ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה עיירות? (שאלת טוסקנה)

פורום אירופה
    4
    11
    1909
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • irfa
      irfa נערך לאחרונה על ידי

בזכות עשרות /מאות העיצות פה באתר וברשת בכלל.. ספרים ובלוגים מרתקים.. אני מתכנסת לתכנון הטיול שלנו Smile בעיקר בכאב לב מסדרת עדיפויות לגבי.. מה מוותרים וכו'..

ועכשיו נותרה בין השאר סוגיית סיורי העיירות..

שמתי לב כי סביר שבסיינה ובסאן ג'ימיאנו נרצה להיות קצת יותר מ"סיבוב" ולכן עולה השאלה...

אם הן באותו היום..האם כדאי להוסיף עוד...

אם לא, כלומר אם מפרידים.. כמה מקומות "עוד"

בניסוח אחר האם הגיוניים בכלל מסלולים בסגנון - 

מסלול זה יום אחד -

סיינה מונטריגיוני רדה אין קיינטי גריב אין קיינטי

ומסלול זה ביום אחר - 

וינצ'י מוטנלופו סאן ג'ימאנו,  ולטרה

בלי או עם פיזה בערב

ו/או שלל העיירות הקטנות ביום אחד וסיינה וסאן ג'ימאנו ביום אחר בנפרד...

(תתעלמו מהסדר וכו'.. זה קשור למרחקי הנסיעה ממקום הלינה, רק ברמת העיקרון/סיור) 

או שכדאי להתחיל לקצץ.. Smile ו/או ליצר עדיפות מסלול בסגנון אם מספיקים אז...

אנחנו רק זוג לרוב מתחילים את הבוקר מוקדם..אבל לא בא לי בלחץ... Smile. וכלל לא בטוחה עד איזו שעה זה יעיל לטייל..

בהמון בלוגים יש מעין רשימת כפרים שהם ביקרו באותו יום שרק מלקרוא אני נשארתי בלי נשימה Wink

הייתי לי עוד שאלה על קררה אבל זה כבר בהודעה נפרדת בהמשך.

המון המון תודה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Galit3282215
        Galit3282215 נערך לאחרונה על ידי

מכיוון שקשה לי להתכנס לשאלה שלך אני מנסה לעזור והמלצה של העיירות בהן אנחנו בדקנו והביעו מאד,

באזור החוף והריווירה, מבהירה לבן מרגריטה. שם לנו שני ליליות וראינו את ראפאלו,, קאמולי, פורטופינו, ומשם לצינקווה טרה.

בתוך המגף, בטוסקנה פיסה, לוקה מדהימה, סאן גמיניאני, סיינה, קורטינה, ארצו,    מונטפולצאנו, אורוויטו.

אלה שני טיולים של שבוע כל אחד, כדאי לישון שלושה לילות בכל מדי ולעשות טיולי כוכב, לאט לאט, תקראו מה יש לכל מקום להציע ותתאימו לסגנון שלכם,

• irfa
          irfa נערך לאחרונה על ידי

גלית תודה על ההמלצות אני אחדד... Smile

אנחנו נבלה 8 ימים ולילות בטוסקנה.. נכון להיום, התוכנית בגדול סגורה על חלק מהאתרים שמעניינים אותנו כמו יום מרוכז בצ'ינקה טרה יומיים בפירנצה וכו'.. 

בכל הטיולים שקראתי קיבלתי רשימת המלצות שחוזרות על עצמן פלוס מינוס.. לטיולי כפרים ועיירות...שמייצגות את המיטב של טוסקנה.. 

סיננתי את אלו שרחוקות ממקום הלינה שלנו אלו לצערי תחכנה לפעם הבאה .. עדיין נשארו לא מעט..

אני צריכה להחליט איך לבנות ולחלק את הימים/סדרי עדיפות בין  אלו שנותרו . Smile. 

ברוב הצעות המסלול בספרים ובבלוגים "גומעים" יותר מאתר אחד ביום אלא שלושה ארבעה אפילו...

הרעיון לבנות ימים/מסלול נסיעה עם עצירות כאשר חלקן הן "חייבים" וחלקן הן "אופציה אם יש זמן וחשק" Smile

ומכאן השאלה הייתה טכנית, הקשורה ל"הספק" נורמלי ובהנחה שאנחנו לא מאלו שמבלים שעות על קפה /בחנויות מחד ורוצים גם לטייל ולנסוע בנחת מאידך...

ובהנתן שלפי התכנון שלי בסיינה ובסאן ג'ימיאנו סימנתי מספר אתרים שנרצה להיות כך שהבילוי בהן אמור למלא כמה שעות כל אחת (חצי יום?) .

בקיצור, צריכה עזרה בסינון וארגון עדיפויות.. וקצת קלולס לגבי "כמה זמן" בכל אתר.. 

(אני גמישה בתכנית גם בימים האחרים ואם יתברר שדחסתי לחלק מהכפרים נוכל לחזור בהזדמנות אחרת..)

השיקול הנוסף הוא גם.. זמן.. באיזו שעה הכל "נסגר".. בכפרים. 

בתודה מראש שוב לכל עזרה והמלצה

• חמוטל69
            חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

אני כרגע בטוסקנה... לדרך היין הקדשנו יום שלם עשה כפרים הבולטים הם גרבה ורדה. לגבי השאר לא משנה איפה תעצרו הם די דומים...

את סיינה שילבנו עם ארצו... קצת רחוק אבל אפשרי. ממליצה על הכפר פופי בחום. הוא מזרחי לפרינצה.

היום היינו בסן גימיניאנו,וולטרה ופיזה.

את לוקה והסביבה כולל מרחצאות חמים משאירים למחר

• irfa
              irfa נערך לאחרונה על ידי

חמוטל תודה,  עזרת לי מאד.  איזה כיף לך תבלו.. אני כבר ממש מחכה ליוני Smile

עשרה כפרים ביום? או ששה..? (נפלה שם טעות דפוס משמעותית Smile )

לאיזה מרחצאות אתם מתכננים ללכת?, אשמח מאד לקרוא חוות דעת .. אנחנו לנים ליד פיסטויה ויש שם שני מקומות אבל אנחנו מתלבטים אם זה מתאים לנו /שווה Smile. 

• חמוטל69
                חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

אם את מתכוונת לכפרים בחבל קיאנטי אז לא עשרה ולא שישה... היינו בארבעה והספיק לנו כי יש אין ספור אבל זה מתחיל ליגע, עתרנו עם לטעימות יין ביקבים השונים כך שזה גם צורך זמן.

לגבי המרחצאות מתכוונים ללכת לאלו שבאזור לוקה שזה די קרוב לצימר שלכם

• irfa
                  irfa נערך לאחרונה על ידי

זה מה שחשדתי.. 

מחכה לעדכונים.. על המרחצאות Smile האם אפשר לחוות את המרחצאות בלי טיפולים ארוכים /יקרים...  וכו'? מהאתרים שלהם קצת קשה להבין מה בדיוק מקבלים תמורת מה... 

תודה תודה על העדכון מהשטח. 

• זיוה
                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

איריס, העיירות דומות זו לזו. הקצב הוא אישי. אני מהמספיקים מעט והמון מההמלצות לא ראיתי, אף על פי שיש לי למעלה משבועיים טוסקנה במצטבר (מטיולים שונים), כמעט ללא חפיפה בינהם. אני חושבת שכדאי לזכור את ההמלצות ולבקר בעיירות שמתבקש לבקר בהן בהתאם למסלול.

חשוב בעיני לגוון בנופים. בדרך מצ'ינקווטרה לטייל באזור המחצבות של קררה או באזור ההררי שמצפון ללוקה (לבחור באחד משני הצירים). אנחנו נסענו דרך המחצבות וזה אזור מאוד מרשים בעיני. שני צירי הנסיעה חוצים אזור הררי גבוה יותר מאשר במרכז טוסקנה.

לקיאנטי כדאי להקדיש זמן לאו דווקא בזכות העיירות החמודות (כי כאלה יש בכל מקום) אלא בשביל נוף הכרמים והשדות המעובדים. יש לכם ימים ארוכים כי אתם מטיילים בתחילת יולי, ואולי ניתן לשלב עם יום בסיינה, אם אכן תתחילו בשעה יחסית מוקדמת. דווקא במונטריג'וני הייתי והיא מתוקה, אבל הביקור בה לא הכרחי. בקיאנטי ביקרתי בכפר אחר  (Volpaia) מאלה שחמוטל הזכירה. זה באמת לא משנה.

אם אני לא טועה, העיירה פופי שחמוטל הזכירה נמצאת במוג'לו, האזור שמצפון מזרח לפירנצה, וזה אזור מיוער. שוב - נוף אחר. טרם הייתי בו.

מבורך בעיני לגוון: מרחצאות, גנים, מנזרים, אוצרות אמנות... אחרת זה משעמם.  לא חשוב כמה עיירות.

• irfa
                      irfa נערך לאחרונה על ידי

זיווה את צודקת בגלל זה ההתלבטות...

אנחנו מתכננים יום שלם בצי'נקה טרה הבנתי שזה יום עמוס ומלא אם רוצים למצות... ולכן לא הוספתי לו כלום

אני רוצה סיור אמיתי בקררה כולל סיור ג'יפים במחצבות.. (לפי מה שמצאתי זה 8 יורו לאדם והמלצות נלהבות מכל העולם על חוויה מיוחדת) ולכן אני מתכננת יום שם עם אופציה ללוקה/פיזה בדרך חזרה וזהו.

סימנתי לי מקומות שאני יודעת שיעניינו אותנו (דווקא למשל סיור טעימות פחות Smile )

למשל וינצ'י בגלל המוזיאון, סיינה וסאן גי'מאני. ואת האחרות הזכרתי כי הנוף שם הומלץ Smile אני בעצם מתכננת מסלול נסיעה בין העיירות כאשר ההחלטה לעצור לא לעצור תהיה ספונטנית Smile.

אנחנו נהיה בשבוע האחרון של יוני ונזלוג לימים הראשונים של יולי.

ואחת ההתלבטויות היא אם לסגור את השני ביולי בסיינה.. - נראה לי יום שלם שם מוגזם אבל האירוע שברח לי שמו עם הסוסים הוא רק אחר הצהרים. והבנתי שיהיה מאד צפוף.. אז אני עוד מתלבטת אם שווה לנו.

אנחנו לנים בצפון טוסקנה ולכן אני רוצה למצות את האיזור הזה.. שוקלת גם סיור נוסף באיזור מערת הנטיפים והכפרים שם אבל נראה. 

• זיוה
                        זיוה נערך לאחרונה על ידי

לגבי הפליו בסיינה:

ייתכן שכדאי לראות את אחד האירועים המקדימים לפליו ולא את הפליו עצמו. גם אני הייתי חוששת מיום התחרות עצמו. הבעיה היא שקשה לפצח את המידע הנמסר באיטלקית צחה. אולי יש לך סבלנות בשביל זה.

לא מצאתי משהו באנגלית. מוזר. בכל אופן, ידוע לי בוודאות שיש הרבה אירועים לפני הפליו ואחריו. הייתי בסיור מודרך בסיינה באוקטובר שעבר. הסיור עסק בנושא הפליו. העיר חיה את הפליו הזה סביב השנה. בתמונה - ילדים מאחת הקונטרדות מתאמנים להיות דגלנים בפליו, בהדרכת המדריך הקשוח. אגב, בזכות (או בגלל?) הסיור הזה שהינו בסיינה יום שלם מהבוקר ועד שעת ערב מאוחרת. בבוקר עשינו בעצמנו את הסיור הרגיל: הדואומו (לא להחמיץ) והכיכר המרכזית. בצהריים נפגשנו עם המדריכה. אחרי הסיור נשארנו לארוחת ערב בעיר. אילולא היו גם משתתפים מבוגרים בטיול שצריכים לנוח בסוף היום היינו הולכים לצפות ב"משתה הילדים" של אחת מהקונטרדות המנצחות. זה עסק אדיר. הם חוגגים שם שבועות ארוכים לאחר סיום האירועים ומתאמנים כל השנה לקראת האירוע הבא, תורמים כספים ומתרימים, אולי גם מהמרים. כבר לא זוכרת אבל בטח כן. איך לא?

מתאמנים לקראת הפליו
                        • irfa
                          irfa נערך לאחרונה על ידי

איזה רעיון נהדר וממש מתאים לנו.. אני אנסה לתרגם לעומק.... החזרות הללו פתוחות לקהל וכו'.. כלומר אם נסתובב בעיר יש סיכוי שנמצא? איך הגעת למדריך/מדריכה? זו חברת טיולים?

יכול להיות שסיור מודרך בבוקר או אחה"צ ביוםאחר יהיה פתרון נוח שיפתור אותנו מלהצטופף. .. נראה לי חבל לפספס הכל אם אנחנו שם בדיוק בתאריכים הרלוונטיים Smile

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון