מחירים באתר booking!!
-
אהלן חבר'ה
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי ויודע האם המחירים באתר booking הם לאדם אחד או לחדר , כלומר אם אנחנו זוג זה אותו מחיר לשנינו ביחד? -
המחירים הם לזוג בחדר -
מחירים באתר booking!!לחדר. זה מצויין באתר. כשאתה מגיע לבחירת החדר מצויירים אנשים קטנים אחד לבודד ושניים לזוג והמחירים בהתאם בדכ לזוג טיפה יותר יקר מלבודד.
-
מחירים באתר booking!!"המחיר לאדם ללילה בחדר זוגי" זה קטע ישראלי כמעט באופן אקסקלוסיבי. היו נציגים מהתעשיה המקומית שטענו שזה תרגום למונח "Single Occupancy" - וזה היה טיעון רבע משכנע אם היו משתמשים בו בארץ תחת אותה משמעות. זו רמאות לשמה. נקודה.
"Single Occupancy" - בשוק העולמי - פרושו שיש תעריף מיוחד כאשר רק אורח אחד משתמש בחדר. התעריף הזה הוא מוזל ביחס לתעריף הרגיל (זוגי) כפי שמכתיב כל הגיון.
בישראל, וזה עוד עניין מטריף, ישנם מלונות שמציעים גם תעריף-יחיד אלא שהוא יכול להיות גבוה יותר מהתעריף הזוגי! ממש חטא על פשע, וביזיון לענף המלונות המקומי.
בכל מדינה מתוקנת התעריף שיוצג לך הוא תמיד לחדר - ויכול שיהיה גם תעריף מוזל יותר ל-"Single Occupancy" כמתואר. שים לב שאתר Booking.com נוטה 'למזער' עלויות נוספות שהן חלק מהמחיר הסופי. במקום שיציג את המחיר הכולל במסך ההזמנה הוא מציג מחיר נמוך והערות שהמחיר לא כולל תוספות א', ב' ו-ג'. זו טקטיקה מכוונת כדי להבטיח שהתוצאות שלו יעלו כזולות ביותר בתוצאות החיפוש של מנועי השוואת מחירים (דוגמת Kayak) וזו אחת הסיבות שאני ממליץ להימנע מלהזמין באתר הזה. הוא לא זול יותר מהמתחרים הגדולים שלו - שטובים ממנו (Expedia, Hotels, Orbitz...).
-
מחירים באתר booking!!אני חושב שההשמצה של flyingout על אתר בוקינג ממש לא מדוייקת. המחיר המוצג באתר הוא גם המחיר הסופי.
הייתי משייך את ההשמצה דווקא לאגודה המסתירה במסך הפתיחה את המסים החלים על החדר.
-
מחירים באתר booking!!לטעמי booking הוא אחד מהאתרים הטובים לצרכן
המחירים טובים לרוב, לפעמים יש הנחות. והתוספות הן לדמי ביטול או ארוחת בוקר
בלי שורות נסתרות.
הסובלים ממנו הם יותר המלונות שצריכים לשלם 16 אחוז על כל הזמנה
ומהביטולים המתירנים -
לא מדויקbooking לא מציג את המחיר הסופי אלא את המחיר ללא מיסים. למשל המחירים שלו למלונות בניו יורק לא כוללים מס של 14.5%, ,תוספת משמעותית למחיר המוצג.
-
ממש ממש לא מדוייקאתר בוקינג הוא אחד הטובים.
מציג את המחירים יותר ביושרה מאגודה.
אבל יש מלונות/ארצות/עיסקאות ולא חקרתי עד האות הקטנה ביותר שמראש נותנים בבוקינג את המחיר הסופי ולפעמים ללא מסים.
בדרך כלל בבוקינג יש אפשרות לבטל ללא קנסות בכל מיני אופנים
באגודה זה כמעט ולא קיים.
בקיצור צריך לבדוק כל הצעה לגופא
-
Booking.comלהערכתי כל מגיני Booking, בשרשור הזה ובכלל, יש להם ניסיון מועט מאוד עם הזמנה באמצעות המתחרים הגדולים שלו. ולא, Agoda הוא לא דוגמה טובה לאתר למופת אז באמת שאין טעם להצביע דווקא עליו כדי 'להוכיח' שיש יתרונות ל-Booking.
אני רוצה להבהיר: אני לא אומר ש-Booking יקר יותר ממתחריו, שהוא לא אמין או שהוא מציע תנאים נחותים לעסקאות. אני כן אומר שאין לו יתרונות מול המתחרים הגדולים - וזה בפני עצמו החיסרון הגדול ביותר שלו. מלבד זאת, כפי שתיארתי, הוא נוטה שלא להציג את המחיר הכולל כפי שהמתחרים הגדולים שלו כן מקפידים לעשות. הוא לא מטעה לקוחות ובטח שלא מרמה אותם - אבל מציג את המידע בצורה פחות שקופה ופחות ישירה.
ראו בתמונה המצורפת: הזמנה לאותו לילה באותו מלון בשני אתרים: אקספדיה (למעלה) ו-Booking (למטה). אין יתרון לאף אחד מהאתרים מבחינת תנאי העסקה. שימו בצד את העובדה ש-Booking יקר יותר בכמה דולרים - העיקר כאן הוא אופן הצגת הסכום הסופי. אקספדיה מחשב את המסים המקומיים ומציג בגאון "Total: 392.55$", ולעומת זאת Booking מראה "Total Price: 336$". באקספדיה זה באמת הסכום שאדרש לשלם - וכמה נוח לי שאני יכול להמשיך לתכנן את שאר ההוצאות שלי לטיול. ב-booking כדאי מאוד שאשים לב שמתחת לסכום כתוב שהוא אינו כולל מס בגובה 7% ועמלת שירות בגובה 10.7%. למה שיראו לי את הסכום הסופי אם אפשר גם שלא.
Booking הוא לא האתר היחיד שחוטא בעניין הזה, אבל הוא כמעט היחיד מבין השורה הראשונה של אתרי ההזמנות כיום. וזאת בנוסף לעובדה שהוא לא מציע שום יתרון בפועל מלבד ממשק משתמש יחסית נעים ונוח. באקספדיה, לדוגמה, אני מקבל אותם מחירים, מקבל הבטחת מחיר אפקטיבית בצורת תוכנית ה-BRG ומקבל צבירת נקודות במועדון הלקוחות שלהם שבסוף גם מתורגמות לשובר שווה-כסף (ואולי גם מוקד שירות ייעודי).
ולגבי תנאי העסקה: אל תספרו לעצמכם ש-Booking מרשה לעצמו לתת תנאי עסקאות שאף אתר אחר לא מציע. זה שטויות. כל האתרים האלו קונים באותה מכולת ועובדים מול אותם ספקים ולכן גם מציעים כמעט בדיוק את אותם תנאים. באתרים קטנים יותר המצב שונה אבל הם לא נושא הדיון כאן.
אגב, באופן אישי אני לא סובל את Agoda. יש לי ניסיון אישי שלילי איתם.
-
Booking.comועוד עצה לכל מכורי בוקינג- הרבה פעמים אפשר להזמין באתר המלון עצמו באותם התנאים....
-
אפי המנוסה כבר שנים רבות באתר למטייל מריח ריחלא טוב
ריח של אינטרס........
לא נתקלתי מעולם וכבר כ 20 שנה לפחות במצב שבו באחד מאתרי הזמנת חדרים במלונות לא קיבלתי את המחיר הסופי לפני התשלום באינטרנט!!!!
תמיד לפני השלב הזה מקבלים מחיר כולל הכל ותמיד יש אפשרות נסיגה מהעיסקה.
אין מצב שבו אתה נאלץ לשלם מיסים למלון.......
אלא אם הזמנת וכתוב בפירוש ללא מיסים ובזה מעולם לא נתקלתי
תמיד התשלום בהזמנה.
באגודה בדרך כלל הם מציגים את המחיר ללא מיסים
בבוקינג בדרך כלל המחירים כוללים מיסים
אקספדיה יקרים יותר מכל שאר האתרים
בכל פעם כשאני בודק מחירי חדרים ,אני עובר על כמה וכמה אתרים
מעולם לא נתקלתי - בהזמנה באינרנט שמחיר המלון באינטרנט היה זול יותר מהמחיר באחד מאתרי ההזמנות.
-
אפי המנוסה כבר שנים רבות באתר למטייל מריח ריחאני מתפלא על התגובה שלך. היא לא תואמת את המציאות בכלל.
ראשית - הראתי דוגמה שסותרת את מה שאתה טוען. אני יכול להביא עוד מאה כמוה כי ה'תופעה' הזאת היא מנהג מגונה שקיים אצל Booking באופן קבוע.
שנית - כשאתה בוחר לשלם עבור הלילה במעמד ביצוע הזמנה כמובן שתחויב בסכום הסופי כולל מסים ועמלות. אף אתר לא ירשה לעצמו לחייב אותך בסכום אחר כי זו עבירה על החוק. אבל מותר לאתרים שלא לאסוף מע"מ מקומי מפני שתיירים לרוב פטורים ממנו, ובעצם האתר נמנע מלנחש האם אתה מתארח במלון כתייר או לא. זה המצב למשל אם תנסה להזמין מלון בישראל באמצעות אתר בינ"ל - לא תחויב במע"מ כחלק מהעיסקה, ותופיע הערה מפורשת שבהעדר הצגת דרכון זר (עם כתובת בחו"ל) תחויב גם במע"מ ע"י המלון במעמד הצ'ק-אאוט. אז בהחלט שאתה "נאלץ לשלם מיסים למלון".
שלישית - אני לא יודע על בסיס מה אתה טוען ש"אקספדיה יקרים יותר מכל שאר האתרים" כשהניסיון שלי מוכיח אחרת, ואני משווה מחירים של בתי-מלון על בסיס יומי. כמעט תמיד כל האתרים הגדולים יציגו מחיר זהה - למעט כאשר מדובר במלונות בוטיק קטנים למדי, או כאשר מעורב מבצע מיוחד או קופון. ואגיד לך יותר מזה: אני מחפש בנרות את המקרים שבהם המחיר יהיה גבוה יותר באקספדיה כדי לנצל את תוכנית ה-BRG שמבטיחה גם להשוות את המחיר הזול וגם להוסיף כבונוס קופון של 50$. הקופונים האלו נוחים למדי.
רביעית - להערכתי ב-4 מ-5 מקרים המחיר הזול ביותר לחדר יהיה זמין באתר המלון כאשר מדובר ברשתות הגדולות (מלונות ממותגים). אתרי ההזמנות הגדולים יציגו לרוב בדיוק את אותו מחיר ובתנאים זהים או דומים מאוד, אבל המחיר הנמוך יהיה זמין גם ישירות דרך אתר המלון. וזו גם האופציה העדיפה תמיד כי רק בהזמנה ישירה ניתן לקבל קרדיט למועדון הלקוחות של המלון, והקרדיט הזה תמיד שווה הרבה יותר מכל קרדיט שיינתן עבור אותה הזמנה באתר הזמנות כלשהו (Booking לא נותן קרדיט ממילא).
אתה מוזמן להריח כאן אינטרס. אני לא עובד בשביל אף אתר הזמנות, בארץ או בחו"ל, והביקורת שלי מתבססת על הרבה יותר מדי חיפושים והשוואות מחירים.
-
הזמנה ישירות מבתי הארחה / הוסטלים / גסטהאוסיםכבר ציינו זאת:
אם מזמינים לילה לגסטהאוס קטן דרך אתרי הזמנות - המחיר יהיה זהה עבור האורח, אבל העסק יקבל כ-12-16% פחות על התיווך של אתר ההזמנות.
לכן, אני משתדל להקפיד להזמין ישירות אם אלה מקומות קטנים. אני מעדיף שהמקום יקבל את העמלה השמנה הזו ולא אתרי ההזמנות.
-
אתר bookingהזמנתי חדרים בתשעה בתי מלון ביפן דרך booking. לאר הדיון בשרשור הזה בדקתי ובכל ההזמנות מופיעה מדיניות מחירים זו.
אני לא רואה כל סיבה לא להאמין למה שאני רואה. המחירים שעשיתי עליהם הזמנה הופיע כבר במהלך ההזמנה ולא היו חבויים בהמשך.
בתופעה המדוברת, כלומר שמחיר הקניה כפי שמופיע בבדיקה הראשונה אינו תואם את המחיר הסופי, נתקלתי באתרי טיסות שונים. במיוחד באתר אייר אסיה, שם - עד שאתה לא ממש עומד לפני פעולת "שלח" - המחיר עדיין לא סופי. בין היתר בשל תוספות שונות שהחברה מניחה שאתה רוצה. באייר אסיה זה ביטוח הטיסה. צריך 3 פעולות ביטול כדי להסיר את החיוב על הביטוח.
-
אתר booking ואחריםFLYINGOUT, אני חושב שבתשובה האחרונה ירית לעצמך ברגל.
בדוגמה שנתת בוקינג מול אקספדיה, באקספדיה הלקוח ישלם מיידית 392$. בבוקינג הוא ישלם בעתיד, במלון, 336 $ ואם הוא לא יהיה זכאי לפטור ממס הוא יוסיף בסוף השהות במלון 56$, ובסה"כ 392$.
כלומר, לאקספדיה אתה משלם מראש את המס ושובר אח"כ את הראש איך להזדכות עליו (אם בכלל). ואילו בבוקינג יש לך סיכוי לנצל פטור כזה או אחר ממס.
תקן אותי אם אני טועה.
ואגב, אני הפסקתי להזמין באקספדיה כברירת מחדל לאחר שביצעתי הזמנה בתנאים מסויימים (כולל ארוחת בוקר) ואילו אישור ההזמנה הציג תנאים אחרים (ללא ארוחת בוקר). הבעיה העיקרית הייתה אטימות שירות הלקוחות שלא רצה או לא יכל לתקן את האישור בהתאם לפרסום באתר.
רועי,
בקשר להוסטלים אתה כנראה צודק. אבל כשמדובר בבתי מלון, המחיר שעובר אורח משלם למלון הוא מחיר המחירון - היקר ביותר. הזמנה מראש דרך אתר כזה או אחר תהיה בדרך כלל זולה יותר מהזמנה ישירה במלון, אבל זה כבר תלוי במדיניות של כל מלון ומלון. ויש עוד יתרונות להזמנה דרך האתרים המוכרים.
-
אתר booking ואחריםיוסי, היכן מצאת אפשרות לפטור ממס? המס ביפן הוא 8% ועל 3000$ זה 240$.
בלינק שציינתי קודם בוקינג מציין במפורש שהמחיר כולל מס.
-
אתר booking ואחריםאני אתקן אותך...
בדוגמה שהצגתי בחרתי בתשלום עבור הלילה במלון ולא מראש. לכן במסך ההזמנה של אקספדיה מופיע "Due now: 0$". במקרה הזה של סינגפור, למיטב ידיעתי, לא מדובר במע"מ מקומי - ולא יהיה פטור גם לתושבי סינגפור. כלומר, אקספדיה הראה לי במסך ההזמנה את המחיר הסופי, המלא, הכולל-הכל, הלא-מתחכם שהוא הסכום שאדרש לשלם במלון. Booking, לעומת זאת, ציין רק חלק מהמחיר - כי ככה זה נראה הרבה יותר טוב וככה הוא 'מנצח' כשאתרי השוואת מחירים מושכים את התעריפים מכל האתרים - ורק ציין מתחת למחיר ש"אה כן, יש לך עוד שני סכומים נוספים לשלם...".
אני מצטער לשמוע על המקרה שהיה לך עם אקספדיה. מוקד שירות הלקוחות הבסיסי של החברה יושב בהודו והוא לא מצטיין באיכותו. רק אסקלציה של התלונה תוביל למוקד גבוה יותר שיושב בארה"ב (אם מדובר ב-Expedia.com) והוא כבר מסוגל יותר לעזור. אבל מוזר מאוד לשמוע שהיה פער בין מה שהראה מסך ההזמנה ומה שהראה האישור במייל.
-
אתר booking ואחריםלמען האמת זאת פעם ראשונה שאני רואה שהמחיר המוצג בבוקינג הוא לא המחיר הסופי, סטייל אגודה, ויש לי ניסיון לא קטן מול האתרים המובילים.
לאחרונה היתה לי עוד הפתעה מול בוקינג. ביצעתי הזמנה עם תשלום במלון. שבוע לפני ההגעה למלון קיבלתי פניה מפיי-פאל, בשם המלון, להעביר מקדמה ע"ח הלילה הראשון כביטחון להגעתי. שילמתי.
בקשר למקרה אקספדיה, ביצעתי אסקלציה אבל גם שם דיברתי ללמפה. זה גזל ממני הרבה זמן ולכן ביטלתי את ההזמנה והזמנתי באתר אחר, בתנאים המקוריים של אקספדיה.
רוני,
נושא הפטור ממס הועלה קודם ע"י פליינגאוט.
באמת מעניין איך זה מסתדר עם תיירים שמגיעים לישראל ופטורים ממס. ניסיתי בעבר לבצע הזמנות בארץ דרך אותם אתרים והיה שם איזכור מסויים לגבי נושא המס. לא ביצעתי את ההזמנות כי האלטרנטיבות המקומיות היו כדאיות יותר.
-
אתר booking ואחריםלגבי המע"מ כאן בישראל,
אזרחי ישראל ותושבי קבע חייבים לשלם מע"מ על לינות בבתי-מלון. הדרך לקבל פטור היא להציג דרכון זר עם אשרת כניסה לארץ. מן הסתם לא כל עובד מקפיד לבדוק, ואם האורח נראה תייר ודובר שפה זרה - אני בספק שיסתכלו לו בדרכון לפני שירשמו לו פטור ממע"מ.
המחירים המוצגים בש"ח ע"י סוכנויות כאן בארץ פונים לקהל הישראלי ולכן המחיר כולל את המע"מ כפי שדורש החוק. אם תסתכל, למשל, באתר של איסתא באנגלית אתה עלול למצוא מחירים שונים לאותם מלונות - כי שם מותר להם להציג מחיר במט"ח שאינו כולל את המע"מ המקומי - שהרי האתר פונה לתיירים שהם פטורים ממע"מ.
במלונות ממותגים יש דרך לנסות 'להתחמק' מתשלום המע"מ. הרעיון הוא לבצע הזמנה בתעריף פרה-פייד באתר הבינ"ל של הרשת למלון הישראלי. לאתר הבינ"ל אין אפשרות לגבות את המע"מ הישראלי כחלק מההזמנה בדר"כ ולכן אישור ההזמנה יראה את הסכום ללא מע"מ ותהיה הערה שבהעדר הצגת המסמך הרלוונטי (דרכון+אשרה) המלון יחייב במע"מ. אלא שבפועל המלון מקבל הזמנה ששולמה מראש באתר של הרשת ויוצא מנקודת הנחה שהמזמין הוא תייר. זה כאילו כל ההזמנות שמגיעות מהאתר הבינ"ל של הרשת מתוייגות אוטומטית כאילו הן שייכות לתיירים. לדעתי זאת עצימת עיניים מכוונת של המלונות - שמבחינתם, כביכול, עצם העובדה שהלילה הוזמן בחו"ל מספקת כדי 'להוכיח' שמדובר בלינה של תייר. ומכיוון שכל הסכום כבר שולם, ואם אין חיובים נוספים במלון על הוצאות אחרות, עוזבים את האורח בשקט. זה קרה לי כבר פעמיים או שלוש בינתיים.
-
אתר booking ואחריםבישראל הדברים עובדים בצורה יותר מסודרת. כשאני מגיע עם בת הזוג שלי רושמים את החדר על שמה ויש פטור ממע"מ.
במזרח זה הרבה יותר בעייתי. אני יכול להגיע למלון עם דרכון ישראלי ועדיין לשלם מע"מ.
לא יודע מה הנסיון שלך אבל אני חי כבר די הרבה שנים במזרח.
הכל אקראי ובהחלט תלוי אתר.