה אפילו להבריג אותם בדיוק בעיתוי שהיה להם פנוי ואני כבר לא הייתי ביער השחור בכלל, וזה בכלל היה בספטמבר ולא בקיץ .... )
-
כרטיס היער השחור - אתרי בונוסהי לידר.
האם תוכל לצרף בבקשה קישור לאתר של מרכז המידע ממנו קיבלת את העלון המפורט של היער השחור ומסלולי טיול?
תודה!