שאלת קצת טפשית על מפות
-
היי.. פתאום חשבתי איפה אשאל אם לא פה..
אנחנו נוסעים עם - GPS (ה-SYGIC הנהדר על הנייד) אבל בהיותי מבוגרת שמרנית אני אוהבת שיש לנו גיבוי של מפות ואפילו להציץ בהם מידי פעם בטיול. למשל על הכיוונים הכלליים "לבדוק" את הGPS וכו'...
הפעם בגלל שבעצם אנחנו נטייל גם בטוסקנה אבל גם קצת יותר צפונה, מתברר שנצטרך 2 מפות..
בסטימצקי מוכרים אחת ב-68 ש"ח נראה לי ממש יקר להשקיע 140 ש"ח ב"גיבוי"עלה הרעיון לוותר כרגע ומקסימום לרכוש בנמל התעופה פה בארץ הוא באיטליה...
ואני תוהה האם זה באמת יהיה יותר זול? סתם מעולם לא נזקקתי לסוגיה הזו.
ואני חייבת לציין שרק מתכנוני הטיול כבר בא לי שיהיה יוני

-
שאלת קצת טפשית על מפותבמקום שתי המפות הייתי קונה את אטלס כבישי אירופה זה .
קניתי אחד דומה בסטימצקי ושירת אותי הרבה שנים בטיולנו באירופה.
-
שאלת קצת טפשית על מפותאנחנו טיילנו בצפון איטליה וקנינו מפה אחת שעלתה 8 יורו.
מלבד חנויות ספרים, תוכלי לנסות גם במ.מ.ס.י - היכן שמוציאים רשיון בינ"ל.
לא יודע אם יותר זול,
טיול מהנה.
-
שאלת קצת טפשית על מפותאני חולק קצת על ההצעה לרכוש אטלס, שהוא יקר יחסית, בגלל השינויים בכבישים במהלך השנים.
הצעתי - בכל עיר יש לשכת תיירות, וכדאי לנסות להשיג בה מפת כבישים איזורית (הרבה פעמים בחינם) ואת מפת מרכז העיר (כמעט תמיד בחינם).
לכל היותר באותה לשכת תיירות אפשר לרכוש מפה איזורית בתשלום שלדעתי יהיה נמוך יותר מבארץ (כמו כל דבר).
-
שאלת קצת טפשית על מפותמצטרף להמלצת הנוסע המתמיד.בכל עיר / עיירה,ניתן לקבל או לרכוש מפות איזוריות. למשל במלון הלינה,במוטקטיני טרמה,קיבלנו ממנהלת המלון(האחות הגדולה),מפה של פירנצה,עם פירוט וסימון שלה על המפה,לכלהאתרים המרכזיים שבעיר.גם בלה - קווינטה,לונג ביץ',קבלנו ממנהלת המשמרת,מפה איזורית,שכללה את כל האתרים המרכזיים.נסו זאת במלון שתשהו.לגבי המחיר שציין אילו,בממסי המחיר זהה.תחשבו אולי על אפשרות,של הדפסת מפות גוגל או אחרות,לכבישים ולאתרים המרכזיים שלכם טיול מוצלח ומהנה חיים.
הקישור לחנות ממסי.
-
שאלת קצת טפשית על מפותקבלתי עכשו בהשאלה ממישהי שקנתה באיטליה מפה איזורית 1:200. המחיר שכתוב עליה 6.90 יורו. חצי מחיר
-
שאלת קצת טפשית על מפותאכן תמיד עגיף לנווט עם עין על מפה אמיתית, כבר קרה לנו שטעינו בהזנת השם וה GPS לקח אותנו למקום אחר לגמרי...
מה שכן, כבר לא ממש חייבים פירוט גבוה, למרות שאני מעדיף את זה כך.
רכישת מפות ניתן לבצע בממס"י או בחנויות בתחנות הדלק ברוב המקומות (בארה"ב חברי ממס"י פשוט נכנסים לAAA ומקבלים סט מלא של מה שצריך, ובחינם).
מקור למפה פשוטה זו חברת השכרת הרכב, בכל מקרה, המפות שמקבלים במלונות וכו', מתאימות יותר לטיול עירוני מאשר לטיול כולוץ
בהצלחה
-
שאלת קצת טפשית על מפותעזרתם לי מאד בתשובות.. לפחות אני מבינה שאני הגיונית במחשבה שלי שזה יקר
הבעיה היא לא עם מפות עיר אלא כבישים בין.. אבל אם סביר שנרכוש שם אפילו ב10 יורו זה יוצא הרבה יותר זול
. נראה לי שנדחה בינתיים את הקנייה...אני נעזרת במפות גוגל לתכנון, ומדפיסה כשמדובר במשהו מקומי נניח מרכז עיר וכו'.. אבל בשביל לקבל את תחושת המסלול..
.תודה רבה לכל העונים.
-
שאלת קצת טפשית על מפותאני תמיד מעדיפה מפות טובות לפני הטיול, כדי ללמוד את המסלול, להתיידד עם הכבישים ללא צורך לנווט לראשונה בשטחה עצמו.
את צודקת לגבי המחירים. ומאחר ויש לך מספיק זמן עד הטיול, מציעה רכישה באינטרנט.
הנה חנות ידידודית שבה תמצאי כמעט כל מה שתרצי (מפות וספרים כמובן):
רבקה
-
שאלת קצת טפשית על מפותאני תמיד קונה מפות מפורטות כגיבוי לניווט וממליץ לקנות אותן בארץ מראש. בסטימצקי לא זול אבל אפשר לשלם בתווי קניה. בחול כמה פעמים ניסיתי למצוא מפות טובות והרגשתי שאני מבזבז על זה זמן טיול יקר בנסיון לחסוך סכום סמלי יחסית. אם שומרים על המפות אפשר להשתמש בהן גם בטיולים הבאים וזה לא השקעה חד פעמית. באיטליה אם אתם בונים על קניות בשדה התעופה כשתנחתו קחו בחשבון שהרבה חנויות סגורות אם אתם נוחתים בלילה או מוקדם בבוקר.
-
שאלת קצת טפשית על מפות -
שאלת קצת טפשית על מפותאם את לא ממהרת לצאת משדה התעופה ברומא ויש לך זמן לחפש מפה אין בעיה.
אנחנו הסתבכנו קצת בטיולים שבהם הסתמכנו רק על הג'יפיאס בגרמניה.(איבדתי את מפת גרמניה במטוס ולא הצלחתילמצוא אחת בכל הטיול)
בקושי הצלחנו לצאת משדההתעופה דרומה כי הג'יפיאס רצה לקחת אותנו מזרחה. בחזרה ללינה טרום טיסה מזרחית למינכן הוא הוביל אותנו למערב העיר כי היתה טעות בכתובת שקיבלנו. ניסיתי להכניס שם הישוב (זכרתי)הנכון אבל אז היתה בעיה קשה. 7 ישובים באותו שם...
בנסיעה לילית בטיול אחר היה מעקף והוא לקח אותנו סחור סחור בכבישים ביער (מזל שלמרות החושך קלתי זאת. בחרתי סתם כיוון יציאה מהלופ, הגענו לישוב שבו אנשים יצאו מארוע , אחרי חצות, ואחת מהן הבינה מה אנחנו מחפשים .
אם יש לך מפת דרכים לא הכי מפורטת מרומא צפונה גם זה טוב.
-
שאלת קצת טפשית על מפותפעם הייתי בטיול, שעד שמצאנו מפה טובה כמעט נגמר הטיול.
אני מצטרפת לצד שלא חוסך במפות. מפות זה דבר מאוד אהוב עלי (עניין של שריטה ממש). אני אוהבת להסתכל בהן לפני הטיול ובמהלכו, גם כדי לראות את המרחב ואת האפשרויות שלו, מה שלא רואים במכשיר הניווט, אפילו בלי להתייחס לעניין הטעויות. אנחנו מאלה שמשתדלים לישון בזול ולאכול די בזול, אבל בלי מפה, ואם צריך שתיים (היה טיול שהיה צורך בארבע) - לא עולים למטוס. אפילו לטיול הקרוב שיהיה בתחבורה ציבורית קניתי מפה, שהזמנתי במיוחד מאמזון, כדי שאוכל להראות לשותפות שלי לטיול כל מיני דברים.
-
שאלת קצת טפשית על מפותעוד משהו חשוב בהמשך למה שזיוה אמרה -
אני מתעקשת על מפות מישלין, אלה הכי מפורטות. כי יש סימון של כבישים יפים במיוחד, כי יש סימון של תחנות דלק. זה יותר חשוב בעיניי ממדריך (ספר).
רבקה
-
שאלת קצת טפשית על מפותבטיול האחרון לשוויץ לקחתי טאבלט ועליו שמתי בין היתר אפליקציות של מפות אופליין (כלומר מפות שעובדות ללא צורך באינטרנט).
האפליקציות האלה מעולות ורובן חינמיות בגירסה בסיסית.
אני הוספתי כמה שקלים בודדים לגירסה יותר מתקדמת.
כמובן שאת האפליקציות אפשר לשים גם על סמארטפון.
-
שאלת קצת טפשית על מפותלא רוכשים אטלס כבישים לכל החיים. בניית כביש חדש הוא תהליך ארוך שנים ותן קרדיט ליצרני המפות והאטלסים שלא ממתינים עד שאיזה פוליטיקאי יחתוך את הסרט בפתיחת הכביש כדי להוסיף אותו למפה/אטלס. כל מפה /אטלס כולל כבר את הכבישים שבבניה ואילה שאושרו סופית, לכן האטלס ישרת אותך בנאמנות במשך 7-8 שנים.
למען הספורט נחשב עלות מפה ממוצעת רק למשך 5 שנים ושתי ארצות בשנה, הגענו לעלות של 14 ש"ח למפה אם קונים את האטלס בממסי או לעלות של 8.5 ש"ח למפה מהאתר של אנשים טובים.
הזמן הוא המצרך היקר בטיול וממש חבל לבזבז אותו בחיפוש של לשכת התיירות כדי לחסוך כמה שקלים ועדיין לא ציינתי את חוסר האפשרות של סימון מוקדם, הלשכה בדיוק סגורה.....
רצוי להכין את כל המסלול לפני הנסיעה , לסמן אותו גם במפה/מפת אטלס ולדעת בדייק היכן נוסעים.
האטלס ממש שימושי כיוון שאין צורך כל פעם לקפל את המפה ( לפעמים נקרעת בקיפולים ) אלה עוברים לדף אחר בשיא הנוחיות.
-
שאלת קצת טפשית על מפותאני לא יודעת מה רמת הבררנות שלכם במפות, אבל אני, למשל, מרגישה כמו בבית עם מפות של מישלן, ואילו מפות אחרות כל כך לא מדברות אלי עד שאני פשוט לא אפתח אותן. איכשהו מישלן יודעים לעשות את הקונטרסטים הנכונים, ולהבדיל בין סוגי כבישים, ולצבוע בירוק כבישים יפים.
אם את לא בררנית, אז יש מצב שתמצאי מפה סבירה מתישהו בטיול, אבל יכול להיות גם שתבלו זמן יקר בחיפוש אחר אווזי בר. לדעתי לא שווה לחסוך במפות, ולא שווה לבזבז זמן טיול יקר על קניה של משהו כל כך חיוני. יש לנו בבית מפות מישלן של מדינות שונות באירופה, והן טובות לשנים ארוכות. אירופה היא העולם הישן והמפותח, והכבישים שם לא משתנים בסדרי גודל כל כך מהר.
אם אפשר להזמין מפות בחצי מחיר מחו"ל אז זה נראה לי פתרון מצוין.
-
שאלת קצת טפשית על מפותשלום ipra ,אכן התלבטות.
לאור חילוקי הדעות,וההשקפות השונות בנושא,ממליץ לבדוק בשורה תחתונה - " עלות
מול תועלת ".עכשווית ועתידית,וכמובן את ההוצאה הזעירה,ביחס לסך הוצאות הטיול. לשיקולך !!!!. חיים.
-
שאלת קצת טפשית על מפותבאמת התפתח פה דיון מרתק ותודה לכולכן..
בדקתי גם באמזון בריטניה וגם באתר הבריטי שקושר פה ע"י אנשים טובים
זה לא יאומן בשניהם אם אני מזמינה 3 מפות של האיזורים אני מגיעה לעלות של 100 ש"ח (באחד המפות יותר יקרות ואין משלוח בשני יש משלוח..
)מה שאומר בסביבות 40% מהמחיר פה בארץ
מעניין כמה עולה אטלס כבישים טוב, אני אבדוק יותר מאוחר. דוגרי זה שיש לנו פה בארץ משמש אותנו לא רע כבר כמה שנים טובות.. יש משהו ממש אופטימי ברכישת אטלס כזה.. בסגנון "אני בטוחה שאני אסע שוב לאירופה/לאיזור, בשנים הקרובות".
כאמור המפה היא הגיבוי שלנו לג'יפיאס
עזרתם/ן לי מאד והדיון מעניין כשלעצמו (כל אחד והשיקולים שלו)
-
שאלת קצת טפשית על מפותלא בטוח ששווה את המאמץ לקנות מפה בחו"ל. הנה מה שמצאתי באתר הבריטי. מפה לגרמניה שאני שוקל לקנות:
More Info£9.95
Publisher: Freytag-Berndt und Artaria KG Scale: 1:500,000Detailed road map of the Germany motorway network, with inset maps showing motorway approaches and connections for 13 cities. Clearly shows the national motorway and major road network, with some smaller roads shown. Road numbers, motorway on/off ramps and junction connections are shown. Intermediate…
57 שקלים בערך. המחיר בחנות למטייל לא שונה בהרבה ואפשר לקנות חלק בנקודות של הטיפים, ולכן חבל על המאמץ לקנות בחו"ל.
יש סיבה טובה מאד למפה. למשח אם אתה גר בחיפה ויש לך סידור בתל-אביב. ה GPS מתוכנן להוביל אותך בדרך היעילה ביותר, ולא ממש איכפת לך איך תגיע. לעומת זאת בטיול, אתה מעוניין לבחור כביש מסויים שהוא מעניין ולא תמיד יעיל מבחינת הנסיעה. לכן כדאי להעזר במפה.
אני גיליתי שעבורי מפות בקנה מידה של מעל 600,000 הן קטנות מידי וקשות לשימוש. יש יתרון למפות של מישלין שהן בקנה מידה קטן ביותר, אולם חסרונן שהם מכסות שטח קטן. לפי נסיוני מפה כמו בדוגמה שהבאתי היא פשרה סבירה. כל אחד לפי נוחותו.