פולין
-
שלום רב,
היינו ספונטניים כהרגלינו, והזמנו כרטיסים לפולין לעוד שלושה שבועות באומדן. אשמח לדעת, מניסיונכם כמובן, על:
1. רשתות מזון מהיר מקומיות (כלומר, לא בינלאומיות).
2. רשתות סופרים מקומיות (לידל וקאופלנד לא נחשבות בעיניי למקומיות).
3. האם המחירים במרכזי הערים הם יקרים- קראקוב, ורשה, ורוצלב וזאקופנה?
4. איך הכבישים בפולין? מסוכנים?
5. האם ייתכן שעונת הסקי בזקאפונה לא תיגמר עד ה-4 לאפריל?
6. האם מחירי הציוד הנמכר בשווקים בערים הגדולות וזאקופנה הם יקרים?
7. האם אתם מכירים רשתות מקומיות, שמוכרות ריהוט משלים (וילונות, שטיחים וכד'), כמו איקאה, רק שיהיו פולניות (אם אין, אז כתבו כאלה שאתם מכירים).
8. האם בפולין מוכרים שנדליירים? כשטיילנו בפראג, ברוב חנויות המזכרות מכרו שנדליירים יפהפים. ברור שזה בגלל שהעיר היא בצ'כיה, ובכל זאת רצינו לדעת, משום שפולין גובלת עם צ'כיה. אם כן נמכרים, האם נצפה לראות גם בפולין בחנויות מזכרות או רק בחנויות תאורה? בנוסף, מה המחיר לשנדלייר בפולין? זהה לשל צ'כיה?
9. האם הכבישים בפולין מוארים בלילה?
10. אם יש פסטיבל בתקופה הזו, או שווקים למיניהם, אשמח לדעת עליהם

תודה רבה לכולכם, בזכותכם החוויה תהיה אף יותר מהנה!

-
פוליןהיי,
שכחתי לשאול גם על מחירי הבירות בערים הגדולות ובכפרים.
-
פוליןסדרת שאלות לא מובנת (לי לפחות).
-
פוליןקשה לי להאמין שתצליח לקבל תשובות לרוב שאלותיך..
על פולין אין כאן כל כך הרבה מידע ממטיילים שחזרו ושיתפו.
יקר / זול הם מושגים מאוד משתנים וסוביקטיביים בעיני כל תייר...
בלב העיר, במרכז התיירותי - תמיד יותר יקר מהשוליים...
מזרח אירופה נחשבת זולה יחסית.
מטיילים בד"כ לא מצטיידים בפנקס וכותבים כמה עלתה כוס בירה בכל מקום...
ושנדלירים בטוח תמצא בחנויות המתאימות..
שופינג בורשה - תגיע לקטלוג מתומחר ומפורט של מוצרים ברוב החנויות דרך האתר הרשמי.
אותו דבר לגבי מחירון תפריט בברים ופאבים... תוכל למצוא מחיר מדוייק של הבירה.
תנסה להיעזר ברשימת המסעדות ברחבי פולין מטריפאדוויזר - תסנן בכל יעד PUB
בהצלחה, יהיה נחמד אם תשתף כאן ברשמים כשתחזרו
-
פוליןשלום,
לי- תודה רבה, זה מאוד עזר. אחרי הטיול אוציא סדרת כתבות על פולין, ואפרסם קישורים במידת הצורך. אני לא מצפה לקבל מאותו אדם את כל התשובות. כל אחד יתרום את המידע שיש לו.
-
פוליןפולין מאוד! זולה
גם בערים הגדולות שהייתי קראקוב,וורשה, לודג'
קניות, מסעדות, הכל זול מאוד
במיוחד הופתעתי בקניון בוורשה בסניף של סופרפארם הישראלית!!!
מוכרים מוצרים של אותם מותגים שהם מוכרים בארץ רק בעשרות אחוזים פחות ממה שהם עולים בארץ...
בלודג' יש מתחם עתיק ענק של קניות שכולל מספר מבנים
נקרא מנופקטורה,
כשהייתי שם (חודש יולי) היה פסטיבל, הפכו את כל המתחם למעיין חוף ים. הציפו את השטח בחול, מסכי ענק, כסאות ים, ברים בחוץ מקש עם מוסיקה, בנג'י ממנוף
-
פוליןנשמע מצוין, תודה!
-
פוליןכתושב וורשה אני אנסה לענות:
1. Zapiecek - הפירוגי הטוב בעיר. אפשר גם bar mleczny - מסעדת פועלים בסטייל מקומי. א רשת אבל קונספט זהה
2. Biedronka - פרת משה רבנו כזו' zabka - צפרדע. שתיהן רשתות כלבו מקומיות זולות. מעבר לזה יש לידל וקרפור - רשתות גרמניות וצרפתיות
3. זאקופנה היא לא עיר אבל יחסית יקרה. שאר הערים די זולות
4. לא מסוכנים. אבל כבישים שאינן אוטוסטרדות הם איטיים - לדוגמה בין ורשה לקרקוב זה כביש עם רמזורים, כיכרות, נתיב אחד לכל צד ותחבורה איטית. האוטוסטרדות הן ורשה-לודז-פוזנן- גרמניה , וגם קרקוב-קטוביצה - ורוצלב - גרמניה
5. נראה לי שתיגמר. היה חורף קצר ולא מאוד קר
6. ציוד סקי? זול מאוד. בחנות שהייתי בה בשבוע שעבר בדיוק קיפלו את ציוד הסקי ועברו למוד קיץ
7. לא מכיר רשתות פולניות כאלה. יש רשת בתי כלבו שנקראת Spolem - עם L רכה כזו ע קו באמצע, שמוכרת דברים לבית בסגנון שנראה כאילו יצא מהתקופה הקומוניסטית. ממליץ על בתי הכלבו הגדולים יחסית ב Hala Mirowska או ב Marsaalkowska - Swietokrzyska בוורשה
8. אין לי מושג
9. לרוב לא
10. מה התקופה? הפסחא נחגג פה ב 17.4, ושובע לפני כבר יש את 'יום ראשון של הדקלים' - מה שמבטיח אירועים דתיים לרוב.
תהנו.
מתן
-
פוליןבירה ב 8-9 זלוטי בערים (9-10 שקלים) בכפר תוריד 1-2 זלוטי
-
פוליןמתן,
וואו, תודה רבה. סיכם הכל.
למען האמת, בימים האחרונים אני רואה שיורד שלג בזאקופאנה, כך שאנחנו מנסים להישאר אופטימיים. במצלמות האינטרנט ההרים נראים מושלגים למדי.