סין טעימה קצרה ומיוחדת
-
שוק הלילה בקאיפנגקאיפנג נודעת בשוק הלילה
המון אנשים ברחובות מתוכננים לפסטיבל שתחיל למחרת.
אפילו סופסוף ראיתי תייר זר מזה חמישה ימים.
-
קאיפנגהפיתוח התיירותי מדהים –חופרים תעלות ואגמים בלב העיר העתיקה, למורת רוחם של הדיירים שצריכים להתפנות.
יש שתי דרכים לפצות את המפונים: דיור חלופי במקום נחות או פיצוי כספי לא הולם.
ואכן יצא לי לראות הרבה חיילים שומרים בזמן הריסת שכונה מול אוכלוסיה מפונה וממורמרת
-
קאיפנגנקודות עניין נוספות שיצא לי לבקר בקאיפנג
פגודת הברזל-פגודה מהמאה ה 11 המתנשאת לגובה 55 מטר.
-
קאיפנגאגם צינגמינג והיכל הדרקון
-
קאיפנגהיכל מלכי השמיים עם פסל בעל ארבע פרצופים אלף ידיים ואלף עיניים
-
קאיפנגוגם זוג ורוד שבחר להצטלם לשמחת העוברים ושבים
-
פרק ב בייגיןמפה ביקורי הוא די סטנדרטי
הגעתי לקראת סופשבוע בעיר שמתוזמן בפסטיבל שמוציא המונים לרחוב.
אין לי אפשרות להשוואה איך זה היה אילולא הפסטיבל ובכל זאת המוני אנשים ברחוב כל הזמן.
המלון שלי היה לא רחוק מכיכר טיאנאנמן .
מקומות בהם ביקרתי
מקדש השמיים
-
פרק ב בייגיןשוק העתיקות של פאנגיאיואן
-
פרק ב בייגיןשוק העתיקות של פאנגיאיואן
-
פרק ב בייגיןמקדש הלאמה עם עוד המונים
-
פרק ב בייגיןומאמינים
-
פרק ב בייגיןומקדש קונפוציוס
-
דברים שהדהימו אותי פרק והסמרטפון הינו ידידו הטוב ביותר של הסיני.
אין דבר כזה זמן פנוי- זמן זה מנוצל בד"כ לזמן איכות עם הסמרטפון
נהג ריקשה מוכר שוק, תמיד עם סמטרטפון במצב ניצב
-
דברים שהדהימו אותי פרק זישן וחדש מתערבבים
אפשר תוך מטרים ספורים לעבור בין בניין חדיש ומחודש לבין חוטונג ישן
הם מתמזגים אחד בשני כל הזמן
-
פרק ב בייגיןרחוב האוכל הליילי מזרחה מתחנת beixinqiao על קו 5
-
פרק ב בייגיןמדרחוב ונגפוגינג
איזור אגם ביחאי מגדל התוף ומגדל הפעמון
וכמובן כיכר טיאנאנמן והעיר האסורה
והכי נהנתי ללכת סתם עם הזרם בלי תכנון מיוחד.
-
פרק ב בייגיןפגשתי בחוטונגים מחזות ומראות שאופיניים כל כך לסין
סתם משחק ברחוב
-
פרק ב בייגיןמקומות שהיו ברשימה שלי ושלא הספקתי לבקר בביגין:
ארמון הקיץ
מתחם האומנויות 798
גבעת הפחם
ויש בטח עוד המון
וכמובן שלא מצאתי שניים סינים עם כינור גדול...
חייבים להשאיר משהו לפעם הבאה.
-
פרק כמעט אחרון החומה."הגיע" לי ממארחי סיור חינם כלשהו- הפור נפל על החומה.
ככל שהתעמקתי בפרטים מה שנגלה לי לא מצא חן בעיניי.
זה היה סיור שופינג שצבוע במעטה עבה של סיור תיירותי.
מעט מאוד חומה (רק באדלינג אין אפשרות למשהו אחר)
קצת קברי מינג, והרבה מאוד מסחרה סינית שכוללת ביקור בכל מיני חנויות מפעל.
שבוי אני לא אוהב להיות כך שלא היה כ"כ קשה להשתכנע לצאת לחומה באופן חופשי.
התוכנית המקורית כללה הליכה בין קטעים מהחומה :מגינשאנלינג לסמטאי. אך מכיוון שאותו לילה הייתי טיסתי הביתה (ובלחץ כבד מההנהלה שנשארה בארץ ) הוחלט לפשט את העניין ולהסתפק במוטיאניו.
מוטאניו
אוטובוס ל חואריו
ומשם הסעה קצרה לחומה
נשמע פשוט לא כ"כ
האוטובוס עבר בשלום אך בפאתי חוראיו עלה באחת התחנות אדם לבוש כמו נהג האוטובוס, והסביר לי שעלי לבוא איתו עם אני רוצה למוטאניו.
הייתי קצת מנומנם ולא ממש מפוקס.
ומצאתי את עצמי באמצע רחוב מול אותו בחור שמנסה לגבות ממני מחיר מופקע על הסעה לחומה.
תרגיל מלוכלך –מאוד כעסתי. הפלאתי בו את צעקותי מול חבריו המשתאים ומיד עליתי על האוטובוס הבא שהגיע.
כצפוי אותו בחור עלה לפני וניסה לעשות את אותו תרגיל לתיירת אמריקאית. הנעתי אותה מלרדת ומצאתי שותפת גורל לאותו ביקור בחומה.
היה יום עם מזג אוויר יפה. מכיוון שהפסטיבל נגמר זה היה סתם עוד יום חול ללא עומס ניכר.
עלינו ברכבל, הלכנו על הקטע המשוחזר. למרות שהשמיים לא מאוד כחולים והצמחיה עדיין לא הוריקה מאוד מאוד מרשים ויפה.
ירדנו בחזרה במגלשות ההרים –נחמד.
-
קצת סיכומים ותובנותתחבורה-
התחבורה בעיר מצויינת.
הרכבת תחתית מאוד נוחה, שלטים וקרוז באנגלית. אין בעיה להסתדר. בכל קרון יש שלט אלקטרוני שמציין במדויק את המיקום העכשווי. מחיר נסיעה שני יואן.
מוניות-ללא בעיה ניתן לתפוס מונית ברחוב. חשוב להצטייד בכתובת מדויקת בסינית. נסיעה תמיד עם מונה. בכל מקום תיירותי יש הרבה חאפרים ונהגים המנסים לגבות מתיירים מחיר מופרז, יש להתרחק לא הרבה ולתפוס מונית ברחוב.
אוכל- או ברחוב או במסעדות טעים מגוון ומאתגר- לא היתה לי כל בעיה. הרבה תפריטים מצולמים מחירים שווים לכל נפש. המון רשתות מערביות למתקשים להסתגל. האוכל המקומי מאוד זול. לגבי הרשתות האמריקאיות -אין לי מושג , אפילו לא הצצתי.
חשמל- שקע שני פינים מהארץ לא דרש שום מתאם וניזון מהרשת הסינית בשמחה.
תקשורת- נקודה קצת כאובה.
לא קניתי סים מקומי ולא עשיתי חבילה סלולרית מיוחדת.
התחברתי בעיקר במלון דרך וויפי. גמייל ושאר חבריו די קירטעו. ניתן היה לקבל דואר אך לשלוח חזרה עם תמונות מצורפות לא הצלחתי. הפתרון היה להעביר תמונות מהמצלמה לסמרטפון ולשלוח בווטצאפ. דווקא בחנאן שבוע קודם היה אינטרנט חוטי מצויין במלון.
כסף חלפנים וכו
הצטיידתי במעט יואן מהארץ.
בכל מקום יש מכשיר אוטומטי למשיכת כספים.
את הבנקים בביגין לא פקדתי- היה סופ שבוע וחופש, כך שבעיקר השתמשתי בכרטיס למשיכת כסף מהאוטומטים. 50 דולר ביואן שנשארו לי עדיין שמורים עימי, החלפה חזרה בנמל התעופה לא השתלמה בשל עמלת החלפה שערוריתית של 10 דולר.
קניות
לא חוויה מטורפת.
בשוק יאשו הייתי להצטיידות הכרחית במתנות הביתה.
די נגעלתי מאווירת המיקוח הבלתי נמנעת. מוצרים באיכות משתנה ומחירים בהתאם. לא יצאתי בשלל רב.
בחנויות ממותגות מחירים לא זולים, וגם לא חיפשתי מציאות.
השוק שנהנתי להסתובב בו הוא שוק העתיקות של פאנגיאיואן, גם בלי לקנות דבר נהנתי להסתובב להיטמע בהמון ולפשפש בדוכנים
בריאות מים והגיינה.
שירותים ציבוריים יש ממש בכל חור. לעיתים במרחק 50 מטר אחד מהשני. רמתם משתנה, היו כאלה חדשים ומנצנצים והיו כאלה שלא נדע...
נתקלתי לא פעם בשירותים חדשים באמצע חוטונג מתפורר למדי.
מים- לא שותים מים מהברז. בקבוקי שתיה-מים ושתייה קלה נמכרים בכל מקום. הסינים שותים הרבה תה ולכל חד מהם צמוד תרמוס קטן בו הוא נושא את המשקה שלו. בהרבה מקומות ציבוריים יש אפשרות למלא מי שתייה חמים או קרים בחינם.
לא היו לי כל בעיות בריאות.
קיבלתי המלצה חמה טרם יציאתי מהארץ להימנע מעופות וברווזים באיזור בייגין בשל חשש לשפעת העופות. לא מתיימר ליעץ לאף אחד אך אני לא הצלחתי לעמוד בגזרה זו. לא רצתי לאכול כל ברווז שנקרה בדרכי אך בכל חטאתי מדי פעם.