חודש בצפון הודו ובנפאל
-
אהלן,
1. אני מתכנן לסוע כנראה לבד לחודש לצפון הודו ונפאל בתקופת החגים (סוף ספטמבר-אוקטובר) ומנסה להעריך עלויות שהייה, אני יודע שזו שאלה כללית אבל בהנחה שאני רוןצה לישון בחדר פרטי עם מקלחת חמה, האם ניתן להעריך עלות לינה ב -כ 25 דולר ללילה ובנוסף עלות מחיה של 20 דולר ליום?
כלומר האם הערכת מחיר של 1200-1500 דולר ל 5 שבועות היא ריאלית?
2.האם יש טרקים קצרים (3-4ימים) שניתן לעשות בנפאל, אני דתי ובתקופת החגים אני ארצה להיות בחגים במקום מסודר, מה שישאיר לי מס' ימי חול מצומצם בשבוע ע"מ לטייל.
-
חודש בצפון הודו ובנפאללא ברור לי התחשיב 1500 - 1200 דולר לשבוע אתה מתכוון? בגדול תוכל להסתדר עם 25 דולר ליום לינה + כלכלה.
-
חודש בצפון הודו ובנפאלאופס טעות בהבנת הנקרא ....בהחלט מספיק אפילו מעל ומעבר.
-
חודש בצפון הודו ובנפאלהתקציב יספיק!! חודש בנפאל זה בסביבות ה500 דולר (תלוי כמובן בך, אבל בהערכה ממוצעת) יש מבחר של טרקים קצרים באיזור, כשהפופולארי ביניהם זה הפון היל.. תשאל בכל סוכנות והם יספקו לך את המידע... (סוכנות מומלצת בפוקארה: Vintage)
-
חודש בצפון הודו ובנפאלאם יש לך רק חודש לטייל מתוכו בחגים ושבתות אתה לא מטייל ממליצה לך כבר להשאר כל החודש בהודו, תוכל להתחיל בשבועיים בצפון ושבועיים ברישיקש וקצת רג'אסטאן . בבתי חב"ד בהודו מאוד נחמד להעביר את החגים.
-
חודש בצפון הודו ובנפאלמצטרפת להמלצה - אם יש חמישה שבועות ברוטו, מתוכם יש חגים ושבתות בהם אתה בפעילות "מוגבלת", וממילא לטראקים הארוכים אתה לא יכול לצאת, עדיף להתמקד בצפון הודו. באוטרנאצ'ל (רישיקש והסביבה) יש טראקים של 3-4 ימים, בהימאצ'ל פרדש (אם יהיה מזג אוויר מתאים) יש טיולי יום ויומיים מרשימים מאד, ובכל עיירות התרמילאים תוכל למצוא בתי חב"ד ומקומות בסגנון (אם כי אני ממש ממליצה לטייל לא רק על בסיס עיירות תרמילאים...)
-
הצלחתם לבלבל אותיהאמת שהמחשבה הראשונית שלי היתה רק על נפאל, מהודו האמת סלדתי קצת.
אבל בגלל שראיתי שהרבה יותר זול לטוס לדלהי משאר לקטמנדו, (הפרש של 400 דולר) החלטתי לטוס לדלהי , לראות טיפה מהודו איזה שבוע-שבוע וחצי (דלהי, טאג' מאהל וכאלה) ואז לטוס לשאר הזמן לנפאל (ולחזור בחזרה לארץ מדלהי).
אבל אם מה שכתבתם ערערתם לי את הביטחון,. נפאל פשוט נשמעת לי הרבה יותר מסתורית וקוסמת מאשר הודו...
-
הצלחתם לבלבל אותילהודו יש שם קצת מפוקפק בישראל - נוטים לראות אותה כמקום של סטלנים ורוחניקים והרבה פחות מזכירים אותה כמדינה עם נופים עוצרי נשימה ואפשרויות לטראקים מוצלחים. אבל אם התכנון שלך הוא לנפאל עם גיחה קצרה להודו - סע לנפאל ותעשה גיחה קצרה להודו. כשלעצמי, לאור מגבלת הימים שציינת, כן הייתי מתכננת מסלול שמאפשר הרבה טיולי יום בטבע וטראק שניים של 3-4 ימים (בכפוף לימים שבהם החגים והשבתות משתלבים בשבועות הרלוונטים). אולי מה שאתה צריך לעשות זה להתחיל לבנות שני מסלולים טנטטיבים - אחד לנפאל ואחד להודו, שיתאימו לצרכים שלך ולמגבלות שלך, ולפי זה להחליט. אם הסיפורים ששמעת על נפאל הלהיבו אותך בגלל הטראקים הארוכים שם, ולא תוכל לצאת אליהם בגלל מגבלת השבתון, זה הרי לא יהיה רלוונטי עבורך (ולא שאין בנפאל יותר מאשר טראקים בלבד, כמובן).
כמו שכבר רמזתי קודם, אם אתה בעניין של בתי חב"ד זה בהכרח מגביל אותך לעיירות תרמילאים (לפחות בחלק ניכר מהזמן), ובאלה יש קצת פחות, המממם, קסם ומסתורין (בנפאל כמו גם בהודו).
-
הצלחתם לבלבל אותייש בנפאל אחלה טרקים קצרים.
מלבד הפון היל (3-4 ימים לדעתי כולל הגעה וכו') יש את ה"רויאל טרק" שיוצא מפוקרה והוא לוקח שלושה ימים והוא פשוט מדהים. הנופים עוצרי נשימה יותר מבכל טרק אחר.
יש עוד קצרים שאני פחות מכיר, יש את הרפאטינג 3 ימים, ותשאל שם את המדריכים הנאפלים על כפרים קטנים ומיוחדים שבקושי אנשים מכירים ותקבל את האטרקציה הכי טובה לנאפל.