ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הונג קונג או בייג'ין?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    16
    3344
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liranle
      liranle נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

מקווה שתוכלו לעזור לי,

אני רוצה לתכנן טיול לשבוע - שבוע וחצי עבורי ועבור אשתי.

ההתלבטות שלנו היא, האם כדאי לטוס לבייג'ין בטיול מאורגן או לא? 

ובנוסף האם אפשר לתכנן טיול להונג קונג + מקאו גם כן מאורגן או לא.

בנוסף אני לא מצליח להבין האם הונג קונג שייכת לסין או לא?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • orly064
        orly064 נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

אנסה לענות לפי הסדר.

האם כדאי לטוס לבייג'ין בטיול מאורגן או לא?

אפשר מאורגן ואפשר עצמאי, תלוי מי אתם ומה אוהבים. אפשר גם להגיע בטיול מאורגן ולטייל איתם כשרוצים, ולהיפרד כשלא מתאים. בגדול רוב החבר'ה פה בפורום מטיילים עצמאית.

אפשר לתכנן טיול להונג קונג + מקאו גם כן מאורגן או לא.

כנ"ל.

האם הונג קונג שייכת לסין או לא?

הונג קונג שייכת לסין במידה מסויימת, אבל לצרכי טיול היא נפרדת. הויזה אליה שונה (לא צריך להוציא מראש), מטבע אחר.

אם תרצה עזרה בתכנון הטיול, אתה מוזמן להיעזר בחומר הרב שיש כאן.

• רוני
          רוני נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

קודם  כל  אני  חושב  שאפשר  להסתדר  בסין  בלא  טיול מאורגן  וזה  מה  שעושים  חברי  הפורום.

לביגי'ן  מספיק  4-5  ימים  לא  מעבר.  הונג  קונג  יומיים  שלשה  ומקאו?  למה ?  סתם  מקום  שחברות לטיולים  מאורגנים  לוקחים  אנשים שיהמרו  שם  בקזינו.

לא  מעניין.

יש  בסין  המון  מקומות יותר  מענינים  מהונג  קונג  ובוודאי  ממקאו.

• papkin
            papkin נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

אפשר לנסוע לבד לכל מקום בסין זה אפילו עדיף.

מה שכן יש טיולי כוכב לבייג'ין סביב ה6-8 ימים שהמחיר שלהם משתלם הם מאוד ממוסחרים ומגיעים הרבה פעמים למקומותת של קניות כדי שתוציאו כסף אבל כמו שהציעו אפשר לוותר ולטייל בימים כאו לבד.

הונג קונג ומקאו הם שטחים בשליטת סין אך נהנים מאוטונמיה אנחנו לא צריכים אליהם ויזה.

בניגוד לרוני אני דווקא חושב שמקאו זה מקום יפה שאפשר לטייל בו יומיים ללא קשר לבתי הקזינו.

יש נופים יפים יש היסטוריה מעניינת מבנים אירופאים וסינים אוכל מיוחד וכ'ו

• רוני סופר
              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

בייג'ינג. ברור.

זה כמו להשוות פריס מול מארסיי או לונדון מול גלזגו או ניו יורק מול לאס ווגאס.

או ירושלים מול אילת.

שתיהן מעניינות, אבל אם זו הפעם הראשונה בסין - אז רק בייג'ינג.

שבוע זה בקושי (להונגקונג זה מספיק).

ואפשר לבד, אם אתם יודעים איך. מאורגן זה גם טוב, אם אתם אוהבים סוג כזה.

• משה ר
                משה ר נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?-בייג'ין!!!!!!!!!!!
                • yosima
                  yosima נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

מאורגן או לא זה ענין של אופי ורק אתה יודע מה מתאים לך.

בפורום הזה תמצא אנשים שאוהבים ויודעים לטייל לבד והתשובות תהיינה בהתאם. לטייל לבד מצריך רמה של בטחון אינטליגנציה וחריצות ולא לכולם יש. בייג'ינג לא נוראית בקטע של להסתדר לבד - אבל בכל זאת זאת לא אירופה.

כמי שטייל בה עצמאית היא בעיני מתאימה לטיול מאורגן יותר מערי ענק אחרות. העיר כל כך גדולה ומפוזרת שממש לא כיף לשוטט בלי מטרה וללכת לאיבוד. אתה צריך לכוון את עצמך לאתרים ספציפיים מרוחקים אחד מהשני ולהתארגן לשם כך על אמצעי תחבורה. בטיול מאורגן אתה מסודר מהבחינות האלה, מקבל הסברים על האתרים ההיסטוריים וחוסך לך הסתבכויות עם נהגי מוניות שלא יודעים מילה - אבל ממש אף מילה באנגלית.

הונג זה סיפור הפוך. היא רשמית שייכת לסין אבל בפועל מבחינתך כתייר היא מכל בחינה מדינה בפני עצמה. רמת החיים מערבית, נוח מאד להסתדר, אפשר לשוטט שעות ברחובות סואנים ויש שילוב של נופי טבע ועירוניות חזקה שיש במעט מאד מקומות אחרים בעולם. 

לטעמי הונג קונג יותר כיפית מבייג'ינג .

• רוני סופר

הונג קונג או בייג'ין?

היתרון במאורגן זה שלוקחים אותך ממקום למקום, מסבירים לך, מאכילים אותך ומתקתקים אותך. תראה הרבה, תתחכך מעט ובעקרון לא תדע היכן אתה בדיוק. ואתה לא צריך שום הכנה מוקדמת.

בעצמאי - תצטרך להכין הכל לבד. בעיני תהליך ההכנה הוא לא פחות חשוב מהטיול עצמו שכן בו אתה לומד ומפנים את כל מה שהמדריך ישפוך מבלי שתפנים.

ככל שההכנה טובה יותר, רואים יותר ומבינים יותר. בהכנה כלולים הנושאים: מזג האויר בזמן הטיול, דרכי ההגעה ממקום למקום, שעות הפעילות, עלויות, מקומות לינה, אוכל וכמובן נקודות ענין חשובות. צריך לקנות ספר, מפה. צריך לדעת איך עובד החשמל, הטלפון, המחשב.

היתרון הגדול בטיול עצמאי זה התאמת הקצב להנאותיך. אולי לא תספיק הכל, אבל תהנה מעוד שעה בגן השמים. תתחכך באנשים ותלמד לקבל אותם. תוכל לטעום מכל מה שמתחשק לך.

בביג'ינג קל להסתדר למרות הסינית. מהמלון מציידים אותך בפתקאות לכיוונים השונים. יש רכבת תחתית טובה, דוברת אנגלית, ומוניות זולות עד כדי גיחוך.

מסכים עם יוסימה שטיול עצמאי לא מתאים לכל אחד, אבל כל אחד יכול. אבל לא מסכים שצריך "לשוטט בלי מטרה וללכת לאיבוד". לא זו הכוונה.

• papkin

הונג קונג או בייג'ין?

בייג'ין הרבה יותר מעניינת מבחינת אתרים,

קל להתנייד בה המטרו מגיע לכל האתרים בעיר,התחנות רשומות ומוכרזות גם באנגלית.

החומה שנמצאת מחוץ לעיר נגישה על ידי אוטובוסים

• ענתנת
                        ענתנת נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

מאד משמח אותי השרשור הזה.. (הייתי בהונג קונג לפני 9 שנים, אמנם רק ל-3 ימים, ואל כל כך התלהבתי ממנה).

• papkin

הונג קונג או בייג'ין?

הונג קונג בראש ובראשונה נותנת חוויה אורבנית אולטרה מודרנית בדומה לשאנגחאי,יש בה גם מקומות של נוף אופציות לטרקים והיסטוריה מעניינת וכמובן מקאו ליד.

אבל לטעמי האישי בייג'ין יותר מעניינת

• liranle

הונג קונג או בייג'ין?

שלום חברים,

ראשית ברצוני להודות לכולכם על העזרה.

לגבי תכנון הטיול, הסיבה היחידה שאני מתלבט הפעם אם לקחת טיול מאורגן או לא, היא משום שהבנתי שמאוד קשה למצוא דוברי אנגלית מה שיכול להקשות מאוד על הטיול.

יש לי נסיון רב בתכנון טיולים עצמאיים (אוסטרליה, ניו זילנד, אירופה, ותאילנד) אך שוב ה"פחד" שלי נובע אך ורק שיהיה לי קשה להגיע ממקום למקום בגלל החוסר בדוברי אנגלית.

לפי התגובות של חלק מחברי הפורום אני נוטה יותר לכיוון של בייג'ין, אז אם יש לכם המלצות נוספות על אופן הטיול אני אשמח לשמוע.

תודה

• רוני סופר

הונג קונג או בייג'ין?

יכול להיות שלא הובנתי נכון.

הונגקונג היא מקום מאלף, מעניין ומהנה. הייתי שם 6 ימים ואם היה לי עוד שבוע הייתי נשאר אותו.

השואל העמיד את בייג'ינג מול הונגקונג. אני חשבתי שזו הפעם הראשונה והוא מתלבט בין המקומות ועל זה השבתי, ועדיין עומד על כך - בייג'ינג.

לירן, אם תכננת וטיילת לבד, אין לך בעיה בביג'ינג. חלק מבין אנגלית. בבתי המלון בקש ותקבל פתקאות כתובות בסינית לנהגי המוניות (שכמושאמרתי הן זולות מאד). יש את google translate שעוזר מאד, במסעדות בעיקר. גם קצת תושיה לא תזיק. הייתי אומר - לך על זה. רק תתכונן ותכין לאן אתה רוצה ללכת ומה לראות.

• ענתנת
                                ענתנת נערך לאחרונה על ידי

הונג קונג או בייג'ין?

לירן

לא מזמן עלה בפורום משפחות סיכום טיול זוגי של כותבת בניק ymhaim או משהו דומה לזה, הם עשו שבוע בבייג'ין ומאד נהנו. הם לא לקחו מאורגן. אתה יכול לחפש את הסיפור הזה.

בדצמבר או ינואר עלה שם סיפור של אמא והבת שלה בת 13 שנסעו לשבוע בביג'ין מאורגן, מסוג המאורגנים הזולים שכוללים הרבה ביקורים בחנויות, מצד שני הכל יותר אינטנסיבי ככה שרואים גם לא מעט מבייג'ין. אתה יכול לחפש גם את הסיפור הזה ולקבל תמונה של האפשרות המאורגנת (תריץ חיפוש בייג'ין בפורום משפחות, אין המון סיפורי בייג'ין אז אני מאמינה שתמצא).

• papkin

הונג קונג או בייג'ין?

אם מתכוננים כראוי עם שיחון ומדריך עם סמניות סיניות הכל יהיה בסדר.

בהונג קונג מדברים חופשי באנגלית כי זו קולוניה בריטית לשעבר.

גם בבייג'ין יש הרבה דוברי אנגלית,כל המטרו יש כרזות וכיתוב באנגלית

• liranle

הונג קונג או בייג'ין?

היי חברים,

תודה על העזרה. מזל שהשבת מגיעה וסופסוף אפשר לשבת ולהתחיל לתכנן...

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון