רכב בבוקרשט - כן או לא?
-
שלום רב,
מטיילים הקיץ בבוקרשט (3 מבוגרים + 3 ילדים קטנים).
הטיסה חזרה לארץ עם WIZZAIR בשעה שש בבוקר.
עוזבים את בראשוב לכיוון בוקרשט יומיים לפני הטיסה חזרה לטובת שני לילות בבוקרשט, כך שישארו לנו כיום וחצי בבוקרשט.
ההתלבטות - האם להגיע לבוקרשט, להחזיר את הרכב עם ההגעה ואז להתנייד בבוקרשט עם תחבורה ציבורית, מה שיחייב אותנו גם לקחת מונית מהמלון לשדה התעופה לפנות בוקר (ישנן מוניות לשישה אנשים), או לחילופין להחזיר את הרכב בשדה התעופה? האם ההתניידות בבוקרשט עם רכב נוחה?
תודה
-
רכב בבוקרשט - כן או לא?אנחנו היינו שם באוגוסט (סביבות 20/8) ועל סופ"ש ולא היה כל קושי לנהוג בעיר - לא היה עמוס, לא היו בעיות חניה. הסתדרתי אפילו שה GPS לא עבד.
ציינתי שזה היה בסופ"ש כי אולי באמצ"ש זה פחות קל, אבל קראתי בעבר שבכלל באוגוסט העיר די ריקה.
לי היה נוח עם האוטו ולא להתחיל להכיר אוטובוסים וכו'.
מה שכן, זה מחייב לקחת מלון עם חניה. אמנם ציינתי שלא היתה בעית חניה אבל לא הייתי רוצה להתחיל לחפש כשאני צריכה להוציא מזוודות מהאוטו וכו'. זה פסל מבחינתי מלונות באיזור המשופץ במרכז (שכחתי את השם, אבל זה איזור סגור לתנועת מכוניות) שאז לא נוח להסתדר שם עם רכב.
-
רכב בבוקרשט - כן או לא?קודם כל כדאי לשקול בחיוב,כשם שענת כתבה חשוב המיקום והאם יש חניה למלון,אזורי חניה חינמיים בקושי יש באזורים המרכזיים,
יש הרבה מאוד מקומות חניה בתשלום פרטייים,עירוניים באזורים המסומנים כחול לבן שהתשלום בעמדות תשלום או במדחנים,יש גם חניונים פרטיים במבנים מסחריים בתשלום ,במרכז העיר
קל להתנייד בבוקרשט גם בתחבורה ציבורית,אך בשעות מסויימות הקוים מאוד עמוסים,קחו בחשבון שאתם שישה,כך שעם מוניות תהיה בעיה .
ברמה האישית אני מעדיף רכב שכור צמוד כשאני בעיר
-
רכב בבוקרשט - כן או לא?בשנה החולפת הייתי בבוקרשט מספר פעמים לרוב עם הרכב ששכרנו וזה כלל גם מועדים מחוץ לאוגוסט. למעט עומסים נקודתיים פה ושם לא הייתה בעיה. גם כשהיו עומסים זה לא היה משהו בלתי נסבל. אולי ובעיקר כי השתמשנו לניווט בעיר עם waze. תמיד מצאנו חנייה ואם צריך שילמנו פה ושם ליי או ליי וחצי לשעת חנייה ואם צריך החנניו טיפונת מחוץ למרכז המשופץ עליו דברה ענתנת והלכנו קצת ברגל, באמת סביר וסביל. היות ואתם שישה, ממליץ לכם להשאר עם הרכב. כאמור זו עיר תוססת ויש בה תנועה אבל לא משהו נורא ואיום כמו בירות אחרות כדוגמת רומא, פריז או אמסטרדם שבהן הייתי אומר לך חד משמעית לא להתקרב למרכז עם רכב.
-
רכב בבוקרשט - כן או לא?תודה רבה. במקרה הזה קל להחליט - כולם ממליצים אותו דבר. אם כך, נשאר עם הרכב.
-
רכב בבוקרשט - כן או לא?עוד המלצה באותו כיוון - היינו בספטמבר 2007 בבוקרשט, הגענו מבראשוב אחר הצהריים לכ-24 שעות (הטיסה היתה בשעות הערב למחרת).
נשארנו עם הרכב והחזרנו אותו בשדה. מאוד נוח. הרחובות הראשיים רחבים מאוד ואין בעיה לנהוג שם. גם מצאנו חניה בקלות, לא זכור לי שהיתה בעיה עם זה.