טיול בצרפת בחמישה ימים
-
הי,
אני נוסעת עם חברה לצרפת , אנחנו מתכננות להיות לילה בפריז ואז לנסוע עם רכב לראות קצת מקומות פסטורליים, נופים ואתרים מעניינים. המליצו לי על איזור נורמנדי או בריטני. לא בטוח בכלל שנספיק לראות הרבה דברים בזמן קצר ואנחנו צריכים ביום החמישי כבר לחזור לפריז לקראת הטיסה בערב. מה המסלול הנוח ביותר שנוכל לעשות עם רכב? איפה יש עצירות לתדלוק, B&B, ואפשרויות לאכול בדרך?
אנחנורוצותלראות גם את Mont Saint-Michel/
האם יש בעיה עם הגעה ל B&B ביום שבת?
תודה!
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםאתן רוצות המון בחמישה ימים רק לגעת בפריס צריך שלושה ארבעה ימים איזור הנורמנדי ומונט סאן מישל נמצאים מספר שעות נסיעה מפאריס ובדרך עוברים את איזור הלואר - רק שלושת האיזורים האלה מחייבים שבועיים טיול בכל מקרה תעשו שוב "שיעורי בית" או שתאריכו את זמן השהייה או שתתמקדו באיזור מסויים (כי נראה לי שתבלו רוב הזמן בכבישים) לגבי רכב עדיף להזמין מהארץ לגבי לינה תעבדו עם בוקינג,תחנות דלק יש בכל מקום וכן סופרים,מסעדות ומזנונים.
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםלשאלתך -האם אפשרי ב-4 ימים (זה מה שנותר אחרי לילה בפריז,נכון?) לנסוע לנורמנדי למונט סן מישל?---
אפשרי.
האם מומלץ-לא כל כך. די מרוץ אחרי הזמן
אבל בתיאוריה
ראשון-נחיתה ולינה בפריז
שני -10.00 השכרת רכב ויציאה מפריז-נסיעה לכוון מונט סן מישל-ישירה והגעה אחרי הצהרים . ביקור במקום
שלישי- יעדים באזור סנט מישל וסנט מאלו
רביעי- חופי הנחיתה-קאן ואולי הונפלר
חמישי- הונפלר וקצת מהצוקים אולי וחזרה לפריז.
הרבה זמן על האספלט אבל אפשרי.
לא הרבה נופים ואוירה(נוסעים בדרך המהירה ביותר...) וכדאי גם לבדוק את התאריכים כדי לא להגיע למונט סן מישל בעיתוי שאין בו גאות ושפל---
אבל לא צריך את הלואר בדרך
ואפשר.
אבל---- לא מומלץ.
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםאני באמת רוצה להיות כמה שפחות בכבישים, לצערנו אלו הימים ולא ניתן להאריך את החופשה. נראה לי שעדיף להתמקד בנורמנדי כי היא יחסית קרובה לפריז, לא? חשבתי להגיע לשם דרך Rouen...
איפה כדאי להתמקד בנורמנדי כדי להיות ממש בחיק הטבע?
יש מקומות לינה נוחים למי שלא דובר צרפתית?
זה ממש נורא אם נוותר על mont saint michelle ?
(בגלל המרחק)
יש גם מקומות בילוי בנורמנדי (פאבים, חבר'ה צעירים) או שזה עדיף בפאריס ?
תודה רבה על כל העזרה!
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםאכן נורמנדי יחסית קרובה לפריז.
החלק של נורמנדי עילית - סביב רואן- ואפילו קרוב יותר לים באזור הונפלר (שם הייתי מתמקדת אגב) מאפשר טיול נעים ,כפרי באזור הגבינות ,הקלבדוס, חופי הנחיתה וקאן אם רוצים.
לגבי מי שאינו דובר צרפתית ? לא כל בעלי הבתים דוברי אנגלית. במלונות המצב יותר טוב- אבל הזמנה מראש דרך בוקינג פותרת את בעיית השפה (ועוד כמה בעיות).
ואין לי מושג על בילוי לילה למעט עיירות החוף (דוויל,טרוויל וכו) אבל בעיקר בקיץ- ולא ממש התרשמתי שהאוכלוסיה שם "צעירה" בלשון המעטה (אבל יש קזינו).
בכלל לחפש בילוי לילי בעיירות כפריות- זה די אוקסימורון. ברור שבכל מקום יש הפאב המקומי והצעירים המקומיים---אבל אלו ממש לא ערים תוססות לבילוי לילה.
(מצד שני אני לא ממש משוטטת בלילות--אז זו התרשמות בלבד)
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםעיר שחיה גם בלילה היא סאן מאלו (קרובה למונט סאן מישל)- בעצם כל עיר או עיירה בקו החוף של נורמנדי מתאימה ולכן יש רכב אז אין בעיה -נסו למצא דרך בוקינג משהו מתאים
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםהי,
חשבנו להתמקד באזור Caen ומה שמסביבו, כגון Calvados, כמה שיותר "באמצע" בין פריז למונט סאן מישל. כך שהדרך הלוך חזור לא תהיה ארוכה מדי..
יש המלצות איפה הכי כדאי ללון? אנחנו חושבות על 2 לילות במקום אחד (אחרי לילה ראשון בפריז) ו2 לילות במקום אחר.
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםלא ברור
אתן רוצות את כל הטיול ללון באזור קאן?
אתן רוצות /לא רוצות להגיע למונט סן מישל?
-
טיול בצרפת בחמישה ימיםרוצות להגיע למונט סן מישל, אולי גם שווקים מעניינים, אזורים פסטורליים..
פשוט נראה לפי המרחק בין מונט סן מישל לפריז שכדאי ללון איפשהו באמצע, אולי ב 2 מקומות? או שעדיף באחד ?
מכל ההמלצות על B&B באזורים האלה היה לי קצת קשה להחליט מבחינת מרחקים מה יהיה הכי נוח..
סה"כ יש לנו 4 לילות - 18/4-21/4