ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חיוב יתר במלון - סוף ענין

פורום צפון אמריקה
    8
    13
    2182
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • צביקה
      צביקה נערך לאחרונה על ידי

ההודעה המקורית על חיוב היתר (ביחס לסכום שסוכם בעת ההזמנה) כבר נעולה לתגובות ולכן לטובת מי שלא קרא אותה, או את תאור הטיול שלנו בצפון-מערב ארה"ב בבלוג שלי, אחזור על הענין:

"החיוב התגלה כבר במעמד ה-check out במלון ואז סרבתי לחתום והצגתי את מסמכי ההזמנה המאושרת שבה סכום נמוך יותר. פקידת הקבלה טענה שאין ביכולתה לשנות את סכום החיוב שמופיע לה במחשב ורק מנהלת המלון תוכל לעשות זאת. היא צילמה את הניירת שהצגתי לה ונתנה לי כרטיס ביקור של מנהלת המלון, תוך הבטחה שזו תתקשר אלי. מאז שום דבר לא זז. כשראיתי בחיובי כרטיס האשראי את הסכום הגבוה, ניסיתי להתקשר למנהלת המלון, אך היא "לא היתה זמינה" ולמעשה הייתי צריך לחזור ולספר את כל הנתונים לשתי פקידות נוספות בשתי שיחות טלפון שונות. הן גם לא ידעו על צילומי ההזמנה שהשארתי אצלם בקבלה ביום העזיבה. שלחתי גם מייל ישיר למנהלת המלון וצרפתי אלקטרונית שוב את מסמכי ההזמנה, תוך דרישה לתיקון החיוב. בשיחת טלפון נוספת שבה שוב היא "לא זמינה כעת לשיחה", השארתי שוב את מספרי הטלפון שלי, אך אף אחד לא חזר אלי וסכום החיוב לא תוקן. אין מדובר במלון השייך לרשת כלשהי, כך שאין דרג לעלות אליו מדרג המנהלת. מאחר וזה המצב, לא נותרה לי ברירה ופניתי ללאומיקארד ע"מ שיתקנו את סכום החיוב והנושא כעת בטיפולם. ממש צר לי על ההתנהגות הלא מכובדת הזו של מנהלת המלון לגבי כיבוד התחייבויות, כי לולא זה, היו לי המון שבחים לגביו."

ובכן, לפני מספר ימים קיבלתי מכתב מלאומיקארד, שבו הענין הסתיים לטובתי והחיוב הסופי שלי היה רק בסכום הנמוך, כפי שהופיע בהזמנה המקורית. את הזיכוי הכספי קיבלתי מלאומיקארד מייד עם התחלת הברור. לקח חצי שנה, אבל סוף טוב !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נוסע מתמיד
        נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

חיוב יתר במלון - סוף ענין - לצביקה

ברכות!

טוב שהתעקשת ולא ויתרת.

דוגמא אישית לצורך לבדוק כל חשבון, ולא לשתוק על נסיונות של רמאות בכל גודל.

כל הכבוד!

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

כל הכבוד על ההתעקשות. לא פחות מעניין הכסף, מקומם עניין היחס או יותר נכון, העדר היחס. הכי חשוב - איזה מלון זה? שנדע להזהר.

• sigjon01
            sigjon01 נערך לאחרונה על ידי

צביקה ערב טוב,

שמחה שהכל הסתיים בטוב.

באיזה אתר הזמנת את המלון ?  שאלתי היא עקב כך שאני הזמנתי דרך BOOKING.COM ואני מקווה לא ליפול ...

תודה

סיגל

• צביקה

ענת,

מדובר ב-Pine Ridge Inn ב-Bend, Oregon, אך אין מה להיבהל מהמקרה שלנו, כי החוויה הכוללת שם היתה מעולה. אם תקראי את הקטע הרלבנטי בסיפור הטיול שלנו בצפון-מערב ארה"ב ב-2013, יש שם תאור מלא של המלון (כולל תמונות וקישור לסרטון) ולמרות כל מה שקרה עם חיוב היתר, כתבתי שם:

"המלון היה זוכה מאיתנו להמלצה מירבית. למעשה, המלון הזה שווה בהחלט גם את המחיר הגבוה יותר, אך אם הם מאשרים מחיר מסוים, אני מצפה שיעמדו בו, ללא קשר לערך התמורה.

בסופו של דבר, זהו מקום נהדר, שהתאים מאוד כנקודת מנוחה באמצע הטיול הארוך."

הלקח, שנכון לכל מלון, הוא שפשוט, צריך להצטייד בתדפיסי הזמנות הלינה ולהקפיד כבר בשלב ה-Check-In, לפני שחותמים על משהו, לוודא שהחדר הוא מהסוג שהוזמן ושהתעריף הרשום תואם את התעריף המופיע בהזמנה.

• צביקה

הי סיגל,

ספיציפית, ישירות באתר המלון: Pine Ridge Inn.

לרוב אני מזמין ישירות באתרי המלונות עצמם ובדרך כלל שם אני מקבל מחירים טובים יותר מאשר באתרי תיווך כמו: Booking.com, Hotels.com, Expedia.com וכד'.

לעיתים, כשזה מלון קטן, אין לו מערכת הזמנות משלו והוא מפנה לאתר הזמנות חיצוני, שמנהל זאת עבורו.

כפי שכתבתי גם בתגובה לענת:

צריך להצטייד בתדפיסי הזמנות הלינה ולהקפיד כבר בשלב ה-Check-In, לפני שחותמים על משהו, לוודא שהחדר הוא מהסוג שהוזמן ושהתעריף הרשום תואם את התעריף המופיע בהזמנה.

ולגבי Booking.COM, אישית לא הזמנתי דרכם מעולם, כי כאמור תמיד הצלחתי להשיג מחירים זולים משלהם, אבל חוות הדעת של חברים כאן עליהם הן טובות, כך שנראה שאתם בידיים טובות.

צביקה

• עודד
                  עודד נערך לאחרונה על ידי

ברכות על ההצלחה. העקשנות משתלמת והצדק יצא לאור.

פעם שהיתי מהעבודה תקופה של 6 שבועות ליד בוסטון. חויבתי פעמיים בכרטיס

האשראי על התקופה הארוכה ולאחר מכן הופיע חיוב של כ- 1500$ על תאריכי

שהות שבכלל לא הייתי במלון. פניתי לויזה והם כמו במקרה שלך מיד החזירו לי

את הכסף (מה עוד שבינתיים שער הדולר עלה אז קיבלתי יותר שקלים ממה שחיבו אותי) ופתחו בבירור. לקח שנה עד שקיבלתי מכתב מויזה שמדובר בטעות.

• dhz
                    dhz נערך לאחרונה על ידי

חיובי יתר באשראי

גם לי קרה מקרה לפני שנים רבות. בזמן טיול באירופה שכרתי רכב ליום אחד בנמל התעופה של לוקסמבורג.  זו היתה שכירת הרכב הראשונה שלי, בכלל.  את הרכב רציתי להחזיר בשעות הערב של אותו יום, משום שלמחרת בבוקר תכננתי לצאת מהעיר בשעת בוקר מוקדמת, וחברת השכרת הרכב פתחה את שעריה לשעות ספורות בלבד.  את המפתח, סיכמנו שאשאיר בתיבת הדואר שלהם.

הם ביקשו שאחתום על שובר תשלום אשראי ריק, ואני התעקשתי על כך שימולא בו הסכום.  התעקשותי השתלמה.  אני החזרתי את הרכב במצב טוב, כמו שקיבלתי אותו, ועם מיכל דלק מלא.  הכל על פי התכנית.  כאשר חזרתי לארץ, התברר לי שהחשבון שלי במינוס בלתי צפוי, ולאחר בדיקה קצרה, התברר לי שהוא נובע מחיוב גבוה מדי בכרטיס האשראי.  לאחר קבלת פירוט החיובים התברר כי חויבתי הן בסכום עליו חתמתי והן בחיוב נוסף גבוה הרבה יותר.

פניתי לחברת האשראי וצירפתי את שובר התשלום, ולבסוף קיבלתי חזרה את כספי החיוב העודף.  מזל שהיה לי את השובר החתום, כראיה שכבר שילמתי על שירות שכירת הרכב.

• israelimom

חיובי יתר באשראי

אחרי הטיול הארוך הראשון, כמה שבועות אחרי שחזרנו, הגיע אלינו מכתב מקצין הביטחון של חברת דולר שביקש באדיבות, אבל מאד בתקיפות, שנחזיר את הרכב שגנבנו מהם. הם חשבו משום מה שלא החזרנו את הרכב. היה קצת מלחיץ, אבל למרבה המזל זה נפתר בשיחת טלפון באותו היום.

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

חיובי יתר באשראי

ענת - אמי מודה שגנבתי עטים ממלונות, אני יודע איך גונבים מגבות ממלון (אם כי לא ניסיתי), ואני זוכר את הסיפורים לגבי הברזים בטורקיה (אם כי אני לא ממש מאמין להם)

אבל איך לעזאזל הצלחת להביא הנה מיניואן בלי לשלם על overweight בטיסה, ואיך הברחת אתו במכס?

• israelimom

חיובי יתר באשראי

מסתבר שאנשים יכולים להיות יצירתיים בגניבות, כנראה. מעניין לעניין, באותו עניין (או לא), אבל קיבלנו השבוע בקשה לתשלום מאחת המרפאות שזכינו לבקר בטיול. רופאת ילדים בקולורדו שנכנסנו אליה עם הילד. משום מה, שני ביקורי הרופא האחרים שעשינו שולמו ע"י חברת הביטוח ואילו זה לא. אני חושבת שאולי הם החליטו שבמקרה הזה היה מדובר בהחמרה של מצב קיים, שלא כוסתה בפוליסה שלנו.

אני מספרת את זה, כי דיברתי עם חברת הביטוח והם לא יכולים אפילו לבדוק למה זה קרה, עד שלא נגיש תביעה לתשלום. קיבלנו את הטפסים וחשכו עינינו. מסתבר שמישהו בחברת הביטוח חושב שאולי אדם יכול לקבל טיפול רפואי במרפאה בקולורדו בעודו בעצם נמצא בארץ. הם רוצים גם את הסיכומים משם, וגם עותקים של כרטיסי הטיסה שלנו וגם צילומי דרכון עם חותמת יציאה וכניסה מהארץ (וגם עוד מיליון טפסים אחרים). אין לי אלא להניח שאנשים יכולים להיות מאד יצירתיים גם כשהם מנסים "לגנוב" את חברת הביטוח... אגב, ויתרנו מבחינתנו ואפילו לא נגיש תביעה אלא פשוט נשלם למרפאה את המאה דולר וחסל. זו בדיוק הסיבה בגללה אנחנו מעדיפים להמנע מביטוחים... ה"עונש" של להגיש תביעה לחברת הביטוח לא שווה את זה, אלא אם כן באמת מדובר חלילה בסכומים גדולים. 

• may east
                            may east נערך לאחרונה על ידי

חיובי יתר באשראי

לצערנו , חברות הביטוח בדיוק בונות על אנשים כמוך ענת (לא אומר בטון מזלזל).

הם בונים על זה שהם יכסו אותנו בבירוקרטיה עד שנוותר. והופ חסכת להם 100$.

וכמוך יש עוד מאות רבות של תביעות שמסתכמות במליוני דולרים בשנה.

ואם הולכים איתם ראש בראש לבית המשפט.. השופטים לא מענישים אותם (יש טור מעניין ב YNET של מר קליר על כל הטריקים של חברות הביטוח)

• israelimom

חיובי יתר באשראי

אכן כן. ולכן מבחינתי, עדיף להתרחק מחברות ביטוח, למעט במקרים בהם הנזק עלול להיות כזה שנתקשה לעמוד בו בעצמנו כלכלית. אם חלילה מגיעים למצב שכן רוצים לתבוע משהו מהביטוח - רק עורך דין, שיעשה את זה כמו שצריך ויוציא מהם את מירב הפיצוי. 

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון