חג פסח שמח ומשפחתי לכולם
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםשמוליק היקר,
רק עכשיו קראתי את שכתבת לעיל, ומסכימה איתך לגמרי.
מי יתן ולכולנו תהיה האנרגיה להוציא את הנפתלין מהארון היכן שצריך, ומי יתן ונהיה עירניים מספיק בכדי לא להחמיץ הזדמנויות הנקרות בדרכנו.

לי,
, הולכת לאפות את העוגה שלך בהמשך החג. נקרתה בפני ההזדמנות למתכון טוב ולא אחמיץ אותה!ולא שוכחת את ההזדמנות להודות לך, יונית על תחזוקת הפלטפורמה וניהולך הכושל

-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג שמח ונהדר לכולם!!!
יונית, תודה על הכל (גם מה שמעבר לקלעים), כרגיל,
שמוליק, נירית, לי וכל מי שהפך את האשכול מסתם אשכול של ברכות למשהו מעניין יותר ומהנה יותר - תודה גם לכם!
שיהיה אביב נהדר, קיץ מוצלח ו...קריר, שפע של טיסות זולות ואתרים שווים, והמון חוויות משמחות ונעימות.

נעה
נ.ב. קיפודה - זאת בדיחה פרטית? (לא הבנתי...)
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםהיא פרטית במובן שאולי היא הצחיקה רק אותי..
ברור שאופן ניהולה של יונית מעולה! התכוונתי לכתוב זאת, ואז פתאום חלה בי תפנית חשיבתית.
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג שמח לכולם!
שמוליק, כהרגלך בקודש מוציא את דבריי הטעם והחכמה ולא נותן לפשט להשאר על כנו. תודה רבה.
חזרנו זה לא מכבר מפולין מטיול שהיו בו רגעים של רגשות מעורבים. בעמדי בכניסה למפעל של חסיד אומות העולם אוסקר שינדלר זצ"ל. עלתה בי המחשבה, לו היו יותר אנשים כמוהו...
בדגש על אנשים מכיוון שבאותה תקופה היה חסר - "במקום שאין אנשים השתדל להיות איש".
חג חירות שמח
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג שמח לכל חברי הפורום!
שנדע לשמור ולשמר את הפינה הזו, כדי שתשמח אותנו תמיד.
ואם יורשה לי פרשנות משלי לחג, אני רואה דוקא ב"והגדת לבנך" (ולבתך) את החלק החשוב של החג הזה. שנדע לחנך את ילדנו לטוב ולהעביר להם את כל אשר למדנו והשתדלנו לא להחמיץ (פרשנות יפה שמוליק), כולל אהבת הטיולים ותחושת החופש שהם משרים עלינו!
חג שמח !
רבקה
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג פסח,חג אביב שמח לכולם!!!!!!
השנה,חוזרים לבית ההורים, לאבא,לערב החג,אחרי שנים רבות שהם התארחו בביתנו.
השולחן ארוך,האוכל מוכן,וברגע אחרון בא לי את עוגת הפסח הענתיקה של אמא:
על בסיס כוס אחת
כוס ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס אגוזים
כוס קמח מצה
מיץ מחצי לימון גדול
לפזר סוכר מעל.או אבקת סוכר על מוכנה וקרה..
עוגה של פעם,מלפני שנים רבות.אפשר בהכפלות.אפשר להקציף(הקצפתי) אפשר לקציף ידנית עם מטרפה(כך אמא היתה עושה) מתאים ל2 תבניות ארוכות.
או בהכפלה של 4 לתבנית הענקית שלה.
חג שמח לכולם!!!!!!!
אמה
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג שמח לכולם.
תודה על הניהול והעצות
תודה על הפרשנויות והמתכונים
ושרק יהיו לנו הרבה חופשים....
לורה
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג פסח שמח לכול החברים!
שמוליק- תודה שאתה כאן, מעשיר אותנו בידיעותיך.
לי- תודה עבור המתכון. הוא נמצא ברשותי כבר מספר שנים, אך עד אתמול לא השתמשתי בו. בזכותך נזכרתי בו. החברה אהבו את העוגה, שהיא עוגת פרווה המתאימה לארוחה בשרית ללא החלב בקרם.
במקרה שמעתי אתמול את יוכי ברנדייס מדברת על חג הפסח ברדיו. היא כינתה את בת פרעה- חסידת העולם הראשונה, בשל מעשה ההצלה של משה, והרי לכם החיבור לשינדלר, ולפרשנות של " הייה אתה האיש".
נילי
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםהאשכול הזה מחמם את הלב ומוכיח שוב שנבנה כאן משהו מיוחד.
נילי -
באשר לבת פרעה - היא עשתה מעשה הירואי וחריג באומץ ובאנושיות שבו.
רק לחשוב מה עמד מבחינתה על הפרק - היה זה אביה, השליט הכל יכול, שגזר את גזירת השמד - והיא הצטרפה והובילה את קבוצת הנשים שאחראית לתקומת העם שלנו בסיפור התנכי.
החל מהמיילדות שהפרו את הצו המלכותי, דרך אימו של משה ומרים כמובן ועד לבתו האמיצה של פרעה.
לצורך ההקבלה - חישבו על סיטואציה אחרת כלשהי בה ביתו של צורר יהודים המבקש להשמידם מחביאה יהודי בביתו שלו תחת זהות בדוייה.
התורה לא מתעלמת ממעשה הגבורה הזה.
למי שלא שם לב - ביתו של פרעה היא הנותנת לגדול הנביאים שלנו את שמו - זכות השמורה תמיד להורי הילד ולמי שהעניקו לו חיים!
מועדים לשמחה
שמוליק
-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםחג שמח

-
חג פסח שמח ומשפחתי לכולםשמוליק - אכן אשכול המחמם את הלב - ממש כמו שהפורום הזה מחמם לי את הלב
בכל פעם ופעם מחדש !
ואבן שושן או לא - אהבתי מאוד את דבריך !
אז שיהיה לכולנו חג שמח ואביב פורח , שנפרוץ גבולות ונגשים חלומות ולא נשגה במחשבה שאלו הן רק קלישאות...
וכמובן המון המון טיסות ונסיעות !
עדי