בייג'ינג - שאלות נוספות
-
בהמשך לשרשור הקודם (בייג'ינג - איפה מתחילים?), מקבץ שאלות נוסף
אינטרנט וטלפוניה:
לא ברור לי מה מצונזר ומה לא בסין?
גישה ל gmail ו hotmail זה דבר בעייתי?
מה לגבי whatsup? skype
נראה לי שאני אקח חבילת אינטרנט סלולרי של אורנג'. יש למישהו נסיון איתה? עובד טוב? אני שואל כי הבנתי שיש מקומות בעולם כמו ארה"ב שהחבילה בעייתית
קניות:
מחות לשווקים - המחירים קבועים? כלומר מסעדות, סופר מרקט, חנויות מסודרות? יש הבדל בין מסעדות 'מערביות' לאוכל מקומי? אותה שאלה בסופרים
מה לגבי אוכל רחוב? מחיר ידוע או שצריך משא ומתן?
מה שעות הפתיחה של סופרים? צריך קצת להצטייד ביום הראשון

שדה התעופה:
כמה זמן לפני צריך לדעתכם להגיע לשדה בביג'ינג? מדובר על הטיסה של טורקיש שיוצאת אחרי חצות. שעתיים זה סביר?
שווקים:
אני מניח שאני אגיע לשוק המשי לסיבוב.
אבל עם ובלי קשר: איפה קונים צעצועים לילדים?
ניווט:
גוגל מפס עובד טוב בזמן אמת? כולל תחבורה ציבורית? משהו מומלץ אחר
שפה:
בהמלצת הפורום התקנתי גוגל לתרגום. מה ההבדל בין סינית מסורתית למפושטת?
תודה לכולם
-
בייג'ינג - שאלות נוספותtאינטרנט מה שמצונזר בדרך כלל זה פייסבוק ויו טיוב גוגל מתאים תוצאות לבקשת הממשל הסיני ג'ימייל אמור לעבוד אבל תפתח מייל לגיבוי נגיד מייל של הספק א וואלה.
לא יודע לגבי חבילת גלישה אבל יש בכל מקום אינטרנט קפה,יש WIFI במסעדות מערביות ובבתי מלון טובים ואפשר גם לקנות סים מקומי עם גלישה.
קניות...כל מה שהוא לא בשווקים המחרים קבועים,אבל בחנויות קטנות נגיד מזכרות או סתם חנויות פרטיות אפשר קצת להתמקח,מה שנימצא במתחמים של קניונים ובשרתות בינלאומיות הויכוח חסר טעם.
הבדל בין מסעדות סיניות למערביות זה בראש וברשאנה המחיר,פיצה האט עולה כמו 3 ארוחות בשריות בערך
מבחנתי גם אוכל סיני הרבה יותר טעים ממערבי המוכר אבל זה טעם אישי.
האוכל נמכר במחיר קבוע,דוכני רחוב מוכרים מנות בטווח של 0.5ל5 שקלים תלוי במנות לא באמת יש על מה להתמקח פה.
שעות הסופרים זה תלוי בסופרים אבל יש הבה שעובדים 24/7
שדה תעופה
שעתיים זה אכן סביר אבל תבדוק אם יש תחבורה ציבורית לשדה בשעות כאלו רכבת האקספרס מפסיקה סביב 22:00 יש אוטובוס שנירא לי עובד עד חצות
שווקים,בשוק המשי ניתן לקנות כל דבר החל מגרביים ועד מטוסי קרב בערך לדעתי צעצועים יש בשוק הפנינים או בקרבתו מבחר גדול יותר אבל לא בטוח.
ניווט אני משתמש במפה כי אצלי הפלאפון על תקן שיחת חירום בלבד
לגבי שפה אין לי מושג יש פה כמה אנשים שדוברים סינית ברמות כאלו ואחרות בטח יענו לך בכל מקרה יש כמה דיאלקטים בצפון זה מנדרינית הרשמית בדרום יש קנטונזית או העיקרים.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותהיי
אני אוסיף קצת -
וואטסאפ, ג'ימייל, סקייפ - עבדו אצלי ללא בעיות.
אפילו הצלחתי לנהל שיחות וידאו לא קצרות בסקייפ, למרות האינטרנט האיטי שיש בסין.
לא יודע לגבי חבילה שקונים בארץ, השתמשתי בסים סיני.
בוואטסאפ השתמשתי לסמס לחברים גם בארץ וגם בסין, שום בעיה.
פייסבוק - חייב VPN. יש חינמי ויש שעולה כסף. תשאל שם יסבירו לך.
טוויטר - כמו פייסבוק צריך VPN. אגב, המקביל שלו זה weibo.
ניווט - תנסה את mapquest. בארה"ב זה עבד לי מעולה. בסין לא ניסיתי.
תוריד 2 אפליקציות תרגום - itranslate, learn chinese
הסתדרתי מצוין עם itranslate אבל לאחרונה ראיתי שהאופציה של voice עולה כסף,
אז תראה לאנשים ברחוב רק את התרגום בלי להשמיע.
המקביל בסין ליו טיוב - youku
המקביל לגוגל - baidu
לא השתמשתי כי... הכל בסינית

-
בייג'ינג - שאלות נוספותאצלנו הג'ימייל עבד סבבה, וכך גם הסקייפ. הבעיה הייתה, כפי שציין גילי, אינטרנט איטי מאוד, לפעמים עד כדי קשיים בטעינה של ג'ימייל.
קניות- המחירים קבועים במסעדות (כך התרשמנו) וגם בחנויות מסודרות. בחנויות פחות מסודרות (קשה לי להגדיר בדיוק הבדלים ביניהם, יותר כמו חנויות בכיכר ציון בירושלים) אפשר להתמקח. בגדול, אם המחיר לא נראה לך, תמיד שווה לנסות להציע פחות (עובד גם בארץ- ספקי אינטרנט, ביטוח רכב וכו').
חשוב לשים לב במסעדות- לא להזמין משהו לפני שיודעים את המחיר שלו. אנחנו ישבנו לאכול פיצה והמלצר הציע גם בירה וזרמנו (בלי לראות בתפריט). שילמנו על 1/3 בירה יותר מאשר פיצה שלמה....
לשאר השאלות אין לי ממש תשובות. אנחנו השתמשנו במפה מנייר לתח"צ, היה סבבה.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותלגבי הצעצועים לילדים - ממש בסמוך לשוק הפנינים (מול מקדש השמיים) קיים שוק צעצועים מכובד ביותר. הקומה הראשונה מלאה צעצועים מכל הסוגים, ויש עוד קומה או שתיים מעל עם דברים קצת אחרים.
ולגבי הסינית - הסינית המסורתית והמופשטת, שתיהן שייכות לניב המנדרינית. בשפה המסורתית נעשה שימוש לאורך ההיסטוריה הסינית, עד לרפורמות לפישוט הסימניות הסיניות לאורך המאה העשרים, בשיאן תחת שלטון מאו. כיום השימוש ביום-יום הוא בסימניות מופשטות בעיקר, אם כי למיטב ידיעתי, יש לא מעט ערבובים. בטיוואן, למשל, יש קיים שימוש נרחב יותר בסימניות מסורתיות מאשר בסין עצמה. בכל אופן, לתייר שאינו יודע סינית זה לא רלוונטי, ומבחינת מילונים ואפליקציות, עדיף ונוח יותר לפנות לסימניות המופשטות, אותן כולם בוודאות יבינו.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותכמה תיקונים לגבי השפה -
לסינית כתובה - בסימנים מסורתיים או מקוצרים - אין שום קשר לדיאלקטים. השפה הכתובה מייצגת את כל הדיאלקטים. לקנטונזית הוסיפו כמה מאות סימנים כדי לייצג הברות שאין בשפה הכתובה הרשמית, אבל זה זניח. כל מי שקורא עיתון בבייג'ינג מסוגל גם לקרוא עיתון בהונג קונג בתנאי שהוא מכיר את הסימנים המסורתיים (ואם הוא למד בבית ספר הוא אמור להכיר), וגם ההפך נכון כמובן.
השימוש בסימנים המסורתיים או המקוצרים הוא לא עניין של "בעיקר" או "שימוש נרחב", אלא די קטגורי - בסין גופא ובסינגפור משתמשים בסימנים המקוצרים, ובטייוואן, הונג קונג ומקאו משתמשים אך ורק בסימנים מסורתיים.
הערבוב שאתה מדבר עליו אולי קיים פה ושם בשילוט של בתי עסק בסין (בעיקר מסעדות ובתי מלון, לא בשילוט דרכים) שמדי פעם אפשר לראות בהם סימנים מסורתיים כדי לשוות להם אופי חגיגי או מסורתי. אבל גם זה די זניח.
מי שנוסע לסין גופא בלבד שיוריד רק סינית מפושטת. מי שנוסע רק לטאיוואן/הונג קונג, שיוריד סינית מסורתית.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותתודה על התגובות.
אכן הסתפקתי בסינית מפושטת.
כשאתם כותבים אינטרנט איטי - זה בגלל שהגסטהאוס/קפה לא משלם מספיק ומקבל חבילה צרה יחסית לצרכים שלו, או שזו בעיה גורפת?
כלומר בכל מקום האינטרנט איטי (גם במלון 5 כוכביםף גם בסלולרי וכו'), או שרק במקומות שיש להם free wifi?
פייסבוק טוויטר וכו' לא מעניינים אותי (אין לי בכלל). חשוב לי תקשורת עם אישתי. אז whatsup מאד יעזור (2 ש"ח ל SMS זה יקר, ואפשר להעביר תמונות מהשוק של מה שרוצים לקנות). ואני מניח ש skype ו BPhone בשביל רוב השיחות.
אגב - במחשב הנייד ה proxy וה-vpn זה מובנה. זה מחשב של העבודה וכל האינטרנט חייב לעבור דרך מחשבי החברה בגרמניה.
לגבי תחבורה לשדה - אכן האקספרס מסיים את פעולתו באיזור עשר וחצי (שזו בדיוק השעה שאני צריך לצאת). אבל בכל מקרה אני מניח שאני אקח מונית. אני כמובן אתייעץ במלון.
אז שוב תודה. אני מניח שישהיו לי עוד שאלות בהמשך
-
בייג'ינג - שאלות נוספותהאינטרנט איטי בעיקר בגלל מסכי הסינון והצנזורה, וזה רלוונטי בעיקר לאתרים מחוץ לסין, פחות בסין עצמה. אבל המצב טיפה יותר טוב מבשנים קודמות.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותתודה
עוד שאלה - הוזכר שהאוכל המערבי מאד יקר יחסית.
כמה זה יקר?
האמת אני לא מתעניין במסעדות אלא במזון מהיר.
כמה למשל עולה פיצה אישית בפיצה האט או ארוחה במקדונלדס?
היות ואני לא אוכל בזר בחו"ל (כשרות) ולא חזק בתחום הירקות, אז התפריט שלי בחו"ל מתבסס לרוב על פיצה וצ'יפס. מזל שאני לא נוסע הרבה, כי אחרת כל נסיעה היתה מלווה באשפוז קרדיולוגי.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותתנחומיי.
ארוחה במקדונלדס עולה 25-30 יואן. צ'יפס אמור לעלות כ-10 יואן.
פיצה אישית בפיצה האט צריכה להיות בסביבות 30-40 יואן, רובן שם בשריות ושמנוניות להחריד (יש פיצריות קצת יותר נורמליות בבייג'ינג, ואפילו באזור שלך).
-
בייג'ינג - שאלות נוספותתודה על התנחומים

-
בייג'ינג - שאלות נוספותמהירות הגלישה היתה איטית בכל מקום, ומה שהכי הפתיע אותי הוא שדווקא במקומות יחסית נידחים הוא עבד טוב. אז אולי תהיה לך הפתעה לטובה.
שלחתי המון תמונות בוואטסאפ ללא שום בעיה. (רק תדאג לקחת איתך את הסיסמה..)
זה לא נעים לשכוח סיסמאות, מניסיון.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותאיזה סיסמא?
-
בייג'ינג - שאלות נוספותצודק התבלבלתי.. אין סיסמה לוואטסאפ.
רציתי לומר באופן כללי לגבי מייל,סקייפ וכל מה שמצריך סיסמאות.
-
בייג'ינג - שאלות נוספותתודה. לרגע הלחצת אותי
הססמא שלי היא 1234. אין בעיה לזכור

-
בייג'ינג - שאלות נוספותסליחה

-
ושוב שאלות קניותעוד כמה שאלות על קניות בכל זאת:
לשווקים (משי / פנינים וכו') איך סוחבים? - בהנחה שקונים הרבה - מסתובבים עם המון שקיות ביד? באים עם תיק גדול? מזוודות טרולי? אין בעיה אחרי זה בתחבורה ציבורית למלון?
(בהמלצות על קניונים בארה"ב אומרים שמי שמגיע בתחבורה ציבורית מומלץ לבוא עם טרולי.)
למישהו יש רעיון איפה אפשר לקנות תחפושות לילדים? כן פורים עבר, אבל יש לנו ארגז תחפושות והילדים אוהבים לשחק. אם זה זול אשמח לקנות עוד קצת. יש איזה מקום מומלץ? זה שוק הצעצעים (ליד הפנינים)? מקום אחר?
בכלל - כמה זמן לשריין לשוק? ברור לי שאפשר לבלות יום שלם. השאלה היא מה זמן המינימום? שעה? שעתיים? או שבשביל פחות מ-3 שעות אין סיבה להתקרב?
-
ושוב שאלות קניותלגבי הקניות- טרולי זה רעיון מצויין (ואפשר גם לקנות אותו בשוק) אפשר גם להסתובב עם שקיות אבל זה פחות נוח. אין בעיה בתחבורה הציבורית (הסינים לוקחים את כל הבית בסבואויי חחח). אם תיהיה יעיל (בעיקר תדע מה אתה רוצה לקנות) שעה -שעתיים זה בהחלט מספיק
אני ממליץ לך לשלב את מקדש השמיים עם שוק הפנינים והצעצועים (אפשר למצוא שם גם הרבה תחפושות) הם נמצאים ממש קרוב (מרחק 3-5 דקות הליכה) ויש להם תחנת סבואויי (שכחתי את שמה, נדמה לי שזה על קו 5)
תתחיל במקדש השמיים ב7:30-8:30 (עדיף בסופ"ש שבת/ראשון ותתפלל למזג האויר טוב=בהיר), אחרי שימאס לך תעבור לקניות בשוק הפנינים והצעצועים שכאמור נמצאים מעבר לכביש. אתה יכול גם לאכול שם צהריים יש את כל מסעדות הפאסט פוד (כולל סטארבקס)
-
ושוב שאלות קניותאיך המחירים בשוק הצעצועים הזה?
יש טעם לבוא לשם עם ילד או שהוא יתחרפן מהכמות ואני אריב איתו כל הזמן על "לא להגזים"?
-
בייג'ינג - שאלות נוספותפיצה משפחתית בהאט עולה כמו 2-3 ארוחות בשריות