טיול אתגרי במערב ארה"ב
-
משפחה עם 2 בני נוער 13 +16 יוצאים לטיול בן 12 יום במערב ארצות הברית. מחפשים אטרקציות אתגריות במיוחד ( כל המשפחה כבר צנחה, צללה ושאר דברים כיפיים גם בישראל וגם באירופה ) תחילת המסלול שלנו בסולט לייק סיטי והסיום בלוס אנג'לס
כפי שכתוב ערים פחות מעניינות אותנו אבל גם זה בסדר.
-
טיול אתגרי במערב ארה"במתי הטיול? איפה כבר הייתם בארה"ב (במערב)? אתגרי זה גם מסלולים רגליים מאומצים ומפחידים? טיפוס סלעים?
-
טיול אתגרי במערב ארה"בטוב. לא בטוח שאני יכול לאתגר אתכם, אבל הנה כמה הצעות לא לגמרי במסלול ישיר:
נסיעה על טרקטורונים בחולות pizmo beach,
צלילה במונטריי - תופעה ייחודית של אצות ענק הצומחות מטר ליום או משהו כזה, ניתן לצפות גם בכלבי ים.
שייט בנהר לכל רמה מקצועית ב white river או russian river. לא ממש במסלול.
אם תהיו באזור סן פרנסיסקו: הגעה במעבורת לאנג׳ל איילנד והקפתו באופניים, ירידה (ועלייה? קשה מאד) באופניים מ lick observatory,
האם זה הכיוון?
-
טיול אתגרי במערב ארה"באני לא מהמחפשים ספורט אתגרי, אבל הנה מספר רעיונות שלא ביצעתי, אבל קראתי עליהם או ראיתי אותם בשטח:
1) ראפטינג. למשל על נהר הקולוראדו. גולשת בשם לינה ביצעה מספר טיולי ראפטינג במערב ארה"ב. תוכלו לחפש את הסיפורים שלה בפורום ולמצוא שם פרטים נוספים. ניתן גם לחפש באינטרנט חברות המציעות ראפטינג.
2) טיפוס סלעים, אם זה משהו שאתם טובים בו. למשל, ב- Garden of the gods שב- Colorado Springs, או ב- Devil's Tower בצפון מזרח וויומינג (במקרה זה, יש אפשרות לטיפוס בתקופות מסוימות ולא בכל יום בשנה).
3) מסלולי הליכה קצת יותר מסוכנים - למשל מסלול Angel's Landing בפארק ציון, שבחלקו עוברים על שביל עם תהום משני הצדדים, כאשר יש שרשראות לתמיכה.
אני בטוח שתוכלו למצוא גם אפשרויות צניחה וצלילה וכל דבר שעשיתם בארץ גם שם.
-
טיול אתגרי במערב ארה"באני לא בטוחה שב-12 יום שנגמרים בלוס אנג'לס כדאי להגיע ל-Devil's Tower או אפילו לקולורדו. זה טיול קצר. אגב, למה התחלה בסולט לייק? יש שם משהו ספציפי שחשבתם עליו? ילוסטון?
אם טיפוס סלעים אתגרי, אז יוסמיטי יכול להתאים לכם, ואולי אפילו האף דום. רק תקראו טוב טוב לפני ותבינו למה אתם נכנסים. זה לאו דווקא למטפסים מקצועיים, אבל זה גם לא מודרך וכל אחד לוקח אחריות על עצמו. זה לא כמו גלישה או צניחה שבאים עם חבילת הדרכה וסוג מסוים של אבטחה.
-
טיול אתגרי במערב ארה"בהטיול בתחילת ספטמבר, פעם ראשונה במערב, היינו במזרח, הכוונה באתגרי פחות להליכות רגליות /אופניים ויותר לפעילות אקסטרים
-
טיול אתגרי במערב ארה"בהכוונה להתחיל בסולט לייק סיטי מכיוון שזו נקודת מוצא טובה וצפונית לכל שמורות הטבע כאשר המסלול יורד בצורה מעגלית עד לוגאס. אנחנו מחפשים אטרקציות כמו רפטינג , טובוגאן ( אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית הכוונה למזחלת שיורדת על מסילה מגובה רב בדר"כ הרים - באירופה עשינו מסלול כזה של כמעט 3 ק"מ ), פארקי שעשועים בסגנון six flags אנו עושים במזרח
-
טיול אתגרי במערב ארה"בטרקטורונים נשמע מצוין, אני מניח ומקווה שזה נעשה ללא פגיעה בטבע אלא במסלולים מסודרים, האם הרפטינג המומלץ הוא בנהר הקולורדו ואם כן האם יש נקודה מסוימת ?
-
טיול אתגרי במערב ארה"בשלום,
הדברים שאתם מחפשים לא ימצאו, מטבע הדברים, בתחומי הפארקים הלאומיים אלא במסגרות פרטיות. באיזור הקרוב לסולט לייק סיטי יש מספר אתרי סקי שיש להם גם פעילויות קיץ. הנה דוגמא
https://www.snowbird.com/summer/activities/
http://www.parkcitymountain.com/site/summer/activities
איזור נוסף זה איזור העיירה מואב, שהיא ידועה כמרכז לפעילות אקסטרים כמו ראפטינג, אופניים, טרקטורונים וכו'.
רק אציין שאישית אני לא חובב גדול של אקסטרים ולכן גם לא מדבר כאן מנסיון אישי של מי שניסה אלא רק מנסיון של מי שגר כמה שנים ביוטה. כנ"ל הלינקים שצרפתי הם רק מכך שהייתי פיזית במקום, אבל לא עשיתי נסיתי את הפעילויות המדוברות.
-
טיול אתגרי במערב ארה"בלא הבנתי אם הסיום בוגאס או בלוס אנג'לס. כמו כן, איזה פארקים לאומיים אתם מתכננים. יש פארקים שמן הראוי להקדיש לביקור בהם יום שלם ואפילו יותר. מואב היא בהחלט איזור מתאים וגם בספרינגדייל יש לא מעט אופציות לסנפלינג וכד' -
http://www.tripadvisor.com/Attractions-g61001-Activities-c25 -Springdale_Utah.html
בפייג' אתם יכולים כמובן לשכור סירה ליום שלם באגם כולל אבובים וציוד לסקי מים וכד'.
לא חסר מפעילים בארה"ב לכל הדברים האלו. לדעתי כדאי לכם קודם כל לחשוב על מסלול ולראות כמה ימים יש לכם להקצות בכל מקום, ואז להתחיל להשוות את המפעילים לפעילויות מעין אלו בכל מקום.
-
טיול אתגרי במערב ארה"בהטרקטורונים הם במתחם סגור המיועד למטרה זו.
הראפטינג שדיברתי עליו הוא בצפון קליפורניה. לא ידוע לי על ראפטינג בגרנד קניון, אבל אני מניח שיש.
-
טיול אתגרי במערב ארה"בבארצות הברית אלופים בפעילויות אקסטרים ממינים שונים ומשונים

בפארק סיטי שאורי המליץ עליו היינו, גלשנו ברכבת האלפינית , ירדנו באומגה וקפצנו בטרמפולינת ענק, בהחלט כייף אבל לא ממש אקסטרים (הרכבת דומה לרכבות האירופאיות).
בוגאס עצמה יש המון הצעות ל"דברים משוגעים" כמו למשל טיסה במסוק לגרנד קניון ודברים רבים אחרים...
בדרך ללוס אנג'לס, לא רחוק מהעיר, ישנה שמורה מקסימה בשם ביג באר מאונטינס (הרי הדב הגדול), מקווה שאני לא טועה בשם...
זהו אזור מקסים לטיולים ולספורט מים מסוגים שונים. אנחנו שטנו בקאנו אבל למיטב זכרוני היו אפשרויות רבות.
http://www.bigbear.com/things-to-do/recreation/
בכל מקרה מציעה לכם לארגן בגדול את ימי הטיול כדי להחליט היכן וכמה תרצו להשקיע באטרקציות כאלה.
לימור
-
טיול אתגרי במערב ארה"ביש בהחלט ראפטינג בגרנד קניון, אבל מדובר בפעילות מאורגנת של כמה ימים. בכל מקרה, ראפטינג בספטמבר זה פחות אקסטרים כי רמות המים נמוכות.
בוגאס יש איזה משהו מטורף על המגדל הגבוה שם, לא? משהו עם נדנדות מעבר למגדל או משהו?
-
טיול אתגרי במערב ארה"באכן יש נפילה חופשית מהמגדל של ווגאס, ובאחד המלונות (לא זוכר איזה) יש רכבת הרים מסביב למלון (גבוה)
-
טיול אתגרי במערב ארה"ברכבת ההרים נמצאת במלון ניו יורק.
-
טיול אתגרי במערב ארה"בבג'קסון ( דרומית לטטון) יש טובגון- התכוונו לעשות אבל הגענו לעיר מאוחר מדי, ככה שאני לא יכול לחוות דיעה עליו לאחר ניסוי....
-
טיול אתגרי במערב ארה"באם תהיו גם בפארק ארצס ביוטה אז ליד יש את קורונה ארץ ממנה ניתן לעשות ארץ סוינג (כל מיני חברות בעירה מואב מציעות את זה)
טיול אתגרי קצת יכול להיות הסאבווי בקולוב קניון שמצפון לפארק ציון (משלב קצת רפלינג ושחיה בתוך הקניון- דורש פרמיט מראש - אם מעניין אתכ תגיד אסביר יותר
בכלל ביוטה יש המון מסלולים שהם טכניים יותר ודורשים טיפוס או גלישת מצוקים