טיול לחודשיים עם 3 ילדות
-
הי. עומדת להשאיר את הבעל לעבוד ולנסוע בחופש הגדול עם 3 בנותינו [שבע וחצי ותאומות בנות תשע וחצי].
הפעם האחרונה שהייתי בתאילנד - כתרמילאית צעירה היתה לפני 2 עשורים, למשך שלושה חודשים.
צריכה עזרה בתכנון מסע עם ילדות מפונקות שמעולם לא טסו, בתקציב סביר ועם הרבה אטרקציות כדי שילדות הטלוויזיה שלי לא ישתעממו וישגעו אותי.
הרעיון לסיים באיים - שבועיים?
אודה להצעות למסלול.
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדות --משימה קשה -בהצלחה.איני יודע איך תעסיקי את הקטנות שלך כל כך הרבה זמן ושלא ישתעממו.
התנאים שאת מתארת : מפונקות, צעירות מאוד, ובלי להוציא ממון רב יקשו עלייך מאוד.
ערוצי הטלוויזיה בתאילנד בוודאי לא יקסמו לבנות. (איני יודע אלו שפות הן דוברות)
כמה אפשר להיות בבריכה? כמה אפשר להסתובב בקניונים? (שגם עולים כסף)
לפחות תתארגני עם טאבלטים וחיבור אינטרנט טוב ''להרוג'' זמן.
נסיעות ארוכות ישעממו ילדות קטנות כך שלמעברים תצטרכי טיסות (עוד כסף).
תקציב סביר של לפני 20 שנה (לבד) אינו דומה לתקציב סביר עם ילדות קטנות.
דרך אגב תדאגי לעשות ביטוח בריאות טוב (ושלא תצטרכי).
לגבי אתרים ואטרקציות (שגם עולות כסף) אני מניח שתקבלי ייעוץ רב מחברי הפורום שהתנסו בעבר.
ולבסוף -מזג האויר בתאילנד בחודשים האלו לא הכי אידיאלי.
כל התניידות שלך תחייב מונית (לא יקר במיוחד אך במצטבר עולה כסף)
בהצלחה.
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותלא מכירה את הבנות שלך (כמובן), אבל מכירה קצת ילדים ונראה לי שעוצמת החוויות הכל כך שונה תגרום להם לשכוח תוך יומיים שלושה מהעדר הטלוויזיה. בכל מקרה, נראה לי שהדבר הנכון הוא לשאול בפורום טיולי משפחות לגבי התארגנות לטיולים ממושכים. אני חושבת שיותר הגיוני לגבש קודם "עקרונות טיול" [למשל - להתיישב חודש במקום ומשם לצאת לגיחות של יום יומיים, או לבנות את השבועיים במתכונת של שבוע-שבוע-שבוע-שבוע, או למצוא מקום להתנדב בו עם הבנות (בהתאם לגילן, כמובן) ובשאר הזמן לטייל וכו'] ולפי זה להחליט לבנות מסלול.
בכל מקרה, בחודשיים אין סיכוי לטיול אטרקציות. תקציב בצד - זה מעייף נורא. טיול של חודשיים זה לא טיול של שבועיים שהכפיל את עצמו בארבע - יש לו מאפיינים אחרים לגמרי. אני מניחה מהתיאור שלך שבארץ אתן לא הולכות לשוק ומבשלות ארוחות ביחד (ואם אני טועה, סליחה). זה כשלעצמו יכול להיות אטרקציה גדולה יותר מביקור בגן חיות או לונה פארק, שלא לדבר על הערך החינוכי הנלווה.
בכל מקרה, נשמע מגניב לגמרי, אבל אין ספק שדורש הרבה חשיבה מראש (גם מהבחינה של מבוגרת אחת על שלוש ילדות. לא פשוט גם בסביבה מוכרת)
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותקודם כל - חתיכת אומץ יש לך! הילדות שלך לא קטנטנות אומנם אבל גם לא גדולות מספיק לעזוב לבד ממש..... וחודשיים לבד איתן????
הייתי בתאילנד עם ילדים - כשהיו קטנים וכשהיו גדולים. אני לא מכירה אותך ואת הילדות אבל לדעתי חודשיים זה ה-מ-ו-ן זמן להיות לבד עם ילדות בגיל כזה.
אני הייתי מקצרת לפחות בחצי את הזמן.
אבל, לשאלתך: כדיי לעזור לך, את צריכה להיות קצת יותר ספציפית:
- לאן את רוצה ללכת בתאילנד?
- מה התקציב שלך? אחריי הטיסות לתאילנד, מה התקציב שיש לך לבתי מלון, טיסות פנים, אטרקציות....
את לא חייבת מלונות 5 כוכבים אבל עם ילדים את לא יכולה ללכת לאכסניות (לדעתי)
חיליק צודק - על הטלויזיה בתאילנד לא הייתי בונה, היא מאוד בסיסית ואין 100 ערוצים כמו בארץ, יש אם אני לא טועה 2-3 ערוצי ילדים כולם באנגלית\תאילנדית.
אי אפשר כל יום לעשות אטרקציות וטיולים (אלא אם כן יש לך מלא כסף) אז תצטרכי לקחת בחשבון שחלק לא מבוטל מהזמן הילדות יצטרכו להסתפק בבריכה\ים
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותגם אני חושבת שחודשיים זה המון המון זמן לטיול עם הבנות בתאילנד, את לבד וגם התקציב שלך נמוך. לדעתי, כדאי שתקצרי את הטיול וכך תגדילי את התקציב שלך בכך שאת מקצרת את ימי הטיול.
בכדי להעסיק את הבנות, את צריכה כסף.
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותהכרתי משפחה כזו שטיילה בצ'אנג מאי , עם 7 ילדים בכל הגילאים.
אבל- הם טיילו לפני כן זמן רב במזרח כך שהילדים התרגלו לתנאים פשוטים יותר.
מה שהם עשו: שכרו חדרים בגסטהאוס לתקופה ארוכה וכך התמקחו על המחיר ובחרו במקום שיש בו גינה ,ערסלים וכדו' כך שחלק מהזמן הם בעיקר נחו ,קראו ספרים ולא הוציאו כספים רק על אטרקציות. כמובן שזה לא מתאים לכל אחד ובד"כ עם ילדים אי אפשר להיות במקום אחד שבועיים בלי לעשות בו אטרקציות .
אז מצטרפת לקודמיי, עדיף לקצר את משך הטיול ואז התקציב יגדל בהתאם...
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותתודה לכל המשיבים. הבנות אמנם מפונקות אך רגילות לקמפינג בתנאי שטח ו"להיזרק" יש בהן אתהניגודים.
אני בונה על תקציב של כ 30000 ש"ח כולל טיסות וטיסות פנים. ובונה על שהות של כ שבועיים שלושה באיים לקראת סוף החופשה.
נשמע ריאלי?
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותממש ממש לא ריאלי התקציב!
גם אם בדרך נס תמצאי טיסות ב -1000$ לאדם שזה לדעתי הכי נמוך שאפשר - זה בערך 14000 ש"ח רק על הטיסות לתאילנד - חצי מהתקציב שלך!
טיסות פנים יעלו לך - בממוצע 100$ לאדם לכיוון. זה אומר לפחות 800$ אם תהייי רק ב-2 מקומות.
איפה הכסף לבתי מלון? לאוכל ושתיה? אטרקציות?
תאילנד זה לא מקום לעשות קמפינג עם ילדים - בטח לא לבד עם ילדים.
חדר במלון יעלה לך, לארבעתם - 100$ - 80$ , תזכרי שאת צריכה חדר ל-4 ולא לזוג....
התקציב צריך להיות לדעתי. מינימום של 50$ לאדם ליום - וזה לא כולל את הטיסות פנים או הטיסות הבינלאומיות
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדות --משימה קשה -בהצלחה.לא רציתי לאכזב את השואלת , מה גם שלא היו לנו את כל הנתונים .
כעת לאחר שקיבלת תגובות עלייך לעשות שיעורי בית רציניים .
או לקצר את הזמן משמעותית או להוסיף סכום נכבד וריאלי.
תאילנד של היום יקרה מתאילנד של 2005. (פעם ראשונה שלי)
ובוודאי מזו של לפני שני עשורים של השואלת.
תתחילי עם טיסות (ישירה או עם עצירת ביניים?) וטיסות פנים.
אל תשכחי שאת צריכה ויזה לתאילנד לכניסה שמעל 30 יום.
או שאת נוסעת להרצליה ועושה לבד (חוסכת את דמי הטיפול)
או שנותנת לסוכנת נסיעות לעשות עבורך .
ושוב בהצלחה ואל תפלי ברוחך.
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותאז מה זה אומר? האם חישוב של חודש בתאילנד הנו כמו חודשיים בתאילנד?
אני מתכננת טיסות פנים בים בנגקוק לצאנג מאי וחזרה לבנגקוק ואז עוד טיסת פנים בין בנגקוק לאחד האיים וחזרה לבנגקוק.
שאר הזמן מתכננת על רכבות , מוניות, אוטובוסים. עם זאת משום שמדובר על תקופה ארוכה, נזוז יותר לאט [פחות נסיעות] ונהיה קצת יותר בכל מקום.
הבנות יכולות לישון שלושתן על מיטה זוגית ואני על בודדת [חדר זוגי] .
ולא- אני לא מכננת להיות רק בגסט האוסים.
אז כמה בערך צריך לעלות טיול כזה [לא כולל טיסות]
ושוב, תודה על כל העצות
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדות --משימה קשה -בהצלחה.אין שום סיבה לקחת טיסות פנים בשהות של חודשיים במדינה. טיסות פנים מיועדות למי שזמנו קצר ועושה קפיצות בין קצוות המדינה.
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותהחישוב הוא לא אותו דבר לחודש או לחודשיים - אבל הטיסות זה אותה הוצאה לא משנה לכמה זמן את טסה, ובחודשיים תוציאי כפול על אוכל ולינה מבחודש...
קודם כל תחסכי טיסת פנים אחת ותטוסי מצאנג מאי ישר לאיים ומשם לבנגקוק. אין למה לעבור בבנגקוק סתם פעמיים.
בקשר למלונות - זה לא משנה איך הבנות יכולות או לא יכולות לישון, את מבוגר+3 ילדים ועל זה משלמים למלון בהתאם. חדר יעלה לך יותר מאשר אם היית רק זוג.
בקשר לרכבות, מוניות, אוטובוסים....... בתוך הערים סבבה זה ברור.
אבל מאיפה לאיפה את מתכננת לנסוע ברכבת? או באוטובוס? לדעתי זה רעיון ממש גרוע - לנסוע עם 3 ילדות באוטובוס 7-10 שעות??? לא משהוא שהייתי עושה או ממליצה לעשות.....
שוב, אני לא מכירה אותך ואת הילדות שלך אבל לצפון וחזרה מהצפון ולאיים וחזרה מהאיים עם 3 ילדות לא הייתי עושה בשום דרך אחרת חוץ מטיסה - זה פוטניצאל לסיוט לדעתי.
אני חושבת שהתחשיב שאת צריכה לעשות זה בערך 50$ ליום לאדם וזה כולל: מלון נורמאלי, אוכל, שתיה, אטרקציות, התניידות בעיר (רכבת\מונית) ופיצ'פקעס.....
לדעתי האישית זה תקציב מינימלי+
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדות --משימה קשה -בהצלחה.טיסות פנים זה גם למי שמטייל עם ילדים.... מה שאמרת נכון כשמדובר בחברה צעירים - לא באמא עם 3 ילדות קטנות, ולא בתאילנד - אולי בארה"ב או באירופה.
לנסוע באוטובוס בתאילנד עם 3 ילדות שעות על גבי שעות? - אני חושבת שהיה לי סיוט כזה פעם....
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדותהי. למה התכוונת ב "התנדבות"?
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדות30 אלף לחלק ל 4 אנשים לחלק ל 60 יום = 125 שקלים.
125 שקלים לאדם ליום מראה לי תקציב מאוד מאוד לא ריאלי.
תקציב מינימום הוא מה שכתבה עמליה.רק כך תוכלו גם קצת להנות ולא לחשב כל הזמן כמה עולה זה וכמה עולה ההוא...
-
טיול לחודשיים עם 3 ילדות --משימה קשה -בהצלחה.עמליה, נסיעה קרקעית היא לא בהכרח באוטובוסים. יש רכבות עם תאי שינה ודווקא לילדים יותר נוח לישון בהם מאשר למבוגרים (כי הם קצרים יותר...). מעבר לכך, בטיול ארוך לא חייבים לחתוך את המסלולים ה"רגילים" לכאורה. אפשר לקצר טווחים ממקום למקום כך שנסיעה תהיה 4-5 שעות ואחרי יומיים עוד 4 שעות, במקום נסיעה אחת של 8-9 שעות.
לא חסרות משפחות שמטיילות במזרח, גם לא בהודו שנסיעות שם של 10-12 שעות נחשבות לסטנדרטיות בהחלט ואפילו קצרות. אני חוזרת על ההמלצה להעלות את השאלה בפורום המשפחות כדי לדבר עם מי שעשה דברים דומים גם אם לא בהכרח בתאילנד. מעבר להכל, יש גם שיקול תקציבי שאי אפשר להתעלם ממנו. טיול של חודשיים הוא לא חופשה של שלושה שבועות. זה בסדר שיהיו גם חלקים מעט פחות נוחים. ככה זה בחיים וגם ילדים יודעים את זה.
טאשה, התכוונתי למקומות שאפשר להגיע אליהם ל3-4 שבועות ולעבוד עם חיות בשיקום/בבית ספר/בית יתומים/חווה אקולוגית וכו'. לפעמים זה כרוך בעלות מסוימת של כיסוי ההוצאות, לפעמים לא - תלוי באופי ההתנדבות והפעילות. המשמעות היא שבמשך חודש את יושבת במקום מסוים, לומדת להכיר אותו לעומק, לומדת להכיר אנשים אחרים (מתנדבים ומקומיים), ולא מתרוצצת ממקום למקום כמו שתיירים עושים. אם זה מסתדר, נראה לי שלטייל שבועיים, "להשתקע" חודש ואז לקנח בחופשה של שבועיים, יהיה קלאסי בנסיבות שאת מתארת. זה גם ייאפשר לילדות ליצור קשרים עם אחרים ככה שיהיה לארבעתכן פחות צפוף אחת עם השנייה ויאפשר להתאוורר מצד אחד ולהשאר קרובות מצד שני. שוב - לא בטוחה אם תמצאו מקום מתאים דווקא בתאילנד, אבל לדעתי זו אופציה ששווה בדיקה רצינית.
משכל זה נאמר, אני חושבת שיש עניין מרכזי שלא התייחסת אליו - למה לנסוע לתאילנד לחודשיים? מה מטרת הנסיעה? להתרחק מהארץ ביולי-אוגוסט? להכיר את תאילנד לעומק? חיזוק הקשר המשפחתי? רצון בחופשה של חודשיים? הדברים האלה משליכים על אופי הטיול, מן הסתם. אולי יש יעדים מתאימים יותר מתאילנד, אולי עדיף לקצר את פרק הזמן, אולי ואולי ואולי.