לילה ראשון
-
אנחנו נוחתים בבודפשט בשעה 17:00.
בתחילה חשבנו לישון את הלילה הראשון בעיר ולקחת את הרכב רק בבוקר למחורת כדי לצאת לסלובקיה.
כעת נראה לנו שזה יהיה בזבוז של לילה ויום ובהכירנו את הנפשות הפועלות, יתכן שנוותר בכלל על בודפשט בטיול הזה, מלבד יום אחד בסוף.
בהנחה שניקח את הרכב בשדה התעופה וכבר בערב נצא לכיןן הטטרה, היכן כדאי לישון?
תודה
-
לילה ראשוןהרי הטטרה משתרים על שטח גדול. אם תגידי את היעד שלכם שם, אוכל לעזור.
-
תודה!הטיול עוד ממש בשלבי תכנון, כך שאני לא לגמרי בטוחה מה היעד הראשון שלנו... יתכן וזה יהיה תלוי באיפה נלון את הלילה הראשון.
לפי מה שאמרו לי כאן, בטטרים הנמוכים כדאי לישון סביב ליפטובסקי מיקולש ובגבוהים סביב stary smokovec.
אז אם יש מקום לינה מומלץ בדרך מבודפשט לכיוון אחד מהיעדים הללו, זה יהיה נחמד.
תודה
-
תודה!אופציה נחמדה ללילה יכולה להיות קושיצה (אמנם לא לנתי בה-אך מדובר בעיר מקסימה וציורית, שעה וחצי דרומה מהטטרה הגבוהים). בעלייה צפונה למחרת ניתן לשלב את טירת ספיש והעיירה החמודה לבוצ'ה
-
תודה!אנחנו מתכננים במעבר מהונגריה לסלובקיה ללון לילה אחד בלבוצ׳ה (למרות שאנחנו לא נהיה אחרי טיסה אלא אחרי שלושה ימים בבודפשט) משום שרציתי להימנע מנסיעות ארוכות מרוזמברוק ובכל זאת לבקר בטירה ובמערת הקרח שבגן העדן הסלובקי.
-
תודה!קושיצה רחוקה... לא? גם לבוצ'ה...
אנחנו נוחתים רק בחמש אחהצ ועד שנצא ועד שניקח רכב ועד שנצא לדרך... אני קצת חוששת שיהיה מאוחר מדי.
אני חושבת שאנחנו צריכים משהו קצת יותר קרוב לבודפשט, לא?
-
לילה ראשוןמה עם בארטיסלבה. במרחק שעתיים נסיעה.
אנחנו היינו במלון טוב בחדר מרווח לחמישתנו עם חניה לרכב. לא רחוק מהעיר העתיקה והמדרחוב. יכולים לעשות סיבוב קצר בלילה וחצי יום למחרת ולצאת לדרך לצימר.
טל
-
תודה!אמנם אני בשלבי תכנון אבל הגעתי כבר לאי-אלו תובנות.......
קודם כל זה שאמורים לנחות בחמש, עדיין לא אומר שזה יהיה כך. בשנה שעברה טסנו למינכן והטיסה איחרה בארבעים דקות, כך שנחתנו בשבע בערב.
עד שמקבלים אוטו ויוצאים החוצה, זה גם לוקח זמן. פחות או יותר שעה. וכדאי לקנות משהו לאכול בדרך. אז נניח תצאו לדרך בסביבות שש וחצי. נסיעה לקושיצה ארוכה מדיי. גם נסיעה בהרים בחושך (בטטרים ) קצת מדאיגה.
צריך לבדוק מה יש בצד ההונגרי. בצד הסלובקי יש את העיירה Banska Stiavnica, 160 ק''מ (שעתיים ורבע) מבודפשט. עיירה בשמירת UNESCO, אמורה להיות ציורית ונחמדה. יש עוד עיירת ספא בצד הסלובקי, Dudince, 122 ק''מ (שעה וארבעים) משד''ת בודפשט.
-
ברטיסלבה בכלל לא בכיוון......עדיף כבר להישאר לישון בבודפשט במלון עם חניון מאשר לנסוע לברטיסלבה
-
תודה!זה מה שחשבתי...
אפילו חשבתי שבטח לא נצא לדרך לפני שבע...
לכן גם שאלתי באיזשהוא שלב אם יש איזה מקום לינה סביר באיזור שדה התעופה.
אוף! לא בא לנו להיכנס לבודפשט ואז זה אומר לבזבז שם את היום למחורת...
אני בהחלט אבדוק את שתי העיירות הללו שהזכרת, נראה מה יש שם.
ברטיסלבה ממש רחוקה וגם אין לנו שום כוונה להגיע אליה.
תודה
-
תודה!1. קושיצה וברטיסלבה מחוץ למסלול.
2. אם נוסעים לכוון טטרה הנמוכה בכביש מס' 2, אז אפשר ללון במקום שנקרא BANK, יש שם מספר בתי הארחה.
3. אם נוסעים לטטרה הגבוהה דרך כביש מס' 21, אז אפשר ללון באיזור העיר SALGOTARJAN, במחר גדול של מלונות ובתי הארחה.
-
תודה רבה!את SALGOTARJAN הצלחתי למצוא, אבל את BANK לא...
-
תודה רבה!בבקשה, הנה הקישור לבוקינג.
-
תודה רבה!בהחלט יבדקו האפשרויות.
תודה רבה שוב.
שאלה - מכיר/ה אישית את הערים הללו?
-
תודה רבה!לא היתי בדיוק במקומות אלה. אבל נסעתי בכביש 2, העובר למרגלות הרי BORZSONY. והתארחתי בבית הארחה בישוב KEMENCE שנמצא מספר קילומטרים מהמסלול.
-
תודה