היער השחור - דילמת לינה
-
שלום לכל חברי הפורום ,
אנחנו משפחה בת 6 נפשות וקיבלנו שתי הצעות ללינת שבוע בבית באותו ישוב .
האחת שאינה כוללת את כרטיס היער השחור אלא רק את הקונוס - במחיר 610 אירו
השנייה , הכוללת את כרטיס היער השחור - במחיר 860 אירו .
אם השיקול הוא מחיר בלבד - מה כדאי לבחור ?
תודה מראש
אבנר
-
היער השחור - דילמת לינהההפרש הוא 250 €
מטמטיקה די פשוטה
האם עלות האתרים שנמצאים ברשימת החובה שלכם תהיה כלכלית מספיק כדי לכסות את ההפרש בלינה ועם רווח מספיק גדול עבורכם?
הרי תלוי לאיזה אתרים אתם מתכוונים להגיע?
מגלשת טודנאו 9€ למבוגר- 7.5€ מתחת לגיל 15(נניח 50€ עבורכם)
פארק מים באד פרדייס-שעה 11.00€ לאדם (66.00€ עבורכם)
פארק חבלים פלדנברג 19€ מבוגר 16€ ילד (נניח108€ עבורכם )
אולי פארק שטינסן- 20€ מבוגר 10€ ילד (נניח 100€)
וכן הלאה.
לדעתי -- אם לא הולכים "לחרוש" את הכרטיס ההפרש הזה- לא נראה מאד אטרקטיבי.
אבל תלוי מה התוכניות שלכם, גילאי הילדים ותחשיב כלכלי בלבד.
-
היער השחור - דילמת לינהבאד פארדייז היינו שם 4 פעמים, מגלשות טודנאו פעם אחת, שטיוונסון פארק פעם אחת לדעתי אם תהיו כמה פעמים רק בבאד פארדייס זה כבר שווה. [ ואנחנו לא כל כך ניצלנו למעט באד פארדייס האטרקציה מספר אחת לילדים]
-
היער השחור - דילמת לינהתודה על התשובות . גילאי הילדים הם בין 10 ל18 שנים .
בשיחה עם בעלי הבית בהצעה הזולה יותר מבקשים העברה בנקאית עד חודש וחצי לפני ההגעה ; דבר שעלול להיות בעייתי .............. ?
תודה
-
היער השחור - דילמת לינהקחו בחשבון שהעברה בנקאית מאוד יקרה, ולכן ההפרש בין 2 המקומות מצטמצם
-
היער השחור - דילמת לינההעברה בנקאית עולה 100 ש"ח בערך, בשתי המקומות שהזמנתי לינה ביקשו ממני העברה בנקאית ושילמתי, לא עשיתי מזה עניין. עד שמצאתי מקום שמצא חן בעיני נראה לי לא רלוונטי עוד 100 ש"ח (או 200 לצורך העניין) .
לשיקולכם.
-
היער השחור - דילמת לינהתודה .
העניין אינו הסכום אלא החשש שנגיע למקום ונגלה שנעקצנו ...............
-
היער השחור - דילמת לינהלא לדאוג "להיעקץ" אני שלחתי 200 אירו מקדמה כ10חודשים לפני והכל תקין בעל הצימר לא ימכור את הצימרים שלו ויברח לירח בגלל ה100/200 שקל שלך.
חג שמח.
-
היער השחור - דילמת לינהיש מדינות רבות שבהן מקובל להעביר סכום כזה או אחר וזה מבטיח את ההזמנה. גם בעלי הצימרים לא רוצים להישאר ללא תפוסה בקייץ כך שזה לשני הצדדים. מה שכן, לי יצא פעמיים להסביר על עלות גבוהה של העברה בנקאית לבעל צימר. בשני המקרים הסתפקו במספר כרטיס האשראי. אמנם לא בגרמניה אבל פעם באוסטריה ופעם שנייה בסלובקיה. ועוד דבר. כבר כמה שנים שאני פונה רק לבעלי צימרים או פנסיונים שיש עלייהם משובים טובים ובכמות טובה בבוקינג ו trip advisor. כך שאם יש בעיות של אמינות או כל דבר אחר, לכאלה אני פשוט לא פונה. גם אם המקום שלהם באתר נראה מליון דולר
-
היער השחור - דילמת לינההעלות המצטברת של העברה הבנקאית במקרה שלי היתה יותר מ 200 שח.
זה לא הרבה כסף אבל גם לא קוטפים אותו מהעצים.
במקומות כמו היער השחור או אוסטריה שיש אלפי צימרים וחלק גדול מהם לא דורשים מקדמה עדיף למצוא לטעמי צימר שלא דורש
-
היער השחור - דילמת לינהלא יודע איך הגעתם לעלויות של 200 שקל ויותר להעברה בנקאית כל כך קטנה.
בסוף השבוע האחרון התבקשתי להעביר 100 אירו מקדמה למקום הלינה שהזמנו לקיץ הקרוב בצפון איטליה. ביררתי בבנק, עמלות קניית המט"ח וההעברה לחו"ל היתה עולה לי כ-18 דולר, שהם היום קצת יותר מ-60 שקל.
בכל אופן שלחתי מייל והצעתי שבמקום העברה אשלח פקס עם פרטי כרטיס האשראי שלי והוא הסכים לכך.
אני דובר גרמנית, וכשאנחנו היינו ביער השחור, לפני כמה שנים, בעלת הצימר סיפרה לי שהיא שמעה מבעלי צימרים אחרים פה ושם תלונות על ישראלים. היא הדגישה שהיא אירחה כמה וכמה ישראלים ושלה לא היתה אף פעם בעיה, ההיפך הם כולם היו בסדר גמור, אבל אצל אחרים היו בעיות.
-
היער השחור - דילמת לינהפשוט לא סיפרו לך את כל הסיפור.
ה 18 דולר זו העמלה הידועה שתשלם לבנק.אח"כ המעבר הכסף יש כל מיני בנקים בדרך, שגובים כמה שהם גובים.
לא ידוע מראש כמה מתוך מה ששלחת יגיע לחו"ל.לי העברה של 114 יורו עלתה סה"כ ( כולל כל העמלות ומה שהיגיע הסופו של דבר ) כ 200 שח
-
היער השחור - דילמת לינהלידיעת כולם - עמלת העברה בנקאית בדואר ישראל עומדת על 28 דולרים
-
היער השחור - דילמת לינהחחח, עכשיו אני מבין את ההערה שהיתה שם "לא כולל עמלת קורספונדנט"... ואני התעלמתי ממנה באלגנטיות...
אגב, במקום אחר שהזמנתי באיטליה, בעלת המלונית נתנה לי את האפשרות לשלוח לה את פרטי כרטיס האשראי בפקס או לשלוח לה פיקדון של 100 אירו בפייפל, עם תוספת של 3 אירו העמלה שלה. גם כאן העדפתי לשלוח את פרטי כרטיס האשראי בפקס.
פייפל הוא פתרון מצוין, הבעיה שלא כולם עובדים איתו עדיין.
-
היער השחור - דילמת לינההטענה של בעל הבית היא שהם מתגוררים במרחק רב מהעיירה ולכן לא ניתן לשלם להם במזומן ביום ההגעה אלא את כל הסכום חודש וחצי מראש . אנסה לברר האם מקבל כרטיס אשראי .
במידה ולא ניתן - האם הייתם מזמינים בכל זאת ?
תודה
-
היער השחור - דילמת לינהרגע, רגע, רגע! הם רוצים את כל סכום השכירות חודש וחצי מראש?! זה מאוד לא מקובל.
מה שמקובל זה לדרוש מקדמה קטנה, מה שנקרא דמי רצינות. לא יותר מזה. אם הם רוצים את כל הסכום מראש אז תתרחק מזה.
-
היער השחור - דילמת לינהלא משלמים את הכול מראש.
לא מקובל.
מקובל תשלום חלקי (כמה אחוזים זו החלטה של בעלי הבית)
אבל מראש? לא מקובל.
מתי כן משלמים את מלוא הסכום מראש?
כשזו דרישה של מערכת מובנית (למשל בצרפת ג'יט דה פרנס) שיש אבא ואימא להזמנה מעבר לגברת גרטרוד היקרה.
אבל בהזמנה פרטית- ? לא.
**אגב הטענה של בעלי הבית מוזרה קצת - מה זה מרחק רב מהעיירה? ועד כמה המרחק משתנה בתאריך 1.7 לעומת 15.8 ?