טרקים חד יומיים באירופה
-
אהלן,
אני מעוניין לצאת ביוני הקרוב לטיול של בערך שבוע באירופה. המטרה היא לטייל קצת בין הכפרים (עם אוטו שכור) ומסלולים חד יומיים. היעד פחות משנה לי (מרכז אירופה ומערבה בלבד).
למישהו יש המלצות או ניסיון בבחירת יעד לטיול שכזה?
תודה
-
טרקים חד יומיים באירופהאהלן גם לך,
יש די הרבה אפשרויות לטיול כפי שאתה מתאר.לכל אורך האלפים יש אינספור מסלולים ועיירות/כפרים.
אוסטריה-(למשל טירול) גם זולה , גם יפה ויש המון טרקים חד יומיים . הייתי לנה בתחילת עמק אוטץ oetz . רק בעמק זה יש מסלולים לכמה ימים טובים וכמובן בקלות ניתן לטייל באזורים שכנים, כולל גיחה לאינסברוק.
האלפים הצרפתיים מדהימים בעיני עם כמה שמורות טבע יותר פראיות.
כמובן שניתן לטרק גם ביוון ובספרד. (ובטח בעוד מקומות שלא הזכרתי).
אם היעד פחות עקרוני לך, הייתי בוחרת לפי טיסות זולות ויוקר המחייה. באירופה מאד מפותח נושא הhiking וה trekking ובכל טוריסט אינפו יתנו לך המלצות מעודכנות.
-
טרקים חד יומיים באירופהתודה רבה!
רציתי לשלב בטיול טיפוס הרים, האם לדעתך יש כמה פסגות ששוות את הטיפוס אליהן באופן מיוחד?
-
טרקים חד יומיים באירופהרכס האלפים "מלא" הרים.
תלוי בניסיון שלך בטיפוס-תוכל לטפס כמעט בכל מקום על איזה הר. הפסגות הגבוהות מושלגות או עם קרחונים גם בקיץ.
לו הייתי מטפסת הרים, הייתי בוחרת בין אלה: המונבלאן , המטרהורן, היונגפראו, המרמולדה. אבל יש גם הרים יותר נמוכים וקלים לטיפוס בכל האלפים והפירנאים.
-
טרקים חד יומיים באירופהכמה זה מורכב לאדם שלא התעסק בטיפוס להגיע לפסגת המון בלאן?
-
טרקים חד יומיים באירופהלדעתי מורכב ובעיקר מסוכן לטפס שם ללא מדריך וללא ניסיון. אם כבר מטפסים למונבלאן או להר גבוה מסוגו אני חושבת שזה חכם להצטרף לקבוצה מאורגנת ומודרכת וכמובן להקדיש כמה ימים להסתגלות לגבהים.
-
טרקים חד יומיים באירופהס ל ו ב נ י ה
יעד קרוב, נגיש וזול, אידאלי לטיול של שבוע ביוני
טבע מקסים, כפרים קטנים, ואפשרויות רבות למסלולי יום יפהפיים
ואם אתה רוצה לטפס - פיסגת הטריגלאב מחכה לך

מוזמן לעיין בבלוג ולקבל רעיונות למסלולי יום
-
טרקים חד יומיים באירופהבמידה ואני מגיע לשאמוני יש אפשרות למצוא שם מדריכים שיביאו אותי לפסגה?
-
טרקים חד יומיים באירופההי אורי
בהחלט ניתן למצוא במקום מדריכים, אך בקיץ הם בדרך כלל מוזמנים הרכבה זמן מראש. יש מצב שתגיע ולא ימצא מדריך פנוי.
טיפוס לפסגת המונט-בלאן הוא מאוד מורכב, דורש מיומנות ודורש יותר מיום. לדעתי יש צורך באימון ולמידה לני הניסיון לטפס "ישר" על הפסגה הגבוהה באירופה.
אינני מכירה את הכושר והניסיון שלך, אך וודאי שלא ניתן לעשות זאת לבד. במרכז שאמוני יש גל עד לכל המדריכים המנוסים שנספו על ההר, והמבין יבין.
עם זאת ישנם מסלולים, להליכה ולטיפוס,לא על הקרחון, שניתן ליהנות מהם ולהיות מאותגרים עם פחות נסיון. השבילים באלפים בכלל ובאלפים הצרפתיים מסומנים טוב, ועם מפה טובה ו GPS ניתן לטייל וליהנות מנופים מדהימים.
מאחלת לך טיול מוצלח