מערב סין, מונגוליה וסיביר
-
אהלן חברים
אני כרגע עולה לכיוון סצ׳ואן, משם לשיאן ומשם עובר מערבה לשינג׳יאנג ואז מונגוליה. כמה שאלות:
1. המלצות מיוחדות על נקודות בדרך לקאשגאר ובסביבתה?
2. האם מישהו עבר למונגוליה במעבר הגבול הקרוב לאורומצ׳י? תובנות? טיפים? והאם מקבלים 30 יום בכניסה למונגוליה?
3. האם מישהו האריך ויזה בסין יותר מפעם אחת ויכול לספר לי? הפקיד בש״מ גרילה אמר שהשתנו התקנות ואפשר רק הארכה אחת...
4. המלצות לגבי מונגוליה ובמיוחד במערבה יתקבלו בברכה!
5. האם מישהו יכול להמליץ על דברים ששווה לעשות בסיביר? מתכנן אולי ממונגוליה לעלות לסיביר לשבועיים עד חודש... בנוסף, מתי נהיה שם כבר קר מדי?
6. האם מישהו חצה מסיביר לסין בלי לעבור ממונגוליה ויכול להרחיב?
תודה רבה!
-
מערב סין, מונגוליה וסיביר2. כשהייתי במונגוליה באוקטובר 2012 פגשתי זוג ישראלים שלקחו צ'אנס ועברו במעבר מהכיוון ההפוך למה שאתה מתכנן. ממונגוליה לסין.
3. מערב מונגוליה יש לך את האזור של הטאבן בווד שהוא מדהים ביופיו (טרק של יומיים שלושה או ארבעה ימים). וגם את האזור של האגמים שאני לא זוכר כרגע את שמו אבל מקום מוכר וגדול. גם יופי של טבע ותרבות מונגולית/קזאחית
5. אני יכול להמליץ על אזור ברגוזין במזרח הבייקל. יש שם חצי אי שאפשר לטייל ולטרק בו אם בא לך. אזור יפה ומיוחד
-
מערב סין, מונגוליה וסיביר1. יש 2 מקומות שלא הצלחתי להגיע אליהם - מדבר Badain Jaran
תצטרך להצפין משיאן לעיר yinachuan, בירת ningxia.
עוד מקום מעניין - Danxia Landform, ליד העיירה Zhangye.
בין לבין, תקבל טעימה מאורח החיים של המונגולים החיים בסין במחוז הזה.
2. ישראלים מקבלים ויזה חינם ל-30 יום בכניסה למונגוליה. לגבי הגבול שאתה מתכוון אליו היו כמה איזכורים כאן בפורום אך לא יודע בוודאות אם הוא פתוח.
3. אמנם התשובה הרווחת היא לא, אבל אני הארכתי בשנגרילה ופעם שניה בצ'נגדו, כך שזה תלוי בפקיד ובמצב רוחו (כמו המון מקרים בנושא הויזה לסין..).
בכל אופן, נסה להימנע מזה.
בהצלחה
-
מערב סין, מונגוליה וסיבירהיי לגבי 5 ו-6
ממליץ מאוד להגיע לבייקל. יש את אולחון שאפשר לשהות עליו כמה ימים.
מעבר לזה, אני ביקרתי בעיקר בערים שם, אז תלוי כמה זה מעניין אותך, לי זה היה מרתק - אולן אודה, אירקוצק, קראסנויארסק (זה כבר מתחיל להיות רחוק אבל ממונגוליה).
אם אתה בכיוון השני, כלומר חזרה לסין ממעבר זאבאיקאלסק, אז יש שם גם מקומות מעניינים שלצערי עוד לא הגעתי אליהם - צ'יטה, חברובסק, בירוביג'אן - המחוז האוטונומי היהודי ועוד.
שים לב שלהגיע מאולן אודה (שכנראה לשם תגיע אם תיכנס לרוסיה ממונגוליה) אל מעבר הגבול הראשון עם סין ב-זאבאיקאלסק זו חתיכת דרך.... וגם לרדת משם חזרה לבייג'ינג זו חתיכת דרך. עוברים דרך כל מחוז היילונג-ג'יאנג ומנצ'וריה, אזור מרתק שגם אליו לצערי עוד לא הגעתי.
מתחיל להיות קר עד כדי שלג ראשון החל מסוף ספטמבר. בספטמבר עצמו גם קר, כלומר אפשר לטייל ודי נעים, אבל בערב בכיף יכול לרדת כבר לאיזור האפס, אז תגיע מוכן.
באוגוסט סה"כ די נעים.
-
מערב סין, מונגוליה וסיבירתודה רבה על התגובות!
לגבי הבייקל, יש טרק שאתם ממליצים או סתם להסתובב?
מישהו יכול להרחיב על השהות בסיביר מבחינה בירוקרטית? אני צריך להמציא טפסים מסוימים?
Mectype, האם ידוע לך אם מעבר הגבול בין רוסיה לסין המזרחי פתוח? ואם כן אילו דרכי תחבורה יעמדו לרשותי להגיע לשם? ובלי קשר האם יש עוד מידע על המחוז האוטונומי היהודי? נשמע מרתק.
לגבי שאר השאלות:
האם יש עוד תובנות לגבי מעבר הגבול ליד אורומצי? מישהו עבר שם?
המלצות למחוז גאנסו?
והאם יש מישהו שבחצי השנה האחרונה הצליח לעשות הארכה שניה לואיזה סינית?
תודה רבה!!
-
מערב סין, מונגוליה וסיבירכתבתי לך קודם שכן אני פגשתי זוג מטיילים במונגוליה שלקחו את הצ'אנס למרות שהיה רשום בלונלי שאי אפשר. בשיחות וואטס אפ איתם מאוחר יותר הם אמרו שהם הצליחו לעבור ללא בעיה. גם במערב (בעיר חובד) היו מונגולים בטוחים בעצמם שהם יכולים לארגן לי להצטרף לג'יפ לגבול ולעבור, אבל לא לקחתי את הסיכון.
יש טרקים באזור ברגוזין כמו שכתבתי לך. טרק אחד שאני עשיתי הוא על חצי האי שם באזור. אם אתה עושה את זה רק כך בחשבון שהשביל המשובש שמקשר את חצי האי לפנים הארץ הוא חתיכת שביל! תיקח טרמפ. ההליכה ברגל לוקחת יומיים והיא 50 קילומטרים!! (לצערי זה מה שקרא לי). מעבר לזה יש גם מסלולי הליכה בגבהות מסביב.
-
מערב סין, מונגוליה וסיביראהלן עומר,
מקווה שעדיין רלוונטי (תקופת מבחנים אצלי.. אז קשה לענות מהר).
בכל אופן לגבי השאלות שלך, ומה שאני יודע:
מבחינה בירוקרטית - עם דרכון ישראלי אין בעיה להיכנס לרוסיה בכל מעבר גבול שפתוח לזרים (מקבלים חתימה, לא צריך ויזה). דבר אחד שצריך להתעסק איתו זה רגיסטרציה. כתבתי מייל די ארוך ומפורט על זה לאחרונה, אז תחפש פה באתר.
לגבי מעבר הגבול המזרחי - אני לא יודע לגבי זה. אפשר להתקשר לשגרירות רוסיה בישראל ולשאול (לפעמים הם דרעקים ולא יסכימו לדבר איתך באנגלית, רק רוסית, אז חבר דובר השפה יכול לעזור כאן..)
לגבי התניידות - אז לא עשיתי את זה בעצמי עדיין, אבל עד כמה שאני מבין את זה, האופציה הכמעט יחידה שלך היא הרכבת הטרנס-סיבירית שעוברת בכל הערים הללו. או טרמפים.. שזו אופציה נחמדה, אבל כרוכים בה גם סיכונים. (חלק מהאיזורים האלה הם די lawless)
עוד מידע על המחוז היהודי - google it
זה הטיפ הכי טוב שלי..אתה יכול להתחיל מכאן בירובידג'אן