לימוד סקי ילדה בת 4
-
שלום חברים,
אני שוקל לקחת את הבת שלי (בת 4 ושלושה חודשים) ללמוד סקי.
מי שהתנסה בגיל דומה - אשמח לשמוע התרשמויות והמלצות,
קראתי הרבה דעות לכאן ולכאן (עושה רושם שזה יכול להפוך לסיוט מאד בקלות ...).
אין לי בעיה "להשקיע" חופשה שבה אני לא אגלוש בכלל אם זה יכול לעזור - כמובן שעדיף שכן (-:
בקיצור אשמח לשמוע מנסיונכם.
-
לימוד סקי ילדה בת 4הבת הקטנה שלי התחילה בגיל חמש. כולנו התחלנו באותו זמן, ולכולנו החופשה הראשונה היתה חוויה לא מוכרת.
לקחנו שיעורים בסקימולטור לפני היציאה, כדי להבין בכללי את הקונספט. לא היתה כוונה לצאת מכמה שיעורים בסקימולטור מוכנים לחופשה, אבל ללא ספק זה תרם. הבנות התייחסו לשיעורים כאל משחק וזה עזר להתאקלמות שלהן לאחר מכן.
בחופשה היינו כל הזמן בשיעורים פרטיים וזה עזר. ניסינו לשים את הקטנה בקבוצה, אבל היא לא בדיוק הסתדרה. בשיעורים הפרטיים היה בסדר.
כל הזמן אחד מההורים היה זמין לילדות.
לא היתה לנו בעיה מיוחדת עם הילדה. אבל אני מניח שזה אינדיבידואלי.
ממה שראיתי בחופשות הסקי שלי, ילדים אוסטריים מתחילים בגיל שנתיים. כך שהענין אינו מוטוריקה, אלא כנראה מנטליות של ההורים וההכנה המנטלית שנותנים לילדים לפני החופשה.
-
לימוד סקי ילדה בת 4ילדים מקומיים יכולים להתחיל מגיל שנתיים מכיוון שהם יכולים להגיע לאתר כל סופ"ש או חופשה, להרגיש את השלג ולנסות את הסקי באופן הדרגתי ולא מחייב, בניגוד לילדי ישראל שכל נסיעה לסקי יקרה, דורשת אופרציה ומחייבת.
ילד אוסטרי יכול להגיע עם הוריו, לנסות ואם לא מתאים, לא נורא, אפשר להגיע שוב בסופ"ש הבא או להחליט שלא מתאים.
אני התחלתי עם בני שהיה בן פחות מ-שש. הוא לא רצה הדרכה מקומית אז אני הייתי איתו כל השבוע, הדרכתי אותו ומאז נסענו ביחד עוד שלוש חופשות.
קח בחשבון שגיל 4 זה די צעיר וישסיכוי שתבלו את החופשה לא על המסלולים.
וגם אם היא תצליח, הכושר הגופני יגביל לשעות מעטות על השלג.
-
לימוד סקי ילדה בת 4ערב טוב,
לנו יש ניסיון עם לימוד סקי עוד לפני גיל 4. הטוב ביותר לדעתי הוא שיעור פרטי קצר של שעה או שעתיים כל יום, ובשאר הזמן, תוכלו קצת לתרגל, קצת להשתעשע. אם המדריך לא דובר עברית, תצטרך להצטרף ולתרגם. אם אתה נוסע לבד, תצטרך לוותר על לפחות חלק משעות הגלישה, אבל מניסיוננו זה משתלם....אם יש נוסעים בוגרים נוספים, תוכל לקחת הפסקות לגלישה שלך.
לאן אתם נוסעים ?
-
לימוד סקי ילדה בת 4לי שני ילדים קטנה בת 3.5 והגדול בן 6, הגדול התחיל בגיל 4 בחרמון, וכבר פעמיים עשה שבוע באוסטריה. לעניינינו בגיל ארבע אפשר להתחיל, אבל מספר דברים 1. אם שולחים את הילדים לבית ספר מקומי בהתחלה הם בוכים, במיוחד שהם לא מבינים את השפה, אך ילדים מסתגלים מהר
ואין קיצורי דרך אם ההורים ליד הילד גם לא יפסיק לבכות וגם לא ילמד כלום. 2. מבחינת הביצועים של הילדה לדעתי לא ממש משנה עם היא מתחילה בגיל 4 או 6, הקטנה שלי תתחיל בעונה הבאה שזה יהיה בסביבות 4.5 השנה היא עדיין לא רצתה. בכול מקרה זה מאוד תלויי בילד, אם זה ילד שלא מפחד ומעיז ויש לו דרייב אפשר להתחיל, אם זה ילד יותר זהיר ופחות נלהב עדיף לחכות, ולא להתחיל מוקדם, כי אם הפעם הראשונה לא תהיה טובה אולי לא ירצה להמשיך בעתיד. לכן לדעתי חשוב גם מה האמא רוצה לעשות כי עם זה רק לילדה אני חושב שתוכלי למצוא תחליפים יותר פשוטים וזולים שכניראה הילדה תהנה יותר. אחד ההיתרונות החופשה משפחתית הוא ששמים את הילדים בבית הספר ואז אני יכול לגלוש בשקט עם אישתי יום ארוך ורגוע. כמובן שכעט הילד הגדול כבר התחיל לגלוש איתנו וזה כמובן גם כיף. מצרף סרט מהחופשה שלנו בשלדמינג אוסטריה -
לימוד סקי ילדה בת 4תודה על התגובות,
אני חושב שאחכה עוד שנה לפחות - הילדה מאד רוצה אבל באמת עושה רושם שזה לא כזה קריטי אם תתחיל בגיל 5 או 6 ולא 4.
כנראה שסיכויי ההצלחה יגדלו עם הגיל ...
בכל מקרה חשבתי לצרף אותה לקבוצה של ילדים עם מדריך ישראלי - בלי זה קשה לי להאמין שהיא תשרוד.
מישהו התנסה בקלאב מד עם ילדים קטנים ?
-
באמת כדאי שתחכה שנה או שנתייםהילדים שלי התחילו בגיל מוקדם, פשוט כי אנחנו נוסעים לסקי בהרכב משפחתי מלא ואם הם כבר בכל מקרה שם...
תמיד נסענו בקבוצות הדרכה בעברית, כדי למנוע הבדלי שפה ומנטליות. חוץ מזה בקלאבים אפשר ליפול על קבוצות גדולות ואילו בהדרכה בעברית לגילאי 4-6 משלמים תוספת מחיר ומקבלים מדריך ל-3-4 ילדים.
כשהגדולה היתה בת 4 ו-4 חודשים נסענו עם קבוצה לא מוצלחת, שם היה עירוב גילאים ומדריך שלא התאים וזה לא עבד. חוץ מזה יום מלא היה הרבה יותר מדי עבור הילדה. שנה אח"כ נסענו עם קבוצה אחרת וזה היה נהדר - הם היו קבוצה של 8 ילדים, בני 4-5.5 עם שני מדריכים ועוזר מדריך. הם היו בסנואו גרדן והיא מאוד נהנתה ורכשה שליטה טובה בסקי. אבל גם בין גיל 4 לגיל 5.5 יש הבדל משמעותי וראו את זה בקבוצה.
כשהאמצעי, שהוא ילד סופרטיבי וקל, היה בן 3 ו-9 חודשים גם הוא היה בקבוצה דומה (שם רוב הילדים היו בני 4). הוא נהנה וידע להחזיק את עצמו יפה על המגלשיים, אבל לא ממש למד לעצור... שנתיים אח"כ, בגיל 6, הוא למד לגלוש בקלילות (ובסוף אותו שבוע גלש במסלול אדום).
השנה תהיה השנה הראשונה של הקטנה, שתהיה בת 5 ו-5 חודשים. את הקטנה לקחתי קצת לגלוש בין הרגליים שלי בשנתיים האחרונות וגם פה רואים את ההבדל בין השנים - בגיל 3 היה צריך להחזיק אותה ולהעמיד אותה והיא לא הצליחה ללכת עם נעלי הסקי ואילו בגיל 4 זה היה הרבה יותר בקלות.
-
לימוד סקי ילדה בת 4אני נוסע עם שתי בנות בגיל 4.5 במרץ.
אם אתה רוצה פרטים צור קשר במייל [email protected]