מזרח גרמניה
-
אני מתכנן טיול למזרח גרמניה (ברלין+דרזדן) ואני צריך להיות גם ביינה מטעמים אישיים .
האם ישנם מקומות שווים ביקור במשולש ברלין - דרזדן - יינה?
מאחר ואני צריך להיות ביינה 3-4 ימים אשמח על המלצות לטיולי כוכב (100-150 ק"מ זה עדיין סביר)
תודה מראש
-
מזרח גרמניהמזרח גרמניה, עיירות יפות, קרוב לדרזדן שמורת טבע בסטאי BASEI , מאד יפה.
מהעיר ינה - הערים - ארפורט ERFURT, נאומבורג - NAUMBURG, טירת ווארטבורג - WARTBURG, קרוב לעיירה באד פראנקנהאוזן - BAD FRANKENHAUSEN יש בניין עגול שנקרא הפנורמה של טובקה, ציור ענק על הקיר העגול , הציור מתאר את מרד האיכרים , הצייר שמו טובקה TUBKE , כמו כן במרחק קצת יותר יש עיירות נוספות יפות - גוסלאר GOSLAR, וקוודלינבורג - QWEDLINBURG וכן שמורת הרי ההרץ - HARZ.
נסיעה נעימה.
-
מזרח גרמניהלא ציינת איזה נושאים מענינים אותך כך שקשה להציע משהו שיתאים בודאות לטעמך.
-
מזרח גרמניהמתעניין בעיקר בנופים, ארכיטקטורה, שווקים, הפינות הקטנות היפות, פחות במוזיאונים אלא אם כן מיוחדים
-
מזרח גרמניההיי,
בדיוק השבוע נשלחה הכתבה שלי בעיתון "אפוק טיימס" לדפוס. הכתבה עסקה במקום המושלם לביקור. בכתבה עסקתי בלובנאו שפריי ואלד- אזור טבעי עם מסלולי אופניים מסביב לאגמי רחצה, שיט בין תעלות מים (כמו חיטהורן בהולנד). כתוב: Lubbenau Spreewald ו- Lehde. יש שם את כל מה שאתה צריך כדי להרגיש את מזרח גרמניה האמיתית.
-
מזרח גרמניהאנא נסה למקד
יש לך 3-4 ימים ביינה- ומשם אתה מעוניין בטיולי טבע (עיתוי בשנה?) למרחק של 100-150 ק"מ ?
במרחק של כ90 ק"מ מיינה נמצא הפארק של נפת תורגיניה-
Hainich National Park ויש בו מסלולים יפים כולל גשרי עץ להליכה עילית (אבל לא רלוונטי לדעתי באפריל)
או
יש לך 3-4 ימים ביינה ופרט לכך עוד ...... ימים אותם אתה רוצה להקדיש למשולש ינה-דרזדן ברלין (כמה ימים? עונת שנה? ).
-
מזרח גרמניהלשירן -
א. הכל טוב ויפה רק שהשואל ביקש המלצות במרחק עד 150 ק"מ מיינה, והמקומות עליהם אתה ממליץ נמצאים במרחק כפול לפחות. בשביל לסייע באמת לשואל צריך לפעמים לקרוא את השאלה עד הסוף...
ב. את "מזרח גרמניה האמיתית", בהנחה שיש כזאת, תמצא בפרנקפורט על האודר על כל העוני והמסכנות שלה.
-
מזרח גרמניהאני אהיה במשולש ברלין דרזדן יינה בסוף יוני או תתחילת יולי (לא ידוע כרגע) .
אני כמובן אקדיש 6-7 ימים לברלין , אהיה ביינה כ- 3 ימים וממנה אני רוצה לצאת לטיולי כוכב של שעה עד שעתיים לכל כיוון.
אני ארצה להקדיש יום יומיים לדרזדן (כמה ימים להקדיש לעיר הזו?)
סה"כ 14-15 יום
-
מזרח גרמניהאוקי
עכשיו לי זה ברור.
והיות ואתה מחפש ירוק ולא עיר ----אז אולי להשקיע יומיים בדרזדן לא נכון לך?
אולי נכון לך יותר לדלג עליה ולהגיע לאזור שמורת בסטאי או לפחות יום דרזדן ויום אחד לטובת צוקי בסטאי? או להיות יום בדרזדן ויום אחד בעיירות הסמוכות (יצור חרסינה, מוזיאון קרל מאי וכו? )
ליד יינה- שמתי לך קישור של שמורת טבע עם פארק tee top -
במרחק של 90 ק"מ ממנה. אבל לא יתאים אם יש לך כנס למשל, וכמה שעות של אחרי צהרים/ערב, אלא מחייב ממש טיול. למיטב ידיעתי זה פארק הטבע הגדול ביותר בכל הנפה.
את השמורה שציין שירן--- אפשר (אולי) במקוצר בחלקי, בדרך חזרה מדרזדן לברלין-אבל לדעתי היא סטיה מהתוואי וחבל נורא לטייל בה בתעלות והעיירות בצורה כל כך לחוצה ולא מספקת. אם יש לך יומיים לטובתה-זה יופי.
-
מזרח גרמניה האמיתית-שאלת off topicמה באמת הכוונה למזרח גרמניה האמיתית?
הצדדים היותר פוסט סובייטיים? העיירות שמישהו שכח על הדרך? מה לנו כתיירים לרגע יש לחפש בהם?
(אישית כשאני נתקלת בגושי המבנים העצומים, המפעלים הסגורים, השיכונים ללא סוף ואם זה גם נלווה ליום אפור בשמיים---נכנסת לדיכאון קל)
ואני מסכימה ש Spreewald רחוקה מלהיות מזרח גרמניה "האמיתית" בגלל ריבוי התיירים בה, התפתחות כלכלית וכו.
-
מזרח גרמניה האמיתית-שאלת off topicאני לא מחפש את מזרח גרמניה "האמיתית" כי לטעמי אין בזה שום דבר מיוחד.
מאחר ואני צריך להיות ביינה לביקור חברים ומאחר ומעולם לא היינו בברלין חשבתי שזה יהיה נחמד להיות בברלין כשבוע (כמה לדעתך כדאי להדגיש לזה?) ולחבר את זה לביקור ביינה.
אני אקדיש ליינה חצי יום סיור. מאחר והפגישות שלי עם החברים הם בעיקר בערבים, יש לי את הימים פנויים. אני מניח ש- 3 ימים טיולי כוכב מיינה יכול להיות סביר.
מסתמן שהתאריך לנסיעה יהיה 1-15 ביולי. זה משאיר 13 ימי טיול נטו.
בהנחה שלברלין ויינה והסביבה אקדיש 10 ימים זה משאיר לי 2-3 יום לדרזדן והאזור בין דרזדן לברלין (כמו Lubbenau Spreewald ).
תודה
אריק
-
מזרח גרמניה האמיתית-שאלת off topicמזרח גרמניה האמיתית- התייחסה לא אליך אלא למישהו שציין כי יעד מסוים הוא ה"אמיתית" ותהיתי למה הכוונה.
לגופו של נושא- לטובת ברלין בפעם הראשונה בהחלט כדאי להקדיש 6-7 ימים.
לגבי דרזדן לפחות יום-יומיים, מה שלא מותיר הרבה זמן ליעדים נוספים.