ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלויות למשפחה

פורום תאילנד
    5
    10
    2057
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sharonpil
      sharonpil נערך לאחרונה על ידי

טסים עוד שלושה שבועות ובימים אלה מנסים להבין כמה כסף כדאי להביא.

בכל ההודעות שראיתי בנושא העלויות יש התייחסות לעלויות יומיות כולל מלונות. לנו זה פחות רלוונטי כי הזמנו ושילמנו הכל מראש.

האם יש הערכה גסה לעלויות לאדם ליום במסגרת טיול משפחתי (אוכל, תחבורה, כניסה לאטרקציות ובילויים "סטנדרטיים", למעט מופעים שלא מעניינים אותנו, וכדומה)?

והאם נכונה ההמלצה להביא כמחצית במזומן (דולרים) והיתרה להתבסס על אשראי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הרוזן מקוסמוי
        הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

עלויות למשפחה

מה המסלול ? 

כמה נפשות במשפחה נוסעים ? 

האם שילמתם גם טיסות פנים וטיולים גדולים כגון בצפון וכו׳ ? 

• sharonpil

עלויות למשפחה

נוסעים לקצת פחות משלושה שבועות, 6 נפשות במשפחה (3 מבוגרים, כי "ילד" אחד בן 18). 

שולמו טיסות חוץ ופנים ומלונות. על טיול הג'יפים בצפון והאטרקציות שלו שילמנו רק מקדמה אבל החלק הנותר ידוע.

הנעלם הגדול מבחינתנו הוא סעיף ההוצאות השוטפות - אטרקציות קטנות (מסאז'ים וכו') וגדולות (שיט באיים), אוכל, תחבורה (כולל נסיעה במונית פרטית מקאו לאק לקראבי) וכו'.

גם סעיף הקניות מאוד עמום, וברור לי שזה ענין מאוד אינדיוידואלי, ובכל זאת אשמח לשמוע מניסיון של אחרים מה סדר הגודל האופייני למשפחה.

תודה!

• 72amalia
            72amalia נערך לאחרונה על ידי

עלויות למשפחה

זו שאלה לא פשוטה..... כי יש בה המון נעלמים, והרבה תלוי בהעדפות אישיות.....

גם אנחנו טסים בפסח - 6 נפשות, לשבועיים (לא שלושה) שילמתי הכל (טיסות מלונות) מה שנשאר זה כסף לביזבוזים......

אני יכולה להגיד לך כמה חישובים שאני עשיתי:

טיולי האיים, טיולי השיט השונים: 1000-1500 באט לאדם (תלוי באיזה חברה את מזמינה) לילד מתחת לגיל 12 זה עולה בסביבות 900 באט.

טיולי פילים באיים: 400-900 באט לאדם

אומגות באיים: 1700 באט לאדם

מופע הפנטזי: 1650 באט לאדם

אוכל ליום למשפחה: לקחתי 1000 באט לאדם ליום (זה חישוב גס ולדעתי קצת מוגזם) בהתחשב בעובדה שאנחנו בקטע של ג'אנק פוד. אם אוכלים אוכל מקומי זה הרבה יותר זול. 

קניות זה הנעלם הכי גדול שיש, אני אמרתי שאני אתן לכל ילד 500$ זה יהיה התקציב שלו לקניות אישיות..... כמובן שברור לי שיהיו דברים מעבר לזה שאנחנו נקנה להם בכל זאת.

• Eran Pattaya Treves
              Eran Pattaya Treves נערך לאחרונה על ידי

עלויות למשפחה

אני הייתי אומר בסביבות 150-200 דולר ליום לכל המשפחה לרמת חיים סבירה, אבל בסופו של דבר הכל תלוי בכם.

ולגבי כמה כסף מזומן להביא איתכם, אני חושב שאם אתם אנשים אחראים אין סיבה שלא תוכלו להביא את כל הסכום במזומן איתכם, כדי לחסוך את העמלות של כרטיס האשראי.

• .galit.
                .galit. נערך לאחרונה על ידי

עלויות למשפחה

אני מצטרפת לדעתה של עמליה שבכל מה שקשור לקניות כדאי לחשב "הפוך". להחליט מה סכום הכסף המקסימלי שמוכנים להוציא ובהתאם לזה להגביל את הקניות. היתרון בדרך הזו, כמובן מעבר לחסכון הכספי, זה חידוד הביקורתיות... אם את יודעת שהקשקוש שאת קונה היום יכול לבוא על חשבון קנייה "שווה" של מחר, את תחשבי פעמים אם את באמת באמת צריכה או רוצה פסל של בודהה עם חתול מסתובב (למשל...) או טישרט שכתוב עליה קופנגן. זה חשוב לכולם, ולדעתי אפילו חשוב עוד יותר (מבחינה חינוכית) כשמדובר בילדים.

• 72amalia

עוד משהוא....

אנחנו תמיד לוקחים הכל מזומן. ככה יש לנו יותר שליטה על ההוצאות, עם  כרטיס אשראי היד נוטה להיות רחבה עוד יותר (לדעתי). אני מעדיפה לדעת מה יש לי וכמה נשאר לי.

אף פעם לא הייתה לי בעיה עם לקחת רק מזומנים

• sharonpil

עוד משהוא....

קודם כל - המון תודה על התגובות. זה מאוד עוזר ובהחלט נותן כיוון כללי.

שנית, לגבי ההמלצה להביא הכל במזומן - זוכרת שקראתי בכל מיני מקומות שבגלל שיש בעיית גניבות בתאילנד לא מומלץ חהביא הכל במזומן, וגם מה שמביאים, לחלק בין כמה אנשים או כמה מקומות.

לא נראה לכם שיש חשש כזה?

• 72amalia

עוד משהוא....

אלו הן ההמלצות תמיד, לאן שלא נוסעים לטייל - אני לא חושבת שבתאילנד יש בעיית גניבות גדולה יותר מבברצלונה למשל...

ברור שלא שומרים את כל הסכום במקום אחד, תמיד הוא מחולק לפחות בין בני הזוג. וכן, דואגים לשמור טוב טוב על התיק.

אני יכולה להגיד לך שבכל השנים, בכל הטיולים שלי לכל מיני מדינות - עוד לא קרה לי שכייסו אותי (לדפוק על עץ, חמסה חמסה laugh)

שומרים על הכסף טוב טוב, מחלקים אותו בין בני הזוג, שבע עיניים כל הזמן, היד על התיק עם הארנק כל הזמן...... 

• .galit.
                        .galit. נערך לאחרונה על ידי

עוד משהוא....

מדובר בסכום שאמור להספיק לששה אנשים, זה די הרבה כסף גם אם את ההוצאות הגדולות תשלמו בכרטיס. אני הייתי לוקחת עד מחצית הסכום (המוערך) במזומן, את השאר מושכת שם ורואה את העמלות כחלק מעלות הטיול.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון