ויאטנם
-
היי אני נוחתת בויאטנם בשעה 9 בלילה ואני מאמינה שעד שאני אגיע למלון יקחו עוד שעתיים. הנחיתה שלי היא בסייגון.
אני איהיה אחרי 3 טיסות ארוכות. אתם חושבים שיהיה משפתוח לאכול? מסעדה או משהו או שאני צריכה להתארגן על אוכל מראש?
בנוסף יש אולי למישהו טיול של יום אחד בסייגון רק בעיר עצמה? או מקומות ממולצים? איפה השווקים ולאן כדאי ללכת?
תודה רבה
-
ויאטנםבסייגון יהיה מה לאכול בכל שעה שתרצי, בטח בשעה שתגיעי, אז הרחובות עוד דיי סואנים, לפחות באזור התיירים.
לגבי סיורים בעיר, יש לא מעט לראות, תלוי מה מעניין אותך. השוק המוכר ביותר, הבן טאן (Ben Thanh) נמצא קרוב לרחוב התיירים, והוא נחמד, לא יותר מזה. רוב הדוכנים בו מוכרים את אותם הדברים. בלילה לעומת זאת, הוא הופך יותר אטרקטיבי, כשמלא דוכנים מוקמים ברחובות סביבו ומוכרים אוכל טעים ושאר קשקושים. השוק הרוסי גם כן לא רע, אבל דיי תיירותי כמו הקודם. יש עוד כמה שווקים יותר מקומיים, ביום אחד הייתי מתרכז בשניים לעיל. בנוסף, יש את מוזיאון המלחמה, שלדעתי, הוא לא פחות מתחנת חובה בביקור בסייגון. המוזיאון ממש ממחיש את המלחמה שהייתה שם, ונותן תמונה טובה (גם אם מאוד סובייקטיבית) על מה קרה שם. לא לוותר על הקומה העליונה, בה מוצגת תערוכת צילומים מאוד מרשימה, חלקם צילומים אותנטיים מהמלחמה, חלקם של תוצאותיה.
כל המוזכרים לעיל יכסו לך יום אחד לפחות בסייגון.
-
ויאטנםאת יכולה לבקר בבניין הדואר, כנסיית נוטר-דאם ותצפית מהבניין הגבוה בעיר, ראי התמונה המצורפת, אי אפשר לפספס אותו.
תשאלי במלון, יעזרו לך.
לא תהיה לך בעיה למצוא מסעדה, סואן שם בלילה.
-
ויאטנםלא חסר כאמור מה לאכול בסייגון בכל שעה של היום. אוכל מצויין וזול.
טיולים בסייגון גם כן לא חסר, ואם יש לך רק יום אז כדאי להתמקד. אפשרות אחרת היא במרכז העיר - נניח רובע התיירים PHAM NGU LAU ופארק החביב שיש לידו (במיוחד בשעות הערב) משם לשוק BEN THANH ואז לשדרות LE LOI שהם הלב של סייגון הצרפתית. רוב האתרים המרכזיים כמו מוזיאון המלחמה או ארמון האיחוד או הקתדרלה הם באיזור.
אפשרות אחרת היא לרובע CHOLON שהוא מעין הצ'יינהטאון של סייגון גם כן עם הרבה שווקים מקדשים וכנסיות. תצטרכי לבחור מבין השניים כי ביום אחד קשה להספיק הכל
-
ויאטנםממליץ על טיול מאורגן של חצי יום למנהרות קוצ'י
-
ויאטנםאם יש לך רק יום סיור בסייגון - אורי סיכם הכל. הייתי מוותר על מנהרות קוצ'י.
ברובע התרמילאים, שמטבע הדברים תתגוררי שם, מסעדות מכל המינים והסוגים (ממקומי ועד מערבי) פתוחות עד השעות הקטנות.