קירגיסטן
-
כמה יעלה לי מחייה לשלושה שבועות בקירגיסטן? טיול תרמילאי בתקציב נמוך.
-
קירגיסטןמה אתה רוצה לעשות בה? זה מאוד תלוי. בהערכה גסה מאוד הייתי אומר מעט יותר מ- 500$ וסביר להניח שפחות.
-
קירגיזסטןכשמטרקים לא מוציאים שקל.. חוץ מהאוכל שקנית בעיר, וזה כמובן מאוד זול..
הנסיעות והאוכל מאוד זול (בערך חצי ולפעמים פחות ממה שתוציא בארץ, אני מדבר איתך שאתה יכול לאכול ארוחה טובה בסדר גודל של 10-15 ש"ח..)
לינה - המחירים קצת עלו בשנים האחרונות אבל זה עדיין זול, בבישקק דורמז בסאקורה עולים 400 סום, אפשר לפתוח אוהל בNOMAD ב300 סום נראה לי. סאקורה לדעתי עדיין המקום הכי טוב לשהות בו, בעיקר מבחינת ניקיון וקרבה למרכז. אבל זה לא שאתה הולך להיות הרבה בבישקק.
בקיצור, אני בזמנו הייתי חודש בקירגיזסטן בפחות מ300$.
כמו שאור אמר, אם אתה באמת מטרק בעיקר, סדר גודל של 500$ נשמע הגיוני.
-
קירגיזסטןהיי כולם, אז קודם כל תודה על התשובות, דבר שני נעים מאוד אני בחורה. עדיין לא הצלחתי לחקור את כל מה שיש לעשות במדינה הזו אני מניחה שרוב הזמן יוקדש לטרקים, שלפי התיאור זה טרקים עם שינה בשטח והכנת אוכל עמצאי נכון? כך שבערך לחודש להתכוונן על 500 דולר? מדובר בתקציב תרמילאי נמוך! מה לגבי ויזה?
-
קירגיזסטןהיי נעם,
היית צריכה לכתוב טיול תרמילאית, ואז הכל היה ברור

יש כל מיני דברים לעשות בקירגיזסטן, בין היתר יש שם המון אפשרויות לטרקים, עם לינה בשטח והכנת אוכל עצמאי. אז במצב הזה כמו שכתבתי לא מוציאים הרבה כסף.
לגבי ויזה -
אם יש לך דרכון אירופאי (כמעט כל המדינות, אבל רצוי לבדוק ספציפית), אז לא צריך ויזה ופשוט נכנסים חופשי.
עם דרכון ישראלי - אם את מגיעה בטיסה לבישקק אז אפשר להוציא ויזה לחודש בנמל תעופה ב75$.
יש עוד אופציה ששמעתי שאנשים עושים, זה להגיע בטיסה לאלמטי - יש טיסות זולות עם ukrainian air, עם ויזה קזחית שהיא יותר זולה (30$ ואפשר להוציא בארץ בשגרירות בת"א, 5 ימי עבודה). ואז לכאורה אפשר פשוט לעבור את הגבול לקירגיזסטן. אני לא עשיתי את זה אישית, אבל דיברתי עם כמה ישראלים שעשו את זה. זו מין אופציה שלא ברור לי אם היא תמיד עובדת, אז יש פה קצת סיכון..
-
קירגיזסטןהכרת מישהו שניכנס אל קירגיסטן עם ויזה קזחית? שמעתי שאפשר להיכנס לאזור בקירגיסטן אך לא אל כולה.
נועם, תוכלי להוציא ויזה קירגיזית גם באלמטי. וגם בה תוכלי לטרק, ישנם טרקים נפלאים באזור וחלקם הם טיולי יום.
-
קירגיזסטןאור - יש לי שני חברים שעשו את זה בקיץ, וטיילו בכל קירגיזסטן, ממש עד למטה. אני גם שמעתי שזה רק לצפון, אבל אתה יודע איך זה, הכל שמועות.
ולגבי להוציא ויזה קיריגיזית באלמטי - זה אמנם אפשרי, אבל חבל על הזמן כי זה לוקח איזה שבוע, עדיף כבר להגיע מוכן מראש
-
קירגיזסטןומה היית עושה אתה, מגיע מוכן עם ויזה או משתמש בזו הקזחית?
-
קירגיזסטןבקיץ האחרון לא לקחתי סיכון ונחתי בבישקק ושילמתי 75$.
אם היה לי קצת יותר זמן, ללא ספק הייתי מנסה את הויזה הקזחית.
אם זה רק העניין של ההפרש במחיר, אז עדיף ללכת על בטוח.. אם בא לך גם להציץ קצת על קזחסטן (אני ממליץ..) אז זה שווה את הסיכון