ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בודפשט בפעם השניה-סיוע

פורום טיולי משפחות
    13
    42
    7904
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גלית הותיקה
      גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

אז זהו, שמסתמן שבודפשט הופכת להיות יעד הנופש שלנו בתדירות קבועה למקום שהטיסות זמינות, שפע של פעילויות ועלויות סבירות ביותר בהשוואה לחו"לים אחרים שהיינו ועוד נהיה בהם. זקוקה לעצותיכם בהשלמת התכנון.

פעם קודמת היינו בפסח לפני שנה ותפסה אותנו סופת שלגים עזה. עשינו את כל המאסט שצריך לעשות עליו V.

התוכנית עכשיו:

יום ראשון: נחיתה בבוקר.

ארוחת בוקר / צהריים בקפה שפינוזה

סיור באי מרגיט

בערב ארוחת ערב ב DRUM CAFE שאהבנו מאד פעם קודמת ואכלנו בה מספר פעמים.

שאלה: האם יש הצעה לתוכנית סיור באי? יש לנו מתבגרים בני 19 ו-16 והסיור צריך להתאים להם. ז"א השכרת אופניים/ רכב חשמלי, נקודת עצירה מתאימה. משהו שיארך כ-4 שעות. אפשר יותר.

יום שני: נסיעה לאגם באלטון. יש לנו רכב ליומיים. יש חניה במלון. יש GPS.

שאלה: אשמח לקבל עצה לגבי התוכנית. איפה יש חוף מתאים לרדת למים באגם. האם יש בננות/אטרקציות לצעירים. רציתי לעצור במערה היפה https://www.bfnp.hu/english/pages/lake_cave/1/1

יש לנו יום מלא. יכולים לצאת ב-8 בבוקר ולחזור ב - 8 בערב.

יום שלישי

נסיעה ברכב ל .Szentendre. 

שאלה: האם מישהו התנסה בנסיעה לשם ברכב? היכן יש חניות בעיירה? איך המוזיאון הפתוח? האם תמליצו על עוד עצירה בדרך? האם המוזיאון מתאים לילדים בגיל שלי (שאגב כבר "ראו" הרבה עולם, אבל יודעים להנות מכל מקום חדש)

בערב, ארוחת ערב בסר לנסלוט. היינו פעם קודמת, נהננו. רוצים לשוב.

יום רביעי

יום השלמות של חסרים מהפעם הקודמת: לא היינו בסיור בפרלמנט, לא היינו באנדרטת הנעליים (בגלל סופת השלגים).

משם לחנות שוגר המומלצת בפי כל.

אחר הצהריים: מזמינה מקומות לקרקס כך שהיום די סגור.

יש המלצה מיוחדת נוספת?

יום חמישי

חשבנו לקנח ביום מים. דהיינו יום שנקדיש לפארק המים אקווה וורלד שבו נהננו מאד פעם קודמת או למקום הזה שלא היינו בו וחשבתי שיכול להתאים לסגור את היום האחרון בטיול שם.

מחפשת משהו לבוקר. יש רעיון (לא הרובע היהודי כי כבר היינו בו). מישהו מכיר את המקום הזה: http://en.palatinusstrand.hu/news

זהו בעצם היום הבעייתי בתוכנית שלי.

האם יש לכם רעיון איך לשפר אותו? אנחנו טסים בלילה בחזרה כך שיש לנו יום פנוי עד 18:00.

תודה על כל רעיון. גלית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • miki005
        miki005 נערך לאחרונה על ידי

בודפשט בפעם השניה-סיוע

הי גלית

מנצלת את הרגע שאת זמינה. בפעם הקודמת למיטב זכרוני ישנתם בדירה.

האתם מרוצים ממקום הלינה?

אני מחפשת מקום לינה מרכזי לזוג + נערה. רצוי עם מקום חנייה. שוקלת להשאיר את הרכב למס' ימים.

בברכה

מיכל

• קיפודה
          קיפודה נערך לאחרונה על ידי

בודפשט בפעם השניה-סיוע

היי גלית הותיקה,

לאי מרגיט ראיתי בזמנו שיש סיורי סגווי.

לגבי היום החמישי: מה לגבי גן החיות(מקסים!!) ואח'כ למרחצאות סצ'ני?

איזה כיף לכם, גם אנחנו נשמח לפעם שנייה מתישהו.

smiley

• קיפודה
            קיפודה נערך לאחרונה על ידי

בודפשט בפעם השניה-סיוע

וקישור לחברת סגווי לדוגמה:

http://www.segwaytoursbudapest.hu/

יש להם סיורים רבים וביניהם גם למרגיט, תוכלו לקחת סיור כזה גם ביום חמישי ללא קשר לאי מרגיט.

• ozzz
              ozzz נערך לאחרונה על ידי

בודפשט בפעם השניה-סיוע

ממליץ גם על מרחצאות סצ'ני. במיוחד אם תופסים מזג אוויר קררררר במיוחד. 

בנוסף הייתי מוסיף ארוחת ערב ביום הרביעי במסעדת comme chez soi וזאת בהנחה שאתם אוהבים אוכל איטלקי. ולא לשכוח להזמין מקום מראש, אחרת הסיכוי לשבת שם אפסי. 

תבלו! 

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

בודפשט בפעם השניה-סיוע

אני בעיניין מוזיאון הפתוח.

ביקרנו בו בסוך אפריל,היה פתוח אבל די ריק.לנו היה מעניין כי נזכרנו בית סבים,בערך.

בכניסה או לפני היציאה נכון יותר יש חנות פוטו,בה אפשר היה להצטלם בבגדים מסורתיים.לא הספקנו.

הגענו ברכבת פרברים ואוטובוס למוזיון הפתוח.

עוד הגענו לVisegrád רק משום מה לא הגענו לטירה,צעדנו ברגל לכיוון הלא נכון...

חזרנו למרכז ואכלנו את הגולש הכי טוב שלנו משבוע בבודפשט.

http://www.tripadvisor.com/Travel-g274887-s407/Budapest:Hung ary:Day.Trips.html

עוד אפשרות הגעה

אמה

DSC00201.JPGDSC00203.JPG
                • גלית הותיקה

בודפשט בפעם השניה-סיוע

ראשית, תודה על התגובות וההצעות, אתייחס אליהן:

מיכל, בפעם הקודמת ישנו במלון הדירות הזה:

http://www.booking.com/hotel/hu/deluxe-apartments.he.html

היה מעולה. הם היו מקסימים, עזרו לנו כשהיתה לנו תקלה עם הלפטופ, ההסברים היו מעולים לגבי נושאים תיירותיים והם אפילו סיפרו על החיים שלהם עצמם.

הפעם, הזמנתי באותו בניין עצמו, את מלון הדירות הזה:

http://www.booking.com/hotel/hu/4seasons-apartments-budapest .he.html

מסיבה פשוטה שהקבלה שלהם זמינה עד אמצע הלילה בניגוד למלון הקודם ויותר נוח לי מבחינת הטיסה חזרה, על אף שגם הראשון הציע לבוא לקראתי בנושא : הם הציעו שאשאיר את המזוודות אצלם ומישהו מהקבלה יגיע בשעה שנקבע ויפתח לי את המקום. עבורי, זה קצת מלחיץ ולא אהבתי את הרעיון. לא הייתי מהססת להזמין שנית.

בבניין עצמו יש חניון ואני עצמי שוכרת רכב ומשאירה אותו שם ללילה. עלות החניה די יקרה. נדמה לי 15 יורו ללילה אז לדעתי את צריכה לבדוק כדאיות.

קיפודה:

לעניין הסגווי, אני ממש מפחדת מנפילות ושברים מהכלי הזה. לכן, על אף האטרקטיביות עבור החבר'ה שלי, החשש נותר בעינו ולכן אוותר.

בנוגע לגן החיות, הילדים שלי יטילו וטו מוחלט לצערי. גדולים מדי בשלב זה.

המרחצאות זו אופציה שחשבתי עליה אבל לא הצלחתי להבין מהאתר שלהם שחוץ מהמרחצאות יש משהו ולבן שלי...צריך מגלשות אקסטרימיות, בריכות גלים וכו'.

אולי אעשה זאת באיזה ערב אם ארגיש שאין אנרגיה לשאר הדברים שהכנתי בתוכנית.

ozzz, רשמתי בפני את ההמלצה ומתחילה לבדוק.

אמה,  תודה. נראה לי שאכן נגיע לעיירה ולמוזיאון. נראה שהאווירה נעימה ולטעמנו.

האם מישהו מכיר את החווה הזו ואת מופע הסוסים?:  http://www.tanyacsarda.hu/en/Introduction/Introduction

ושוב, חוזרת לשאלת אגם באלטון. תודה.

• miki005

תודה גלית
                    • adivelednizki
                      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

תודה גלית

1. מאוד חשוב לגלית  (אבל לכל מי שמתעניין בדירות 7 העונות) :

גם אנחנו נלון בדירות 7 העונות . בתחילה הזמנתי דרך בוקינג . לאחר מכן גיליתי שאם מזמינים ישירות דרכם מקבלים הסעה חינם משדה התעופה או חנייה חינם !

השוואה מהירה גילתה שהמחיר זהה ותנאי הביטול כנ"ל ולכן ביטלתי בבוקינג והזמנתי ישירות דרכם את הדירות .

גלית - מציעה לך לעשות את אותו הדבר ! שולחים להם מייל והם עונים תוך כיומיים...

אנחנו קבוצה גדולה ( 4 דירות) אז הם הגדילו לעשות ונתנו לי 7% הנחה קבוצתית .

יצא לי בהחלט משתלם ואני גם מעדיפה דירה עם הילדים - זה הרבה יותר נוח מחדר במלון (אם כי בבודפשט בהחלט אפשר להתפנק במלונות טובים במחיר סביר מאוד)

והמיקום של הדירות מעולה (שהינו באותו בניין בעבר בדירות SENATOR שהיו מוצלחות גם הן ! ) וגם עניין החנייה בבניין עצמו הוא פלוס.

2. מרחצאות פלטינוס - בהחלט מומלץ  עם ילדים (ואפילו שופצו לאחרונה) .

זה יהיה מתאים מאוד כשאתם מבקרים באי מרגיט. כל זה בהנחה שאתם תהיו בבודפשט החל מיוני (כי לפני זה המקום סגור ! זה לא פארק מים מקורה וסגור כמו אקווה וורלד )

נראה לי שזו אופציה טובה לבילוי כמה שעות עם הילדים .

לגבי בילוי על אופניים באי מרגיט : אנחנו שכרנו אופניים ל-6 (כי היינו עם סבתא וסבא ועם ילדים קטנים שאינם מדוושים) וזו היתה חוויה משפחתית כיפית . אני לא זוכרת אם היה אפשר לשכור גם אופניים רגילים , אבל באמת שלא מוצאת סיבה שלא ... בטוחה שיש .

אגב, גם קראתי שמתחיל בבודפשט פרוייקט השכרת אופניים בעיר עצמה בנקודות שונות בעיר.

3. המוזיאון הפתוח - היינו בו לפני שנים רבות בזוג וכל מה שאני זוכרת זה שחשבתי לעצמי אז ששווה לחזור לכאן עם ילדים.... נוסעים על עגלה ... רואים מבנים של פעם ... חוויה ... יכול להיות נחמד לילדים שעוד לא מכירים מוזיאון מהסוג הזה . פשוט לא סגורה על גילאי הילדים שזה יכול להתאים להם ואם זה מתאים למתבגרים (לא זוכרת ממש הרבה כי זה היה מזמן) אבל בטוח מתאים לקטנטנים לדעתי.

4. למיכל - עם בת מתבגרת אין בעיה לעשות קניות... יש הרבה קניונים חדישים בעיר שנפתחו והם ממוזגים מצויין (חשוב ביום חם)  , ויש את קניון ווסט אנד הוותיק יותר (פחות ממוזג...נראה שהמזגן שם הוא גם די וותיק... אבל הוא מחובר למטרו ומאוד נוח) ,

יש את מדרחוב ואצי אוצה עם החנויות של הרשתות כמו H&M , ניו יורקר וכו .... אבל רק לא לצפות לאופנה מאוד שיקית... בתחום הזה בודפשט עדיין לא פריז או לונדון .... והאופנה די מיושנת/מבוגרת לטעמי. למרות זאת , בטוחה שהיא תמצא מה לקנות....

עדי

• גלית הותיקה

תודה גלית

הי עדי,

ממש תודה על התשובה המפורטת.

אני הזמנתי ישירות מהמלון (שנה מראש:) ) והמחיר היה נמוך משמעותית גם מבוקינג באותה עת ובוודאי היום. אני מכירה את המקום ולכן בחרתי בו וכמוך אני חושבת שדירה נפלאה למשפחה ובוודאי בסטנדרט שהם מציעים.

אכן, נקבל גם הסעה מהשדה.

תודה על ההתיחסות לשאר הנושאים. אנחנו נהיה בתחילת יולי כך שכל המקומות פתוחים. מקווה שלא יהיה נורא מבחינת הלחות.

מיכל, אין בעיית קניות וקניון ווסט אנד גדול, נגיש ונוח לקניות עם מותגים שהם גם מוכרים בארץ כולל חנות C&A

• miki005

תודה גדולה על התשובות המפורטות - מועיל מאוד
                          • lbd
                            lbd נערך לאחרונה על ידי

תודה גדולה על התשובות המפורטות - מועיל מאוד

גלית----התשובות שלי תלויות במועד הטיול שלכם, שלא רשמת.

• ?
                              משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

בודפשט בפעם השניה-סיוע

גלית - רק לגבי מרחצאות סצ'ניי:

אין שם שום מגלשות או משהו כזה לילדים חובבי אקשן - אלו מרחצאות פרופר ללא מאפיינים של פארק מים.

הדבר היחיד שאולי קצת מתקרב לזה היא בריכה פנימית חמה וקטנטנה עם זרם מים מעגלי. זה חביב ומשעשע, אבל אם אנסה רגע להכנס לראשם של בני נוער שוחרי אקשן - בתור מתקן יחיד זה בפירוש לא יספק את הסחורה.

• גלית הותיקה

הנסיעה ביולי

תודה

• טובהמ
                                  טובהמ נערך לאחרונה על ידי

הנסיעה ביולי

היי גלית 

מתוך הסיפור שלנו על בודפשט שכללו 3 ימים עם רכב מחוץ לעיר שכולל גם את בלטון 

(עד שיצטרף lbd המומחה האמיתי )

יום שלישי-התייצבנו בבאג'ט לקחת את האוטו שהשכרנו בארץ דרך האינטרנט. *תודה ל-IBD על הטיפ של לבדוק לגבי המדבקה של כבישי אגרה-רכשנו בתחנת דלק המחיר ל-4 ימים 1500 פרוינט ונסענו לאגם באלטון לפי ההמלצה של IBD לתחנת המעבורת Szantod במחשבה לעבור במעבורת לעיירת Tihany. כיוון שה GPS מכוון בארץ לא לעלות על כביש אגרה ושכחנו לבטל בהונגריה הרווחנו דרך יפה +הרבה כפרים קטנים. באחד הכפרים ראינו בית קפה+גלידה עצרנו והתענגנו על קפה טוב עוגות מעולות וגלידות תוצרת בית.לקחתי כרטיס ביקור וחוץ מאתר האינטרנט הכל כתוב בהונגרית. אתר האינטרנט Www.Csutacukraszda.Hu

ממול חנות של פירות וירקות (כמו שהיו פעם בארץ). קנינו 3 סוגים של פירות יער בנדיבות+ענבים +אפרסקים כתומים עסיסים, בקיצור צידה לפיקניק באגם ב-20 ש"ח מחירים מצחיקים. בכלל המחירים של אוכל, מסעדות, קפה, גלידות ממש תחושה שגונבים אותנו בארץ, שלא לדבר על האיכות של הפירות והירקות. כשהגענו ל-Szantod השעה היתה 14.30 בצהריים. לפי הרכב 40 מעלות בחוץ -המים של האגם קראו לנו. הנוער לא היה מוכן לזוז לשום מקום (אנחנו גרים בת"א ליד הים) היינו במים 3 שעות נהננו נרגענו והבנו שלא נגיע ל-Tihany -חבל אבל אין טעם להלחם בעצמנו, אנחנו בחופשה. כיוונו את Gps לכביש אגרה בדרך לכביש המהיר ראינו מסעדה -ארוחת הערב הטובה ביותר שאכלנו בהונגריה היתה שם (שלא תבינו לא נפלנו בשום מקום האוכל שם טעים)הזמנו גולש ונוקרלי(בתפריט באנגלית הם קוראים לנוקרלי נודלס) אתר האנטרנט של המסעדה Naturkertetterem.Fw.Hu

יום רביעי-נסיעה לברך הדנובה עם עצירה בדרך בעיירה VAC-ביקרנו במרכז העיירה מקום יפה כפי שכתב IBD מאוד צבעוני ונעים. בכניסה מייד לאחר שהחננו, ראינו את המקומיים הולכים עם סלים. הלכנו אחריהם והגענו לשוק שלהם. שוב הצטיידנו בפירות כיד המלך. אחרי שהסתובבנו במרכז ושוטטנו בין הסמטאות הציוריות וגם ישבנו לגלידה וקפה המשכנו לטיילת שלאורך הדנובה והתיישבנו על רציף עץ נטוש על המים. המשכנו בנסיעה לעבר Nagymaros -לעבור את הדנובה במעבורת לעבר מבצר Visegrad. עד לכניסה למבצר נסענו עם הרכב. המבצר מדהים הנוף שמשקיף ממנו גם.

יום חמישי-נסיעה לאגר ביקור במבצר-כפי שנכתב ה"מצדה" של ההונגרים כ2000 מגינים עמדו נגד 120.0000 טורקים-שווה ביותר.
                                  משם לפי הטיפ של R.O -צפונה 20 ק"מ לעבר Szilvasvard -כדאי להקדיש זמן למקום זו שמורת טבע יפיפיה שנקראת Bukk (אתר של אונסקו) שלא מצאתי שום חומר עליו, לא באתר ובכלל. יש הרבה אפשרויות אופניים, טרקים ועוד...בגלל מוגבלות בזמן ואילוץ החזרה לבודפשט בחרנו כפי שהציעה R.O בכניסה לSzilvasvard מצד ימין יש שילוט ברור לשמורה עם חניון. נסיעה ברכבת קרונות פתוחים במעלה הנהר וחזרה ברגל או ברכבת.

לגבי אופניים ,האי מגאריט ,אנדרטת הנעליים ...- 

ביום האחרון-התחלנו את הבוקר במרחצאות של גלרט-הללויה. ככה צריך להתחיל את היום. אח"כ שכרנו אופניים לשש שעות ורכבנו לאורך הדנובה עד לאי מאגריט ובתוכו וחזרנו מהצד השני של הדנובה עצרנו בפרלמנט ובאנדרטת הנעליים. העיר היא שטוחה, חוץ מהגבעות של בודה (לשם לא הייתי ממליצה אופניים). לפעמים המרחק בין אתר לאתר הוא די ארוך ברגל ולכן אופניים זה נח אפשר לעצור במקומות מעניינים או כשרוצים לאכול ולהמשיך הלאה.

המחיר ששילמנו לשש שעות עבור כל אחד 2,500 פרוינט שזה בערך 50 ש"ח. לחנות קוראים Zed.Bike, הכתובת Karoly 10 - לא רחוק מבית הכנסת הגדול. שעות פתיחה: 10:00-18:00. תפדלו ותהנו.

אשמח להרחיב בנקודות שיעניינו אותך 

טובה

• גלית הותיקה

טובה איזה יופי

את גורמת לי להתחרט שבחרתי בבודפשט כבסיס. נראה לי שאת הפעם הבאה נקדיש רק לסביבה ולא לעיר עצמה.

אשמח אם תסבירי לי את עניין המדבקה לרכב. תודה

• lbd
                                      lbd נערך לאחרונה על ידי

הנסיעה ביולי

סיור באי מרגיט   את הסיור באי אני ממליץ לשלב עם בריכות PALATINUS, שגם ממוקמות על האי. אני ממליץ לשכור אופניים, אבל לא נראה לי שצריך להקדיש לסיור באי יותר משעתיים.

נסיעה לאגם באלטון.  אני ממליץ על המסלול המצורף. לכל עירה ליד האגם יש חוף מסודר, אבל הגדול ביותר נמצא ב-SIOFOK, בלטון בחודשים יולי-אוגוסט הוא גם עדן לילדים. בקרבת החוף גם מתקנים רבים, אולי גם למתבגרים. יש שם אפילו מסלול קרטינג. אני אישית היתי ב-ZAMARDI. משם אפשר לעבור במעבורת לחצי האי TIHANY הציורי ולהמשיך לעירת הנופש BALATONFURED ומשם חזרה לבודפשט.

האגם התתקרקעי ב-TAPOLCA יפה אבל זה יאריך את המסלול בעוד שעה וחצי.

נסיעה ברכב ל .Szentendre. בגלל שאתם עם רכב אני ממליץ להגיעה גם לברך הדנובה לעירות ESZTERGOM ו-VISEGRAD. באחרון יש גם מבצר, שם יש גם מגלשות אלפיניות. מ-11-13 ביולי מתקיים גם פסטיבל  קרבות ומשחקי אבירים.

בריכות PALATINUS. זה פתרון לא רע שיכול לשמש תחליף לפארק המים וגם למרחצאות. המקום הוא ענק עם מספר רב של בריכות, ביניהן מגלשות, בריכת גלים ובריכות טרמליות חמות. בקלות אפשר לבלות חצי יום ויותר.

• טובהמ

טובה איזה יופי

גלית - בודפשט בהחלט מקום להתגעגע אליו ולחזור (גם אנחנו עוד נשוב)

ולכן אין צורך להתחרט (הטבע בהונגריה לא דרמטי )

או כפי שרשמתי לכשחזרנו " באוגוסט 2011 יצאנו לשבוע זוג + נוער 13 ,16 לבודפשט. אקדים ואומר שנהנינו עד כדי כך שהנוער היה מוכן להישאר לגור שם ."

lbd באמת מומחה עדכני שעזר לנו  גם לגבי המדבקה (מ2011)וכל ההמלצות האחרות שקשורות בטיולים שמחוץ לעיר (למעט השמורה ב Szilvasvard שנתנה לנו R.O )לכן אתן לו את המקרופון ואת כל הבמה .

האי מאגריט- כפי שרשם lbd -שעתיים מאוד רגועות בהחלט מספיק 

אולי כדאי לכם לשקול לשכור ל6 שעות כפי שתארתי את היום האחרון שלנו .

יש חומר על באלטון מהקייץ האחרון - כשאמצא אעלה לשידור 

טובה 

• טובהמ

טובה איזה יופי

הנה מצאתי 

שרשור על אגם בלטון 

מקווה ש lbd ישוב במהרה בימינו ...

חג שמח

טובה

• lbd
                                            lbd נערך לאחרונה על ידי

טובה איזה יופי

לטובה----לא מבין למה אני צריך לשוב. בינתיים לא קיבלתי תגובה לתשובות האחרונות שלי. נכון, שלא חייבים לי לתת תשובה, אבל גם אני לא חייב לענות לשאלות.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון