עמק לאוטרברונן בשוויץ
-
שלום אנחנו 4 חבר'ה בני 18 שנוסעים לשוויץ ביולי, במהלך הטיול אנחנו ישנים לילה אחד בקמפינג בלאוטרברונן וביום למחרת אנחנו רוצים לטייל בעמק, אנחנו יודעים שיום אחד זה ממש לא מספיק אבל זה מה שיש לנו, ולכן אנחנו רוצים שלפחות היום הזה יהיה יום מדהים שנעשה בו את הדברים הכי יפים שלעמק יש להציע.... הכוונה היא לא לדברים כמו היונגפראו וכדומה ,אנחנו מעדיפים דברים זולים....אז אם למישהו יש הצעות לדברים שממש כדאי לעשות ושיתאימו לבני 18 נודה לו מאוד!
-
עמק לאוטרברונן בשוויץבעמק עצמו יש כמובן את מפלי הטראמלבך הספירליים היפים. אפשר לעלות ממנו בנסיעת הרכבת הכי יפה שהיתה לנו בשוויץ לוונגן (מהרכבת רואים גם את מפל הסטאמבך הגבוה ביותר באיזור), ממנה לעלות ברכבל למאנליכן שזו פיסגה מרהיבה המשקיפה על שלושה עמקים, וממנה לעשות טראק לקליינה שיידג. יש עוד כמה וכמה אופציות למסלולים. הכל שם יפה.
-
עמק לאוטרברונן בשוויץמסכימה לגמרי שהכל שם יפה.
בנוסף להצעה שלמעלה, אפשר לעשות יום טיול מקסים הכולל עליה בטראם לGrütschalp, משם מסלול מקסים ברגל ל murren, המשך ל Gimmelwald ומשם ברגל או בטראם לStechelberg וחזרה ללאוטרברונן.את המסלול הזה אפשר לעשות כולו ברגל או לקצר בעזרת טראמים, רכבלים ואוטובוסים.
אם הייתי צריכה לבחור מסלול אחד בעמק המרהיב הזה -זה מה שהייתי עושה.
ממליצה בחום למרות המחיר כן לעלות לאחת הפסגות של שוויץ.
-
עמק לאוטרברונן בשוויץתודה על התגובות...יש עוד הצעות אולי?יש גם מה לעשות בעמק עצמו ואפילו באיזור הקמפינג?
-
עמק לאוטרברונן בשוויץאפשר ללכת לאורך העמק בהמשך לכביש עד Stechelberg ולהמשיך הלאה עד שמתעייפים וחלזור.
אגב, מהו המסלול שלכם? מה עוד אתם מתכננים בשוויץ?
-
עמק לאוטרברונן בשוויץמצטרף לדברי חברתי.
מגרוטשאלפ למיורן ומשם לגימלוולד.
בעמק עצמו מפלי טרומלבך הבלתי נשכחים, מפל סטכלברג מתחת לגימלוולד ומפל שטאובך בעיירה לאוטרברונן.
-
עמק לאוטרברונן בשוויץיש לנו דירה בעיירה צרפתית צמודה לג'נבה אז נטייל בג'נבה,ווילאר,מונטרה בטירת שיון,בגרינדלוולד נהיה יום לפני שאנחנו בלאוטרברונן,נהיה יומיים בקנדרשטג ,תון,שפיץ....אנחנו מתניידים באמצעות תחבורה ציבורית(סוויס פאס)
-
עמק לאוטרברונן בשוויץאם אתם לנים בלאוטרברונן, ויוצאים יחסית מוקדם בבוקר, ויש לכם מזל ואתם נופלים על יום בהיר - הייתי מציע לכם להרחיב את המסלול שהוצא לכם - ולקחת ממורן רכבל לאלמנדהובל - משם לרדת ברגל למורן בחזרה במסלול מדהים שנקרא נורס-פייס (יש כמה מסלולים שיורדים מאלמדנהובל חזרה למורן)
כלומר: רכבל מלאוטרברונן לגרוטשלפ, צעידה מגרוטשלפ למיורן, רכבל לאלמנהדובל וצעידה חזרה למורן, צעידה ממיורן לגימלוולד, רכבל חזרה למטה לעמק לשטכלברג (אפשר גם ברגל - לא מאד מומלץ - זו ירידה תלולה מאד מאד) וצעידה נינוחה ושטוחה חזרה ללאוטרברונן - בחלק הזה אפשר לשלב לבקר במפלי טרומפלבך אם תספיקו
מדובר ביום די אינטנסיבי וארוך אבל עם נופים מדהימים למכביר - מצד שני, אם אתם לנים בלאוטרברונן וקמים מוקדם בהחלט אפשרי - ואם לחוץ תמיד אפשר להמיר חלק מההליכות ברכבת
-
עמק לאוטרברונן בשוויץאולי תכתוב את כל התוכנית שלכם באזור. גרינדלוולד די קרובה לעמק לאטבורנן, לא מבינה למה לפצל לינה. בעייני אזור קנדאסטאג הרבה פחות מרשים מאזור גרינדלוולד, נראה לי שאתם מתפזרים יותר מדי, ובכלל לטעמי האגמים והמפלים הם לא ה"הי לייט" של שוויץ אלא דווקא ההרים.
אם אתם בעניין של טיול ארוך, חשבתי להציע לכם לקחת רכבת לגרינדלוולד דרך וונגן (או שני רכבלים אם יש לכם כרטיס מתאים...), לעלות לפירסט ומשם ללכת דרך אגם באכלאפ לשינגה פלאטה. לא עשיתי את המסלול, רק הייתי בשתי הנקודות האלו והן שתיהן מהממות.
-
ולגבי קנדרסטג -אני מסכים שהעיירה עצמה לא יפה, מתוקה וציורית כמו עיירות אחרות (לאוטרברונן, גרינדלוולד) אבל המסלולים הרגליים באיזור בהחלט מרשימים:
מהעיירה עצמה אפשר לקחת אוטובוס דואר עד selden - ומשם לצעוד חזרה לקנדרסטג - מסלול מדהים של כארבע שעות בנופים פראיים עם שפע מפלים מכל הכיוונים. אם רוצים עוד קצת להאריך - מסלדן עצמה אפשר להעמיק פנימה ברגל לתוך עמק גסטרנטל עד הכפר הרמיץ.
-
ולגבי קנדרסטג -הי
יש טיפ שפרסמתי באתר לטיול חד יומי באיזור הטיול הוא ממעלי. אנחנו התחלנו אותו בגרינדנוולד אבל אפשר בהחלט להתחיל גם בלאוטרבונן.
אני חושבת שיתאים לעם. עשינו עשינו אותו עם נערה בת 16 שמאוד נהנתה
תהנו רוית
-
עמק לאוטרברונן בשוויץביום שלפני עמק לאוטרברונן אנחנו עולים להר פירסט כמו שאמרת ומשם נוסעים לקמפינג בלאוטרברונן
-
עמק לאוטרברונן בשוויץאתם מגיעים עד שינגה פלאטה או הולכים עד באכלאפ ויורדים חזרה לגרינדלוולד? סתם כי שינגה פלאטה זה מקום מדהים (מצד שני, המסלול היורד חזרה לגרינדלוולד מקסים גם הוא...). אני פחות התלהבתי מעמק לאוטרברונן (מיורן וכו'), אבל זה גם מאד יפה.
-
עמק לאוטרברונן בשוויץהתכנון הוא לעלות להר פירסט עד אגם בכאלפ ומשם לרדת ברגל עד BORT ולהשכיר טרוטינטים עד גרינדלוולד...לגבי עמק לאוטרברונן התכנון שלנו הוא לקום בבוקר מהקמפינג ,לקחת אוטובוס למפלי טרומלבאך,אח"כ לקחת את הרכבת לוונגן ולהסתובב בעיירה עצמה ומשם לרדת את המסלול חזרה עד לעמק לאוטרברונן
-
ולגבי קנדרסטג -אהבתי מאוד את המסלול וכנראה נעשה אותו...רק שאלה אחת חשובה-אם יש לי כרטיס SWISS PASS אז הנסיעה ברכבת היפה שאמרת מלאוטרברונן לוונגן תהיה לי בחינם או שאצטרך בכל זאת לשלם כסף?
-
ולגבי קנדרסטג -הנסיעה מלאוטרברונן לוונגן כלולה בסוויס פס, כלומר תהיה לך בחינם.
גם הנסיעה מלאורברונן ברכבל+רכבת למיורן בחינם עם הסוויס פאס.
נסיעת רכבת שלא כלולה בסוויס פאס היא הנסיעה מוונגן לקילנה שידג, עולה כ-17 פראנק לאדם עם ה- סוויס פאס.
-
עמק לאוטרברונן בשוויץבחירת מסלול די תלויה במזג האויר ובמאויים שלכם. רוצים לשוטט או מסלול רגלי קצת יותר "רציני"?
כמו שנאמר מסלול טיול רגלי מקיף בשייניגה פלטה מרשים ביותר. גם הדרך לשם ברכבת מוילדרסויל יפה.
עליה לונגן ברכבת, ממנה ברכבל למנליכן- טיול קליל ברגל לקליינה שיידג וחזרה ברכבת ללאוטרברונן תפגיש אתכם עם נופים יפים ביותר.
איני יודעת מתי אתם מגיעים לגרינדלוולד ומסיימים את המסלול אבל עלה לי רעיון כיון שזמנכם קצר שבהמשך היום תעלו למנליכן משם תרדו ברכבל לונגן ואחרי שוטטות בה ברכבת ללאוטרברונן . שאלה מה הכרטיס שלכם מכסה..אפשרות כזו מוציאה קטע יפה למרגלות היונגפראו שמופיעה בהצעה הקודמת.
עליה לגרוטשאלפ ממנה ברגל או ברכבת למיורן. שוטטות בעיירה לאורכה. ירידה חזרה או ירידה לשטכלברג כמו שהציעו לכם כבר..
ושוב לפני קבלת החלטה כדאי שתבררו במקום מה מכל הנסיעות האלה הכרטיס שלכם כן מכסה.
אולי כדאי שתקראו בסכום שלי כאן בפורום.
והצעה נוספת שלי ליום יפה אם אתם אוהבים לטייל ברגל ועליות ממושכות באות בחשבון.
אנחנו הלכנו ברגל ממגרש החניה ליד הכנסיה בלאוטרברונן לשטכלברג. הלכנו לפי הנחיות של שומר במגרש החניה. לא הלכנו על הכביש אלא בשביל שיורד אל הנחל ליד בית קברות (מאחורי הכנסיה) . עובר ליד אתר קמפינג , חוצה שוב את הנחל. בשלב מסוים יש פיצול שמוביל למפלי טרומלבך. אם ממשיכים ישר מגיעים לשטכלברג.
ביום אחר טיילנו ברגל בנוף יפה מאוד משטכלברג מעבר למלון שבקצהה"אחורי" של העיירה לתוך שמורה. במסלול זה יש עליה אבל כיון שכל המסלול למרגלות היונגפראו הנוף משגע. בדרך חזרה ה"קניון" של עמק לאוטרברונן מול העיניים. מקסים. לטיול הזה צריך כ4 ש'. יש למעלה בית מלון ואפשר לאכול משהו, לנוח..