שאלה קטנה על גמלה סטאן
-
זו לגמרי שאלה על הצ'ופצ'יק של הקומקום....
איפה חונים כשמגיעים לגמלה סטאן, העיר העתיקה בשטוקהולם? יש חניונים על האי עצמו? מקום אחר?
תודה רבה!
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןאני מציעה להחנות בחוץ כדי שאפשר יהיה לטייל בחופשיות בעיר העתיקה.
באחת הפעמים שהיינו בשטוקהולם, והמלון שלנו היה בפרברי העיר, העדפנו בכלל להכנס לעיר בתחבורה ציבורית. לא זול, אבל נוח מאוד.
רבקה
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןרבקה תודה.
מה הכוונה "בחוץ"?...
אנחנו מגיעים במעבורת, אוספים את הרכב השכור בשדה התעופה (ככה יוצא
) ויש לנו כמה שעות להעביר בשטוקהולם. חשבתי שטעימה קטנה מגמלה סטאן תתאים. איפה לדעתך הגיוני לחנות? -
שאלה קטנה על גמלה סטאןאני הייתי מחפשת מקום בפרברים, שיש שם חנייה נוחה ליד אוטובוס או מטרו שנכנס לעיר. אני חושבת שאוטובוס עשוי להיות יותר זול. בודאי אם מדובר בכמה שעות.
איזה כיף לכם!!!
רבקה
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןאני לא הייתי "נוחתת" ישר על האי עצמו. הייתי עושה טיול רגלי של סיבוב:
נקודת מוצא איפשהו באזור Sergels-Torg,
להכנס ל-Drottninggatan (רחוב המלכה) וללכת דרומה עד גמלה-סטאן (הכניסה הספציפית הזאת לגמלה סטאן מרשימה ומלאת אוירה).
טיול בגמלה סטאן.
יציאה מגמלה סטאן לאורך Skeppsbron וצפונה
הליכה לאורך Kungstradgarden (גני המלך)
חזרה לנקודת ההתחלה.
גוגל מאפס מציע שני חניונים באזור.
אחד ליד NK ב-Regeringsgatan 47, 111 77 Stockholm
אחד ב-Herkulesgatan 16, 111 53 Stockholm, Sweden.
שימוש בתחבורה ציבורית נותן יתרון בכך שהמסלול לא חייב להיות סיבובי, אבל אם אין לכם הרבה זמן אז לדעתי עדיף פשוט לחנות במרכז. אני מניחה שזה לא יהיה זול בכל מקרה.
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןתודה רבה-רבה!!!
שומרת את כל האינפורמציה

-
שאלה קטנה על גמלה סטאןד.א. רק עכשיו שמתי לב לדבר המוזר הזה, שאתם מגיעים במעבורת אבל אוספים את הרכב בשדה"ת, ואז מתכננים להכנס איתו לעיר. זה מוזר כי המעבורת מן הסתם לא עוגנת בשדה"ת, אלא די קרוב למרכז סטוקהולם, לא? אתם תצטרכו לנסוע בתחבורה ציבורית כל הדרך החוצה מהעיר לשדה"ת ואחר כך בחזרה, ולא ברור למה.
אם יש איזשהו מקום לשמירת חפצים אז ההגיון אומר קודם לטייל בעיר, ורק אחר כך לשכור רכב. לחלופין, למה לא לשכור את הרכב בתוך העיר?
בכל אופן, אני מוסיפה למגוון השיקולים גם את הנתון שבכניסה לסטוקהולם ברכב יש תשלום של congestion charge.
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןלגמרי מחזקת את פסגות. האם יש לכם הסעה חינמית מהנמל לשדה התעופה?
אם לא-הייתי שומרת את המזוודות בתחנה המרכזית, מטיילת בשטוקהולם על פי הזמן ואז נוסעת לשדה התעופה לקחת את הרכב.
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןממש לא חשבתי על דרך ההגעה - כמובן שפסגות ונירית צודקות!
רבקה
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןסליחה על ההצתה המאוחרת... רק עכשיו ראיתי.
היה איזה עניין עם העובדה שמגיעים ביום ראשון בשבוע. הסוכן חשב שתחנת ההשכרה הפתוחה היחידה תהיה בשדה"ת, ומכאן האילוץ. עכשיו מסתבר שיש גם אחת פתוחה במרכז העיר ושם נאסוף את הרכב.
בנסיבות החדשות נראה לי שאולי הגיוני יהיה להגיע לתחנת ההשכרה, לאסוף את הרכב, להשאיר אותו שם, בחניון שלהם, עם המזוודות, ולנסוע בתחבורה ציבורית לטייל בגמלה סטאן?
תודה לכל העונים

-
שאלה קטנה על גמלה סטאןזה בדיוק מה שהייתי עושה, אפילו תמורת תשלום.
אגב, אם יש לכם זמן כדאי לנסוע או לשוט למוזאון הואזה-אחד האתרים הייחודיים לשטוקהולם, לדעתי.
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןאם אתם נוסעים למוזיאון כלשהו ב-djurgården אז זה בדיוק המקום כן להשתמש באוטו. החניה ליד מוזיאון ואסה אולי לא הכי זולה בעולם, אבל הנוחיות מנצחת. אז אם עוד יישאר לכם זמן אחרי השיטוט בגמלה-סטאן, הייתי קודם כל חוזרת לאסוף את האוטו, ומשתמשת בו לקפוץ למוזיאון.
לגבי החניה של האוטו בעיר, אין לי מושג אם זה מותר להשאיר רכב שכור בחניון של חברת ההשכרה זמן רב אחרי שאספתם אותו. כדאי לברר את זה, וגם כדאי לבדוק איפה בדיוק סניף ההשכרה, כדי להבין איך מגיעים אליו וממנו בתחבורה ציבורית.
-
שאלה קטנה על גמלה סטאןאו שפשוט להשאיר את המזוודות בשמירת חפצים בתחנת האוטובוס המרכזית ולשכור את הרכב בשעה הכי מאוחרת שאפשר ובינתיים לטייל רגלית בעיר.
אני אגב לא הייתי משאירה את החפצים ברכב השכור בחברת ההשכרה, איש לא ערב להם שם...
רבקה
-
תודה לכולםמוזיאונים לא נספיק הפעם. נקודת הלינה שלנו לאותו לילה היא במרחק של כשעה נסיעה משטוקהולם. עד שתעגון המעבורת... עד שנגיע לאסוף את הרכב... הכל לוקח זמן.
בתכנית המקורית לא התכוונו להתעכב בשטוקהולם בכלל, אבל כשראיתי שיש קצת זמן הפכתי גרידי

נראה לי שנצטרך להחליט במקום.
תודה לכולכם!