הנוסע המתמיד
-
טס עם טורקיש לניו יורק.
כמה טיסות צריך ,כדיי לצבור נקודות לכרטיס בונוס כלשהו ?
איזה מימוש אפשרי מלבד שדרוג בטיסה או כרטיס בונוס ?
תודה למשיבים.
-
הנוסע המתמידלאיזה מועדון נוסע מתמיד אתה רשום?
אם אינך רשום, לאיזה מועדון אתה רוצה להרשם (לא חייב דוקא לזה של טורקיש. כל מועדון בסטאר אליאנס יתן לך נקודות על טיסה עם טורקיש).
-
הנוסע המתמידאני לא חבר באחת הבריתות.
האם אני יכול לצבור נקודות מאותה טיסה ,גם בטורקיש וגם באחד המועדונים ?
לאיזה מועדון כדאי להרשם ?
תודה
-
הנוסע המתמידצבירת מיילים עבור טיסה
אתה יכול לקבל קרדיט עבור טיסה ספציפית רק במועדון אחד לבחירתך (בהינתן שאותו מועדון מעניק קרדיט למחלקת הכרטוס הספציפית של הכרטיס שלך בחברה איתה טסת). משניתן קרדיט כאמור - לא ניתן לבטלו רטרואקטיבית, לא ניתן לקבל קרדיט נוסף במועדון אחר ולא ניתן להעביר את המיילים למועדון אחר - אפילו במסגרת אותה ברית.
בחירת המועדון הרצוי
האמירה הכללית שעבור טיסות טורקיש ניתן לקבל קרדיט במועדון של כל חברה בברית Star Alliance היא נכונה. אבל - זה תלוי במחלקת הכרטוס של הכרטיס. למשל, טורקיש משתמשים בשתי מחלקות כרטוס מוזלות - W,P - שאף מועדון אחר בברית לא ייתן קרדיט עבורן למעט המועדון של טורקיש עצמה - Miles&Smiles (וגם זה ישתנה בקרוב מאוד). כאשר רק מועדון אחד 'מסכים' לתת לך מיילים עבור הכרטיס שלך - מן הסתם בחר בו.
כמה שווים המיילים
כרטיס הלוך/חזור לניו-יורק מייצר בערך 11,000 מיילים בהינתן קרדיט של 100% עבור מרחק הטיסה (הסנטדרט הנוכחי במקרה של M&S). עם כמות כזאת של מיילים אתה כמעט ולא יכול לעשות דבר - אבל זו התחלה טובה. בשביל כרטיס בונוס תאלץ לצבור עשרות אלפי מיילים - וזה נכון לכל מועדון שתבחר.
איך ניתן להשתמש במיילים
עם מיילים של מועדון אחד בברית תוכל לרכוש כרטיסי-בונוס לטיסות של כל החברות האחרות בברית. זה בהכרח יהיה המימוש הטוב ביותר למיילים. כמעט כל החברות מאפשרות לממש מיילים גם עבור שדרוגים - לטיסות שלהן בלבד, ולעיתים גם לטיסות של שותפות שלהן (בברית או שלא). חלק מהחברות מאפשרות לממש מיילים עבור מוצרים אחרים כמו לילות בבתי-מלון, כרטיסי מתנה, מוצרים צריכה שונים ואפילו שוברים שווי-כסף לקניה בדיוטיפרי לדוגמה. ובכל מקרה, 11,000 מיילים לא מספיקים להרבה.
-
הנוסע המתמידאוסיף גם שלגבי חלק מהמחלקות הזולות (כמובן שכולן תחת מחלקת תירים), מעניקים רק חצי מהמיילים אותם טסת. זה קרה לי במועדון Miles & More (של לופטהנזה) כאשר הטיסה היתה ביומייטד.
-
הנוסע המתמידdhz,
ההערה שלך אכן חשובה. בכלל, מועדונים אירופים נוטים להעדיף את נוסעי הפרימיום שלהם ואת כרטיסי הפרימיום שלהם - לעומת מועדונים אמריקנים שדווקא מצמצמים את הפערים בין הכרטיסים השונים מבחינת קרדיט שווה.
כלומר, עבור מי שטס פעמיים בחודש במחלקת העסקים מאירופה לארה"ב יהיה עדיף בהרבה לקבל את הקרדיט במועדון אירופי מאשר מועדון אמריקני, בעוד הנוסע הממוצע שטס בעיקר במחלקת תיירים טוב יעשה אם יעדיף מועדון אמריקני.
רוב הכרטיסים במחלקת התיירים לא יצברו 100% קרדיט במועדון Miles&More, למשל.
-
הנוסע המתמידהיות ואין לי הרבה מיילים ב- Miles and More, והיות ואינני נוהג לנסוע במחלקות הגבוהות, אני שוקל להרשם למועדון של יונייטד עבור הטיסות שלי ב- Star Alliance, בהנחה שהתנאים במועדון הזה טובים יותר.
-
הנוסע המתמידלפי התיאור הזה בהחלט עדיף לך לצבור מיילים לחשבון MileagePlus.
אתה יכול גם לברר לגבי הנפקת כרטיס מולטי-פלטינום של לאומי-קארד שאיתו ניתן לצבור מיילים של MP ביחס ההמרה הטוב ביותר בשוק הישראלי (1000 מיילים ל-7500 ש"ח).
-
הנוסע המתמידובנוסף להמלצה המצוינת של FlyingOut, כדאי את נקודות הלאומיקארד להמיר לא בבת אחת. כך כל המרה תאריך את תוקף המיילים שצברת עד כה וגם ממילא יש להניח שבזמן זה תבצע רכישות כלשהן בלאומיקארד, כך שתיתווספנה נקודות לזכותך.
חשוב לעקוב אחר האותיות הקטנות בדפי הדיווח החודשיים של חברת האשראי, כי שם לפעמים מתריעים על שינוי בתנאי ההמרה, או על מעבר לתוכנית הטבות אחרת תוך ביטול נקודות, כך שתוכל לשנות בזמן מדיניות אם זה קורה. עד היום הם נתנו די זמן לכך, אבל כאמור יש צורך לעקוב אחר האותיות הקטנות בכל דו"ח.