דיווח חי מזולדן...
-
שלום לכולם,
אז ככה....
הגענו אתמול בלילה, והתמקמנו במלון חביב ביותר אך מרוחק יחסית, שארגנו חברים (זולדן זה עבורם זה "אתר הבית"). לנו זו פה פעם ראשונה.
בחוץ היה כמעט קיץ. בשלב מסויים שקלתי לבקש מבעלת המסעדה לאכול ארוחת ערב בטרסה בחוץ...
בבוקר היו בעיירה 2 מעלות. חנינו את הרכבים בחניון המקורה ועלינו למעלה.
הופתעתי מכמות האנשים. הייתי בטוח שהאתר יהיה הרבה פחות עמוס. אולי זה השנה המוטרפת הזו, חסרת השלג, אולי זה גובהו של האתר ואולי שניהם... אנחנו במחצית מרץ והאתר מלא לגמרי.
עלינו למעלה, והתחלנו במסלול אדום 18. הפוטנציאל אחלה, אבל בפועל היה סביר. השמש הכתה בלי רחמים והיה ברור שיש פה מרוץ נגד הזמן. ניסינו לתת בראש כמה שניתן ואני אשקר אם אומר שלא הצלחנו פה ושם. יחד עם זאת, קשה ליהנות בחום שכזה. המסלולים התחרבשו יחסית מוקדם, וניסינו ליהנות מהם לאורך ולרוחב לפני שכולנו נשחה חזה ממש על המדרונות (הגברת לא אוהבת חתירה).
לקרחון לא הגענו. אולי מחר.
סה"כ האתר עושה רושם אחלה ממש. יותר מידי מסלולים כחולים לטעמי, אבל הגברת מאד אוהבת, ואם היא אוהבת, מיד גם אני מתאהב... מין פטנט של נשואים....
כשירדנו מהאתר בסוף היום, היו בעיירה 9 מעלות, שהגיעו חיש מהר ל – 13....
אני מצרף תמונה שצילמתי לקראת סוף היום באחת התחנות הגבוהות. שימו לב למפעיל. עוד רגע הוא היה מגיע גם עם מכנסיים קצרים....

מחר יום חדש.
ד.
-
דיווח חי מזולדן - היום השניהיום היה תיקון, ובגדול.
מזג האויר בעיירה היה מעל האפס, אולם הטמפרטורות על ההר היו מתחת לאפס ונשמרו כך כל היום. השמש זרחה בעוצמה פחותה בהרבה בחצי הראשון של היום, ונעלמה בחצי השני. הראות היתה מצוינת כמעט עד הסוף.
יום שבת זהו "יום ההחלפה", ככה שהורגש הרבה פחות לחץ על ההר. בקיצור, תענוג.
עלינו בשמונה וחצי. נתנו סיבוב מהיר על ההר, ודי מהר התחלנו בגלישה לכיוון הקרחון. בדרך עוד עשינו את 31 שחור שהיה פשוט אגדה.
אינני חובב כחולים, אבל מסלול 38 הכחול בקרחון,היה תענוג אמיתי. רך במידה, מהודק, אחלה. עשינו אותו כמה פעמים, אחר כך את האדום, שהיה קרחי למדי, וחזרנו למתחם המרכזי, כשאנחנו נהנים מכל רגע.
בזמן שירדנו מהקרחון, התחילו רוחות והגישה אליו נחסמה. בהמשך נחסמה גם הדרך ל Gaislachkogl. המשכנו לתת בראש מכל הבא ליד. מההר ירדנו ב 16:00, כשאני דוגם את מסלול 14 שחור (שהיה אחלה), והגברת נהנית בכחולים שליד. סה"כ המסלולים נשמרו אחלה, למעט בשליש הנמוך של האתר (ועדיין, היו הרבה יותר סבירים מאתמול).
למטה, בעיירה, היו 9 מעלות, שעלו עד ל – 12 בדרך למלון.
מחר צפוי להיות קר יותר ושלג.
ד.
-
מזכיר לי נשכחותאמרתי לך כי אני הגעתי לסולדן ב-28 למרץ לפני כמה שנים והייתה לנו אחלה חופשה כולל שלג באמצע השבוע. תן לאתר צ'אנס. שים לב מה הבדל בין היום הראשון והיום.
יהיה בסדר...
-
חן חן אדוארדו
האתר סה"כ אחלה. אנחנו נחזור לפה הרבה
מחר צפוי שלג כמעט כל היום, בלי טיפת שמש. לדעתי לא יהיה לנו מזל... נקווה שהסקי פס לא ילך לפח
ד. -
שאלההיי דורון,
תודה על העדכונים,
האם קיים "אפקט חרמון"? (קרח בבוקר ומרק בצהריים)
או שהח'ברה שם יודעים איך לתחזק את השלג טוב יותר?
דביר
-
תשובהקשה להגיד. ביום הראשון זה היה המצב באופן כללי. ביום השני היה פצצה (חוץ מהחלק התחתון שהיה בעייתי).
היום ירד שלג על ההר והיו רוח וערפל. חלק מהאתר נסגר. בחלקים שהיו פתוחים היה ערפל, אז קשה להגיד. אני מתרשם שהם יודעים את העבודה.
מידי פעם נפתחים ונסגרים חלקים לפי מזג האויר. סה"כ אנחנו נהנים היום הרבה יותר ממה שחשבתי.