טיול בר מצווה - ספרד
-
שלום,
אני מתחיל לתכנן טיול בר מצווה שיחול בסוף 2014 (נוב'-דצמ').
הרכב הנוסעים: זוג הורים,בן 16, ובן 13
זמן נסיעה 10-14 יום.
הרעיון הוא לשלב בברצלונה משחק של ברסה.
שאלותיי:
1. כמה ימים צריך להספיק בברצלונה ?
2. אילו ערים בספרד יכולות להתאים לגילאים האלה? (אני מניח שמדריד ברשימה)
3.האם יש לכם מסלולים או רעיונות לטיולים בסגנון שאני מחפש?.
תודה
-
טיול בר מצווה - ספרדרק על ברצלונה לספר ידעתי. זה היה טיול בר המצווה של הבן שלנו. כל השבוע לנו בברצלונה במלון דירות נהדר:
Casp 74 Apartments
אנחנו היינו בתחילת אפריל ולא השתעממנו לרגע. יום אחד נסענו למונסראט בתחבורה ציבורית. בשאר הימים טיילנו באיזי בברצלונה. כמובן שהמשחק נרשם כפסגת הטיול מבחינת הבן והאב. חוץ מזה אהבנו לטייל באיצטדיון ובמוזיאון של הקבוצה יום לפני המשחק (אז גם משכנו את הכרטיסים למשחק), להסתובב כמה וכמה פעמים בראמבלה (שהפכה בפינו לרמלה), מוזיאון מדע מצויין (אם כי רחוק ממרכז העיר), אקווריום מעניין, חגיגת יום ראשון בפארק סיטיודלה ביחד עם ביקור בגן החיות, ביקור בפארק גואל, מזרקת הקסם, ביקור בהר היהודים (כולל ביקור במוזיאון מירו תחת מחאה נמרצת של הילדים ובמצודה) וירידה ברכבל לנמל. עיר מקסימה ותוססת. לא בטוחה עד כמה העונה אידיאלית לטיול כזה, שחלקים נכבדים ממנו הם בחוץ, אלא אם ילדיך, בניגוד לילדי הם חובבי מוזיאונים לאומנות.
-
טיול בר מצווה - ספרדנתחיל מהסוף, גם אצלי לא משתגעים על אומנות ומוזאונים, אבל טעימה לא תזיק.
כמה זמן מספיק לברצלונה?
גם אצלי ההתעסקות במשחק היא פסגת הטיול.
תודה על תגובתך
-
טיול בר מצווה - ספרדאני מציע לדחות את הטיול למאי ומעלה ואז יהיו לכם הרבה יותר אפשרויות.
הצעה למועדים שציינת
יש אפשרות לשלב 1-2 פארקים ("טיול בר מצווה) כמובן שצריך לבדוק אם הם פתוחים ומתי?
לברצלונה אפשר להגדיש כ -5 ימים, לצאת עם רכב לטיול יום בסביבות ברצלונה (חירונה, מוזיאון סלוודור דאלי ועוד) להמשיך לפארק פורט אוונטורה (פתוח בסופי שבוע) משם ניתן להמשיך או דרך החוף (ולנסיה) או דרך סרגוסה למדריד - אפשר לבקר בוורנר פארק לעשות טיולים בטולדו ובאזור מדריד ולסיים במדריד ל - 3 - 4 ימים
לדעתי שילוב הפארקים (הנהדרים שניהם) + המשחק כדורגל בטיול יספק את העניין לבני הנוער.
-
טיול בר מצווה - ספרדעל הסף
העיתוי לא מוצלח במיוחד לטיול נוער.
אפשרות אחת היא לגלוש לקראת חג המולד, אבל במשמעות של טיול חורף על כל הנלווה אליו (שעות פתיחה מקוצרות, חשיכה מוקדמת) היתרון של דצמבר על נובמבר- שיש אווירה של טרום חג ויש תאורה בלילה והערים יותר "חיות".
אם יש אפשרות להזיז את הטיול לתקופה יותר אביבית (מאי- אוקטובר) הילדים ואתם עשוים להרוויח.
לדוגמה- טיול שממוקד בברצלונה (כולל המשחק) +חלק מהפירנאים(טבע, רפטינג ופעילות אתגרית) +פארק פורט אוונטורה- יתן גם עיר גם טבע עם פעילות וגם שעשועים-אבל מטיבו מוגבל יותר בחודשי פעילות (יוני-ספטמבר)
טיול ערים לא תמיד מתאים לנוער תוסס, תלוי במשפחה והילדים .
-
טיול בר מצווה - ספרדלגבי מועד הטיול: אם המשחק אמור להיות שיא הטיול, חשוב לשים לב למועדי הליגות לכדורגל. בד"ר המשחקים מתחילים מתי שהוא באוגוסט ומסתיימים במאי. אנחנו היינו בשבוע הראשון של אפריל לפני שלוש שנים והיה מזג אוויר נפלא. אפילו טוב מהארץ. ברור לי שזה גם עניין של מזל. בכל מקרה, כדאי לקנות כרטיסי טיסה רק אחרי שיפורסמו משחקי הליגה. אם אתם נעולים על התאריכים שציינת, ברור שאפשר להנות גם בהם, אך יותר נתונים למזל בכל הנוגע למזג אוויר. במקרה כזה הייתי מקפידה לרכוש כרטיסים למשחק בצד המקורה של האיצטדיון.
-
טיול בר מצווה - ספרדהטיול יהיה באזור התקופה הזאת של השנה (כלומר שנה בערך מהיום)
בגדול, כמה ימים אני צריך לטיול כזה שיכול לכלול גם את ברצלונה (כולל התעסקות עם המשחק) , מדריד והאתרים שהוזכרו בתגובות?.
תודה רבה על התשובות, אני מניח שארענן את האשכול עוד כמה חודשים שזה יהיה רלוונטי יותר.
-
טיול בר מצווה - ספרדשילוב של מדריד וברצלונה כקצוות הטיול שלכם בהחלט יכול להיות שילוב מעניין.
יש בספרד המון אפשרויות לשיחוב שביקשת מצד אחד להנות ממשחק כדורגל ברמות הכי גבוהות שיש מחד ואטרקציות נוספות מאידך.
הזמן הרב שיש לך מספיק כדי להכין מעט שיעורי בית וללמוד על כל מה שיש לאזורים שציינת להציע. מה גם שאפשר להוסיף יותר מאשר משחק כדורגל אחד, אם החתן בעד כמובן.
ברצלונה עם משחק כדורגל ועוד איזה יום טיול מחוץ לעיר שווה 4-5 ימים. מדריד ועוד יום טיול מחוץ לעיר ואיזה פארק שעשועים שווה גם כן 4-5 ימים ויש כמובן את מה שבדרך והנה מלאת לך תוכן לכשבועיים טיול.