ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות לגבי טרקים בנפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    8
    1929
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Sharoman
      Sharoman נערך לאחרונה על ידי

אני מגיע לנפאל בתאריך 01 במרץ ועוזב ב-28 בבוקר.

כיוון שאני מגיע בעיקר לטרקים הייתי מאוד רוצה להספיק גם את ה EBC וגם את האנאפורנה בזמן שאהיה שם, אבל מקריאה בפורום הבנתי שהיציאה ל EBC מג'ירי מאריכה את הטרק בלפחות שבוע לעומת היציאה מלוקלה.

כיוון שאני, יחסית, קצר בזמן, האם הנופים שעוברים בדרך מג'ירי באמת שווים את תוספת ההליכה לטרק והאם הם מצדיקים את הויתור על האנאפורנה לטובתם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גולני
        גולני נערך לאחרונה על ידי

התלבטות לגבי טרקים בנפאל

תוותר על הקטע של ג'רי לטובת האנפורנה.

• .Doron
          .Doron נערך לאחרונה על ידי

התלבטות לגבי טרקים בנפאל

זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית . כל אחד והעדפותיו .

הנוף בין ג'ירי ללוקלה זה נוף של הרים גבוהים ירוקים עם נהרות, גשרים ומפלים . 

ההרים לא מגיעים ל- 4,000 מטר גובה , אז יש צמחיה ירוקה .

הליכה קשה בנוף יפה . קשה בגלל שפשוט מאוד עולים הרים ויורדים בקעות בדרך ללוקלה , ורוב האנשים לא מגיעים ישר מטירונות של גולני, אז הכושר נבנה תוך כדי הליכה .

אפשר להגיד שהנוף דומה לנוף בשוויץ, או בגליל, רק עם הרים הרבה יותר גבוהים והרבה נהרות ומפלים שלצערנו אין בגליל .

בקשר לשאלה שלך, במקרה הספציפי שלך, אני חושב שעדיף לך לוותר על ההליכה מג'ירי, ולהספיק גם את האנפורנה . הנוף באנפורנה הרבה יותר יפה מהקטע בין ג'ירי ללוקלה .

זו דעתי האישית בלבד .

תכנס לטיפים כאן באתר, בטיפים על נפאל, יש תאור של מסלול הטרק מג'ירי שאני כתבתי . אולי זה יעזור לך .

• גולני
            גולני נערך לאחרונה על ידי

אני אחדד את תשובתי הקודמת

את הקטע מג'רי עשיתי לפני כ 32 שנה וזוכר אותו לא רק אבל הרבה בזכות התמונות משם ,את האנפורנה טירקתי לפני 5 שנים ונראה לי שהקטע של ג'רי דומה קצת לשליש הראשון של האנפורנה ,לחלק הנמוך של הטרק, לכן אפשר בהחלט  אם מדובר על שני הטרקים  במקרה שלך לוותר על המקטע  של ג'רי- לוקלה.

• thomas757
              thomas757 נערך לאחרונה על ידי

התלבטות לגבי טרקים בנפאל

אני חייב להגיד משהו אחר - 27 יום נטו בנפאל נראה לי עמוס בשביל שני הטרקים האלה.

אלא אם כן אתה עושה ב-EBC רק הלוך חזור לבייסקמפ (מה שלדעתי יהיה מעשה שערורייתי שכן המקומות היפים נמצאים מסביב (צ'וקונג, גוקיו...) וגבוה בפאסים (צ'ולה, רנג'ו וקונגמה לה). יש גם לקחת בחשבון שהטיסות ללוקלה נוטות להתבטל בגלל מזג אויר כך שאם אתה מתכנן 2 טרקים אז תתחיל ב-EBC כדי שלא תתקע בלוקלה בסוף הטיול ולא תוכל להגיע לטיסה שלך מחוץ לנפאל. בנוסף - ייתכן שתרצה לנוח כמה ימים בין הטרקים. וחשוב לדעת שלא תוכל לרוץ את ה-EBC בגלל ההתאקלמות (אלא אם אתה מגיע מאוקלם מלאדק למשל או ממקום אחר). עוד חשוב לדעתי לקחת איזה יום-יומיים ספייר לתכנון בגלל מזג-אויר שעלול להיות לא טוב - תתבאס מאוד אם העלייה שלך לקאלה פטאר תהיה ביום מעונן ולא תראה כלום ויהיה שווה להשאר עוד יום אחד בשביל זה. אפשר אולי במקום הראונד אנאפורה לעשות את האנאפורנה בייס קמפ שהוא מדהים (אולי יחד עם הפון היל) שזה לוקח כ-7-8 ימים אבל אחרי ה-EBC כבר תהיה מאוקלם ותוכל לעשות את זה יותר מהר.

בקיצור - תתחיל בטרק שחשוב לך יותר לעשות ואחריו תראה איך ממשיכים... אולי בכלל לא יתחשק לך ללכת יותר Smile

• kingyo
                kingyo נערך לאחרונה על ידי

התלבטות לגבי טרקים בנפאל

שלום שרון

אני כשלעצמי עשיתי את שני הטרקים האלה שנה שעברה בערך באותם התאריכים. לא עשיתי את הקטע שבין ג'ירי ללוקלה אלא טסתי לשם ישירות מקטמנדו. מפי חברים שעשו גם וגם, הבנתי כפי שאמרו דורון וגולני שכדאי לוותר על הקטע המדובר ולהשקיע באנפורנה את הזמן. בכל מקרה, 27 ימים נראה קצת צפוף ולכן הייתי ממליץ לך להתחיל עם האוורסט (בגלל השינויים והדחיות הבלתי צפויים של הטיסות חזרה מלוקלה) ועם הזמן שנשאר לעשות את האנפורנה (שאת סובב אנפורנה אפשר לסיים בכ-11 ימים והאנפורנה בייס קמפ בכ-8 ימים). בכל מקרה אתה מוזמן להסתכל בבלוג שכתבתי בזמנו על הטרקים הללו.

תעשה חיים

peace

• Sharoman
                  Sharoman נערך לאחרונה על ידי

מחלת גבהיים...

אז למרות ההמלצות התחלתי דווקא מהאנאפורנה, בעיקר כיוון שהצתפרתי למס ישראלים.

הטרק עצמו היה מאוד יפה, אבל לצערי בגובה של 3400 מטר כבר נקלתי במחלת גבהיים שהשביתה אותי בבחילות עזות...

השאלה היא אם בכל זאת אוכל להתאקלם לגובה של מעל 4000 מטר ולצאת לאגמים הקפואיים או אפילו ל EBC או שעדיף לי לצאת לפון היל (poon hill) במקום?

בין כה וכה פחות אהבתי את הנוף של היומיים הראשונים של האנאפורנה בהם ראינו את אותם הרים בדיוק אבל מזוויות שונות, ומעדיף בדרך כלל נופים מגוונים יותר...

בנוסף אשמח לקבל המלצות על פעילויות שונות שקטמנדו עצמה בזמן שאני מחלים מהליכה של שבוע בהרים.

ושאלה אחרונה, הבנתי שניתן לעשות טיול של יומיים-שלושה ספארי בצ'יטוואן.

אשמח לקבל כמה חוות דעת והמלצות בנושא.

• thomas757
                    thomas757 נערך לאחרונה על ידי

מחלת גבהיים...

לגבי מחלת גבהים - כל גוף של אדם שונה מתאקלם ומגיב בצורה שונה. אני מניח שאין שום בעיה לצאת לטרק נוסף כשעכשיו אתה יודע שצריך להאט את הקצב ולעלות לאט יותר לגובה כך שלא תרגיש שוב את אותם התסמינים.

בעמק קטמנדו אפשר לנסוע לנגרקוט שביום טוב אפשר לראות משם את האוורסט. בנוסף, יש את כל המקדשים בקטמנדו כמו מקדש הקופים ויש את העיר העתיקה שהיא יפה. ניתן גם לנסוע למקום ששורפים בו גופות וגם לבודאנת. יש די הרבה מה לעשות - לך לסוויסה והם יתנו לך מפה ויסמנו לך את כל המקומות.

לגבי צ'יטוואן - לא הייתי כי שמעתי ביקורות לא טובות, אבל תחכה לתגובות של כאלה שהיו.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון