התייעצות - צפון הודו ונפאל
-
שלום לכולם!!
בן זוגי ואני מתכננים לטוס לחודש וחצי לצ. הודו ונפאל.
ההתלבטות שלנו היא בין התאריכים הללו:
תחילת אוקטובר עד אמצע נובמבר או תחילת נובמבר עד אמצע דצמבר.
הבנתי עפ"י האתר שתחילת אוקטובר עד אמצע נובמבר מומלץ יותר, אך אנו חוששים שהמקומות יהיו עמוסים במטיילים כי זאת העונה המומלצת..
יש משהו שטייל בתחילת נובמבר עד אמצע דצמבר ויכול להגיד לנו עד כמה זה משמעותי מבחינת מזג האוויר??
מצד אחד לא רוצים להיות מוגבלים בשל תנאי מזג האוויר מצד שני פחות רוצים לטייל עם המוני תיירים..
בתודה מראש על העזרה

-
התייעצות - צפון הודו ונפאלאהלן,
בדצמבר כבר דיי קר בהימלאיה (וזה לא משנה אם זו ההודית, או הנפאלית...).
אם אלו טרקים, בדצמבר לא יהיה מתאים, אלא אם אתם חובבי אקסטרים.
אני ההייתי בוחר את החודשים: אוקטובר-נובמבר, למרות שאם רוצים מאוד, אפשר גם בדצמבר...
טיול מהנה,
-
התייעצות - צפון הודו ונפאלתודה רבה!!! נראה לי שכך נעשה

-
התייעצות - צפון הודו ונפאללנפאל דווקא הייתי בוחר את התקופה השנייה שציינת- תחילת נובמבר עד אמצע דצמבר.
את מוזמנת לקרוא כאן על היתרונות/חסרונות.
-
התייעצות - צפון הודו ונפאלshaharellert תודה רבה!! אבחן את הנושא בפורום שהמלצת לנו עליו...
אגב, אתה אומר את זה על סמך ניסיון אישי או רק מתוך ההמלצה מהפורום?
-
התייעצות - צפון הודו ונפאלאני לא אוהב להתפאר, אבל אין הרבה "משוגעים" כמוני שמטיילים בהימאליה ההודית והנפאלית בחודשי החורף (זו העבודה שלי).
בכדי לטייל שם בחורף, כדאי להצטייד טוב.
ראי תמונות מצורפות.
-
התייעצות - צפון הודו ונפאלתאי, תמונות מדהימות! כ"כ עושות חשק!!!
אבל הבנתי את הכיוון שלך, לצערי אנחנו לא כאלה אקסטרימיים... נלך יותר על בטוח מבחינת מזג האוויר, ושוב תודה

-
התייעצות - צפון הודו ונפאלתאי - התמונה האחרונה (מהאגמים הקפואים בנפאל?) מזכירה מאד את אגם צומגו (tsmomgo) שבסיקים. תביט ותשווה
-
התייעצות - צפון הודו ונפאלהיי רן,
כן, יש שם שתי תמונות של ה"אגמים הקפואים" (אגמי גוייסאקונד) פעם עם שלג (אוקטובר) ופעם מסוף דצמבר (כשהם באמת קפואיים). וכן, בהחלט יש דמיון. וזה ברור, גם סיקים נמצאת בהימלאיה וקרובה מאוד לנפאל.
לצערי, לא טיילתי בסיקים עדיין.
מעלה שתי תמונות נוספות מ"האגמים הקפואים" בנפאל (מטיולים אחרים שלי שם), אחת מהן - האגם חצי קפוא ותמונה נוספת מאוקטובר - שתי התמונות צולמו במצלמת פילים, בתקופה שעדיין לא חלמו על מצלמה דיגיטלית...
-
התייעצות - צפון הודו ונפאלאנחנו טיילנו רק בטרום העונה בנפאל. בסיום הטרק (בדרכנו חזרה מנמצ'ה ללוקלה) כשראינו את השיירות והשבילים העמוסים לעייפה - הבנו כי עבורנו הבחירה המוצלחת היא לא לטייל בשיא העונה.
ציינתם שאתם חוששים מעומס - אני מאוד מזדהה, לי אישית זה מאוד מפריע ולכן המלצתי היא לבחור בסוף העונה או לבחור בטרק פחות מוכר בשיא העונה (אני כאמור הייתי בוחר באופציה הראשונה).
מצד שני, צריך להיות ערוכים כפי שמתואר בפוסט שקישרתי אליו.
היתרונות לדעתי עולים על החסרונות. טרום העונה - חווינו 2 ימי גשם...שלהי המונסון.
סוף העונה- הקור המקפיא אך הראות מצויינת והשבילים ריקים.
אני מתכנן על עוד ביקור (הפעם ארוך יותר..) והוא ללא ספק מכוון לסוף העונה.
תהנו!