לאוס בפסח
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים להיות בלאוס בפסח.
מישהו יודע אולי על התארגנות לליל סדר? או גסטהאוסים/מסעדות של ישראלים?
ועוד משהו, הבנו שבדיוק בפסח יש את ראש השנה שלהם, צריך להערך לזה בהתאם (מבחינת להזמין מקום מראש, או טיסת פנים מראש)?
תודה רבה למי שיכול לעזור
וחג שמח עוד מעט!!
-
לאוס באפריל / פסח 2014 : מידע מוגבל מידע אישי .נמצא בלאוס כבר כשבועיים וחצי ( הגעתי אל לאוס דרך וויאטנם DIEN BIEN PHU בערך באמצע מרץ 2014 ) . הייתי בין היתר ב לואנג פראבנג . לפי המידע ( ככל הנראה לא מעודכן ) שהיה בידי אמור להיות בית חב"ד על יד הנהר ב לואנג פראבנג . שאלתי בגסטהאוס המקומי בו שהיתי ואמרו לי את המיקום . כאשר הגעתי אל המקום לא ראיתי כל שלט . במסעדה מקומית על יד נאמר לי כי אכן בית חב"ד היה שם אך עבר משם . לא ידעו להגיד האם עבר לפני מספר חודשים או אולי שנה/שנתיים ,וכמובן לא ידעו למסור להיכן עבר . היו ישראלים בלואנג פראבנג אך לא שאלתי אותם אודות בית חב"ד , ומכיוון שפסח היה רחוק גם לא התעניינתי בנושא הסדר . ( אשר לעצמי - ערב הסדר אני חוזר ארצה ) .
דבר נוסף: די חם כאן , וההתניידות בשעות הצהריים לא כה סימפאטית . כרגע אני ב ואנג ויאנג , וראיתי כי האבובים יוצאים לדרך החל מ 1 בצהריים ועד לפנות ערב .
הייתי גם קודם לכן ב חווית קופי הגיבון ב BOKEO HUAI XAI ( מקווה שלא שיבשתי את השמות ) . ה אומגות בין העצים מרשימות וגם ההליכה / טראק בין הפלטפורמות בתוך הג'ונגל די קשה . ( כמבוגר 60++ היה לי מאד קשה - מאד : בלשון המעטה , ויכול להיות כי ברטרוספקט הייתי שוקל להימנע מלבצע את האטרקצייה - לתשומת לב ה"בוגרים" בפורום ) .
הייתי גם במישור הכדים PLAIN OF JARS , לא היתה קבוצה לטיול מאורגן ונאלצתי לקחת טיול פרטי עם הסעה ומדריך והעלויות בהתאם .
אכן שמעתי כי יש חג גדול בלאוס במשך מספר ימים ( 3?) באמצע אפריל , נדמה לי 14-16 באפריל . מכיוון שכבר לא אהיה אז בלאוס לא התעניינתי בקשר לפרטים . נדמה לי כי במסגרת החגיגות אנשים מתיזים מים האחד על השני .
מקווה שעזרתי עם רסיסי המידע לעיל .
בברכה אלי .
-
לאוס באפריל / פסח 2014 : מידע מוגבל מידע אישי .תודה רבה אלי עזרת מאוד!
באמת אין שם יותר בית חב"ד וגם לא יהיה סדר מטעם בית חב"ד (שאלתי אותם ישירות).
אם מישהו מכיר איך זה להיות בלואנג פארבאנג או בוואן ויאנג בימים של החג ובכלל טיפים לתקופה הזו אני אשמח לשמוע
שוב תודה ותמשיך להנות
-
לאוס באפריל / פסח 2014 : מידע מוגבל מידע אישי .לואנג פארבנג - זה אחד האזורים בעיניי המגניבים של לאוס- עיר צרפתית, שוק לילה היפה ביותר שראיתי, אוכל, שייקים, אזורי טיול מסביב. יש אי מס' שעות משם ששכחתי את שמו שאפשר לשהות גם שם, הרחק מההמולה.
כמו שאני מכיר את בני ארצי.. תיפגשו שם מספיק ישראלים כדי לחגוג ביחד..
תהנו
-
לאוס באפריל / פסח 2014 : מידע מוגבל מידע אישי .מה זה חוויות קופי הגיבון?
אפשר פרטים? נשמע מעניין?