סין- צ'אנג דו- שיאן....עזרה
-
מה לא להפסיד, לאן כדאי להגיע המלצות על מקומות, מלונות, מסעדות יתקבלו בשמחה אפשר כמובן גם להרחיב את הסלול, יש לי זמן והמסלול מאוד גמיש
תודה
-
סין- צ'אנג דו- שיאן....עזרהיעזור אם כן תיתן מסגרת זמנים, ומה מעניין אותך לראות.
צ'נגדו היא מוקד יציאה לכל מקום מעניין (ולא מעניין) במחוז סיצ'ואן. אפשר, בקלות, לבלות שבועות באזור. הנה כמה דברים:
- כל אזור מערב סיצ'ואן, שמתקרב לטיבט, מלא בטבע, נופים, טרקים ונסיעות מרהיבות. נהוג להגיע לעיר קאנגדינג, ומשם לצאת למקומות המרוחקים והקטנים יותר, או לרדת דרומה לכיוון מחוז יונאן. אפשר גם להגיע לעיירה דאנבה ולהתחיל משם. לא חסרים מקומות באזור, באמת נהדר.- שמורת Jiuzhaigou בצפון המחוז, ששווה ביקור בהחלט.
- סונגפאן - עיירה חביבה מאוד, לא רחוקה מג'יוג'איגואו, מספקת מספר מסלולי הליכה, וכן טרק סוסים (החל מחצי יום, עד מספר ימים).
- לשאן (פסל הבודהה הגדול) - לא מרגש כל כך בעיניי, אבל בכל זאת אתר תיירותי מפורסם.
- אמיי שאן - הר שנמצא (יחסית) בדרום המחוז, שווה להגיע לביקור של יום-יומיים. לצערי עדיין לא ביקרתי שם, אז אין לי פרטים מדויקים כל כך.
- העיר צ'נגדו עצמה - פארק הפנדות הנהדר, מרכזי קניות נחמדים מאוד, ובכלל, עיר מאוד נעימה להסתובב.
- מזרחית לצ'נגדו ניתן לבקר בעיר צ'ונגצ'ינג, ואף לצאת לשיט על נהר היאנגצה שעובר באזור.
- בדרום הרחוק של המחוז, בגבול יונאן, נמצא אגם לוגו. לא מאוד קל להגיע אליו, וזה כולל מעבר בעיר Xichang הגדולה והמשעממת. אפשר לנסוע לשם ולחזור חזרה באותה דרך, אבל הדרך כל כך מסורבלת ומשעממת, שאם לא ממשיכים ליונאן מהאגם, הייתי מוותר.
בשיאן טרם ביקרתי. יש לך באזור את חיילי הטרה-קוטה, Hua Shan, ושמעתי דברים טובים על הרובע המוסלמי בעיר.
אני מניח שפספסתי לא מעט דברים, זה מה שקופץ לי לראש כרגע. בכל מקרה, זה המון, ובאמת תלוי מה תרצה וכמה זמן יש.
בהצלחה!
אורי

-
סין- צ'אנג דו- שיאן....עזרהיש לי חודש להסתובב באזור וזה הרבה זמן.
אני פחות בעניין של טראקים
יותר אוכל ותרבות
-
סין- צ'אנג דו- שיאן....עזרהאני ארשום את המסלול שאני עשיתי באזור:
חמישה ימים - שיאן:חיילי הטרהקוטה, הרובע המוסלמי, פגודות בעיר + הואה שאן huashan (לינה למטה, לצערי לא ישנתי למעלה כי לא היה מקום במחיר שרציתי)
שלושה ימים שיאחה (הגעה ברכבת לילה ללאנז'ו + אוטובוס)
יומיים נסיעה לג'יוזאיגו + גיוזאיגו - jiuzhaigou
יום הואנגלונג + נסיעה לסונגפן (לא לפספס את הואנגלונג כשמגיעים לאזור!)
שלושה ימים טרק סוסים בסונגפאן
שלושה ימים צ'נגדו, פאנדות, שווקים, פארקים
שלושה ימים אמיי שאן + הבודהה הגדול בלשאן
לאחר מכן המשכתי מצ'נגדו מערבה: קנדינג, טהגונג, ליתאנג, דאוצ'נג, ידינג, שנגרילה, יובנג, ליגיאנג, דאלי, קונמינג, יואניאנג - אבל זה כבר דורש חודש נוסף
אולי זה ייתן לך כמה רעיונות.
-
סין- צ'אנג דו- שיאן....עזרהתודה בוריס, עזרת מאוד
-
סין- צ'אנג דו- שיאן....עזרהבכיף