ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    אתרי הזמנת מלונות

    פורום צפון אמריקה
    10
    25
    4766
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

      מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלון

      8 לילות ב-4 רשתות שונות ב-4 חודשים אומר לפחות 4 בתי מלון. בהנחה שאתה לא עובר מלון באמצע נסיעה רק כדי לצבור נקודות (או שכן?) זה אומר לפחות 4 נסיעות או 4 ערים שונות. כל זה בארבעה חודשים.

      ברור לי שיש אנשים 'על הקו' שמבחינתם זו דרישה מאד סבירה. אבל לתיירים זו דרישה מאד לא ריאלית כמובן.

       

      השאלה שלי היא - בתור תייר שנוסע בין פעמיים בשנה לפעם בשנתיים, בין 4 ימים לשלושה שבועות כל פעם (מן הסתם אחרי טיול של 3 שבועות יקח שנתיים עד הטיול הבא) - יש דרכים להגיע להחזרים שעולים על 10%?

       

      כי אם למשל חוסר פעילות במשך שנה מאפס, הרי שאם שנה אחת טיילתי ביולי ושנה אחרי זה באוגוסט, 'הלך עלי' וכל מה שצברתי בטיול הקודם התאדה.

       

      אני באמת מבין את יכולות הצבירה הנהדרות של איש עסקים. מי שמבלה כל שנה 30 ימים במלון (או יותר), ולפחות פעם בחודשיים מרביץ טיסה טרנסאטלנטית (או למזרח הרחוק). הן בתחום המלונות, והן בתחום הטיסות.

      ואז אני גם מבין למה שווה לשלם עוד 10 דולר ללילה למלון אם בסבירות גבוהה אני אקבל חזרה 100 דולר. או לשלם 100 דולר תוספת לטיסה אם בתמורה אני מקבל בסבירות גובה 300 דולר חזרה בכרטיס טיסה חינם (בייחוד אם ה-10 או 100 דולר תוספת הם על חשבון מקום העבודה).

       

      אבל לי, ולשכמותי - אני פחות מבין איך הנאמנות משתלמת.

      ב6 השנים האחרונות ישנתי כמעט אך ורק במלונות של מריוט (איפה שהיה רלוונטי. כפר נופש בהולנד לא רלוונטי למשל ובכלל באירופה פחות רלוונטי) - כ-35 לילות. קיבלתי 5 לילות חינם - 2 כתוצאה מצבירת נקודות, ו-3 כתוצאה ממבצעים מיוחדים (מגה בונוס - שני מלונות שונים בתקופה קצרה נותנים לילה חינם). מתוך ה-3 הללו אחד 'התאדה' כי לא הצלחתי לנצל אותו תוך שנה (דווקא הייתה נסיעה למנהטן, אבל אין אף מלון במנהטן שעמד בתנאי כרטיס הבונוס - הם יקרים מדי).

      אז בפועל קיבלתי 4 לילות חינם אחרי 35 לילות - בערך 12%. וזה אחרי שהיה לי מזל עם המגה בונוס, כי זה  לא ניתן כל השנה. אלמלא המגה בונוס ההחזר היה של 5% בערך.

       

       

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • FlyingOut
        FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

        מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלון

         

        רגע רגע... ציינתי במפורש שהמספרים התיחסו ל"שחקנים מנוסים". וכן, זה אלו ששוהים לפחות שלושים לילות בשנה בבתי-מלון, ומחליפים בתי-מלון גם בתוך אותה עיר אם זה משתלם במיוחד (או משתמשים בטריק אחר כדי לגרום לשני לילות רצופים להראות כמו שתי שהיות שונות). השחקן הממוצע, הרגיל, הבלתי-מנוסה, לא סביר שיגיע לשום דבר קרוב ל-50% החזר.

         

        נכון שבמסגרת הדוגמה שנתתי נדרשתי לשהות בארבעה מלונות שונים. אתה רואה את זה בתור קושי כלשהו שכביכול מעיד על כך שהתקציב שנקבתי בו אינו ריאלי או לחילופין דורש ממני טירחה מיוחדת. במציאות זה לא נכון. למשל, אם ביליתי שלושה לילות במלון IC במרכז שנגחאי ורציתי שהוא יהיה אחד מאותם ארבעה מלונות - אז הזמנתי רק שניים מבין שלושת הלילות בנקודות ועבור השלישי שילמתי בכסף. אני לא באמת מחפש לקפוץ כל לילה למלון אחר - אבל יש דרכים כדי להתחכם עם הדרישות. כמובן שכל זה נכון, שוב, כשאנחנו מדברים על מישהו שבשבילו שמונה לילות בארבעה חודשים זה מעט. בינתיים אני עצמי ביליתי ב-2014 למעלה מ-15 לילות במלונות IHG, לדוגמה (הרוב בנקודות).

         

        הנוסע הממוצע צריך להתמקד יותר בהנחות מיוחדות ובמבצעים תקופתיים ולא בהכרח לשמור נאמנות למועדון אחד. אבל כן כדאי לו להתמקד בקרדיט על מועדוני מלונות לעומת קרדיט על אתרי הזמנות. וכן, אפילו אם נקודות יעמדו אח"כ בחשבון כלשהו במשך חודשים ארוכים ואפילו שנים - כי בסוף, במימוש, הערך הריאלי שלהן יתגשם. 

         

        למשל, אם הזכרת את Marriott Rewards, בחודשים האחרונים הייתה אפשרות לנצל שני מבצעים מצוינים שלהם במקביל ולאסוף שני שוברים ללילות-חינם לאחר שתי שהיות בלבד במלונות הקבוצה. כן, שני לילות חינם אחרי שני לילות בתשלום - ואף אחד לא שואל כמה עלו הלילות שזיכו בשוברים. זה, בפוטנציאל, החזר של בקלות מעל 100%. ואתה סה"כ צריך שני לילות כדי למקסם אותו. אתה מבין? תמיד יש על הפרק מבצע שכדאי במיוחד לנצל ואם עושים את זה מגיעים בממוצע להחזרים ברמות גבוהות מאוד, אפילו בלי לשהות מעל שלושים לילות בשנה בבתי-מלון. 

         

        הדוגמאות הן אינסופיות. חברה טובה נוסעת לפראג ותשלם בערך 200$ כדי לבלות שלושה לילות במלון Park-Inn. אין לה סטטוס ואין לה נקודה אחת במועדון כלשהו. ועל השהייה הזאת היא תקבל בערך 45,000 נקודות במועדון Club Carlson בגלל מבצע נוכחי שמתקיים עד אמצע אפריל. לילות-בונוס במועדון הזה מתחילים מ-9000 נקודות בלבד כך שפוטנציאלית היא תוכל להנות מחמישה לילות בונוס בתמורה לשלושה לילות בתשלום, או אם ניתן לנקודות ערך שוק מקובל - החזר של 180$ על 200$ הוצאה.

         

        יש ערמות של כסף על הריצפה... רק תרים.

         

         

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

          מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלון

          נראה לי שלפני הטיול הבא אני אפנה לך ליעוץ פרטני

           

          כי לדעתי הכסף שאתה מוצא על הרצפה הוא זה שנפל לי אתמול...

           

          תודה

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • FlyingOut
            FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

            מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלון

             

            בשמחה רבה! באמת, בכל שאלה.

             

            אני מקווה שאתה גם מכיר את הבלוג שלי בפייסבוק, שבקרוב ישודרג לאתר מלא. נאסר עלי לשתף כאן קישור ישיר לצערי - מדיניות של 'למטייל', אפילו שמדובר בבלוג שאינו-עסקי.

             

            אגב, על 'המבצע-הכפול' של מועדון MR המלצתי להרבה זוגות משום שזוג יכול לשהות ארבעה לילות רצופים באותו מלון כשהלילות מוזמנים בפינג-פונג (על שמו ועל שמה) ולאסוף קרדיט כאילו היו אלו ארבע שהיות נפרדות - משמע לקבל ארבעה שוברים ללילות-חינם במצטבר אחרי חופשה אחת. הפוטנציאל עצום. 

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

              מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלון

              תודה

               

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1
              • 2
              • 2 / 2
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון
              ×