ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איי אנדמן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    10
    1758
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dafna84
      dafna84 נערך לאחרונה על ידי

הפנטזיות שלי על הטיול הבא: מתאים לשבועיים-חודש, אי, ים טורקיז,  לא יקר מאוד אבל עם אפשרות לריזורט מעבר לבונגלוז סיניי... אנדמן מתאים? מה התקופה האופטימלית? מה חשוב לדעת? תדה, דפנה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .galit.
        .galit. נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

מכל בחינה שציינת אנדמן זה המקום בשבילך. הסייג היחיד שלי הוא לגבי רמת הגסטהאוסים/ריזורטים. ממה שאני יודעת האבלוק (האי ה"עיקרי" לנופש) מאד התפתח בשנים האחרונות (מאז שפתחו שם שדה תעופה) אז לעניין הזה תצטרכי לחפש תשובה/המלצות ממי שהייתה שם לפני שנה-שנתיים.

התקופה האופטימלית היא נובמבר-ינואר. נסי לכוון שהטיסה שלך תנחת בכלכלתה כי משם אפשר לטוס ישירות לפורט בלייר (ומשם מעבורת להאבלוק או לאיים האחרים). אם לא, אפשר לטוס גם מצ'נאי, ונדמה לי שנאמר לי בעבר שיש היום גם טיסות מיעד נוסף בתוך הודו - תבדקי. חוץ מההגעה היחסית יקרה ומטרחנת (טיסה להודו+טיסת פנים+מעבורת), המחייה שם דומה למונחי הודו. כלומר, לא יקר בכלל (שוב, כמובן שבכפוף לשאלה אם את מגיעה בשיא העונה, ברמת הגסטהאוס/ריזורט וכו'). אם את מתכננת צלילות זה קצת מייקר את העניין, אבל זה נכון גם לגבי סיני. Smile

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

גלית, מזתומרת לא יקר? מאד זול! גם היקרים שבגסטהאוסים, ויש, הם זולים בכל קנה מידה עולמי.

ומתי פתחו ש"ת בהאבלוק? אז אם ישדה תעופה למה לא לטוס ישר לשם במקום לפורט בלייר?

• עופר21
            עופר21 נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

שדה תעופה בהאבאלוק !??!?!?!

זול מאוד. מתאים מאוד,

ועם מצב הדולר-רופי כרגע גם אם המחירים עלו הודו היא לדעתי הכי זולה שהיא הייתה בחמש השנים האחרונות וזה תופס גם על אנדמן כמובן.

אפשר לנסוע כבר מאמצע ספטמבר אבל ייתכנו פה ושם גשמים (זה נכון גם לתקופות יותר מאוחרות) לכן בכל מקרה גם בגלל הטרחה הכיף והגשמים אין מה להגיע לאנדמן לפחות משבועיים.

• אורי
              אורי נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

אמצע ספטמבר זה מוקדם מדי. גשמים פה ושם אומר בממוצע בספטמבר 22 ימי גשם. מתוך 30 ימים סה"כ בספטמבר, זה אומר כמעט כל יום גשם.

גם אוקטובר זה עוד מוקדם, שם בממוצע יש 19 ימי גשם בחודש. 

אני הייתי באמצע אוקטובר, והיה לא מעט גשם. נכון שזה לא כל היום, ונכון שבשאר הזמן יש שמש, ונכון שתמיד חם, אבל לא כיף באנדמן כשכל הזמן יורד גשם.

• .galit.
                .galit. נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

לא לא לא. כשכתבתי שפתחו "שם" התכוונתי לאיים בכלל. כלומר, לשדה התעופה בפורט בלייר שנפתח לא מאד מזמן. לפני בערך עשור, אם אני זוכרת נכון. ממה שאני יודעת, עד שפתחו את שדה"ת שם, וההגעה לאיים (כלומר, לא רק מפורט בלייר לאי הרלוונטי) הייתה במעבורת, התשתית התיירותית שם הייתה מאד מאד לא מפותחת, והמצב בהאבלוק לא היה מאד רחוק מהמצב היום (כלומר, לפני 3-4 שנים) באי ניל.

סליחה אם הטעיתי (או יצרתי תקוות שווא...)

• רוני סופר
                  רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

אוקיי, נרגעתי. blush

• dafna84
                    dafna84 נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

המון תודה על התגובות והעזרה. 

שאלה נוספת- מה לגבי אנטרנט אלחוטי בגסטהאוסים?

• a.l
                      a.l נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן

לגבי אינטרנט אלחוטי-  נכון לספטמבר-אוקטובר האחרון לא היה בכלל.

אני מאוד ממליץ לא להגיע לאנדמן בחודש ספטמבר , עקב הגשמים הרבים ( בהחלט מבאס להיות באי עם חוף ים מדהים, כשרוב היום גשום לחלוטין ).

אנדמן זה אחלה מקום להיתנתק קצת מהאינטרנט, אנחנו השארנו אייפונים בבית, אין וויפי, הקפה אינטרנט לא קרוב לחוף ולא זול ( כשהיינו בהאבלוק היה רק אחד, עבד לאט נורא ופשוט היה עדיף לוותר ), וגם הטלפונים לארץ לא זולים.

לגבי גסטהאוסים- יש החל מבונגלוסים פשוטים ( מיטה+כילה )- 300-400 רופי בערך.

בונגלוסים ברמה גבוהה- 500-800 רופי.

בונגלוסים מפנקים\ מלונות זולים- 800-1200 רופי- כולל טלוויזיה, מזגן, לפעמים מקרר וכו'.

מלונות יוקרה- 2000 רופי ומעלה.

בעונה המחירים עולים... וכמובן המחיר תלוי אם זה קו ראשון לחוף או לא.

• a.l
                        a.l נערך לאחרונה על ידי

איי אנדמן- טיסה

לגבי הגעה לאנדמן-

ניתן לעלות על טיסה בדלהי--> המטוס עוצר להעלות נוסעים בכלכתה-->וממריא לפורט בלייר.  לא יורדים מהמטוס! 

אנחנו הזמנו יומיים לפניו שילמנו- 300$ ( הלוך חזור ).

אפשר להגיע גם למחירים של 150-200$ אם מזמינים מראש.

בהצלחה! 

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון