שאלות בקשר לWicklow Way באירלנד
-
היי כולם, מה נשמע?
אני וחברה מתחילות לתכנן טיסה לאירלנד... מעולם לא עשינו טרקים, אבל התחשק לנו לגוון וללכת קצת בWicklow way. אז כמה שאלות:
1) אנחנו לא יודעות אם בא לנו לעשות את כל המסלול, ואם ככה, איפה כדאי להתחיל ואיפה לסיים?
2) לא ניקח אוטו, אז איך מגיעים משדה התעופה של דבלין לתחילת המסלול/לנקודה אחרת שאפשר להתחיל בה?
תודה רבה!
-
שאלות בקשר לWicklow Way באירלנדהיי,
אני בעיצומו של התכנון שלי ל Wicklow Way. עושה אותו בפסח.
כשאחזור אכתוב סיפור מפורט. בינתיים קראתי, חקרתי, שאלתי מקומיים כ"כ הרבה עד שיצא לי עשן
יש את כל המידע באינטרנט באתר שלהם. אני גם הזמנתי את המדריך (קניתי אותו ב eBay, יצא יותר זול מבאתר שלהם). מומלץ.
לגבי השאלה הראשונה שלכן:
אני נוהג לעשות את המסלולים במבנה המסורתי שלהם
אבל - בעוד שרוב הספרים, אתרי האינטרנט והמקורות מתארים את המסלול הקלאסי מצפון לדרום, הם גם נותנים יתרונות להליכה מדרום לצפון.היתרונות העיקריים הם:
א. החלק האחרון מ Tinahely ל Clonegal הוא חלק ללא נופים דרמטיים ו-65 אחוז מתוכו הם הליכה לצידי כביש. היתרון בלהתחיל מדרום הוא שאתה מתרגל הליכות ארוכות כמה ימים והרגליים מתרגלות ואז מגיעים להרי וויקלו בחלק הצפוני של המסלול ששם קצת יותר תובעני (3-4 קמ"ש).
ב. סטטיסטית אם יהיו רוחות, ובדר"כ יש רוחות הן יהיו דרומיות ולכן זה יתרון אם הולכים מדרום לצפון. למרות שבאירלנד מזג האוויר יכול להתחלף 80 פעם בשעה.
עכשיו - בהתאם למה שרשמתי על הקטעים האחרונים שהם לא מעניינים מבחינה נופית, הרבה אנשים בוחרים להתחיל ב Tinahely או אפילו צפונית אליו (Iron Bridge) ולהמשיך צפונה לכוון דבלין. בנוסף אם מתחילים מדרום לצפון, התחבורה היא לא ממש ל Clonegal אלא ל Kildavin משם צריך ללכת 4 ק"מ עד לClonegall ואז להתחיל לצעוד צפונה בשביל הרשמי.
אז כפי שציינתי, רוב סיפורי הדרך של המטיילים שקראתי עושים את זה דרום לצפון. בנוסף, רוב מפעילי ה tours שם, חברות שמארגנות לך טיול עצמי בוויקלו (חבילות לפי מספר ימים רצוי, מזמינות לך מקומות בכפרים, מעבירות לך את הציוד מכפר לכפר וכו') מציעות את זה בדר"כ מדרום לצפון, אז זאת גם עובדה שכנראה תורמת לכך.
אבל המסלול הוא מאוד דינמי ומאוד מאפשר לעשות התאמות. קחו בחשבון שהכפרים (לא כולם) אינם יושבים ממש על השביל אלא צריך לסטות 2-5 ק"מ כדי להגיע אליהם. לפעמים האנשים שאצלם מתארחים יציעו להקפיץ אתכם מהשביל ואל השביל.
לגבי השאלה השנייה שלכן:
התשובה תלוי באיזה נקודה תרצו להתחיל.
נקודת ההתחלה הקלאסית (צפון לדרום) היא Marley Park ואליה מגיע קו אוטובוס 16 ממרכז דבלין. די פשוט.
לגבי נקודות התחלה אחרות כמו Tinahely גם יש תחבורה ציבורית. גם ל Glendalough יש..
ממליץ ביום של הנחיתה לישון בדבלין אם אתם מתחילות מצפון לדרום ולהתחיל למחרת בבוקר או ישר לרדת לאחד מכפרי ההתחלה במידה ומדרום לצפון ולהתחיל למחרת.
אם אתם לוקחים חברה שמעבירה לכם ציוד או בונה לכם חבילה של כמה ימים בהרבה מהפעמים עשוי להיות להם גם העברה מהשדה תעופה.
אם לא עשיתן טרקים מעולם כדאי ורצוי מאוד שתתרגלו בללכת מרחקים ארוכים יום אחרי יום. אלא אם כן אתן סתם לוקחות טיול יום לאחד הקטעים של וויקלו וחוזרות לדבלין באותו יום.
יש עוד המון מה לומר אבל קצת חפרתי, אבל זה בגלל שזה מה שאני עושה בשבועות האחרונים לגבי הטיול שלי
אם יש לכן עוד שאלות בכייף. ואם תהיו שם בפסח אולי אפשר לטייל יחד.
מצרף כמה קישורים:
סיפור דרךסיפור דרך
לא מאוד מפורטים אבל כן יש בהם נקודות חשובות.
אתר The Wicklow Way
מדריך (ספרון) שרכשתי - יש אתרי אינטרנט הרבה יותר זולים מהמחיר שם(eBay)פייסבוק של השביל - ניתן לשאול שם מקומיים. אני שאלתי בדר"כ עונים.
וגם באתר של couchsurfers - אני שאלתי שם מקומיים כמה שאלות, וגם נעניתי.
טיול מהנה!