קרקוב באפריל
-
היעד הבא קרקוב, לא באמת באביב, בתכלס אולי סוף החורף.
איך מגיעים?
WizzAir לקאטוביץ', לינה עם הגעה מאוחרת ולמחרת מתמקמים בקרקוב לעוד 3 לילות.
ההרכב?
תשעה ראשים, חלק בזוג חלק כבודד ובסה"כ תשעה אנשים מבוגרים ללא ילדים.
לינות והעברות?
נסגרו מבעוד מועד, מלון רויאל 3 כוכבים כולל ארוחת בוקר.
מה בתכנית?
ביום הראשון עד הצהריים בעיר קאטוביץ'
מהצהריים ועוד 3 ימים בקרקוב:
העיר העתיקה
כיכר השוק ואולם הבדים
הטירה והכנסייה ואבל
מפעל אוסקר שינדלר
הרובע היהודי קאזימייץ
מוזיאונים ובראשם מוזיאון צ'רטוריסקי
מבצר הברביקן
הכנסיות ובתי הכנסת בעיר
אופציות:
פארק וודני
פנטזי פארק (מתאים בכלל למבוגרים?)
זקופנה
שייט על נהר הויסלה
אוושיץ-בירקנאו (בסבירות נמוכה מאוד)
ומה השאלות?
האם יש הצעות למשהו שפספסתי?
האם יש רעיונות נוספים?
האם יש איזו המלצה ליום ספא?
מסעדה טובה שאהבתם?
-
קרקוב באפרילכדאי מאד להוסיף את מכרות המלח בווייליצקה
לגבי זקופנה: יש עדיין שלג בהרים אך בפועל זו תקופת ביניים כך שללכת בהרים עדיין לא ממש ישים וכך מאבדים חלק מאטרקציות המקום. שווה לשקול האם לטייל שם (יקח לפחות יום)
היה ותחליטו לבקר באתר מחנה אושוויץ (לדעתי חובה) שלבו את זה היום הראשון בהגעה מקטוביץ או בדרך חזרה לטיסה.
-
קרקוב באפרילמה אפריל??
אני חשבתי שתהיה עזרה לחברים..הם החליטו וכבר רכשו לסוף מרץ.
אז כך שאוכל לספר איך היה להם.
הם מזמן תכננו את פולין,לא בדיוק כך..אבל עם ה19.9 של וויז אייר לא מתווכחים.
הם לשבוע.מה בינתיים בתכנון? מכיוון שרק זוג...לוקחים רכב משדה תעופה-כבר הוזמן.
השיקול-לינה בקטוביץ(עלות) נסיעה באוטובוס או לקיחת רכב למחרת היום ושבוע באזור,עדיף ברכב.
חוץ מקרקוב עצמה,כמובן מפעל(מוזיאון)שינדלר,כיכר העיר,השוק המכורה ובתי כנסת..כן יום למחנות.אני זוכרת היטב את הויכוחים בעבודה מי בעד ומי נגד,לבסוף מי שלא נסע במשלחת ראשונה ביקש לאפשר לו מאוחר יותר.
שוב,ממש אי אפשר להכריח או לחייב,אבל אם מי שהו מקבוצה הגדולה שלכם מעוניין-צריך לאפשר לו.לדעתי חשוב.
מכרה מלח-מיוחד מאוד,שונה ממכרות שביקרת ברומניה,וויקוטוריה אפילו אמרה
" שאין מה להשוות את טורדה עם פולין",בדרך לזקופני יש כפרון קטן שכל הבתים עשויים מעץ,נחמד. זקופאני-נחמד גם ללא שלג וסקי-כמובן אם יש לכם זמן.דוכני שוק,שורות שורות,מאכלים שונים וסתם בגדים,מדרחוב נחמד,כמה מסעדות.המחירים במדרחוב יקרים(היו אז כבר...)
כמובן הואבל,האוניברסיטה,הפארק היפה מולה,הכיכר עם כסאות הריקים שגובלת ברובע יהודי ובפינה הבית מרקחת.
והעיר היפה,אירופאית,נקיה,עם חנויות יפות,כיכרות ויונים...
יש לך את האשכול של חנן?
-
קרקוב באפריל -
קרקוב באפרילהי אמה גם אנחנו לקטוביץ באפריל בדיוק מאותן סיבות... אני הסתבכתי עם לנחות בקטוביץ לקחת שאטל ואחכ׳ אוטובוס לקראקוב כל האופציות שנבדקו היו לא אטרקטיביות עבורנו . בכל זאת נוחתים אחרי 12 בלילה עם ילד בן 7 .
אשמח לפרטים על השכרת רכב
ואם אפשר לתת לינק לאשכול המדובר.
-
קרקוב באפרילהיי,
גם אני בדרך לפולין. בעוד חודש אהיה שם. אומנם אני נוסעת עם המשלחת שלנו של בני נוער, אך מקווה שיהיה לי קצת זמן לשוטטות, לשופינג ולצילומים.
אנחנו מתחילים בקרקוב, אחרי וורשה,לובלין ווילנה.
אמהצ'קה, תודה רבה לך על לינק של הקניון. הוא ממש 800 מ' מהמלון שלנו.
-
קרקוב באפרילהנה מצאתי עוד גלריה אחת.
-
קרקוב באפרילדן ואמה תודה על המידע!
את מכרה המלח סימנתי לי במפה, משום מה שכחתי לציין כאן אז תודה שהוזכר.
את הדיווח של חנן מצאתי ונפלתי שדוד למראה התמונות הנפלאות מהטיול בכלל ומפולין בפרט, תודה גם לחנן.
כך נראית המפה שלי, כך שאיילה ומרינה אתן יכולות לשאוב מידע, חופשי ובאין מפריע:
צאו קצת החוצה ברזולוציה של המפה ותגלו עוד כמה שופינג סנטר וכמובן את המכרה על המפה.
-
קרקוב באפריל -
קרקוב באפרילמרינוש,הקניון שלך אפילו טוב יותר
אפשר לפתוח אותו גם בשפה הרוסית.מייד העברתי.איילה,ביקשתי מהם לינק לחברת ההשכרה.
זה בדיוק היה החישוב של החבר. כמה שאני זוכרת את העיר...לא היה צורך בנסיעות רבות.נכון שלקחו אותנו למפעל שינדלר באוטובוס,גם הקפצה לכל מיני מקומות,האוינברסיטה למשל...מקסימום הרכב יעמוד בחנייה יומיים.
-
קרקוב באפרילהקהל מודה לך

-
קרקוב באפרילהיי מיקי,
הייתי פעמיים בזקופנה, ואהייה בה שוב בתחילת אפריל. לא הייתי מבזבזת זמן יקר עליה.
היא מאוד ממוסחרת. המון דוכנים למכירת גבינות מקומיות, אומנות מקומית וכו'.ביקור בה יגזול מכם יום שלם .
עיצה כללית- אל תתקרבו לאוהדי כדורגל פולנים לאחר שיצאו ממשחק כדורגל, שבו הפסידה קבוצתם. ב-2002 חטפנו מהם אבן ששברה את זגוגית חלון אוטובוס משלחת פולין (בזקופנה) .
לגבי אושוויץ- בירקנאו בעיניי זו חובה לבקר במקום זה. אתם יכולים להתפצל ביום זה בהתאם לנפשות בשטח.
נילי
-
קרקוב באפרילואו אין ספק שוויזאייר פתחה פה בפורום עולמות חדשים....
מזרח אירופה שולטתתתת!!!!!!!!!1
-
קרקוב באפרילמצרפת בלוג על טיול שורשים בפולין שמצאתי לפני כחצי שנה. אולי תמצאו שם כמה נקודות לטובת הטיול שבא.
-
היי מרינההיי מרינה,
הבלוג שצירפת מרתק!
לראשונה זכיתי לקרוא רשמים מביקור בעיר ביאליסטוק, העיר שבה נולד וגדל אבי ז"ל, שהיה ניצול גטו ביאליסטוק, מחנה ההשמדה מיידאנק,מחנה העבודה בלז'ין,מחנה ההשמדה אושוויץ- בירקנאו וצעדות המוות.
תודה רבה
נילי
-
קרקוב באפרילהנקודות העיקריות שאני לוקחת מהבלוג הזה הן:
צריך לפנות מקום בקיבה לפני הטיול.
לא כדאי לשבת ליד העגלון, בעיקר בימים בהם הוא מאכיל את סוסו היקר בשעועית.
כדי לצלוח את מכרה המלח צריך להצטייד ב- משאף,רגיעון ושתי ברכיים חליפיות.
-
היי ניליהיי נילי,
בכיף תמיד... האם יצא לך לבקר בעיר הולדתו של אביך ז״ל שלא במסגרת משלחת לפולין?
מבינה שאת בפעם השלישית נוסעת למסע כמלווה. שאפו!!! אומנם אני נוסעת גם וכבר אין דרך חזרה, אבל החששות שלי כל הזמן מהבהבים לי בנורות אדומות, אין לי מושג איך אהיה ואיך יהיה.
-
היי ניליענת,וויז אייר מאפשרת לגלות את מזרח אירופה.
חבל על הנעשה באוקראינה,הלכו כמה יעדים יפים מאוד..
מרינה תודה על צירוף הבלוג,גם אני מעבירה לחברים,אולי ימצאו שם משהו מתאים.אולי את המלון ע' זקופני.הם שבוע באזור.
אני לא זוכרת את המכרה המלח כמשהו קשה..
ירדנו במעלית,היו כמה קומות שירדנו ברגל,אבל הירידה לא קשה ויש מעברים מישוריים.ביציאה מהכרה,בדיוק בנו שיפצו מקום חאודטוריום,בית קפה.היו דוכני מכירה של תכשיטים והמוכרות דעגו לציין שכל התכשיטים עם חותמת ממשלתי ,מקוריים ואמיתיים.
והאוכל,שלנו היה דווקא דל מאוד.לא יצא לנו להיכנס למסעדות לבד,היינו כקבוצה .ארוחת בוקר טובה במלון,ערב באחת המסעדות ושקית לדרך עם פירות,לחניות ועוד..ערב פולקלורי אחד היה ממש נורא,גם האוכל וגם המופע.
אבל שוב אולי בגלל הקבוצתי,מישהו החליט על עלות,ותוכן.לבד זה יהיה אחרת.
הולכת לבדוק לגבי ביקור עם מדריך..
אמה
-
היי נילימצאתי את המלון שאנו היינו בו.
החדר אוכל היה נעים מאוד ובסגנון ענתיקי.המיקום מעולה
עוד מלון שנראה לי כמתאים
האמת שיש אפשרויות רבות מאוד..
אמה
-
היי נילימוסיף תודות לתורמי המידע... אמה, איילה, נילי, מרינה ולמעודדת היקרה ענתנת.
זקופנה באמת בעדיפות נמוכה. אין כוונה לשנות או לפצל לינה. יש בסה"כ 4 לילות במיני טיול שלנו ונסיעה של כשעתיים לכל כיוון לא בהכרח תתרום משהו גרנדיוזי או יוצא דופן. בתחילת אפריל מחד עדין מושלג מאידך תמה לה עונת הסקי והתיירות שמסביבה. כנראה לא על הפרק.
הבלוג שצורף נהדר, אמשיך לעיין בו בהמשך.
הגם שאני בדעת מיעוט אני סבור שצריך לחשוב על ביקור במחנות ההשמדה. מישהו יכול לתרום מידע על מחנה או כפר בשם פולוש? מקווה שכתבתי נכון. חבר אמר לי שיש שם אנדרטת הנצחה גדולה. עוד מידעים גם בנושא שואה ומחנות ההשמדה יתקבל אצלי בברכה.
שוב... רב תודות