שאלות בקשר לוותיקן
-
ביום שבת הבא אני ובעלי מתכננים להגיע לוותיקן. מס' שאלות ברשותכם:
1. היכן מזמינים באינטרנט? קצת הסתבכנו... האם המחיר הוא 28.5 יורו? והאם צריך להתחייב לשעת הגעה מסוימת או שזה כרטיס פתוח לבוקר/צהריים?
2. באיזו שעה מומלץ להגיע לוותיקן במידה וקנינו כרטיסים באינטרנט?
3. מדריך לקבוצה - מצד אחד נראה מאד חווייתי ואנחנו חוששים שלבד נחוש החמצה. מצד שני, מאד יקר. כדאי לקרוא על הוותיקן ולתכנן את הסיור בו בעצמנו?
תודה!
-
שאלות בקשר לוותיקןלא יודעת לגבי הזמנת כרטיסים מראש וכו'... אנחנו היינו שם לפני 5 שנים רק שנינו (המבוגרים) אז התור היה קצת ארוך וגשום אבל הרבה פחות ממה שחששנו שיהיה. ו.... הסתדרנו נהדר עם המדריך שלנו בעברית (הספר מהבית) והמפה וכו'.. שקיבלנו שם הספיק לנו לזהות את כל האטרקציות המרכזיות ולהתרשם באופן כללי.. לנו זה הספיק.
-
שאלות בקשר לוותיקןהזמנת סיור לגני הוותיקן מחייבת הזמנה מראש באינטרנט והוא נערך עם הדרכה, אני חושב שזה הסיור שעולה 28.50 יורו לאדם.
למוזיאונים ולקפלהסיסטינית אפשרי אך לא חייב. רכישה באינטרנט מקצרת מעט את התור. כניסה למוזיאונים והקפלה עולה 16 יורו לאדם.
כדי להיכנס לבזיליקת סן פייטרו, התור הוא במקום אחר והכניסה היא ללא תשלום. זהו התור שמתחיל בכיכר סן פייטרו והוא בד"כ הארוך והמייגע יותר.
רוב האנשים נכנסים לסן פייטרו ללא תשלום ומכאן התור הארוך.
היזהרו מנוכלים, מורי דרך מתחזים ושאר אנשים שביציאה מהמטרו יציעו לכם את שירותיהם.
אנחנו נכנסנו למוזיאונים, לקפלה ולבזיליקת סן פייטרו וגם אנחנו הסתפקנו בהדרכת הספר ופה ושם ההסברים שניתנו ע"י מדריכי הקבוצות הרבים.
שעת ההגעה הכי טובה לדעתי בבוקר מוקדם למוזיאונים ולקראת הצהריים לצאת ולעבור לסן פייטרו.
אם לא תשימו לב לזמן, תשרפו בשקט את מרבית היום במקום ואם לא באתם לרומא לשבוע, אל תתנו לוותיקן יום מלא.
-
שאלות בקשר לוותיקןכמו שכתב מיקי, הזמנת כרטיס כניסה דרך האינטרנט עולה 16 יורו.
מחוץ לותיקן עומדים מדריכים שלוקחים כ-40 אירו לאדם. אני לא ממליץ על זה מכיוון שהחברות האלה הן בעייתיות מאד והרבה פעמים מחכים זמן רב בתואנות שווא, כשבעצם הם מחכים לצרף עוד אנשים. אני לא יודע מה איכות ההדרכה כשמזמינים דרך האתר. אפשר לבדוק בטריפ אדווייזור אם יש חברה מומלצת בתחום, ואם כן אז לסגור איתם מראש.
אופציה נוספת זה לקנות כרטיס כניסה בלבד, ובפתח המוזיאון לשכור אוזניות (נדמה לי 5 יורו לאוזניה) שבה יש הסברים על המון יצירות.
-
שאלות בקשר לוותיקןאנחנו (אני וחברה) לקחנו סיור מודרך שהיה יקר אש אבל שווה כל שקל. זה לא היה הביקור הראשון שלי בותיקן, אבל למדתי המון דברים חדשים ומרתקים. שווה שווה שווה!
הזמנו מראש את הסיור (ולא לקחנו את המדריכים שצדים תיירים בכניסה).
http://www.realrometours.com/vatican-tour.php
-
שאלות בקשר לוותיקןרונה שבוע טוב.
הקישורים מתוך אתר viator שקיבלתי במייל.תראו מה מתאים לכם,כולל חוות דעת עולמיות, וטריות לחלוטין.בהצלחה וסיור מהנה .שבוע טוב חיים.
http://www.viator.com/tours/Rome/Skip-the-Line-Vatican-Museu ms-Tickets/d511-3731SKIP
http://www.viator.com/tours/Rome/Papal-Audience-Tickets-and- Presentation/d511-3731POPE
-
שאלות בקשר לוותיקןרונה שלום,
אנחנו (בעלי ואני) הזמנו מראש סיור מודרך בוותיקן בעברית, עם חגי מ"רומא אחרת" (יש עליו באתר הרבה המלצות בטיפים).
הסיור יקר (50 יורו + 16 יורו לכניסה), אבל נהנינו מאוד והרגשנו שלבד (עם ספר ו/או מפה) זה ממש לא היה אותו דבר. הסיור נמשך כ-4.5 שעות, ולא הרגשנו איך הזמן עבר.
בכל מקרה, לפי מה שהבנתי, הזמן המומלץ להגעה לוותיקן הוא בשעות הצהרים המוקדמות, אז העומס פוחת.
רומא נהדרת, תיהנו.