דרוש אי :)
-
שלום לכולם
דרוש אי\ חוף מתאים-
עונה- אמצע אוגוסט- ספטמבר.
מיקום- מרחק של שעות\מאות דולרים בודדים מדלהי\קטמנדו.
מאפיינים- חוף ים לבן, בתולי כמה שיותר, שירותי תיירות ברמה סבירה ( גסט האוסים בינוניים-טובים, לא צריך מלונות ), מזג אוויר לא גשום מאוד, שייקים ואוכל טעים. צלילות יפות.
תקציב- 800-1300$ לחודש לאדם ( כולל צלילות )
שנה שעברה היינו באיי אנדמן ונהננו מאוד ( מז''א היה לא משהו \= ).
מישהו יודע להמליץ על משהו באזור שיפתיע אותנו? ( חוץ מטיסה לתאילנד ).
תודה רבה! =]
-
דרוש אי
במחיר הזה קצת יהיה קשה למצוא את מה שאתה מחפש, ובוודאי אם זה כולל צלילות (כמה צלילות בשבוע?) ובתקציב של 1000$ (אפילו 1300 זה עדיין לא הרבה) אבל הכי קרוב למה שאתה מחפש זה סרי-לנקה. בסרי לנקה הצלילות מאד זולות יחסית (25$ לצלילה אם לוקחים חבילה של 10 צלילות ומעלה) והעלות של השהות לא יקרה - אפשר להסתדר עם 20$ ליום ופחות שזה 600$ לחודש. אבל בתקציב שכזה תצטרכו להיות מעט חסכנים ולהזהר עם ההוצאות. הצלילות בסרי לנקה הם סבירות בהחלט, אבל בוודאי שלא ברמה של אנדמאן (וכן - הייתי בשני המקומות וצללתי הרבה בשניהם). המאלדיבים הם יעד נהדר אבל מאד יקר (1200-1300$ לשבוע!) איי לאקדיב (לאקשדוו'יפ) שממערב לקראלה בהודו יכולים להיות יעד מעניין אבל גם הם לא יעד זול (אם כי זול יותר מהמאלדיבים). באזור תת היבשת ההודית אלו היעדים האפשריים (בנוסף כמובן לאנדמאן). באזור תאילנד יש הרבה אפשרויות בויטנאם וגם בקמבודיה. הצלילות בקמבודיה הם די עלובות. בוייטנאם זה תלוי בעונה ויש כמה איים נחמדים (אבל לא ממש זולים!)
בקיצור אני ממליץ על סרי לנקה
-
דרוש אי
היי תודה על התשובה המהירה והמפורטת!
לגבי צלילות- 5-8 צלילות באזור מסויים בדר''כ מספיקות לנו. כך שזה יכול להסתכם ב- 200$ לאדם לתקופה.
האם אתה יכול לפרט על איי לאקדיב? צלילות? הגעה? תנאים תיירות? עונה?
ולהרחיב מעט על הצלילות בסרי לנקה? עוד דברים לעשות באי חוץ מלצלול?
אנחנו מחפשים יעד להנות בשקט על חוף ים לבן, וכמובן מהצלילות.. לא רק לסמן וי ( זאת אומרת, אם הצלילות בסרי לנקה גרועות, אז לא צוללים בכל מחיר )
לתומי חשבתי שהתקציב סביר,( במיוחד שהרופי כ''כ חלש ) כי באנדמן בקיץ האחרון היינו במלון של 1000 רופי ללילה, צללנו 6-7 פעמים וסגרנו בתקציב של 1000$ לחודש..
-
דרוש אי
בבקשה
:לגבי לאקדיב אין לי הרבה מה להרחיב - לא הייתי ולא ניסיתי (עדיין
) לארגן חבילת צלילה/נופש באיים. הידע שלי על לאקדיב הוא ממקור שני - מטייל ישראלי שהיה שם וגם צלל. לפי דבריו (וזה נכון לפני 4 שנים!) אפשר לקחת חבילת נופש של שבוע/6ימים מקוצ'ין הכוללת 2 לילות על ספינה - אחד בדרך לאיים ואחד בחזרה ו4-5 לילות בריזורט באיים על בסיס פנסיון מלא - וכל זה סביב 700-800$. אין טיסות לאיים (שוב - נכון ללפני 4 שנים), כך שההגעה כאמור היא בהפלגה. לפי דבריו זה היה נחמד - תנאים טובים וצלילות לא רעות. העונה ללאקדיב היא בחודשי החורף - אוקטובר עד מרץ/אפריל - ממאי עד אוקטובר זוהי עונת המונסונים ולא ממש מתאים.לגבי סרי לנקה - אתה מוזמן לקרוא את הדיווח המפורט על חודשיים צלילה וטיול באי כפי שדיווחתי בזמנו בפורום צלילה בתפוז
. חוץ מהצלילה חש בסרי לנקה הרבה מה לראות ולהנות ולדעתי גם הצלילות בהחלט לא רעות (אם כי הן נופלות ברמה מסיני ואנדמאן ובוודאי שמהמאלדיבים). קח בחשבון שעברו 7 שנים והמחירים קצת עלו...!ומילה אחרונה לגבי אנדמאן: אני הייתי שם לפני 4 שנים במשך שבועיים שבהם בעיקר צללתי - כ 20 צלילות בסה"כ. השבועיים הללו - כולל השהות המלאה, הצלילות והטיסה (מצ'נאי ובחזרה) עלו לי כ 1000$ בסה"כ - וזה היה רק לשבועיים!. ולכן נראה לי שהעלויות יהיו קצת יותר גבוהות
קישור נלווה: סרי לנקה 2007
-
דרוש אי
היי רן
אכן בדיקה מקיפה ברשת לגבי לאקדיב העלתה שמדובר ביעד יקר.
אומנם יש טיסות ישירות ( מקוצ'ין ומבנגלור- 200 דולר לכיוון ) אבל מלונות בסיסים מתחילים מ- 3000 רופי ועולים מהר מעל ה- 100$. לא בדיוק מקום להיזרק בו חודש.
לגבי אנדמן, הייתי שם בקיץ האחרון. אבל כנראה שיש הבדל גדול בין 6 צלילות בחודש לבין 20 בשבועיים, ובין לחלוק חדר זוגי..
אעבור על החומר לסרי לנקה, ונשקול אם לטוס לשם או לחזור לאנדמן =] גם באנדמן יש הרבה לראות ( ליטל אנדמן, דיגליפור, רוס ועו'.. ) אבל המעבר בין האיים שם בכלל לא קל.
והאמת שאנחנו קצת בטראומה מהגשם של ספטמבר האחרון- רובו הגדול של החודש.
המון תודה בנאדם!
-
דרוש אי
יש להודות על האמת-
אוגוסט-ספטמבר זה פשוט לא זמן טוב לחופים בכל התת יבשת ההודית.
צריך להתרחק עד תאילנד.
אפשר להתפשר על יום גשם פה ושם ואז אנדמן זה מצוין אבל מי שצולל גם אם אין כל כך גשמים הראות בד"כ ממש גרועה.
מה קורה עם החופים של בורמה ??
-
דרוש אי
לגבי בורמה אז בוודאי ובוודאי שלא באוגוסט-ספטמבר
העונות בבורמה הן בדיוק כמו בצפון ומערב הודו כולל החופים, וזה אומר שאוגוסט ספטמבר הם מאד גשומים וגם הים סוער והראות במים היא על הפנים. ובכל מקרה - התשתית התיירותית לחופים בבורמה היא עלובה (או שאפשר למצוא משהו ברמה גבוהה - אבל יקר) וגם ההגעה לחופים מצריכה נסיעה מאד ארוכה או טיסה יקרה. בקיצור - לוותר ובוודאי שבעונת המונסונים. בצד המזרחי של תאילנד (מפרץ תאילנד - קו-סמוי, קו-פאנגן וקו-טאו) העונות הפוכות ולכן באוגוסט ספטמבר זה יותר סביר, אבל לא כך זה בצד המערבי (שבו גם נמצא החוף של בורמה).ועוד הצעה לגבי סרי לנקה: בסרי לנקה יש גם את החוף המזרחי והצפון מזרחי (אזור טרינקומאלה ובאטיקלואה) שבו העונות הפוכות - בדומה למפרץ תאילנד. זה אומר שבחודשים אוגוסט-ספטמבר יהיה באזור זה "יבש יחסית" (או במילים אחרות - הרבה פחות גשום
). אני לא הייתי באזור זה מכיון שלפני 7 שנים התחוללה עדיין מלחמת האזרחים במדינה והאזור הצפון מזרחי היה מחוץ לתחום, אבל כיום האזור פתוח לחלוטין לתיירים ויש שם חופים נחמדים (וגם אתרי צלילה ואפילו קצת מועדונים - תבדוק באינטרנט) בקיצור - אם אתה מטייל בחודשים אוגוסט-ספטמבר - שווה לשקול את מזרח סרי לנקה -
דרוש אי
באמת בושה, צריך לשנות את חופשות הסמסטר של הסטונדטים!
אגב אנדמן בספטמבר- 70% מהימים היה לנו גשם, וראות בינונית. לא מדהים.
-
ההצעה לגבי סרי לנקהמאוד נראית לי, אם לא היית. אנחנו היינו בחוף טרינקומלי (המזרחי, זה שהוזכר כאן) בחגים (נדמה לי שאז זה היה ספטמבר- תחילת אוקטובר), והיה מזג אוויר נפלא. מאוד ממליצה
-
lakshadweep islands